Plastisock

2009-01-31 / 16:24:49
Jag klickade precis hem två snygga Plastisock bodysuits från Babyshop. REA var det också så 125:- styck är ju värsta fyndet.  =) 


Man måste ju ha en bodysuit med brandbilar på när pappa är brandman.  =D



Fredag

2009-01-30 / 11:20:49

Natten var bra, Texas vaknade bara 3 gånger och somnade om ganska fort efter matningarna. Duktig pojke.  =)

Familjen steg upp tidigt idag och vi har nyss varit på promenad, härligt ute men lite sol hade ju inte skadat. Tycker det har varit så grått nu i flera veckor.

Fredrik jobbar hela helgen så idag åker jag och Texas till mormor och morfar i Överkalix, skönt ska det bli. 

Nä jag har bloggtorka, vi hörs ikväll.

Hejs! 

Research

2009-01-29 / 22:22:27
Eftersom det går att kolla upp precis ALLT på nätet så har jag tagit reda på varför Texas är så jobbig just nu och det är ju klart och tydligt att han är i utvecklingssprång 4. Sover sämre, äter sämre, vill vara i famnen och gå, tjurig, suger mer tutte osv.
Denna fas kan pågå i 5-6 veckor och nu har det väl gått lite mer än 2 veckor så det är bara att härda ut. Tålamodet, humöret och energin går på sparlågan just nu kan jag säga... men det löser sig...

På förmiddagen promenerade jag, Texas, Annika och Alice till Antnäs och gick på babysång. Det var kul men ganska många barn i 2-3 års åldern så det var livat. Jag är ju verkligen inte van vid sånt liv, tycker det är nog bara man har 1!! 2åring i närheten. *Puh*
Nä, det roligaste var helt klart att promenera och surra på med Annika. Hon är väldigt trevlig grannfrun min.  ;)




Idag har man fått smaka på morot   =)
Och så duktig som håller själv. Mammas hjärta  <3

Morrn

2009-01-29 / 07:51:04
Natten var inte bra men jag överlever, kaffet står och pyser på spisen så jag ska nog vakna till liv.

Förstår inte varför nätterna blivit sämre NU för? Är det inte vid 4 månaders ålder bebisar brukar börja sova HELA natten?  Dom 2-3 senaste veckorna har Texas vaknat flera gånger per natt, och första stunden sover han bara 2,5-3,5 timmar. Jag klara mig inte på att bara få sova 2-2,5 timmar(ja, jag somnar ju inte direkt han somnar) sammanhängande sömn! 
Sömnen är så väldigt viktig för mig, jag har i mitt "tidigare liv" alltid behövt minst 8 timmar sömn per natt, nu har jag ju vant om mig såklart och klarar mig på 5-6 timmar sömn per natt. 
Jag blir grinig och på dåligt humör, och jag vill verkligen inte vara det, jag är inte sån. Jag vill vara en glad mamma åt Texas, alltid.
Förut så sov Texas minst 5 timmar(ibland 6 eller 7) innan nattamningen, fast då somnade han iofs inte för än 1-2, men det var då bättre än dethär.

Gnäll gnäll gnäll men ni vet hur det är när man inte får sova...  =*(

Gurka

2009-01-28 / 22:13:40
På eftermiddagen har jag rullat och stekt ett gäng köttbullar, badat med Texas och sen åkte vi till Fredriks föräldrar på middag. Och nu håller vi på att försöka få grabben i säng, vi ska nämligen upp TIDIGT imorgon och promenera med Annika och Alice till Antnäs på babysång. Kul!
Hoppas man får en bra natt annars måste jag hinka i mig en kanna kaffe innan vi går och det är inge bra... jag blir som en duracellkanin på speed om jag dricker för mycket kaffe... så ja, en bra natt vill vi ha.  ;)

Idag fick Texas sin allra första smakis i form av en gurkskiva av suga på, det var populärt. Fast iofs så vill han ha något i munnen HELA tiden så...  =)

 
Mmm gurka gott!


Bra

2009-01-28 / 12:05:34
Det är bättre nu, jag är inte den som surar speciellt länge... det är jag alldeles för positiv för att göra. Nu tänker jag bara på hur mycket jag älskar min lilla pojke och hoppas att han vaknar snart så jag får pussa på honom!  =)


Jag beställde 2 böcker igår:

- Babyår: Barns utveckling 0-2år
- Växa och upptäcka världen; sju utvecklingssprång under det första året

Så jag hoppas dom kommer snart så jag får börja läsa dom, sen så är jag expert på bebisutveckling.  ;P

Blä

2009-01-28 / 11:11:42

Efter att ha vaknat sjuttioelva gånger inatt så ville Texas stiga upp kl 8, jag känner mig ju inte utvilad kan jag säga. Nu ligger jag bara under täcket på soffan och glor på Oprah och grinar... jag grinar jämnt när jag ser på Oprah. Jag älskar Oprah.
Jag orkar inte vara fröken duktig och passa på att städa, diska och tvätta så fort Texas sover... fröken duktig kan slänga sig i väggen. Jag ska fortsätta ligga under täcket och glo på tv... Ibland måste jag också få ha en dålig dag.

Häng med gänget

2009-01-27 / 17:32:05
Dagen i bilder:


Texas tog sovmorgon så mamma fick göra sig iordning i lugn och ro



Snygga sparkbyxan som mamma sydde igår

'
Fika hos Lisa, supertrevligt!



X-men leker i babygymmet


Astrid vill kramas men Rox vill hellre leka


Vincent, Meja och deras mamis

Soffa

2009-01-26 / 22:17:45
Inatt gick jag för första gången i livet och la mig på soffan för att sova, och fan vad skönt det var! Texas höll på böka på och somnade inte om efter att jag matat honom så han fick ligga kvar med farsgubben(som inte har några problem att sova med Karate Kid intill). Det var så tyst, svalt och skönt i vardagsrummet *mmm*. Får se om det blir en repris inatt!  ;P

Emma hade med sig en sen(bättre sent än aldrig) födelsedagspresent till mig och Fredrik... en bioupplevelse för 2, i den ingår 2 biobiljetter, 2 läsk och 2 popcorn. Superbra present! Då kanske jag och Fredrik kommer iväg och får lite vuxentid tillsammans... fast jag tänkte vänta tills Texas blir liite större först, så kanske på 1-2 månader. Tack Emma!  =)

Ikvällen har jag sytt och sytt, jag hann till och med sy färdigt sparkdräkten till Texas, men bild får ni inte förrän imorgon.  ;P
Men jag hann inte baka morotskaka som jag hade tänkt, får göra det en annan dag.

Nu ska ni få höra något sensationellt! Texas somnade precis... av sig SJÄLV, i EGEN SÄNG kl 22:00!!! Wow! Han har blivit så duktig på att somna tidigt på kvällen. =)  Mammas älskling!  <3



Ledig mamma

2009-01-26 / 16:22:39
Idag har jag haft lite egentid, skönt var det. Jag åkte iväg på stan och sen och handlade mat, var borta i 3 hela timmar faktiskt. Jag tänkte att jag skulle kolla på lite kläder till mig själv men det slutade såklart med att jag gick och kollade på kläder till Texas, ja jag är ju hopplös! Jag köpte en bit tyg som jag ska sy en sparkbyxa till Texas av. Oj så kul det ska bli! Ska börja redan ikväll om Texas tillåter.  ;)
Sen var jag en sväng till Babyproffsen, där var det ju hyfsat utplockat... ville ha en dyna till stolen i avtorkbart tyg men det fanns det ju inte. Stod och sneglade på en hoppgunga men jag blev för snål, det ångrar jag nu. Men jag ska iväg till Lisa imorgon så jag kan nog ta det på vägen hem, det fanns några stycken kvar så. En tutte och 2 nappar till Dr Browns-flaskan fick jag med mig hem iallafall.

När jag kom hem kom Texas moster Emma på besök, vi fikade ananaspaj, drack kaffe och surrade på. Vi pratade bland annat om hur mycket tid man spenderar framför datorn och tvn, slösar bort sitt liv liksom! Jag funderar starkt på att begränsa mitt dator och tv-användande till 2 timmar per dag(1 timme tv, 1 timme dator)... det är ju illa att man ska behöva sätta upp regler åt sig själv, vuxna människan, men det är ju så lätt och fastna framför skärmen.
Nä nu ska jag lyfta på arslet och gå från datorn och vara lite kreativ! Baka och sy ska jag göra, som den husfrun/bullmamman jag är!

Hejs!

Storkillen

2009-01-24 / 22:35:57

Idag satte vi Texas i matstolen och det gick jättebra(med hjälp av handdukar då). Vi tänkte ha honom i stolen en stund varje dag så han vänjer sig tills det är dags för smakportionerna. Nu är det ju bara ca 2 veckor tills det är dags för potatis, det ska bli så kul att ge honom riktig mat!  =)






Texas pratar


Älskade lilla barn, förstår du vad lycklig du gör mig?  <3

PS I love you

2009-01-23 / 21:54:01
Jag satt med tårar i ögonen, en klump i halsen men ändå ett fånigt leende på läpparna under hela filmen. Se den, jättefin film.

4 procent

2009-01-23 / 21:46:55
I Aftonbladet finns idag en artikel om vilka namn vi ger våra barn... och Texas finns med i en omröstning.  ;)

Jag kan tänka mig att många är nyfikna på "varför" vi döpte honom till Texas så jag tänkte passa på att berätta för er hur det gick till...

Jag och Fredrik hade lite svårt att komma på killnamn, jag gillade Maximillian men det gillade inte Fredrik(herregud det heter ju Zlatans pojk *suck*). Fredrik gillade Pontus men det ville inte jag att vårt barn skulle heta. Så en dag satt vi på en "namedroppar-sida" bara för skojs skull och kollade vad det dök upp för namn, det var kul vi skrattade åt många namn och rynkade på näsan åt ännu fler... plötsligt dyker Texas upp och vi båda skiner upp och tycker att det namnet är ju perfekt! Helt sjukt att båda på en sekund bestämmer oss för att Texas ska han heta, ingen tvekan! Vi kallade honom Texas flera gånger när han låg i magen också för vi kände ju på oss att det låg en liten gosse därinne. 

Så tyvärr hörrni, ingen romantisk historia om att han blev tillverkad i Texas, jag har då inte ens varit på den sidan av Atlanten ännu så.  ;)

På ranten

2009-01-23 / 18:20:52
Idag har jag och Texas varit på ranten hela dagen. Först åkte vi till Helena och Tuva på fika, Cecilia, Ebba, Sofia, Astrid, Cesso, Agnes, Sofia och Rox var också där och vi spenderade 4 jättetrevliga timmar tillsammans.

Sen på vägen hem så ringer Fredrik och undrar om vi vill komma förbi brandstationen och hälsa på och det vill vi ju. Så jag svänger förbi Donken, vevar ner rutan och köper 2 cheese och en cola som jag trycker medans jag kör till F21. Det fick bli min middag.  ;)
Det var trevligt på pappas jobb också, Fredrik gick runt och visade alla brandbilar och berättade samtidigt om sitt jobb för Texas. Texas tyckte brandbilarna hade en fin gul färg. Mina sötisar!  =)

Nu har vi kommit hem för en stund sedan och jag har precis sövt Texas i vagnen. Jag själv ska se på PS I love you, svulla chips, dricka cola och känna lugnet.

Hoppas alla får en mysig fredagkväll!



Bjuder på en bild på världens sötaste:


Hihi  ;)

Go kväll

2009-01-22 / 23:14:39
Några snabba rader innan jag intar ryggläge. Dagen har flygit förbi i rasande fart som vanligt... Vi var och handlade mat för helgen och när vi kom hem så gick vi på promenad på en gång när Texas ändå var påklädd(jag promenerar varje dag nu, fan vad duktig jag är) sen har jag passat på att ha lite "egen-tid" när pappsen är hemma och då har jag badat badkar och klistrat in bilder i fotoalbumet(det kommer bli MÅNGA album innan Texas är fullvuxen, kanske typ 100st!). På kvällskvisten kom Karro och Aro förbi det var trevlisch. 

Ja god natt då, håll en tumme för mig att Texas sover inatt.  ;) 

Uggla

2009-01-22 / 11:09:36
Jag vet inte vad det är med Texas men han har börjat uggla på natten! Nu har han legat och sparkat som självaste Karate Kid hur mycket som helst denna natten också... ja ja jag känner mig ändå hysat utsövd ändå så...

Fick mina 266 bilder från Fuji igår, så fina bilder! Nu vill jag sätta mig ner och klistra in i fotoalbum.  =)
Vi fick med 3 bilder som måste ha kommit fel också... en bild var på en kille som hånglade upp nån brud, en bild var på nån stekare i badbrallor och solglasögon och en bild var på en solnedgång. Tack? Fuji.


Flitig

2009-01-21 / 19:15:21
Idag har jag varit flitig som en myra! Skottat snö, promenerat, lagat köttgryta, tvättat, renbäddat sängen, städat badrummet och tvättstugan skinande rena och all övrig tid har jag tagit hand om och lekt med barnet.

Jag skar mig i fingret idag när jag lagade mat och jag blev så rädd! Jag vågade knappt titta efter hur djupt jag skar, det blödde helt mycket men det var inte så farligt djupt som tur var... Jag gnydde lite i köket och Fredrik kom springande på en gång och plåstrade om mig. Han är så underbar min älskling. <3

Jag har eldat på tok för mycket idag... jag tycker om när det är varmt men 25 grader är lite att ta i... speciellt när man håller igång som jag har gjort. *Puh*

Texas sover vanligtvis inte mycket alls på dagarna men igår och idag har han sovit 2 längre stunder och jag tror fan att det är nappens förtjänst! Texas har inte alls varit intresserad av napp men den senaste tiden så har han börjat gilla den. Och det tycker mamma om.  ;)

Såg ni dokumentären Flickan med 2 ansikten igår? Huuuh vad läskig hon såg ut... och förstå vad bra man har det jämfört med dom stackars fattiga människorna i Indien! Jag är så glad och tacksam över att jag har det så himla BRA och att mitt barn är friskt och välskapt, det betyder allt för mig. 

Ja nu blev det lite allt möjligt i detta inlägg men det var det jag hade på hjärtat.  =)

 

Heldag med mammorna

2009-01-20 / 17:48:34
Natten var väl inte den bästa (som ni kanske förstod då ni läste mitt förra inlägg)... Texas vaknade flera gånger och jag försökte amma honom till sömns men det funkade inte så han har legat vaken och sparkat och viftat helt mycket inatt, tokiga lilla bebis... på natten sover man ju.  ;)

Hur som helst, vi drog iväg så fort vi vaknade till Sofia och Rox i Rutvik. Där blev vi bjudna på frukost och fika, tack Sofia. =) 
Det var mycket trevligt! Efter fikat åkte jag, Texas, Sofia, Rox, Kicki, Aylin, Helena och Tuva på babymassage på Örnäset, det var kul! Texas var nöjd och glad större delen av massagen sen blev han lite less mot slutet och ville sitta i famnen istället.
 
Bilder från babymassagen:


Texas, Sofia och Rox


Mamma masserar och gossen njuter


Mattor, filtar, tända ljus, bebisar och mammor MYSPYS


Helena och Tuva i bakgrunden


Titta ljuuusen




Efter babymassagen åkte jag, Texas, Sofia, Rox, Kicki och Aylin till Lindex på Storheden och kollade på bebis-kläder. Jag köpte en ny pyjamas till skrutten.




När vi kom fram till Lindex så plockar Sofia fram en paraplyvagn som hon fäller upp på 2 röda och sen klickar hon fast babyskyddet i vagnen, så jävla praktiskt! Jag vill också ha! Jag tycker att det är skittungt att gå och bära på babyskyddet och inte ids man dra med vagnen överallt heller... men Sofia är PROFFS på allt vad babysaker heter och så har hon världens snyggaste vagn också... och så har hon värsta babygungan hemma också, både Texas och Ebba provade den när vi var där och dom var så nöjda så. JO jag är nog lite avundsjuk på Sofia.  ;P






 

Texas tycker till

2009-01-20 / 09:13:10

Sova är för veklingar

och

täcke är till för att sparkas av

Nöjd

2009-01-19 / 22:17:23

Operation Få Texas i säng tidigt avklarad!

Fan vad nöjd jag blir när jag lyckas få ungen i säng tidigt. Jag är typ bäst! ;P
Imorgon ska jag och Texas iväg så fort vi vaknar, vi ska till Sofia och Rox på frukost och fika med mammorna
och jag känner på mig att vi blir där hela dagen. Ska bli så kul! =)



Förut idag... Texas sitter upp i vagnen och kollar så morsan inte slarvar när hon skottar snö. 




Idag är det 1 år sedan jag och Fredrik förlovade oss... denhär dikten är till dig min älskling:

Med en själ så underbar
Har du fattat mitt hjärta för evigt i din hand
Du är vacker som en ängel
Och ditt leende är förtrollande fint
Dina ord får mig att smälta
Aldrig har jag mött något som du
Du måste vara mitt livs ängel
Den jag längtat så länge efter
Nu står du här vid min sida
Lyckligare än någonsin
Vill aldrig släppa din hand
Inte heller låta dig gå
Mitt hjärta slår för evigt för dig
Och för evigt jag håller din hand i min


<3

Morgonpasset i gymmet

2009-01-19 / 11:14:38




Idag är papi och jobbar dygn så då får jag och Texas roa oss själva. Skotta snö måste vi göra, fast jag ska inte klaga för vi har inte behövt skotta på väldigt länge. Och när vi ändå är ute med vagnen så blir det en promenad runt byn också. Sen får vi se om vi åker till Storheden och kollar på pyjamaser till Texas. Och så ska jag baka något mumsigt till mammafikat imorgon. Ja det blir nog våran dag det.  =)

Myyys

2009-01-18 / 13:18:07


Texas ligger och myser med tutte och snutte-tigern SÖTUNGE...


Idag skulle jag och Fredrik åka med Mackan och Marie till Thailand... men vi fick världens underbaraste lilla Texas i magen så vi fick ställa in. Men Thailand finns kvar, så när Texas och hans syskon blir större så ska vi åka hela familjen istället.  =)
Men nog längtar man bort en dag som denna...


Hej hej

2009-01-17 / 23:10:16
Lördagen har varit bra...
Jag och Fredrik såg färdigt 27 dresses som vi började se igår, bra film... sen så har vi varit på promenad och middag åt vi hemma hos Texas farmor och farfar.

Nu har lilltrollet somnat och jag och Fredrik ska mysa lite och sen blir det sängen för oss också.

Natti natt

Mamma blogg award

2009-01-17 / 21:42:36
Har jag fått av Alexandra TACK!  =D


 



 

Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån.
I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den!
Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!
Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

Marie

Pia

Soppa

Sofia

Nathalie

Ida

Hanna

Erica

Lisa(privat blogg)

Du har fått en mammablogg-award av mig på min blogg  =)

Love Bloglovin

2009-01-16 / 19:33:34

Varför har jag inte använt mig av det tidigare???
Istället för att klicka runt och kolla om folk har uppdaterat sina bloggar så gör bloglovin det åt mig, perfa!

Klicka här för att prenumera på min blogg.  =)

Fastfrusna

2009-01-16 / 11:10:13
Ja eller vad ska man kalla det? När det är -29 så vill man ju inte sticka näsan utanför ytterdrörren och absolut inte en liten bebis heller.


Gårdagen i bilder:


Texas busar


Texas smakar


Texas badar


Texas torkar

Mamma älskar dig  <3


Texas somnade 20:30(!!!) igår och har sovit till 9:00(med avbrott för mat och blöjbyte då såklart)! REKORD! Fast då sov han bara 1 fjuttig timme på hela dagen igår, men vad gör väl det när han sover så gott på natten?  ;)

Så när jag hade såå mycket egen-tid igårkväll så laddade jag upp bilder på Fuji som ska framkallas, och tror ni inte att precis när jag är klar 3 timmar och 166 omsorgsfullt utvalda bilder senare så blir jag utloggad och allt försvinner!? Buhuu buhuu... Jämt ska då tålamodet sättas på prov... men jag är inte bitter, jag får helt enkelt göra om det idag. 

Alvik -28

2009-01-15 / 11:04:59
Tror ju INTE att jag sätter min fot utanför dörren idag nej.

Texas har somnat TIDIGT 3 nätter i rad nu(peppar peppar), måndagkväll 23:30, tisdagkväll 22:30 och igårkväll 23:00!!! Tänk om det håller i sig?  =D *hoppas hoppas*
Och i övrigt har både han och jag sovit som gudar, och länge har vi sovit... men det får man.  ;)
Kanske är det för att vi har skickat Fredrik och sova på "hundbädden" i vardagsrummet dom nätterna(pga hostan) och Texas och jag har legat och haft storsängen för oss själva? Han får nog fortsätta sova i vardagsrummet HAHA!

Nu vill min lilla kille INTE ligga i babygymmet något mer...

Kram

Onsdag

2009-01-14 / 15:26:07
När jag och Texas slagit upp våra blå på morgonen var det bara att käka, byta blöja och sedan styra kosan mot hertsön. Och där har vi varit ända till nu! Ja alltså vi har varit på mammafika hemma hos Lisa och det var supertrevligt! Det är så roligt nu när man lärt känna varann lite bättre.  =)

Pia var duktig och fotade om ni vill se bilder...


Nu ska jag strax gå och laga mat, är skithungrig! Man kan inte bara leva på fika tyvärr.  ;P

Leksaker

2009-01-13 / 20:44:02
Nu börjar det bli kul (och gott?) med leksaker!  =D







Omtanke

2009-01-13 / 10:45:34

Tack till er som skrev omtänksamma inlägg och gav råd angående Fredriks hosta... och tack till er som gav förslag till bloggdesigners, men framförallt tack till DIG som ska göra min bloggdesign! Vem det är får ni veta senare när den är klar.  =)

Jag blir så varm i hjärtat när folk vill hjälpa till...  <3

Tack! 

Bloggdesigner efterlyses!

2009-01-12 / 17:22:15
Jag efterlyser någon som är duktig på webdesign och vill designa min blogg! Och SJÄLVKLART så får du betalt! Någon???

Helgen

2009-01-12 / 12:47:38
Helgen har gått i sjukdomens tecken...
Fredrik har legat i soffan och stirrat non-stop sen onsdagkväll och än är han inte bra, han hostar som fan och inatt fick han sova i vardagsrummet igen. 
Texas som precis hade blivit frisk fick feber på lördagkvällen, och jag själv fick feber tidigt på lördagmorgon. Vi gav Texas Alvedon(TUR som fan att jag hade köpt hem bebis-alvedon!) och sen sov han från 02:00 på lördagnatt till ca !5:00 på söndag med några uppvaknanden för mat och blöjbyten då såklart. På söndagkväll hade Texas inte feber längre och var sitt pigga, glada jag igen. 
Nu är jag och Texas friska men Fredrik är fortfarande dålig, vilken jävla hosta han har! Och det verkar ju inte ha blivit så mycket bättre... stackarn.

Superhärligt väder idag så nu när Texas har ätit färdigt så ska vi gå ut på promenad.  =)  

Lördag

2009-01-10 / 14:56:45
Pappa i huset är fortfarande dålig, stackarn! Han har typ legat helt död och bara stirrat sen i torsdags... inatt fick jag skicka han att sova på soffan för han hostade så mycket och jag ville ju inte att han skulle väcka Texas.

Idag har vi bara tagit det jättelugnt, jag och Texas tog sovmorgon till 11:30 och sedan har vi tagit en härlig promenad i det sköna vädret. På en stund ska jag laga tacos och sen ska vi fortsätta att bara ta det jättelugnt, vi behöver det.

Igår kom jag på en ny lek som Texas gillade... jag kittlade honom med mitt hår på magen och i ansiktet och varje gång jag gjorde det så drog han efter andan och sen flinade han helt mycket, sötungen!  =)

Massa BEBISAR!

2009-01-09 / 16:11:27
Idag var vi på fika hemma hos Marie i Rutvik, det var jättetrevligt som vanligt! 
En massa mammor, bebisar och gravidisar var vi och som tur var så hade jag med kameran...  =)




Från vänster(nedre raden): Lukas, Tuva, Vincent, Astrid, Texas, Rox, Charlie och Ebba. Vi la dom i storleksordning så Lukas är äldst och Ebba är yngst.



Vincent blev lite kär i Astrid...  ;)



3 månader

2009-01-08 / 23:58:03
Idag fyller Texas 3 månader och det firades med ett besök på BVC.

Vikt: 5370g (+920g på 1 månad)
Längd: 62cm (+3,5cm på 1 månad)
Huvudomfång: 39,5cm (+1,5cm på 1 månad)

Han kommer bli en lång kille min Texas!  =)
Men några sprutor blev det inte idag eftersom han har varit lite förkyld i veckan...

Dagens bilder:

Pappa försöker lära mig stå



Gosar och smakar på snutte-tigern



Flyttar själv bort snutte-tigern från ansiktet  =)



Nöjd utan blöja



Mammas hjärta


Texas utvecklas mer och mer för var dag som går och det är ren glädje att följa hans framsteg. För ca 2-3 veckor sedan började han att prata och han pratar mer och mer för var dag som går, jag ÄLSKAR att höra honom prata!

Hans nacke är NÄSTAN helt stabil i alla lägen, det är så nära nu...

Sprattla utan blöja är en klar favoritsysselsättnig och då pratar han extra mycket dessutom. 

En annan favoritsysselsättning är att bada i STORA badkaret tillsammans med mamma eller pappa fast lilla badbaljan går mycket bra den också.  ;)

Vi ammar med 2-3 timmar mellanrum och då äter han 30-40min. 

Han sover gott om nätterna men tycker om att vara vaken lääänge så läggdags är oftast vid 01:00-02:00. Då sover han 5 timmar, äter och sover 3 timmar till. 

Han har lärt sig att föra sina händer till munnen och suger ibland på fingrarna men inte så gärna på napp.

Han somnar gärna i famnen och oftast i samband med amning.

Han bajsar var 4-5 dag och då kommer det ett rejält lass vill jag lova.  ;)

Texas har precis börjat använda stl 62 men har fortfarande kvar en del plagg i stl 56. Pyjamaser har han haft i stl 62 i ett par veckor och måste snart byta till stl 68.

Texas är en riktig gospojke och har ingenting emot att bli pussad på, kanske för att mamma vant honom med 100 pussar om dagen?  =)


 


Märkte ni?

2009-01-08 / 15:19:46
Ni märkte väl inte att jag tappade motivationen i slutet av förra inlägget?  ;)
Det tog sån TID att göra detdär inlägget *PUH* men nu är det gjort!

Fredrik är hemma från jobbet idag för han är förkyld och har feber... skönt att man redan har gjort bort detdär.

Jag och Texas har varit på BVC men jag berättar mer om det senare för nu ska jag gå och laga mat... hejs!

Året 2008

2009-01-08 / 11:54:39
Januari

Fredrik inspirerar mig till att köpa ett par långfärdsskridskor och jag gör isbanan runt stan osäker. Mycket roligt men också rätt vingligt när man har lika bra balans som Bambi typ, men jag ramlar inte omkull en enda gång så helt värdelös är jag ju inte.  ;P
 



Den 19/1 2008 förlovar jag och Fredrik oss med varandra. *KÄRLEK* 




Jag, Emma, Malin och Sanna har en riktigt rolig drinkkväll med massor av supergoda drinkar. Dethär är också sista gången jag dricker alkohol på väldigt länge...




Februari

Jag och Fredrik tar många, långa härliga promenader i vintersolen.




Käkar frukost och läser DYK en helt vanlig dag i februari.




Den 15/2 2008 så tar jag ett graviditetstest efter några dagars illamående, resultatet är positivt och jag och Fredrik blir chockade men också väldigt glada. Vi ska få en BEBIS!!!  =D 



Vi har middagsbjudning och sjunger en massa SingStar och har det trevligt. Vi har nyligen fått veta att vi är gravida men det är för tidigt att berätta så jag "låtsasdricker" så ingen ska misstänka något.  ;P




Mars

Från ca v8-v13 mår jag illa, har ingen aptit och är sjukligt trött varje dag. En jobbig period...



Jag och Fredrik köper HUSET! Inflyttningsdatum 30/6... lååång väntan, vi längtar som tusan!




Svullen mage i v.12(11+1)




April

v.15 och linnet börjar bli för litet  =)




Maj

12/5 så åker vi på Rutin ultraljud och får se vårat lilla hjärta för första gången! En helt fantastisk upplevelse! Texas sprattlar och leker i magen och mår alldeles utmärkt.  =)



v.22 och fortfarande en liten pluttmage.  =)




Juni

Emma och Tobbe tar studenten på en av sommarens varmaste dagar.




Denhär månaden så packar vi för fullt och längtar supermycket efter att få flytta till vårat fina hus!



Midsommar
firas i stugan och pappa vinner skyttemästerskapet som vanligt.  ;)




v.24




28/6 flyttar vi äntligen till Alvik och det känns helt fantastiskt!  =)




Juli

Under juli månad så grillar vi ofta med vänner och familj, packar upp kartonger, fixar i huset och i trädgården, är i stugan, lär känna våra grannar och njuter av soliga dagar.



Vi målar fondvägg i hallen...


... och tapetserar om i vardagsrummet.




v.28




Augusti

Jag blir ledig med havandeskapspenning 4/8 och det är otroligt skönt!

Augusti månad bjuder på kräftskivor, grillfest med grannarna, "säkerhetsstopp" med dyk-klubben, IKEA, fix i huset, bio, bilbingo, stugan och soliga dagar i trädgården.


Vi tapetserar och målar om i sovrummet samt lägger in nytt golv.
 



v.34




September

Vi förbereder för bebisens ankomst, går på föräldrautbildning, fixar i huset och längtar jättemycket efter våran lilla bebis! Jag har bak-mani och fyller fryen med typ 10 sorters olika bakverk!  ;P



Shablonmålning i hallen




v.40




Oktober

8/10 2008 Den bästa dagen i mitt liv





MiniTexas




En gång i tiden räckte tydligen skötbädden till...




Oktober månad är som en berg- och dalbana med allt vad det innebär när man har nyfödd bebis, men mest av allt är det helt fantastiskt och overkligt att vi äntligen har fått våran lilla Texas.



November

Texas växer och utvecklas...




...och börjar le




December

Första julen




Det blev lite kortare om dom sista månaderna men det har ni ju ändå läst om ganska nyligt. 
2008 var helt klart det bästa året i mitt liv! Jag och Fredrik förlovar oss, vi köper hus och vi blir föräldrar till världens finaste Texas.
Det finns inga ord att beskriva hur lycklig jag är och det finns inga ord för hur mycket jag älskar min familj! Kärleken jag känner för mitt lilla barn är inte av denna värld....



Världens längsta blogginlägg...

2009-01-07 / 17:56:06
... inte dethär men min årskrönika för 2008 som jag håller på att göra... fy fan säger jag bara... men jag har kommit till september iallafall så snart är det klart.

Idag har vi sagt hejdå till Josse och Tobbe som åker ifrån oss imorgon, tråkigt men tiden går så fort så "strax" är dom hemma i Luleå igen.  =)

Nu ska jag göra färdigt sushin... hejs!

Trettondagen

2009-01-06 / 19:33:09

Idag har vi haft familjen Barsk(minus Tobbe som låg hemma i feber) på middag. Det bjöds på Pasta Filé Sauté till varmrätt och Hot Mintfudge Brownie Sunday till efterrätt, smaskens!

Annars har det inte hänt så mycket...

Imorgon ska jag göra sushi för första gången, det blir nybörjarvariant med räkor och gravad lax. Om DU har något bra recept eller tips så hade jag blivit jätteglad om du delade med dig till en glad sushi-amatör.  ;D
Och pinnar har jag köpt också, ska det vara så ska det.


Mammas lilla hjärtegull  <3

Hej

2009-01-05 / 18:25:49

Texas har en dålig dag idag men jag antar att det är pga förkyldningen, min stackars lilla pojke hoppas han blir frisk snart. Jag önskar att JAG hellre var dubbelt så sjuk och han inte var sjuk alls... det finns ingenting jag INTE skulle göra för mitt lilla hjärta.

Josefine har varit och hälsat på idag och vi tog en promenad i det sköna vädret det var superhärligt!

Jag tog precis en paus i mitt fotande av kläder som jag ska lägga ut på Tradera och det är MYCKET kläder kan jag säga... skönt att bli av med och kanske får man ihop liite pengar att köpa något nytt för? Fast först vill jag gå ner mina 7 graviditetskilon som jag FORTFARANDE går och släpar på. Mindre(mycket mindre) socker i form av fika, läsk och godis och fler(många fler) promenader med vagnen är mitt tillvägagångssätt.

Orka?

2009-01-04 / 20:06:27
Jag hade ju tänkt knåpa ihop en årskrönika för 2008 men det går lite segt... förra året då jag gjorde en så tog det sån tiiid! Men jag ska, men kanske inte just idag.

Jag har precis smörjt in Texas hårbotten med salycylsyrevaselin mot mjölkskorv, nu är det 4:e gången vi behandlar honom men det tycks då inte hjälpa... har läst att ibland får man vänta tills det går bort av sig själv, han lider ju ändå inte utav det.

Jag har fått klagomål här på bloggen för att jag aldrig lägger ut några bilder på bastubygget så här kommer några...


Bastudörren är på plats.


Insidan.


Nylagt golv.


Bara panelen kommer upp så det börjar se ut som en bastu...

Känner lugnet

2009-01-04 / 12:24:51
Efter 2 hektiska dagar med förberedelser, dop och dopfest så är det väldigt skönt att bara vara. Och framförallt att få vara med min älskade lilla pojke och bara ägna mig åt honom.

Jag och Texas har varit förkylda sen i torsdags men som tur är så är det bara en mildare form av förkyldning. Lite typiskt att vi skulle bli sjuka just då det var dop och allt men det gick faktiskt väldigt bra ändå. Han var bara lite lite kinkig till och från under dopet, men inte så han grät och så blev han nöjd när man gungade honom. Han tyckte mycket om när det spelades musik och vi sjöng psalmer, då var han helt lugn.
Vi hade ju också turen att ha ett eget dop för det andra barnet som egentligen skulle döpas samtidigt kunde inte komma pga magsjuka.
Dopet var väldigt fint och personligt... alla gäster kunde sitta längst fram precis intill oss.

I present fick Texas en Labanservis, kläder, leksaker, ett smycke, en sångbok, en sparbössa och en massa pengar.

Nu ska jag mysa med familjen... hej.


 




Texas dop

2009-01-03 / 23:52:18
Idag den 3 januari 2009 så döptes vår älskade son Texas i Gammelstads kyrka. Dopet var jättefint och jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna mer än en gång under ceremonin.


























Tack till alla er som delade denna fina dag tillsammans med oss, och tack så väldigt mycket för presenterna.

Tusen tack till dom som hjälpte oss att fixa före och städa efter festen, vi hade nog varit där ännu och städat om det inte vore för er.  =)

Tack pappa för all hjälp i bastun och för att du fixade dimmer till min kökslampa, du är bäst!

Och sist men inte minst så vill jag tacka min mamma som har hjälpt till med såå mycket i dagarna 2, vi hade inte klarat oss utan dig... tack mamma, du är också bäst!  ;)

Fullt upp!

2009-01-02 / 18:19:23
En kort, snabb uppdatering är allt jag hinner med...

Texas är lite förkyld, snorig och lite hostig men näsan är inte täppt iallafall så han kan andas ordentligt.

Jag och mamma har fullt upp med att göra 2 stora smörgåstårtor, 3 tårtor och sen ska vi och duka i lokalen. Pappa och Fredrik håller på att lägga matta i bastun...

Här liggs det inte på latsidan kan jag säga...  =)

Nyårsdagen

2009-01-01 / 13:18:03

Vi kom hem 2:20 igår och somnade 3:30 sen så sov vi allihopa till kl 10:20 så Texas sov nästan 7 timmar i sträck, såå duktig!  =)

Idag har pappa i huset blykeps, mamma har ont i halsen(vill INTE bli sjuk!!!) och lillen är lite lite snorig och hostig(ååh hoppas det inte blir värre!).
 
Minifom-dropparna fungerar super-bra! Texas har nästan helt slutat prutta och han är så glad och nöjd.

Idag ska det städas från golv till tak och när jag ända är igång så ska jag slänga ner alla julgrejer i lådan och hiva in den i förrådet, nu är jag less på julsaker för julen är ju ändå slut.

Bara att sätta igång...

Nyårsafton i bilder

2009-01-01 / 13:07:23