Valborgsmässoafton

2008-04-30 / 15:20:31
Vilken underbar dag! Solen strålar som aldrig förr och det är 15 grader varmt ute. Har för en stund sen suttit på balkongen och avnjutit en varm macka och ett glas chokladmjölk. *Mmmmm*

På ca en och en halv timme så bär det iväg till Ormberget... Vi ska grilla hamburgare och eventuellt spela årets första kubb!

Ha en jättebra eftermiddag/kväll allihopa! Det ska jag ha.

Tisdagen

2008-04-29 / 18:51:51

Jobbig dag på jobbet... mest för att jag hade ont i huvudet och var helt slut i kroppen efter lunch. Så jag belönade mig med en daimstrut efter jobbet. Det hjälpte.  ;)

Lagade ärtsoppa och pannkaka med hjortronsylt till middag, smaskigt. Och nu sitter jag och gör mest ingenting. Väntar på att Äntligen hemma ska börja.

Imorgon är det Valborgsmässoafton och meterologerna har spått vackert väder och 16 grader varmt, hoppas verkligen att dom har rätt den här gången! Jag ska åka till Ormberget med bland andra Emma och Pär och grilla! Kommer nog att bli riktigt nice! Fredrik jobbar... han jobbade förra Valborg också så aldrig får man vara med honom på vårens stora grillarkväll. ... ;( nästa år kanske.

Hej hej

2008-04-28 / 21:16:32
Det gick problemfritt att jobba idag, tiden gick fort. Fredrik kom in till stan och bjöd mig på lunch på Dagobert... tack älskling!

Jag tror att det var en kille/karl på ett ställe jag jobbar på som stötte lite på mig idag... han verkade lite lätt intresserad tror jag. Oh boy, tänk om han bara visste hur UPPTAGEN jag är = väntar barn med min fästman. Haha!

Kollade nyss på Nytt läge på TV3... och jag tycker att det blev skitfult det inredaren gjorde! Herregud! Jag hade aldrig velat ha ett knallrött golv, en skriklimegrön vägg och en bänkskiva tagen direkt från 80talet. Nej tack!

Sov gott! Det ska jag göra nu.

Tråkig dag

2008-04-27 / 20:53:35
Jag har haft en väldigt tråkig, händelselös dag. Fredrik har jobbat/jobbar hela dagen så jag har bara varit ensam och inte gjort någonting alls. Det finns massor att göra men jag har verkligen inte haft lust att göra någonting...

Jobb imorgon... känns hur trist/jobbigt som helst.... men det är ju bara 3 dagar så är jag ledig på torsdagen, sen jobb fredag och så blir det helg igen! Så jag ska nog palla.
 
Snart börjar Sanningens ögonblick på kanal5. Måste kolla på det. Jag fattar inte hur folk kan avslöja så pass privata saker om sig själva för hela svenska folket. PINSAMT! Jag hade inte gjort det... Men roligt att titta på så klart!

Natti natt!

Utmanad av Emma

2008-04-27 / 11:38:23

Tre namn du går under:
Ingela
Ia
Baby

Tre saker som skrämmer dig:
Att någon nära ska dö/bli allvarligt sjuk
Förlossningen
Att OM jorden har blivit så pass förstörd så att det kommer leda till katastofala påföljder i framtiden

Tre saker du har på dig:
Förlovningsring
Mjukisbyxor
Ljusrosa linne(som är för litet)

Tre sanningar:
Min bebis i magen är oplanerad
Jag är begåvad med en förmåga att "känna/läsa av" människor
Jag kan omöjligt hålla ordning i garderoben

Tre saker jag verkligen vill ha:
Mycket pengar
Ett jobb som jag älskar
Utlandsresa

 

Förberedelser avklarade.

2008-04-26 / 16:03:09
Maten är inhandlad, köttet är uppskuret och ligger och gottar sig i marinaden, salladen är skuren och "dressad", smöret till kryddsmöret ligger framme och blir rumsvarmt och Trocaderon är på kylning. Nu är det bara att invänta gästerna... Solen lyser utanför fönstret så denhär middagen kan inte bli annat än succé!

Dags för en fin dukning kanske?

Härliga lördag

2008-04-26 / 09:52:26
Sitter och myser i soffan och ser lite halvt på nyhetsmorgon och bloggar. Har sovit länge idag... till 9:15, har inte sovit så länge på flera veckor så det var riktigt skönt.

Idag får jag gäster på middag och vi ska trotsa dagens lite kyliga väder och gå ut och grilla! Gud så gott!

Nu är det dags att koka en kopp te och fortsätta morgonmyset...

Vårmässan

2008-04-25 / 18:00:15
Var inte så värst imponerad av mässan. Hittade ingenting att köpa, och fick ingen inspiration. Var inte alls mycket inredning att titta på... då får man då mycket mer inspiration och kolla i affärer och det kostar ingenting.

Vet någon när LAGERHAUS öppnar förresten?

Fredagkväll och jag sitter och väntar på besök. Fredrik är ute på en liten promenad i kvällssolen. Livet är härligt när det är helg och man får vara ledig i 2 hela dagar. Sen är det bara jobb i 3 dagar så är man ledig på torsdag igen. Underbart! Det bästa med att jobba är att man uppskattar sin ledighet så mycket mera än om man är ledig jämt.

Bakade snickerskaka igår som jag ska bjuda mina gäster på... det tackar dom garanterat inte nej till. Ska nog gå och sätta på lite te-vatten nu.

Ha en jättefin kväll!

v.15

2008-04-25 / 17:50:22
Hade tänkt lägga in detta inlägg igår men blogg.se funkade inte som det skulle, så det får helt enkelt bli idag istället.

Vecka 15(14+6)
Kroppen:
Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man
är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten.
Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.

Fostret: Huden är genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone. Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden.

NYTT!!!NYTT!!!NYTT!!!
VIKTFÖRÄNDRING:
Startvikt: 58kg
Vikt v.15: 59kg
= Har bara gått upp 1 ynka kilo med andra ord.

image218

image219
Kläderna börjar som jag tidigare sagt bli för små...  =)

Snart dags för...

2008-04-23 / 15:11:14
...ett härligt bad. Sedan är det koka palt som gäller. Självklart hemmagjord!  ;)

En liten hälsning till Therre som undrade om mässan är för allmänheten: Självklart är den det! Så det är bara att åka och kolla.

En hjärtlig hälsning till kära Josse som hittat till min blogg: Vad roligt att du gillar min blogg! Händer väl inte sådär jättespännande saker men det är alltid roligt att läsa bloggar som är skrivna av folk man känner. Kram på dig!




Hej hopp!

2008-04-22 / 15:30:22
Kom hem från jobbet för ett tag sedan... käkade ett gigantiskt stort äpple på bussen som tog säkert en kvart att äta upp. Så nu är det nästan så jag inte behöver någon middag.

I helgen är det vårmässa här i Luleå, såg jag och min älskling ska åka och titta på fredag. Det är roligt att gå på mässa, och man kanske får lite inspiration tills det blir dags att inreda i huset.

Idag är det tänkt att jag ska:
-laga middag
-fila naglarna
-plocka ögonbrynen
-lägga ut cykeln på Blocket
-deklarera
-vattna orkideen
-åka till F21 och byta bil med Fredrik

Hoppas jag får åtminstone tre saker gjorda så blir jag nöjd.

Rubrik

2008-04-21 / 18:24:16
Har varit hemma hos mor och far i helgen. Mamma fyllde 47år på söndagen så hela familjen var hemma och firade henne. Vi åkte in till samhället under lördagen och åt årets första mjukglass! *Supergott*

Idag har jag ringt och bokat tid för ultraljud. Den 12 maj blir det. *Längtar*

Annars har jag inte så mycket nytt att berätta...

v.14

2008-04-17 / 20:57:44
Vecka 14(13+6)
Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, vissa kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort.
Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin.

image216



image217

Mina tröjor och linnen börjar bli för små... så efter bara några minuters användning så har dom korvat upp sig ovanför magen. Tokigt.

Jaha

2008-04-16 / 19:28:12

Vet ni vad?! Kristihimmelfärd och 1:a maj infaller på samma dag i år, så vi blir snuvade på en helgdag! Fy bubblan! Och jag som får betalt för att ligga hemma på röda dagar som infaller under en vardag. *Fnys*

Fredrik gav mig en inte så smickrande kommentar om behåringen på mina ben idag. Han sa att dom såg ut som hans, så då KANSKE det var dags för att raka dom... det är väl bara ett par månader sen...hehe. Så det gjorde jag. Det behövdes.

Nu ska jag gå och skära upp ananas och kolla på Nigella.

Tjingeling!

Njut!

2008-04-16 / 19:14:53
Mina favoritnjutningar just nu:
1.Glass... mmm så underbart gott!
2.Bada badkar... åh så härligt skönt. Blir säkert 5 bad i veckan.
3.Sova... jag sover så fruktansvärt gott om nätterna, härligt härligt!

Stegräknare

2008-04-15 / 21:20:59

Testade att ha stegräknare på mig från det att jag åkte till jobbet tills jag kom hem. Resultatet blev hela 15500 steg! Inte dåligt.

Nä, nu är det dags att titta på dom desperata hemmafruarna! Kul att det har börjat igen!

Inlägg 300!

2008-04-14 / 18:27:42
Har varit väldigt trött idag. Sov en stund när jag kom hem från jobbet men det försämrade bara tillståndet.

Ikväll kommer mina systrar förbi och hälsar på! Det ska bli jätteroligt! Funderar lite vad jag ska bjuda på... kanske popcorn och isthe/nypressad juice... Vi får se vad dom är sugna på. Hursomhelst så ska vi ägna oss åt lite spirituella aktiviteter, så nu är det dags för mig att mörklägga vardagsrummet(strålande sol ute) och tända ljus så vi kommer i rätt stämning!

Men varför snöar det?

2008-04-13 / 21:22:12
Jag blir så less... mitten av april och det är fortfarande VINTER?!? Ikväll vräker snön ner här i Luleå. Ge mig VÅÅÅR! NU! Jag orkar inte med kallt, snöigt och gråmulet någe mer. Jag flyttar söderut!

Det gick rätt bra att städa idag... men Fredrik ville åka ut till Storheden och glo i affärer så vi fick göra ett avbrott. Och inte orkade vi städa färdigt när vi kom hem. Men det är inte mycket kvar så jag kanske kör det sista imorgon.

Graviditetsuppdatering:
När jag blir hungrig så måste jag ha mat på en gång! Annars blir jag på ruskigt dåligt humör...
När jag var icke-gravid så sa kroppen till mig: Det börjar nog bli dags för mat snart, när du orkar och har tid så klart.
Nu när jag är gravid säger kroppen: GE MIG MAT NUUU FÖR HELVETE! NU NU NU! Annars strejkar jag ihop och du blir jättesur!

Och när jag äter så är jag väldigt glupsk! Har knappt tid att tugga maten... tokigt tokigt.

Städa!

2008-04-13 / 11:37:17
Idag ska det städas ORDENTLIGT hemma, och det är inte en dag för tidigt kan jag lugnt säga.

Och sen hade jag behövt rensa ut ur garderoben också... kläder som jag inte KAN ha längre pga magen, och kläder som jag inte VILL ha längre. Blir kanske att sätta ut dom fräschaste inte-vill-ha-plaggen på Tradera, och förhoppningsvis tjäna en slant.

Nä, nu är det dags! På med gummihandskarna och in och sanera badrummet!

Ha en bra dag!

Tack mamma!

2008-04-12 / 19:01:32

Jag har fått lite tjockiskläder av mamma!  =)

Kommer nog att användas flitigt för dom är såå sköna! Ska bara bli lite tjockare först.

image214

image215

Sticka, sticka hela dan!

2008-04-12 / 18:54:50
image213

Det tar sig!

Tanken är att jag ska göra en filt till bebisen som är ca 1*1m, och då behöver jag ca 9*9rutor. Alltså 81 STYCKEN! Vi får se om det kanske blir en lite mindre filt. Hehe...

Lyxshopping

2008-04-12 / 18:50:08
Var på stan en sväng idag och shoppade lite lyx på KICKS... ett krämpuder(foundation+puder i ett) för 335:-. Så jag hoppas verkligen att det är bra! Expediten som rekommenderade sa att det är ett märke som gör jättebra smink, så jag får tro på henne. Men det kändes inte såå farligt eftersom jag betalade med presentkortet jag fick av mor och far i julas.

image212

Jag har ca 3 minuter avsatt för sminkning på morgonen så jag behövde en produkt som går snabbt att smeta på... Och ett puder är inte nog täckande för min inte så trevliga hy. Så denhär produkten blir nog perfekt.

Helg!

2008-04-11 / 21:45:22
Helt underbart med helg! Ska ligga och dra mig läänge imorgon... men jag lär ju vakna tidigt eftersom jag är van att stiga upp 6.

Åt en supergod hemmagjord pizza till middag *Mmmm*, måste kanske ta en liten bit nu till kvällsmat.  ;)

image211

Så vad ska man hitta på i helgen? Är lite sugen på att gå en sväng på stan imorgon. Kolla mammakläder, heminredning och ta en gofika eller lunch. Låter som en bra idé tycker jag.

Nu börjar det bli dags för sängen... har varit jättetrött i flera timmar!

Natti natt!

v.13

2008-04-10 / 19:17:02
Vecka 13(12+6)
Kroppen:
Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamående och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.

image210

Hej hopp

2008-04-10 / 16:34:03
Gud så skönt det var att komma hem från jobbet utan att ha ont någonstans eller känna sig helt utarbetad! Första gången på 9 dagar! Kanske det vänder nu?!?  =)

Idag är det Fredrik som lagar middag. Han har snappat upp något recept från en jobbarkompis. Pasta, bacon, pesto och halluomi-ost(som var sjukt dyr). Spännande att se hur det smakar. Jag har aldrig smakat pesto ELLER halluomi-ost.

Bild på magen i ett senare inlägg!

Hejs!

Förlåt

2008-04-09 / 20:32:41
Jag har inte skrivit så mycket den senaste tiden... men det är faktiskt så att mitt liv är så enformigt just nu så jag har verkligen ingenting intressant att skriva.

Jag jobbar, vilar, äter och sover. Det är i princip det ända jag gör på veckodagarna. Jag är helt slut när arbetsdagen är över...

Ska försöka få in en bild på magen i v.13 imorgon. För nu är det strax v.14 så det går inte att skjuta upp längre. Jag tycker så mycket om när magen växer, det känns så underbart! Jag LÄNGTAR tills bebisen börjar sparka! Och jag längtar tills vi får åka på ultraljud(någon gång i maj) så man får se det lilla livet!  

Glassbilen

2008-04-07 / 19:31:06
Var bara tvungen att köpa glass från glassbilen idag. Gud så gott! Ska snart ta mig en...

På en stund ska vi flytta in tv:n från datarummet till sovrummet. Min kära Fredrik vill titta på hockey var och varannan kväll så då får jag aldrig titta på det jag vill. Jag har länge varit anti att ha tv i sovrummet för det förstör romantiken... men jag går ändå alltid och lägger mig tidigare än honom så det spelar ingen roll just nu.

Imorgon ska syster Veronica lära mig att sticka! Jag ska sticka en filt till bebisen. Så då blir det att köpa garn och sätta igång så fort man jobbat färdigt imorgon. Gud så kul! Jag längtar jättemycket efter att få pyssla och skapa!

Tack skatteverket!

2008-04-05 / 10:56:10
Beräknat belopp att få tillbaka(exklusive ränta)   =   6210

Känns ju förträffligt bra! Rakt in på huskontot till midsommar(och det är ju precis då det är tänkt vi ska flytta in, perfekt)!

Trodde inte att jag skulle få såå mycket. Jag hade räknat med typ en tusenlapp.

=D *glad glad glad*

Ny bloggare i familjen

2008-04-04 / 22:15:44
Min kära fästman har skaffat en blogg! Kolla in den vet ja!  =)

http://photosbybarre.blogspot.com/

Skönt med helg

2008-04-04 / 22:04:46
Fredagkväll, klockan är 22, jag är trött.

Dagen har sett ut på följande sett:
-jobb(lunch på stan med Fredrik)
-skumbad
-vila
-skrovmål
-tv och mys

Har ingen aning om vad som händer i helgen. Men det gör inget, det är bara skönt att få vara ledig.

Fredrik har börjat kalla mig tjockis.

God natt.

Go Kväll

2008-04-03 / 19:36:29

Jobbat 4 dagar och hatar redan mitt jobb, det är ju kul.

Graviditetsuppdatering
Illamåendet har ju försvunnit helt. Men nu har jag börjat bli lite GLUPSK istället. Det är inte det att jag äter ofta men när jag väl äter så slafsar jag i mig maten som en gris. Portionerna har blivit större dessutom. Och jag har börjat äta mycket frukt! Jag älskar frukt! Men under illamåendeperioden så ville jag inte ha... varken frukt eller grönsaker. Favoritfrukten just nu är Granny Smith-äpplen(dom gröna och sura). Annars brukar ananas(färsk då såklart) ligga 1:a på topplistan.

VILKEN ÄR DIN FAVORITFRUKT?

Jag hade en gång en katt

2008-04-02 / 20:00:08

som hette Casper... Han är numera bortadopterad till mina föräldrar sen något år tillbaka. Men det var för hans eget bästa. Nu är han utekatt och trivs som fisken i vattnet, bättre det än hans förra liv som innekisse.

Pappa ringde idag och sa att han börjat sitta uppe på plåttaket och sola sig om dagarna, haha! Men hur tar han sig upp dit?! Jo, han knallar upp för en stege(med smala pinnar) som ingenting... och sen ner igen utan minsta problem. Han är också en jävel på att klättra i träd. Katter är beundransvärda djur måste jag säga. Och såå mysiga!

image209
Casper och jag gosar.

2a dagen på jobbet

2008-04-01 / 19:40:48
Har haft ont i magen, ryggen och bäckenet(foglossning) idag så det har varit en plåga att jobba idag. Har dessutom gått med en thailändska hela dagen, hon ska till Thailand en månad och då ska jag vikariera för henne. Men shit alltså... full rulle från början till slut, inget förmiddagsfika och en kort lunch... och högt tempo! Men ska bara jobba med henne en dag till sen ensam. Då får jag ta det i min egen slasahas-takt och ta så många raster jag behöver! 

Efter jobbet åkte jag till tandläkaren på profylaxbehandling, är på sån behandling 2 gånger om året för att fräsha upp och stärka tänderna... Kostar bara 245kr, så det är inte så farligt, helt klart värt.

Veronica var förbi en sväng och käkade middag med oss, köttfärssås och spaghetti. Fredrik lagade maten, såå duktig och gott blev det.

Nu är det snart Äntligen Hemma sedan är det läggdags.

Hejs! 

Uppdatering

2008-04-01 / 19:27:48
Söndag 30/3

En bra dag. Jag och Fredrik åkte på bibblo och kollade i inredningsböcker sedan var vi och kollade på bla golv och kakel på Storheden.

Åt godmiddag(fläskfile o pommes) och bakade drömtårta.

Var på bio med Veronica, Emma och Pär. SPIDERWICK, en film helt i min smak!



Måndag 31/3

En jättebra dag! Jag mådde bra hela dagen och det kändes helt gudomligt efter ca 1 och en halv månads illamående och extrem trötthet! Jag tror att det har släppt nu!!!

Första dagen på jobbet, gick förvånansvärt bra...

Har börjat få foglossningar(REDAN?!?)... Jag misstänkte att det var det men jag ringde och frågade svägerskan Elin för säkerhets skull och hon sa JAJEMÄN. När man får det såhär tidigt i graviditeten så kan man få en del besvär, men vi får hoppas att det inte blir så för jag vill verkligen jobba och inte vara sjukskriven!






Men äntligen funkar blogg.se igen

2008-04-01 / 19:17:08
Jag har ju inte haft något att göra när jag suttit på nätet dom senaste dagarna.

Tänkte börja med att svara på en fråga som undrande ställt till mig angående inlägget trist(lör 29/3).

Fråga:

Hur kan man blogga om man slagit av alla elektriska prylar?? Bara en liten undran.

Svar:
Hade du läst lite nogrannare så står det "all elektrisk belysning"... så det går alldeles utmärkt att blogga då, för jag använder vanligtvis inte laptopen som lampa.