Ställ om klockan

2008-03-29 / 22:30:45
Jaha då blir man snuvad på en timme den här helgen...

Ni vet väl att på våren tar man FRAM utemöblerna/cykeln/whatever... och för den som inte förstod det så betyder det att man ställer FRAM klockan 1 timme inatt. Ja, till sommartid.

Väldigt intressant inlägg.

God natt!

Trist

2008-03-29 / 20:34:46
Kollade lite på det nya programmet Körslaget  på TV4... Zzznark, ingenting för mig. Vad gör man nu då?

Sitter förresten i mörkret eftersom vi deltar i "den nedsläckta timmen", dvs att man släcker all elektrisk belysning mellan 20:00-21:00 nu ikväll. En global grej, läs mer på Aftonbladet om du är intresserad.
 
Härföre såg jag på Herbie-Fulltankad, ingen höjdarfilm precis men det fick duga när man inte har någonting att göra.

Nä, nu ska jag gå och fråga Fredrik vad vi ska ta oss till...

Kulturell De Luxe

2008-03-29 / 16:46:43
Har varit på POETRY SLAM i Kulturens Hus idag. Det var kul och intressant, ingenting som hör till vanligheterna. Min storasyster Veronica var med och tävlade bland 9 andra. Och hon kom 2:a! Grattis grattis!

image206
Veronica läser sin första dikt.

image207
Deltagarna.

image208
Åskådare(Veronicas kompis Marita, Pärra och Emma)


Jag blev tillfrågad att vara en av 5 jurymedlemmar, och självklart tackade jag ja, det var ju skitkul! Jag fick sätta poäng mellan 0.0 och 10.0. Skriva i ett block och sen hålla upp, så räknade dom ihop poängen. När någon i juryn gav låga poäng så buade publiken, och dom buade åt mig en gång, hihi! Men det gör inte mig någonting, jag tycker som jag tycker, basta!

v.12

2008-03-29 / 12:46:18
image205
KOMMENTAR: Nej, jag putar inte med magen. Den har varit såhär putig ganska länge nu, men den känns inte uppsvälld.

Vecka 12(11+1)
Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90% före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som t.ex lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.

Fostret: Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.


Skönt att slippa oroa sig om missfall, fast det har jag aldrig riktigt gjort. Jag känner att allting kommer att gå bra och att vårt barn är friskt! Tror man på något riktigt starkt så blir det så.

Fredagen

2008-03-29 / 12:10:39
Gjorde mest ingenting, hade ännu en dålig dag i graviditetens tecken.

Men vi åt en del gott under dagen:

Lunch:
 
Lulles frasvåfflor med nykokt hjortronsylt.


Middag:

Kycklingwok i stark sötsur sås.


Efterrätt:

Glass med fruktcoktail.


På kvällen såg vi Så ska det låta. Varför är det alltid Stefans lag som vinner i detdär programmet? Inte för att det gör mig något, jag hejar oftast på Stefans lag, han brukar ha roligare personer.

Ångesten inför måndagen har börjat krypa på... Jobba heltid och stiga upp i ottan, jag hoppas att jag har piggnat till tills dess.
Då kommer mina dagar se ut ungefär såhär:
-Stiga upp kl.05:15
-Jobba till 15:00
-Sova en stund(om man har tur, annars handla, städa eller tvätta)
-Laga mat och äta
-Ligga död i soffan
-Läggdags mellan 20:30-21:00

Vilket liv va? Vad är det INTE att se fram emot?

Spya

2008-03-27 / 19:46:08

Det har varit en dålig dag idag. Mycket illamående, trötthet och huvudvärk. När jag åt lunch så fick jag en uppstötning som hamnade i gröttallriken. Och innan middagen tog jag mig en hutt blutsaft men den ville inte stanna i magen så jag spydde på golvet i köket och sen på golvet i hallen under ett tappert försök att hinna till toaletten. Och hade det bara hamnat på golvet så hade det ju inte varit så farligt... men det hamnade på mattan, på väggen, i mitt hår, i mitt ansikte och på mina kläder. Så det var bara att torka spya, skura, slå på en tvättmaskin som innehöll allt det kom spya på och sedan duscha + borsta tänderna. Kul.

VILLE NI HA EN BILD ELLER?

Jag har trott att jag skulle slippa spy eftersom jag inte gjort det någon gång tidigare och illamående-perioden snart är över.... men nej nej, sån tur har jag inte.

Jo

2008-03-27 / 13:47:26
Idag är det spännande! Min goa vän Karro ska göra flygledarprovet i Stockholm idag! Och jag hoppas hoppas hoppas att hon klarar det! Fan vad roligt om hon gör det! Synd bara att vi måste låna bort henne till Skåne i 1 år, men det får man leva med. =) HEJA HEJA!

Idag har det varit lugnt... lite städning, lite promenad och lite mys. Är tänkt att vi ska handla på ett tag också, måste bara komma på vad man ska äta i helgen.


Resultatet av shoppingen igår:

image200

1 stycke gul sjal men silvertrådar i från H&M
1 stycke grön mjukisbyxa, också från H&M

Morrn morrn

2008-03-26 / 08:01:47
Visst är det kul när man slutar skolan och börjar jobba? CSN-pengarna får man i förskott och lön får man i efterskott, så vad händer då? Jo, man blir utan pengar i väldigt många dagar. Jag får lön den 16 varje månad, så nästa gång jag får pengar så blir det den 16 maj. Skitkul... Så det blir ju så att min älskade Fredrik måste försörja mig i 51 dagar.

Idag ska jag mest troligt på stan med Veronica. Jag har ett presentkort på KICKS, värde 500kr som bränner lite i fickan. Och sen har jag ett presentkort på H&M, värde 300kr som inte skulle vara så tråkigt att använda heller. Frågan är ju om jag ska köpa mammakläder eller inte? Det är så tjorvigt just nu när magen har börjat puta litegrann men ändå är för liten för mammakläder. Men den kommer ju bara att fortsätta växa så det kanske ändå är värt att köpa mammakläder även om jag får vänta någon vecka innan jag kan använda dom.

Utflykt

2008-03-25 / 15:01:28
Strålande sol idag!

Jag, Fredrik och Freddan var på en utflykt till Gråsjälören idag. Fredrik och Freddan på långfärdsskridskor och jag till fots. Jag hade gärna velat åka långfärds men jag har alldeles för dålig balans, så jag vill ju inte riskera att ramla och slå mig i lilla magen.

Det var riktigt fint ute, lite kyliga vindar men ändå inte så man frös. Vi gjorde upp en eld och Freddan bjöd på grillade mackor, gott gott!

image197

image198

image199

Annandag påsk

2008-03-24 / 20:02:48
Jag kom hem till Luleå vid halv 1 idag... kramades med älskligen en stund och sedan åkte vi och köpte en doftgran till Pjäxan och 2 kassar med mat på Kvantum.

När vi kom hem var vi lite trötta så vi tog en liten tupplur... på 3 timmar! Det var väl inte riktigt tänkt att det skulle bli såå länge men det behövdes!

Kebabpizza till middag. Jag tror att det var gott... jag har haft noll aptit dom senaste dagarna och har ätit som en fågelunge när det har vankats middag. Jag äter bara för att jag måste. Och jag som älskar att äta! Jag vill bara få min aptit tillbaka och må bra!!!

Snart så börjar avsnitt 2 av Häxdansen på SVT 1. Bra serie. Se den. Det ska jag göra.

Hejs!

Mobba inte min bil

2008-03-24 / 19:55:58

Idag fick jag ta hem min "nya" bil som mamma och pappa har lånat ut till mig på obestämd tid. Jag vet att det inte är världens snyggaste bil men mobba den inte... den var gratis och dessutom så tycker jag om den. Den känns bra att köra.
image196

Pjäxan(PJX) har jag och Fredrik döpt den till! =)

Påsken

2008-03-24 / 19:46:59
Blev inte som jag hade tänkt mig... Illamåendet och tröttheten har haft mig i ett järngrepp hela helgen så jag har mest varit sängliggande eller i bästa fall soffliggande. Så något uteliv(läs utomhus) har det inte blivit, tyvärr. Men det har varit rätt mysigt ändå att få umgås med familjen.

  
Plastmuggar och papperstallrikar gick åt i rikliga mängder eftersom vi inte har något vatten i kranen under vintern/tidiga våren.

På Påskdagen spelade större delen av familjen + några till på V75, 100kr var... och det gick jävligt bra kan man lugnt säga... 6 rätt och en massa 5 rätt resulterade i 26.000:-!!! Så på 13 personer så blev det 2000:- var, inte så tokigt. Förra påsken så fick vi 7rätt och det resulterade i ca 600kr var, kul kul! Så spela på hästar på påsken har blivit en tradition.

Tyvärr så var jag så dum att jag inte var med och spelade för min magkänsla sa att det inte skulle bli några pengar. Men min magkänsla är helt FUCKED UP sen en bebis flyttade in i magen så den går då fan inte att lita på längre... :(

Men stort GRATTIS till resten av familjen som spelade! Jag är så glad för eran skull!

 

Glad Påsk!

2008-03-21 / 11:26:57
Nu bär det strax av ut på landet, ska bara packa väskan och invänta min skjuts så styr vi kosan mot Stråkan, Överkalix. HÄRLIGT!

Jag önskar er alla en glad påsk, så hörs vi igen på några dagar!



image191

Skärtorsdag

2008-03-20 / 19:16:32
Praktik till kl 12:30... sista dagen... FREEDOM!

Jag bakade en långpanna med bärkaka idag, hälften blåbär och hälften hallon. Gott! Tänkte ta med till stugan så har vi lite gott till kaffet. Tyvärr så verkar det ska bli mulet hela helgen, men så länge det inte är snöstorm eller regn så kan man så klart vara ute. Men nog hade jag hoppats på sol! Håller tummarna och hoppas att meterologerna har FEL!


Efter middagen åkte jag och Fredrik ut och fotade litegrann, men det började bli ganska kallt så det blev bara en snabbis.

image190
Fin kvällssol.

Snart påskledighet

2008-03-19 / 19:51:01

Gud så skönt! Imorgon är det sista dagen på praktiken, och eftersom det är skärtorsdag så jobbar vi bara till kl 13. Sen är jag LEDIG ända fram till den 31. Känns helt underbart!

På fredag bär det iväg till stugan i Överkalix, större delen av familjen kommer att vara där och fira påsk. Synd bara att det tydligen skulle vara mulet hela helgen... men bara jag får vara ledig och äta god mat så är jag helnöjd!

Älsklingen jobbar på lördag och söndag så han kan inte komma med... ;(  Så vi får ha lite påskmys imorgonkväll istället.
 

Hej

2008-03-18 / 20:55:10
Dagen har varit jobbig... jag vill bara få stiga ur den dimma jag lever i och få tillbaka mitt liv!

Syrrorna var på besök på kvällen, det var mycket trevligt! Veronica berättade om alla spöken/andar som finns i staden Cuzco(i Peru) som hon har bott i några månader. Jag vill ALDRIG sätta min fot i den staden efter det jag har hört! Herregud, jag är fortfarande rädd...

Sen så spånade vi på vilket sorts företag vi ska starta någon gång under våren, kommer bli skitbra! Hemlighetsstämplat än så länge.

Nu har jag bara 2 dagar kvar av praktiken sen så är jag LEDIG nästa vecka! Perfekt! Då kan jag vila upp mig innan jag börjar jobba veckan därpå. Och gode Gud hoppas att min graviditetströtthet har släppt till dess!

Husbesiktning

2008-03-17 / 19:59:38
Det gick tungt på praktiken idag... men som tur var fick jag sluta tidigt så då kunde jag följa med Fredrik på husbesiktningen. Så jag, Fredrik och besiktningsmannen var i huset och kollade oss omkring i 1 och en halv timme, det var kul att få syna huset i sömmarna. Och jag tycker så mycket om vårat nya hus! Det känns så rätt och jag kommer verkligen att trivas där. Jag blev nästan gråtfärdig när vi var där och tittade för jag var så lycklig!

Hur som helst så sa besiktningsmannen att huset var i mycket gott skick och det krävs bara några få, enklare åtgärder som inte är speciellt kostsamma. Hur bra som helst!

I övrigt har jag varit jättetrött och mått lite sisådär idag, så det blir väldigt tidigt ikväll. Kanske ska se Häxdansen(ny serie) på TV1 kl 20:30 och sen sängen.

Lugn och ro

2008-03-16 / 21:14:00
Har varit en väldigt slapp och skön dag idag.

Imorgon är det stiga upp tidigt och åka på praktik som gäller, jag hoppas att jag kommer att palla med det.

På 2 veckor börjar jag jobba som städerska igen, det ska bli skönt. För det första så är det ingen som talar om för mig vad jag ska göra eftersom det är mycket eget ansvar... Visst jag har ett schema att följa och saker som måste göras, men jag kan ta det i min egen takt. Och för det andra så rullar det in välbehövda slantar!

Simma lugnt!

image189

Stan, badhus och O'learys

2008-03-15 / 19:17:12
Jag hittade faktiskt lite kläder att köpa på stan idag! 3 linnen och en långärmad tröja på GINA TRICOT, och jag tog alla plagg i en storlek större så magen har plats att växa i dom. Härliga vår/sommar-färger!

image183

image184


Sen bar det iväg till badhuset... Jag och Marie satt på varsin stol och tittade på när våra karlar dök i bassängen, men det var trevligt!

image185

image186

image187

image188


Efter grabbarnas dyk åkte vi 4 och käkade middag på O'learys. Det var smaskigt!

Nu är det soffan och SCHLAGERFINALEN som gäller! Kul!

Planer för dagen

2008-03-15 / 08:57:04
Morning!

Idag så ska jag och Fredrik på stan och kolla kläder till mig, roligt! Det är ju så illa att jag FORTFARANDE har kvar presentkort som jag fick i julklapp... men jag har kollat in några plagg som jag ska prova och sen då kanske köpa om dom sitter som dom ska. Tänkte i förberedande syfte välja en storlek större eftersom magen börjar växa inom en snar framtid.

Sen kl 15:00 så blir det att sitta på en bänk med Marie i badhuset och se på när våra karlar dyker... jag vill också!!! Mackan har ny torrdräkt så han ska prova den i vattnet och lära sig lite hur man använder den. Och Fredrik ska väl hjälpa Mackan lite och annars bara göra ett "avrostningsdyk"... Min nya torrdräkt kommer inte få se vatten på länge. *Snyft*

Sen så var det tänkt att Emma, Pär och Veronica skulle komma på middag. Men det krockar lite med dykningen så vi får se om det blir senare än tänkt eller om vi flyttar det till imorgon.

FINAL I MELODIFESTIVALEN! Hur kul som helst! Jag tror att det kommer att stå mellan Perelli och Nielsen, men att Perelli kommer att vinna. Vi får väl se... =)

v.10

2008-03-15 / 08:45:18

Vecka 10 - 10 mar - 16 mar 2008
Kroppen:
Nu är det vanligt med första besöket på mödravårdscentralen (MVC). Bla bla bla.... vi var där för flera veckor sedan och det togs en massa tester och ställdes en massa frågor, men allt var i sin ordning. =)

Fostret: Nu är embryoperioden är över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

Det händer så mycket nu...

2008-03-14 / 21:45:52
...jag hänger inte riktigt med!

Huset är nu med 100% säkerhet vårt, och det känns alldeles fantastiskt! Och overkligt.

Vi var in till mäklaren under dagen och skrev på några papper, ja kontrakt var det väl kanske? Haha! Och det var snabba puckar vill jag lova. Jag var inne i stan och skulle åka med en buss vidare till Emma då Fredrik ringde... han sa att vi skulle in till mäklaren och att det var lite bråttom. Men grejen var ju den att jag såg ut som en LUFFARE! Mjukisbyxor, flottigt hår, osminkad och allmänt ful och risig. Så det var bara att fort som attans sätta sig på en buss hem igen och paniksnabbt byta kläder, sätta upp håret och turbosminka mig. Jag hade väl sisådär 4 minuter på mig att omvandla mig från luffare till normal människa innan han kom och hämtade upp mig. Fredrik tyckte jag var löjlig som behövde åka hem och fixa till mig, men allvarligt talat så vet jag inte om mäklaren hade sålt något hus till mig så som jag såg ut! Jag skojar inte...

Inflytt senast 30/6, och det passar oss perfekt eftersom vi har 3 månaders uppsägning på lägenheten. Besiktning av huset på måndag och möte med en potentiell bank att låna pengar ifrån senare under måndagen. Handpenningen betald på skärtorsdag, det är snabba puckar dethär med bostadsaffär!

Efter mötet med mäklaren åkte jag då till Emma och har varit där till nu. Vi mumsade marängsviss och spelade GH. Så jag kom hem för bara en stund sedan. Fredrik jobbar till imorgon på morgonen.

Jag missade Så ska det låta med Robert Gustavsson så det måste jag kolla repris i helgen.

Nä, kanske dags för sängen och få varva ner från all "dramatik" som pågår i mitt liv just nu.

Sweet dreams!

Håll i er!

2008-03-14 / 12:29:23
Jag har väldigt goda nyheter! Vi fick med 99% säkerhet huset idag!!! WEEEEEEEE!!! Det känns lite overkligt... jag har ju inte ens smält att vi är med barn ännu. Och nu är vi med både hus och barn! Allt det jag gått och längtat efter i ett par års tid kommer på en gång! Och jag är såå lycklig!

Vi fick huset till ett bra pris, vi tycker att vi har gjort en bra affär. 1 070 000kr landade prissumman på. Och våran maxgräns på 1 100 000kr blev inte ens uppnådd.

Mäklaren skulle bara ringa till säljarna och fråga om dom accepterar priset osv. Och det borde dom ju göra med tanke på att utgångspriset låg på 945 000kr. Sen hade han 2 spekulanter kvar på listan som han inte fått tag i under veckan... men har dom inte hört av sig under hela veckan som varit så kan dom ju inte vara speciellt intresserade. Så det är nog inga problem med det.

Det som hände tidigare på morgonen var att dom andra som var med i budgivningen la ett bud på 1 050 000kr över vårt bud på 1 010 000kr. Så då kändes det som att det var deras sista bud(eftersom dom höjde med 40 lök)... så då skulle vi först bara höja med 10 000, men Fredrik ångra sig efter han pratat med sina jobbarkompisar och sa att vi skulle höja med 20. Så då gjorde vi det och då la dom sig! Halleluja!

Kika på vårat nya hus:
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/121886

Min dag

2008-03-13 / 21:49:54
Familjeärendet(hemlighetstämplat) gick bra, det tog nästan hela dagen... men det är klart man ställer upp när någon i familjen behöver hjälp/stöd!

När jag kom hem vid 15:30 så fick man sig en liten överraskning! Fredrik hade klippt sig i en ny frisyr han aldrig haft tidigare... jag får fota i helgen och lägga ut så ni får se. Han är såå söt och snygg, som alltid!

Nästa överraskning kom inte långt efteråt... budgivningen kom i gång på riktigt under dagen och ett bud på 950 hade lagts över vårt (skam)bud på 900. Fredrik slängde in ett bud på 960 och sedan kom en ny spekulant och la ett bud på 980. Då sa jag att det är dags att vara aggressiv och skrämmas så vi saftade till med ett bud på 1010000! Och då behövde spekulanten som lade in budet på 980 fundera, så just nu ligger vi högst och affären blir med största sannolikhet färdig imorgon... hoppas vi lyckades skrämma iväg dom jävlarna!

Dom som la budet på 950 hade inte lånelöfte på mer än så, så dom är ute ur leken... skönt!

Efter middagen inhandlade jag en kartong smörpopcorn och en Portello och sedan bar det iväg till syster Emma, och där var också syster Veronica och svägerskan Elin... så vi hade tjejkväll med massor av tjejsnack mest hela kvällen, mysigt!

Nu är jag helt slut som artist så det börjar bli dags att lägga sig mellan lakanen.

Natti natt!

Begär

2008-03-13 / 08:43:00
Jag fick värsta suget efter IKEAs benfri kotlett med pommes och bearnaisesås igårkväll när jag gick och la mig. Hade IKEA funnits i Luleå och det fortfarande var öppet hade jag lätt åkt. Lite sjukt ändå och bli sugen på nånting sånt...

Både jag och älsklingen hade problem att somna igår, vi låg och tänkte på huset. Vi har fått reda på vad dom nuvarande ägarna gav för huset genom en fiffig sida på nätet. Alltid bra att veta sånt!

Idag så bär det iväg på ett privat familjeärende mest hela dagen. Kommer nog att gå bra tror jag!


Ha en bra dag!

Skräckslagen

2008-03-12 / 21:15:05
Varför tittat jag på TV3:s Sjukhuset för? För att bli ännu räddare inför förlossningen? Visst, det är lääänge kvar(BF i oktober) innan det är dags, men ändå. Förlossningen är oundviklig, ungen måste ju ut. Jag har långt innan graviditeten bestämt mig för att snyfta mig till ett kejsarsnitt, men jag vet inte längre... man tänker på ett annorlunda sätt nu när det är på riktigt.

Uppdatering av husaffären

2008-03-12 / 19:01:59
Vi väntade hela dagen på att vi skulle få sms av mäklaren men vi fick inget förrän vid 16-tiden. Då stod det såhär:

Hej! Ditt bud på Nedre Vägen 47 ligger högst ännu.
Jag väntar på besked från några spekulanter som ej har klart lånelöfte ännu.

Så det känns ju bra! Det känns som lite oseriösa människor som inte har fixat med lånelöfte ännu. Hoppas dom har betalningsanmärkningar så det bara sjunger om det!

Få se vad som händer imorgon! Spännande!



Sömmerska

2008-03-12 / 18:17:31
Har agerat sömmerska hela dagen. Vi åkte till svärmor vid 12:30tiden och har varit där till nyss. Jag sydde en sängkappa till Tobbe(Fredriks bror) och det tog sin lilla tid. Men det bjöds på fika och mat så jag är nöjd och glad!

Den "sjukliga tröttheten" har nu helt försvunnit och alldeles säkert är det Blutsaftens förtjänst! Jag hade helt enkelt för lågt blodvärde men efter bara 2 huttar ur flaskan känner jag mig normal igen och det är alldeles UNDERBART! Glöm aldrig bort hur SKÖNT det är att få vara frisk och må bra, mina vänner! Det är värt mer än allt smör i Småland...

Mäklaren ringde...

2008-03-11 / 18:11:40
...förut idag och frågade om vi fortfarande var intresserade. Självklart! Vi stod först på listan också så då var det läge att lägga ett bud. Fredrik gav honom ett skambud på 900 000kr(utgångspris 945 000). 

Mäklaren sa att han skulle ringa upp dom resterande 7 som anmält intresse och sedan skicka sms om det var någon som bjöd över vårt bud. Men Fredriks mobil har varit tyst ända sen han ringde klockan 13 så det känns ju bra. Men det lär ju vara nån idiot som lägger bud imorgon. Bara vänta och se... skönt är det väl att ingen är så het på gröten att dom bjuder över på en gång...

Lågt blodvärde?

2008-03-11 / 17:57:10
Svärmor trodde att jag kanske har lågt blodvärde eftersom jag är så extremt trött hela tiden... så idag köpte vi Blutsaft när vi var och handlade. En naturlig produkt som innehåller en massa järn och vitaminer, jag hoppas att den ska ta mig tillbaka till "dom levande" igen.

Den långa väntan...

2008-03-11 / 10:16:30
...innan husaffären är klar... det är plågsamt. Förhoppningsvis så ringer mäklaren idag och jag hoppas att ingen har lagt bud. Det kommer bli intressant att se hur många som är med i budgivningen och vad priset landar på i slutändan. Men jag och Fredrik håller fast vid vårt högsta pris och blir det inte vårt så är det som sagt inte meningen.

Vi måste bara lägga upp en taktik... det är ju lite som poker faktiskt. När ska vi börja betta och hur mycket ska vi betta i dom olika prislägena. Aggresivt är min grej i poker så det lutar åt samma håll i budgivningen. Bara bomba så vi skrämmer iväg dom andra.

Jag tycker inte alltid om (okända) människor... men då man är på en husvisning så HATAR jag alla människor, försvinn ur mitt hus era jävlar! Burn in hell! Ungefär så känner jag om mina "rivaler", tävlingsmänniska som jag är.

Illamående

2008-03-11 / 10:06:26
En sak som jag är glad över är att jag inte har några större problem med illamående. Visst kan jag känna lite illamående då och då men det går över när jag fått något att äta. Hemligheten med att slippa illamåendet är att äta direkt man vaknar och sen äta lite och ofta under hela dagen. Mycket kan man ändå aldrig äta, inte jag iallafall.

Jag har bara spytt en enda gång och det var medans jag borstade tänderna en morgon. Jag klarar inte av att borsta tänderna tidigt på morgonen, utan måste vänta minst 2 timmar efter uppstigningen. Så dom dagar jag måste iväg tidigt så blir det att tugga Extra-tuggummin. Inte så fräscht kanske men det är det enda som går.

Innan jag blev gravid så trodde jag att jag skulle må lika dåligt som min mamma under graviditeten. Hon spydde flera gånger om dagen och fick även läggas in på sjukhus med dropp ett par dagar då hon väntade mig. Så jag förväntade mig det värsta, men som tur var så slipper jag det!

Jag lever i en dimma

2008-03-10 / 20:28:36
Allt är inte sockersött med att vara gravid... jag har varit SJUKT trött dom senaste veckorna. Tröttheten kom som en chock, jag har inte varit såhär trött någonsin förut. Jag sover mycket... 8,5-10timmar per natt och en tupplur på 1-1,5timmar på dagen.
 
Att laga mat, handla eller diska är riktigt ansträngande. Så större delen av dagen ligger jag bara i soffan och väntar på att man ska få gå och sova. Det är mycket jag vill göra men min kropp säger nej. Det är stundvis nästintill plågsamt att vara på praktiken, hela dagen längtar jag bara hem till sängen.

MEN, tröttheten brukar släppa kring v12, så det är bara kämpa på den sista tiden! Jag fixar dethär!

Jag är med barn!

2008-03-10 / 18:11:54
Nu släpper jag bomben..... jag är gravid i vecka 9(8+3).

Känslan att ha en liten ängel som växer i min mage är obeskrivbar... helt fantastiskt och overkligt!

Både jag och min älskling Fredrik är överlyckliga! Den 15/2 fick jag ett + på stickan och det kom som en riktigt stor överraskning eftersom vi inte hade planerat att bli med barn. Men det var det bästa som kunde hända för allting känns så rätt! För en gångs skull så känns det som att jag har hittat helt rätt väg att gå i livet.

Hela livet har förändrats... alla planer om studier, bröllop, Thailandsresa, dykning osv fick läggas på hyllan. Och nu är det full fokus på bebis, villa, spara pengar och Volvo(ja, kombi iallafall).

Skönt att få komma ut med det på bloggen... jag vet att min blogg har varit skittråkig den senaste tiden, och nu kanske ni förstår varför. Så hädanefter kommer det skrivas mycket om min graviditet och allt vad det innebär.  


 

Hemma idag

2008-03-10 / 11:08:40
Jag har inte sovit bra på 3 nätter så jag ringde och sjukanmälde mig idag... så jävla trött! Tänkte stanna hemma någon dag och riktig vila upp mig. Sa att jag hade feber och det tyckte jag var en acceptabel liten vit lögn eftersom jag just nu inte är i form för att jobba.

Älsklingen är och jobbar och kommer inte hem förrän imorgon kl08:00, men jag ska nog klara mig.

Angående huset i Alvik så tog vi tid hur lång tid det tar att ta sig in till centrala stan. Från gården till Smedjegatan tog det 17,5min. Och då var det slaskigt snöoväder(vi körde 80 på 110vägen). Så vid normala väderförhållanden så skulle jag tro att det tar 15min. Och det är inte farligt alls.

Har ju inte kollat HEMNET idag! Måste jag göra!

Uppdatering av helgen

2008-03-09 / 20:17:25
Var då i Överkalix, tog det mest lugnt. Käkade god mat och hade det mysigt.

Vi köpte hockeymatchen Luleå - Timrå på Canal+ och det var så sjukt spännande, jävlar vilken dramatik. Och gud så skönt att dom lyckades hänga kvar i elitserien...

Melodifestivalen var hur bra som helst! Var så jävla nöjd att Nordman slog Carola!

Sen idag då(söndag) så var vi på husvisning i Alvik, och vi tycker mycket om det där huset, det skulle passa oss perfekt faktiskt! Allting kändes bra. KÄNSLAN i huset kändes bra. Vill ha... MEN vi var ju inte ensamna om att kolla in huset så vi får vänta och se vilken summa det landar på i slutändan. Så jag försöker "hålla tillbaka" lite och inte bli för kär i huset... då kan man bli så besviken och ledsen om man inte får det. Är det MENINGEN att vi ska bo där så får vi huset för den peng vi hade tänkt oss. Annars så är det helt enkelt inte meningen.

 

Morning

2008-03-07 / 08:20:00
Jag och älsklingen ska köpa hus! Och det är så underbart, roligt och härligt... dream come true! Vi har hittat ett hus i Alvik(2mil utanför Luleå) som vi bägge blev förtjusta i, så vi ska åka på visning på söndag! 

För några dagar sen hittade vi ett hus i Brändön(2mil utanför stan) men det känns inte alls så intressant längre. Fast Fredrik ville nog iallafall åka och titta på det, visning på söndag det med.

Idag bär det iväg till Överkalix(mor o far), ska bli skönt att få komma ut på landet... när man vågat släppa in tanken om ett hus så känns lägenheten genast trång och instängd. Jag behöver friheten att ha en egen gård, min egna gräsplätt här på jorden.

Vilken lycka jag känner inom mig!

Ingela funderar

2008-03-05 / 16:03:28
Varför har vuxna människor inte mössa på sig när det är -16?

Och vad tänker man när man dessutom tar på sig ett par stilettklackar till det bara huvudet?

Ja, jag förstår då inte...

Bra!

2008-03-04 / 18:26:49
Livet känns riktigt bra! Ville bara säga det...

Idag har jag varit på praktiken, handlat käk på Kvantum, bakat morotskaka(och den doftade så underbart), lagat middag(kyckling och liis + ångkokta rotsaker)... och nu ska jag och Fredrik åka till Aro o Karro på Bergviken och berätta en hemlis! ;)

Slutade tidigt

2008-03-03 / 13:03:36
idag, trodde vi skulle hålla på till 16:00 men vi var klara redan klockan 11:40. Gud så skönt att få komma hem och bara ta det lugnt.

Jag tog en macka på Dagobert efter skolan sen gick jag på stan en kort sväng. Jag har 3 presentkort att nyttja men jag har inte riktigt haft suget att shoppa... och hur normalt är det? Jag vill ju annars alltid shoppa, jag älskar att shoppa!

Slö söndag

2008-03-02 / 20:03:08
som vanligt då.

Barnvakt till Wille igen, han var så snäll och söt idag. Hans mamma och pappa håller på att fixa i lägenheten för dom ska sälja den så därför behövde dom lite barnvakt denna helg.

Snart Köping sen sova.

Schlagerdivorna

2008-03-01 / 22:14:29
Perelli och Bengtzing tog ju såklart hem finalplatserna... det är ju så det brukar vara. Och nog kan jag tänka mig att dom fick en och annan röst pga klädseln... Perelli i ett muskort paljettfodral och Bengtzing i en catsuit med hela bh:n fritt framme. Men är det Melodifestivalen så är det, och det hör ju till.

Började se Sjöfartsnytt på 4an efter Melodifestivalen... en djup film, I like. Får se om man orkar se färdigt den...

Puss och godnatt!

Lunch på stan

2008-03-01 / 16:42:03
Det blev lunch på stan med Fredriks jobbarkompis Widde och hans flickvän Veronica idag. Trevligt och gott! Jag tog mig en räksallad *mmm*...

Emma, Pär, Elin och Petter var och hälsade på för ett tag sedan, det var roligt att dom tittade förbi... alltid trevlig att få besök.

Nu ska jag och älsklingen laga tacos! Åh så gott!!!

See ya!

Helg

2008-03-01 / 11:26:14
Igår var vi ju som sagt barnvakt till Wille och det gick jättebra, han är en sån sötunge! Vi lekte med leksaker, jag dansade för honom(och han tyckte det var jättekul), vi matade honom och bytte blöja, sedan gick vi ut med vagnen på en liten promenad. Han somnade på en gång!

På kvällen åt vi varma köttbullemackor och kollade på Så ska det låta.
Det blev en tidig kväll för vi var såå trötta, 21:35 låg jag i sängen.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer... man borde ta sig ut och få lite frisk luft. Även om det snöar... sist jag kollade så var jag inte gjord av socker så det ska nog gå bra. Kanske gå in till stan? Få se vad min fästman tycker om det... :)