Jaaa!

2008-07-30 / 16:55:07
Vad glad jag är!!! Fick brev från FK idag där det står att min havandeskapspenning är beviljad! Så himla skönt... har gått och tänkt på detdär dagligen och nu kan jag bara koppla av och njuta! 2 dagar kvar att jobba sen är jag FRI!  =)

1:a lediga veckan är det tänkt att vi ska åka till stugan, till IKEA och på Nolia-mässan. Kommer bli toppen!

Dags att måla andra varvet på hallmöbeln...

Hejs!

Hej hå

2008-07-28 / 20:45:24
Söndagen var jättebra! Vi gick på promenad, pysslade på hemma och sen var det middag på Björks. Efter middagen åkte jag, Monika och Josse och kollade Mamma Mia, bra film!

Idag har det jobbats(varmt var det, puh!) och veckohandlats. Och nu så tittar jag lite på tv.

Bara 4 dagar kvar att jobba, känns overkligt!

Bebisen mår gott i magen... Sparkar och buffar runt! Mysigt som tusan!  =)
Ibland känns det som att h*n ska bryta sig ut genom huden haha! Busbebis! Längtar mer och mer för var dag som går efter att få träffa mitt lilla hjärta!   =)

Lördag 26/7

2008-07-27 / 10:34:31
Vilken underbar dag!

Började dagen med en lång sovmorgon sen åkte vi iväg till Trolltjärn. Jag doppade mig faktiskt fast vattnet inte var speciellt varmt, men jag behövde verkligen kyla av mig. Och det var så skönt att få torka i solen efteråt.

Sen åkte vi på Storheden och köpte lite glass och jord...

Till middag grillade vi fläskfile och till efterrätt åt vi glass och jordgubbar(från norrbotten), gott!

Annars så fixade vi lite i trädgården och tog det bara lugnt. Gick på en liten promenad.

Hur som helst så var det en jättehärlig dag!

Kanonväder!

2008-07-25 / 18:58:31
Härligt med lite RIKTIG sommar!

När jag kom hem från jobbet så gick jag och Fredrik ut i trädgården och fixade lite.... tog bort maskrosor och fyllde igen hålen som blir efter man tagit upp dom. Sen gjorde vi hembakad pizza till middag, gott! Och till efterrätt hade vi tänkt gå till kiosken och köpa mjukglass men Fredrik verkar ska ta en grogg med grannen så vi får se hur det blir med den saken.

Förkyldningen har börjat gå över, så jävla skönt!

Livet är härligt!

En hink med snor!

2008-07-23 / 20:46:53
Ungefär så mycket har det runnit från min stackars söndersnutna näsa idag!  =(
Jag kände att en förkyldning var på gång redan igår och idag bröt den ut.... *suck*
Men det är bara för att jag varit så glad och nöjd över att jag har varit frisk hela graviditeten, det är därför jag blir sjuk.
Åkte på jobbet ändå, det är så pass lugnt så det gick utan problem. Men när jag kom hem tog jag en Panodil och sov i 2 timmar... då mådde jag lite bättre.
Och när man är gravid så kan man inte ta förkyldningspreparat så jag har druckit havtornsdryck och nyponsoppa som "medicin" istället. En massa c-vitamin, det är bra det!

Vi fick besök av familjen Barsk på kvällen, det var trevligt! På söndag ska jag, Monika och Josse gå och se MammaMia, ska bli skoj!   =)

Halloj

2008-07-22 / 16:21:10
Har precis kokat lite blåbärssylt så nu är det bara älsklingen som får pallra sig hem så ska jag börja steka plättar och värma på ärtsoppa. Gott gott!

Har inte gjort så mycket idag... jobbat och sen när jag kom hem så behövde jag vila ryggen. Har ingen aning om vad man ska hitta på idag. Kanske fixa något här i huset? Sen så skulle det ju bli finväder resten av veckan så då blir det att vara ute och fixa i trädgården.

Bara 8 dagar till att jobba sen är jag ledig ett bra tag framöver! Kan inte tro att det är sant!   =)

Aj aj!

2008-07-21 / 21:57:03
Jag har nu under flera månaders tid haft ont på en punkt på ryggen och det blir bara värre... förut så hade jag det bara en stund på kvällen och det gick över när jag vilade en stund på sängen. Men nu har jag ont hela dagen och det gör extra ont när jag sitter. Det hjälper bara för stunden när jag vilar på sängen sen sätter det igång igen när jag ställer mig upp.

Så nu orkar jag inte längre... jag ringde sjukgymnast och bokade en tid idag. På torsdagmorgon ska jag dit. Jag hoppas att dom kan ta reda på vad det är och "bota" mig! Bara att sitta framför datorn nu en kort stund är smärtsamt...  ;(

Helt slut

2008-07-20 / 19:38:21
Har för en stund sedan kommit hem från stugan(Överkalix) efter att ha spenderat hela helgen där tillsammans med resten av familjen. Det har varit mycket bra som vanligt! Vi har gått på marknad, badat badtunna, varit ute en hel massa och ätit god mat. Men nu är jag helt slut efter denna varma dag, helt sjukt kvavt har det varit! *Pust* Så nu är det bara vila som gäller resten av kvällen...

Men åh!

2008-07-16 / 21:58:52
Så less jag blir på FK! Det ringde en tant idag och frågade en massa frågor om mitt arbete. Och sen frågade hon om jag kunde fixa ett intyg från BM om mina foglossningar... och jag sa till henne(precis som jag skrev i ansökan) att dom inte är så farliga, jag har ju kunnat jobba heltid utan en enda sjukskrivning och att jag bara känner av 1-2 gånger per vecka. Men hon ville ändå ha papper på det så fort som möjligt. Så imorgon blir det att ringa BM så fort hennes telefontid börjar och be om ett "akutbesök" så jag kan få något jävla papper att skicka in. Men det lät ju som att det var det sista som krävdes för att min ansökan ska gå igenom(TROR jag)! Med tanke på det tunga arbete jag har så borde jag slippa dethär tjafset!  *Grrr*

Besök

2008-07-14 / 19:05:23
Har precis haft besök av Karro, Aro och Widde. Trevligt trevligt! Vi grillade hamburgare och satt ute på baksidan och käkade. Mycket gott! Det är extra roligt att få besök nu när man bor i hus... man kan sitta ute och mysa i solen och det är ju hur härligt som helst!

Får se om det blir någonting gjort idag... kanske sy den andra kappan till gästrummet... vi får se.

Söndagsångest

2008-07-13 / 22:13:28
Som vanligt så smyger sig "jobbångesten" på varje söndagkväll... *Suck* 

Fortsättning på lördagen:
Vi målade färdigt i hallen, det blev riktigt nice. Nu är frågan vad vi ska ha för möbel där förutom hatt- och sko-hylla... antingen en sittbänk med förvaring under eller så en byrå. Får fundera på det.

På kvällen fick vi spontant besök av Emma, Pär, Malin, Totte och Sanna. Det var trevligt! Vi satt ute på baksidan och hade det bra och så drog vi en kubb också.


Idag:
Sytt en gardin till gästrummet... en kvar att sy men jag har inte riktigt kommit på hur jag ska sy den ännu. 

Pysslat ihop 2 "tapet-tavlor", blev fint. Bild sen. 

Varit en sväng till Storheden och kollat lite.

Satt upp duschdraperistången i badrummet.

Käkat god mat. Grillat till middag och jordgubbar med glass till efterrätt. Gott gott!

 

v.28

2008-07-12 / 16:14:42
Vecka 28 - 5 jul - 11 jul 2008
Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.




Är inte så bra på att fota mig själv genom spegeln...  =/


Vikt: 64kg
Viktökning totalt: 5kg

Lördags-shopping på stan

2008-07-12 / 16:06:47
Vi var på stan idag och shoppade lite. Det var INTE mycket folk på stan för att vara en lördag, men vad gör väl det? Hur skönt som helst att slippa trängsel och köer.  =)





Söt sommarväska från Wedins 149:-













Kläder till bebisen från H&M.
2-pack byxor 79:-
2-pack pyjamas 149:-
Tröja 49:-




Gardintyg från Ohlssons 49:-/m
Ska bli gardinkappor till gästrummet.

Hinner ingenting

2008-07-11 / 23:31:20

Så mycket att göra, så lite tid... jag hinner ju inte ens svara på kommentarer och slänga in ett futtigt inlägg... ska bli bättre! Nu är det ju helg så då borde man hinna.

Igår hängde jag (provisoriskt) upp gardiner i kök och sovrum. Bara så det ser lite hemtrevligare ut. Sen så hade Fredrik köpt ved också så det var bara att trava så fort jag kom hem från jobbet. Vi gjorde upp en liten brasa igår, mest för att prova kaminen och det var såå mysigt.  =)

Idag har vi varit hos BM.
Hjärtljud: 140
SF-mått: 26
Allting var bara bra och magen växer precis som den ska. BM tyckte jag hade en sån söt liten magen!

Efter BM-besöket åkte vi till Colorama och köpte färg till hallen... allt är så vitt här i huset så vi ville ha lite färg på en av väggarna i hallen. Blir nog säkert snyggt och effektfullt. Imorgon ska vi måla! Kul!

Narnia

2008-07-09 / 21:51:37
Är precis hemkommen från bion... har varit och sett Narnia - Prins Caspian. Bra film!
På vägen hem åkte jag förbi Tjuvholmsundet och hälsade på dyk-klubben(inkl. Fredrik) som var och dök där ikväll. Jag vill också! Nästa sommar, då jävlar...  ;)

Annars har dagen varit bra(förutom en misslyckad middag, provade ett recept på ÄKTA italiensk Pasta Carbonara som smakade gammal strumpa), vi har nästan färdigt i vardagsrummet nu... det enda som fattas är tavlor/dekoration på väggarna och lampa i tak och fönster. Men det där med lampor känns inte så akut eftersom det ändå är ljust hela tiden. 

Dags för sängen... god natt!

Fålla gardiner

2008-07-08 / 20:32:51

Håller på att fålla 4 panel-längder till vardagsrummet... ska sen stryka och hänga upp dom och sen är vardagsrummet så gott som färdigt. Bara sätta upp lampor i taket och tavlor på väggarna. Det kommer bli SÅ fint!  =)

Ringde till FK idag angående min havandeskapsansökan, dom sa att jag får besked på 1-2 veckor, så jävla sega! Det var evigheter sen jag skickade in den! *Grrr*

Bebisen busar på i magen... ibland känns det som att den försöker bryta sig ut genom huden haha! Men det är så mysigt! Har förresten inte fotat magen på flera veckor så det är VERKLIGEN dags nu snart... synd bara att min fotograf är på jobbet, men det är sista passet innan han har 6 veckor semester. Så det blir förhoppningsvis ett foto imorgon. Börjar bli en liten tjockis nu.  ;)

Dags att sy vidare....

Farligt i trafiken

2008-07-06 / 20:12:07

Glömde berätta...
Förstår ni hur farligt det egentligen är ute i trafiken?

Vi var väldigt, väldigt nära att vara med om en krock idag när vi åkte hem från Haparanda och fan vad rädda vi blev... och det enda jag tänkte på var min lilla bebis i magen. Min bebis får inte skadas eller *hemska tanke* dö! Jag skulle skydda den med mitt liv om jag kunde. Vid ett sånt tillfälle förstår jag hur STARK min kärlek till mitt ofödda barn är! Jag älskar dig mitt lilla hjärta!

Hur som helst så var det helt den andra bilens fel... svårt att förklara vad som hände men man kan kortfattat säga att den andra bilen körde ut då den inte skulle och vi var centimetrar från att köra in i den och bilen bakom oss var centimetrar från att köra in i oss. Och allt detta hände på en 110-väg så det var farligt höga hastigheter. 

Jag är glad att vi klarade oss oskadda allihopa men kvinnan som körde bilen hade jag gärna spöat faktiskt! Vilka jävla idioter det finns i trafiken...  

Händelserik helg

2008-07-06 / 19:51:51
Oj oj oj... känns som att det är första gången på hela helgen jag får sitta och ta det lugnt. Puh!

Lördag:
Plockar till lite och tvättar på morgonen sen kommer mamma och pappa vid 11:30-tiden. Mamma har bakat sockerkaka och morotsrutor som hon har med sig till oss, snälla mamma! OCH hon har dessutom med sig en massa fina uteblommor!  =)
 
Sen kommer Kenneth, Elin, Wille, Emma och Pär och hälsar på och jag visar dom runt i huset och sen fikar vi av det goda fikat. Pär stannar kvar och hjälper pappa att tapetsera(eftersom Fredrik jobbar) och jag, mamma och Emma åker och shoppar lite(eller mycket). Shoppingrundan resulterar i ännu fler uteblommor(och krukor), mat, gardiner och dukar.

När vi kommer hem från shoppingrundan så sätter vi tjejer igång med att laga mat, grillat kött, ugnstekt färskpotatis och en massa goda tillbehör. *Mmm* Kenneth och Wille kommer förbi(igen) och äter middag med oss... även Fredrik kommer hem från jobbet lagom till middagen. Trevligt och mycket gott!

Tapetseringen blir färdig tidigt på kvällen och det blev så fruktansvärt snyggt! Jag är såå nöjd, pappa och Pär gjorde ett jättebra jobb! Fondväggen är UNDERBAR! I love it! Jag ska försöka få med med lite bilder här i bloggen någon dag då jag har lite mera tid.  ;)



Söndag:
Efter en spontan idé om att dra till IKEA, som vi(jag, Emma och mamma) fick för oss kvällen före så drog vi dit på söndag förmiddag. Jag handlade grejer för 5000kr, bla spjälsäng och en massa andra saker till bebisen(madrass, täcke, kudde, sängkläder, filt, skallra) och en massa fina grejer till huset såklart! Kanske blir det bild på det också så småningom!  =)

När vi kom hem från Happis åkte vi raka vägen till Hertsön och käkade pizza till middag hos Kenneth och Elin, och nu har jag precis kommit hem och är ganska så trött efter denna helgen... ingen vila och nu väntar 5 dagar jobb. *Suck*  Jag vill ju bara vara hemma och göra FINT!

 

Full rulle...

2008-07-04 / 17:14:40
...som vanligt. Men det är roligt att ha saker att göra!  =)

Efter jobbet åkte jag och handlade på Kvantum och sen hämtade jag ut tapeterna på Nordsjö. När jag kom hem så rensade jag och Fredrik lite ogräs i trädgården sen plockade jag lite rabarber som jag kokade kräm på tillsammans med en låda jordgubbar. Underbart gott!

Nu är det dags att laga middag. Idag blir det kycklingwok med sweet chili-garlic sås, grönsaker och nudlar.

Högtryck

2008-07-03 / 15:23:14
Supervarmt idag... lite jobbigt när man inte har AC i bilen utan bara KD(=Korsdrag). Fast nog är det härligt med lite riktig sommar!  =)

Efter jobbet åkte jag och köpte en låda glass på ICA i byn och sen åkte jag hem och bjöd min kära fästman på glass. Sen har jag vilat lite och nu håller jag på att rensa ogräs i min rabatt... det tar aldrig slut! Jag har allt möjligt i rabatten... hallon, åkerbär, prästkragar, liljekonvaljer och en massa annat. Och man måste vara försiktig för jag vill ju hemskt gärna inte dra med något av det.

Kanske ett dopp i Trolltjärn idag?

Åh nej...

2008-07-02 / 22:33:17

...efter att ha varit ledig i 5 dagar så känns det extra tungt att åka och jobba imorgon! Jag vill inte! Jag vill bara vara hemma och pyssla i huset. Men men, bara jobba 2 dagar sen är det helg igen, skönt! Och sen har jag bara 4 veckor kvar att jobba innan jag går på havandeskap, helt fantastikst skönt kommer det bli. Kan inte tro att det är sant att jag ska vara ledig i över ett år! Och bara få vara hemma och ta hand om och mysa med vår älskade bebis. Underbart!

Idag har vi fixat i huset, skaffat bredband och tv-abonnemang(BOXER), handlat en massa prylar på Clas Ohlson, plockat och hackat upp rabarber som jag fryst in och haft besök av Mackan och Marie på kvällskvisten. Trevligt!

Nu är det dags för sängen... har precis bäddat rent så det ska bli riktigt skönt att lägga sig mellan lakanen.

Natti natt!

Morning

2008-07-01 / 09:44:20
Sitter i köket och ska strax ta mig lite frukost... har sovit länge idag, ända till 9. Jag sover så otroligt gott här i huset!

Solen strålar här i Alvik och några små söta fåglar är och pickar i våran nyklippta gräsmatta.

Idag ska jag fortsätta packa upp kartonger, känns som att dom aldrig tar slut! Hur mycket grejer har vi egentligen?!?

Bebisen mår gott i magen och börjar kännas ganska stor nu. Sprattlar, sparkar, buffar och har sig, jag blir fortfarande lika glad varje gång den rör sig. Jag älskar min lilla bebis så otroligt mycket, tänk att jag har den i min famn på bara 3 månader! Kan inte förstå att det är sant...

Ha en bra dag!