Barnmorskebesök nr.2

2008-05-29 / 18:56:14
Idag har vi varit på barnmorskebesök nr.2... vi lyssnade på lillälsklingens hjärta och det slog så fint och lät precis som det ska. 
BM meddelade att hon ska sluta så nästa gång får vi en ny BM. Hon sa också att det var dags att börja ta järntabletter, så vi gick och köpte det direkt efter besöket. Annars var det inte så mycket mera... jag bad henne skriva under moderskapsintyget så jag kan ansöka om havandeskapspenning så snart som möjligt eftersom dom kan vara jävligt sega på Försäkringskassan, speciellt nu när det blir semestertider och allt. 

Vilket underbart väder det har varit idag!  =)  Jag blir så glad när det är fint väder. 

Imorgon bär det iväg till stugan direkt efter jobbet. Jag och mina 2 syrror ska hjälpa min tredje syrra att göra iordning henne för bal! Ska bli så roligt! Och sen ska samma syster konfirmera sig på söndag. 
Ska bli så jätteskönt att åka till stugan. Jag ska städa och göra fint i min egna lilla friggeboda som jag har i stugan, sen ska jag sova där (själv) hela helgen för Fredrik ska stanna kvar i Luleå och jobba.  =(

Ni får ha en jättebra helg allihopa!


 

v.22

2008-05-27 / 17:18:16

Inte speciellt tjock ännu.



Vecka 22
(21+3)
Kroppen: Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.

Vikt: 61kg
Viktökning(från v.0-v.22): 2kg

Babykläder

2008-05-26 / 19:50:27

Vi var på H&M på Storheden nu ikväll och köpte bebisens första kläder... gud vad mycket sött det finns, jag hade kunnat handla hur mycket som helst!  =)



Barnvagn

2008-05-26 / 15:03:46
Våran superfina barnvagn! Fredrik var och hämtade den idag. Den är helt perfekt!   =)





Jippie!

2008-05-25 / 16:00:26
Har idag hittat våran barnvagn! Jag är såå lycklig, den är helt perfekt och jättefin! Så imorgon ska Fredrik och hämta den på Babyproffsen. Det var ett visningsexemplar som endast stått framme sen dom öppnade butiken för typ 2 veckor sen så den är ju helt ny... Men varför vi köpte ett visningsexemplar är för att många Emmaljunga-vagnar är slutsålda, både vad gäller färg och modell. Och på Babyproffsen hade dom min favoritmodell i favoritfärgen i butiken så jag frågade om vi kunde köpa den och det fick vi! Perfekt!  =)

Bild imorgon! 

Ändrade planer

2008-05-24 / 11:37:35
Det blir ingen pizzamiddag för oss idag, vi får ta det imorgon istället. För vi blev bjudna på grillat hos Mackan och Marie i Boden istället och det kan man ju absolut inte tacka nej till! Så jag sa att jag står för efterrätten, det är så roligt att göra efterrätt! Men jag vet inte riktigt vad det blir ännu, hade kanske tänkt mig något med jordgubbar.  =)

Sommar!

2008-05-24 / 10:28:58
Var precis ut en sväng och tusan vad skönt det är ute idag!  =)
Måste absolut ta mig ut på en promenad senare idag... men just nu så håller jag på att baka ihop en ÄKTA pizzadeg. Den ska först jäsa ett bra tag och sedan ligga i kylen i 5 timmar under en blöt bakduk. Låter kanske jobbigt men den klarar ju sig själv och den hade fått bästa betyget av ALLA som provat receptet på sidan jag tog det ifrån så det måste ju vara värt det!  ;)

Fredrik kom hem från jobbet på morron men åkte ganska snabbt iväg igen... han och några till ska till min favoritsjö Djuptjärn i Boden och dyka! Men jag kan inte följa med för man får inte dyka när man har bebis i magen.  :(
Men nästa sommar då är det MIN tur att få dyka och Fredriks tur att sitta på land med lill*n.

Skelett

2008-05-23 / 22:18:04
Var på ett ställe idag där det hänger ett riktigt skelett, så nu har man sett det också... haha! Ganska intressant faktiskt.

Efter jobbet tänkte jag att jag skulle ta mig tid och gå till frisören men det var fullsatt på Erikssons. Så det får bli en annan dag. Mitt hår är hemskt, har inte toppat det på flera månader. Åh vad jag önskar att jag var kompis med en frisör!  =)

Nu ska jag krypa ner under täcket och se slutet på Oceans eleven.

Sov gott!

Chokladbollar

2008-05-22 / 18:50:50
Fredrik är i köket och bakar chokladbollar och jag får INTE hjälpa till... han vill göra själv. Så söt han är!

Idag har vi varit på Babyproffsen och kollat barnvagnar. Jag hittade en jättefin Emmaljunga för "bara" 7100:-, men vi har inte bestämt oss för någon ännu. Måste åka till Barnens Hus i helgen och kolla vad dom har där. Men sen är det bara att bestämma sig och beställa för det kan vara lååång väntetid på dom där kärrorna.

Efter jobbet var vi på en cykel/spring-tur. Jag cyklade och Fredrik sprang. Och herregud vilken dålig kondis jag har! Men det brukar tydligen vara så när man är gravid.

Jag är inte normal i huvudet just nu... jag tänker bara på mat hela tiden. Och jag vill äta jämnt... men vad gör väl det? Jag ÄLSKAR att äta!   =)

Halloj

2008-05-21 / 20:11:42
Inte så mycket nytt här inte... har mest varit som vanligt den senaste tiden. Det känns som att jag bara går och väntar på allt det roliga som ska komma. Flytta till huset, inreda, sommaren och bebisen.
 
Var iallafall och köpte Leila Lindholms nya kokbok a piece of cake till mamma i morsdagspresent. Jag är ett stort fan av Leila, och jag älskar hennes program Leila bakar. Hon är min stora idol just nu. Hade velat ha boken själv men det får bli en annan gång.

Nu dags för daimglass och frusna män. Ha det!

Ljuvlig doft

2008-05-19 / 21:07:43
Har bakat fiberbröd nu ikväll och det doftar så härligt i hela lägenheten. *Mmm* Ska ta mig ett smakprov strax.

Det gick ganska segt att jobba idag för det började knaka i fogarna(foglossningar) framåt lunch... och då är det ganska jobbigt att stå och gå men man är ju som ändå tvungen att fortsätta jobba. Får jag lika mycket besvär med foglossningar som jag hade för 2 månader sen så kommer jag bli tvungen sjukskrivas 25-50%, för det var nästintill olidligt där ett tag då jag jobbade... Det gick bra nån timme på morgonen men sen kom foglossningarna. Samma sak varje dag, men jag kämpade på och som tur är så har jag sluppit foglossningar i ca 2 månader nu. Men jag hoppas att jag kan fortsätta jobba heltid så jag får in så mycket pengar som möjligt.


Bra helg

2008-05-18 / 18:50:22
Har precis kommit hem från en bra helg i Överkalix. Vi har varit i stugan med mamma och pappa och hjälpt till att måla och tapetsera... och så har vi tagit det lugnt och myst en massa också... det hör till när det är helg!  ;)

Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av kvällen... Älsklingen ska se på hockey och jag är totalt ointresserad så jag får roa mig på egen hand.
 

En sak till...

2008-05-15 / 21:44:13
Jag har pratat med några tjejor på jobbet angående havandeskapspenning. Och dom flesta har fått två månaders havandeskapspenning med tanke på det tunga arbete vi har. Så en av mina chefer ska hjälpa mig att skriva ansökan när det börjar bli dags, hon är tydligen rätt så bra på det där.  =)   Så mest troligt så slutar jag jobba 3 Augusti och det känns ju hur skönt som helst eftersom jag inte har någon semester i sommar!

Go kväll

2008-05-15 / 21:35:32
Imorgon bär det av till stugan i Överkalix... ska bli riktigt skönt att få komma iväg och andas den friska lantluften.

Har kanske inte berättat att jag har kännt bebisen röra på sig den sista tiden(2-3 sista veckorna)? Det är så himla mysigt att känna det lilla livet. Nu känner jag den varje gång den är vaken, iallafall när jag sitter eller ligger ner... Att vara gravid är en sån underbar upplevelse! Eller iallafall EFTER den första tidens illamående och trötthet och kanske dom sista veckorna kan vara lite jobbiga också? Men just NU, mitt i så är det bara underbart!  =) 

Kalas

2008-05-14 / 22:01:59
Har varit på kalas idag! Fredriks mamma fyller 51år så vi har varit på middag och tårta. Mycket gott, det är alltid lika lyxigt att bli bjuden på middag.  =)

Fredrik ringde till mäklaren idag och frågade om vilket datum vi kunde flytta in i huset och det visade sig att vi inte kan flytta in förrän 30 juni som det var sagt från början... *suck*
Jag trodde verkligen att vi skulle få flytta in tidigare eftersom dom som bor där nu skulle få barn i juni och man tar ju för givet att dom skulle ha flyttat färdigt och slagit sig till ro innan bebisen kommer men nää, dom flyttar mitt i..... faaan. Nu måste vi bo i lägenhet halva sommaren... jag vill INTE.
Det enda positiva med det hela är att vi inte har någon hyra eller amortering att betala i juni månad så då får man sparat undan en massa pengar, och pengar behövs ju alltid. Så det är ju bra.

Har stigit upp kl 05:40 idag och jag är inte trött ännu... konstigt konstigt. Men måste nog ändå göra ett försök att sova nu.

God natt mina bloggvänner!  =)

Ultraljud

2008-05-13 / 19:54:27
Igår var jag och Fredrik på vårat första ultraljud... det var en helt underbar upplevelse! Vi fick äntligen se vårat lilla hjärta och h*n var så fin! Läkarna sa att bebisen var jättefin och att allt såg bra ut, det har jag hela tiden kännt på mig men det var skönt att få det bekäftat.

Först låg den och sov men efter ett tag vaknade den och började busa! Och inte ville den vara med på bild heller haha!Det var helt fantastiskt att se den röra på sig... åhh jag är så obeskrivligt lycklig. Har aldrig varit såhär lycklig i hela mitt liv!
Det visade sig att jag var två veckor längre gången än beräknat så idag är jag i v.20(19+3) och fått det nya datumet för ankomst den 3 Oktober.

Jag älskar min lilla bebis så så mycket!

v.17

2008-05-11 / 14:26:29
Aj aj aj, det blev ingen bild v.17...  =( 
Och nu är jag inne på tredje dagen i v.18 så nu är det försent att fota.

Men jag kan i allafall bjuda på lite information om vad som händer i v.17:

Vecka 17 
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

UPDATE:
Vågen står ganska still... vägde 59kg idag och min startvikt var någonstans mellan 58-59kg. Men det ska jag nog ändå vara glad för. Jag kanske har turen att bara bli tjock om magen och inte någon annanstans.

Kommentar nr 200

2008-05-11 / 14:19:47
Ja, jag är helt sen med att skriva dethär inlägget, jag vet. Men jag skrev faktiskt ett i torsdags som utlovat men blogg.se krånglade(som vanligt) så det försvann. Men här kommer det!

Kommentar nr 200 skrevs av Nathalie och hon är en tjej på 20 år, bosatt i Luleå som väntar sitt första barn. I sin blogg skriver hon om hennes vardag, hennes graviditet och om hennes familj(bestående av sambo, två hundar och bebis i magen så klart).

Packa

2008-05-11 / 11:45:44
Har idag börjat packa undan kläder som inte passar längre(pga magen) och det är en hel del faktiskt. Har i nuläget en proppfull blå IKEApåse och har fortfarande lite kläder kvar att gå igenom. Och det känns lite sorgligt eftersom det känns som att jag packar undan min ungdom på något sätt. Kanske låter konstigt men det var så jag kände.

Ska försöka göra lite nytta här hemma idag. Packa och städa. Vi flyttar ju trots allt nästa månad... Fredrik ska ringa säljarna nästa vecka och höra om dom har färdigt något datum för inflyttning. Skulle vara jätteskönt att veta så man har ett mål... då känns det lite roligare att packa.

Härliga helg!

2008-05-10 / 11:51:16
Det har varit fullt upp den senaste tiden så jag har inte riktigt haft tid att blogga... och dessutom skrev jag ett långt inlägg i torsdags som försvann så då blev man lite less.

Igår kom min älskling hem från Halmstad! Gud vad härligt det var att få krama och pussa honom igen!

Idag har vi bara tagit det lugnt och myst hela morgonen *mmm*... och nu säger han att det är dags för mig att göra mig iordning för vi ska iväg. Var vet jag inte, men vi ska inte sitta hemma iallafall.

 

If I was a rich girl

2008-05-08 / 21:01:40
Har spelat poker i flera timmar... typ sen jag kom hem från jobbet. Men det är så himla KUL! Fast än det gick dåligt i början så gav jag fan inte upp! Så slutsumman efter dagens spelande blev +403 dollar! Så jävla nice!  =)

Men nu börjar det snart bli dags för sängen... Bara jobb en dag till så får man vara LEDIG i två hela dagar!

Åhh så bra jag mår!  =)

Borta hela dagen

2008-05-07 / 20:15:38
Har precis kommit hem efter att ha varit borta sedan kl 06:40 i morse. PUH!

Först åkte jag till Emma där jag var bjuden på middag, tacos och sedan glass till efterrätt... *Mums*
Sedan var jag barnvakt åt Wille i 2 timmar medan hans mamma och pappa höll på att tapetsera. Han var lite tjurig på slutet så jag känner mig hyfsat uttömd på energi...

Ska ta en dusch... sen blir det kvällsmacka och poker.


PS:
Kommentar nr 200 är skriven så imorgon ska personen som skrivit kommentaren få en presentation här på min blogg!  =)

Ensammen hemma

2008-05-06 / 21:18:15

Älsklingen är bortrest hela veckan... han åkte tidigt igår morse och kommer inte hem förrän på fredagkväll. Men det har ändå gått ganska bra hittills att vara själv så jag ska nog överleva... Han är i soliga Halmstad på någon kurs med jobbet.


Har precis tagit en kvällsfika bestående av en kopp grönt te och min underbart goda kolibrikaka(med smak av banan, ananas och kokos). *Mmmm*
image221

 
Köpte ett par baggyjeans förra veckan... LOVE THEM!
image222



Dags att kolla vidare på Desperate Housewives... spännande idag!

No Limit Texas Hold'em

2008-05-06 / 18:39:16
Oj... jag tror att jag just vann 250 dollar på poker. Så tokigt. Tokroligt faktiskt!  =)

Jag ÄLSKAR att spela poker, men jag HATAR det också. Det är så underbar känsla att vinna och ha flyt men man blir så jävla nere och less när man förlorar gång på gång och det går dåligt.

Har haft ett uppehåll från pokern i ett antal månader men jag har kännt ett sug den senaste tiden så jag tänkte testa och se hur det går. Men det är ju det att det tär på ens psyke/humör så väldigt mycket när det går dåligt så det var därför jag slutade... Men ska jag vara ärlig så väger pengarna jag vunnit mer än dom gånger man mått dåligt. Så kanske det är värt det?

Full rulle hela helgen

2008-05-04 / 19:28:02
Vilken bra helg jag har haft! Vädret har varit underbart och vi har mest varit ute på vift hela helgen. Så ni får ursäkta om det inte funnits utrymme till att blogga. Men här kommer iallafall en kort uppdatering:

Lördag:
Morgonmys i sängen... lääänge. Man måste passa på när man är ledig. =)
Sen åkte vi en sväng till Hertsön där vi kollade på storebror Kenneths nya hus och lillasysters nya lägenhet. Hos storebror håller dom på att renovera köket och lite annat innan dom flyttar in på riktigt så mamma och pappa var där och hjälpte till.
Lillasyster Emma, Pär och storasyster Veronica har skaffat en trea tillsammans så dom höll på att packa upp kartonger. Jättefin lägenhet faktiskt... dom har fått alla rum nytapetserade och allt. Inte dåligt.
Sen gick jag och Fredrik på stan en sväng och kollade lite på skor men hittade dock inga som föll oss i smaken.
På kvällen kom Aro och Karro förbi och hälsade på. Trevligt.

Söndag:
Kalas hos moster Ninni som fyller 44 idag.
Sedan bar det iväg till Hertsön där vi var förbi till Emma och hämtade lite banankartonger(snart dags att börja packa).
Åkte till Kenneth och käkade familjepizza med "byggarbetarna".
Åkte till Kvantum och handlade kött och potatissallad.
Hämtade upp Aro och Karro och åkte till Ormberget och grillade. Men det började bli kallt efter ett tag så då åkte vi hem till dom och drack kaffe efter att vi ätit.
Sen hämtade vi utemöbler som vi köpt av min moster Monica. Stort bord och 8 stolar i mörkblå plast som vi ska ha på altanen i huset. Perfekt.

Nu har vi precis kommit hem och jag är helt slut efter denhär dagen... så dags att bara vila och ta det lungt.

Jag hade tänkt...

2008-05-02 / 15:38:01

...att kommentar nr 200 ska få en liten presentation av sin blogg här på min blogg! Om den personen har en blogg vill säga. Annars tar jag kommentaren efter den. Det är bara ett par kommentarer bort så passa på om du vill ha lite smygreklam....  =)

Idag blir det tacos till middag! Sååå gott! Ska gå och hacka sallad nu...

Hejs!

v.16

2008-05-02 / 15:27:54
image220

Det har inte växt speciellt mycket den senaste tiden...  =(



Vecka 16
Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.