Sommar sommar sommar

2009-06-30 / 10:50:16
Och inte ägnar jag många minuter framför datorn så det blir lite fattigt med uppdateringar.




Igår köpte vi färg till fondväggen som vi ska måla i Texas rum och på fredag ska vi mest troligt på IKEA så snart är hans rum klart!
Det ska bli tokskojigt att måla fondväggen i hans rum och jag hoppas att jag hinner börja med det ikväll.


Nu ska vi göra oss iordning för picnick på Hägnan tillsammans med mina mammor!


Kicki:
Alltså GRATTIS!!! Det är ju helt galet vad du måste vara duktig på det du gör WOW! =D
Vi åker ju den 6 och kommer hem den 21 så om ni bestämmer er för Aruba så får vi ta och göra ön osäker någon kväll! Haha! ;D

Galet varmt

2009-06-27 / 09:07:29
Idag blir det galet varmt kan jag tro... redan 26 grader och när jag var ut på bron för att känna efter så var värmen tryckande och stekhet, som utomlands! Idag är bada ett måste! =D

Gårdagskvällen var riktigt kul! Och det tyckte nog  Texas också som höll sig vaken till 22 men somnade som en stock när vi satte oss i bilen för att åka hem. Han kunde ju ha gått miste om något roligt.... som att åla fram till Mackans förstärkare och pilla på tex. ;)

Idag tar grabbarna sovmorgon(dom sover än) och jag ska sätta igång och baka efterrätt till middagen ikväll... för ikväll får vi middagsgäster. Kul!

Kram banan ha en jättebra lördag!

Underbara fredag!

2009-06-26 / 14:54:04
Dagen började med storstädning! Jaa, jag har aldrig anklagas för att vara normal (som börjar storstäda när det är 30 grader ute och nästan detsamma inne) men det behövdes. ;P
Nu när Texas lärt sig åla så bestämde vi oss för att ta bort mattorna från hallen och köket. Dels för att det är lättare för grabben att ta sig fram men mest av allt för att det är såå mycket lättare att städa när man inte har några mattor. Och vi tänkte försöka hålla väldigt rent nu så Texas inte behöver städa åt oss med sina kläder och eventuellt med sin mun. ;)

Dagen har spenderats ute i det härliga vädret, det har fläktat riktigt skönt idag så vädret kunde inte bli bättre. Grannarna(Annika, Fredrik och Alice) bjöd över oss på poolparty. ;) Och barnen tyckte det var så skönt och roligt att bada i Alice tuffa
pool!


Sötbarnen




Plask plask




Åla går ju tydligen att göra i vattnet också =D



Nu är det dags att duscha och göra sig iordning för att åka till Boden och käka grillat hemma hos ett par vänner, ska bli riktigt trevligt! Och pappa kör bil så mamma ska ta sig en drink. =P


Kramen

Reaprisjakt och varma dagar

2009-06-25 / 18:50:01
På förmiddagen åkte jag iväg på reaprisjakt! Först på Blomsterlandet där dom hade halva priset på alla sommarplantor... det var jag och ett stort gäng pensiosar som armbågades bland petunior och pelargoner... men jag fick det jag ville ha till ett superbra pris så jag är nöjd. Väldigt lägligt att jag inte hade hunnit köpa så mycket sommarplantor ännu. ;)
På vägen hem svängde jag förbi Ica Maxi och köpte 3l svenska gubbar för 18kr litern, inte så tokigt det heller.

Annars har vi lata dagar i sommarvärmen... fast mest inomhus om jag ska vara ärlig. Nu när Texas är lite förkyld så blir det rätt påfrestande om han ska vistas ute i hettan också... han får ligga naken mest hela dagarna för inne är det ju rätt varmt också typ 26 grader. Fast det gör då ingenting alls, det kommer fler varma dagar och då ska vi minsann åka till beachen. Själv så njuter jag av värmen! Sommaren är såå underbart härlig!



Texas har fått en gunga av sin mormor och morfar, så kul att gunga!



Bada ute har vi hunnit med inte mindre än 2 gånger denna vecka.

Texas kan!

2009-06-23 / 13:34:56
Idag har Texas lärt sig åla! Min duktiga duktiga lilla pojke!

Igår kväll tog han sig bara några centimeter men idag på morgonen så ålade han omkring (ca 1 meter i taget) på köksgolvet. Jag och Fredrik är tokstolta, och jag är så glad att Fredrik har semester så han inte går miste om Texas framsteg. =)

Det gjorde nog susen att vara i stugan utan gåstol i 5 dagar... fast jag tror ju ändå inte att det är den största orsaken för tidigare har det ju varit att han helt enkelt inte varit intresserad av att åla...

Idag har jag och Texas varit på promenad med Annika och Alice. Sen bjöd dom oss på god lunch på altanen som vi åt tillsammans med våra gubbar. Trevligt!



Texas första midsommar

2009-06-22 / 15:40:27
Vi har haft 5 underbara dagar i stugan! Njutit av massa god mat och fika, umgåtts med familj och släkt, myst och busat, tävlat och lekt, badat badtunna och bastu... en riktigt härlig midsommar!
















Mina bästa tips till ensam-ätaren

2009-06-16 / 16:56:35
När man som jag(och Karro) har en karl som jobbar dygn en sisådär 7 gånger i månaden så betyder det att man måste laga mat bara till sig sjäv en sisådär 7 gånger per månad. Inte ett dugg kul om ni frågar mig.

Många gånger har det hänt att det inte blivit något vettigt alls till middag... mackor, filtallrik, ett paket nudlar eller kanske en halv påse chips har fått agera middag ett par gånger.

Men med åren har man lärt sig att äta lite vettigare middagar.



Så här kommer mina bästa tips för dig som äter ensam:

1. Ha många olika basvaror hemma. Jag har till exempel alltid creme fraiche, mellangrädde, många olika grönsaker, lök, ägg, skinka(till pålägg), pasta, ris, bulgur osv hemma. Då är det lätt att slänga ihop t.ex en skinksås(skinka, creme fraiche/grädde, lök, kryddor) som man äter till pasta. Och vill man att det ska gå tok-fort så kan man alltid slänga ihop en omelett(ägg, skinka, tomat) och äta med lite hårdbröd till.

2. Laga storkok och frys in 1-portions matbackar.

3. När man lagar tacos kan man köpa extra mycket köttfärs och frysa in taco-köttfärs portionsvis i plastpåsar och ha till tex taco-sallad eller varför inte värma på med creme fraiche i en kastrull och äta till pasta...

4. Frysta räkor är toppen att ha hemma! Släng ihop en snabb räkpasta(räkor, creme fraiche, grädde, sambal oelek, pasta) eller gör en räksallad. Är du extra slö så gör bara en räkmacka med ägg, majonäs och grönsaker.

5. Bjud hem någon på middag så blir det genast mycket roligare att laga mat.

6. Och det BÄSTA tipset! Laga mycket mat dagen innan till middag och gör iordning en matlåda som du slänger in ett par minuter i mikron och sen avnjuter. ENKLARE än så blir det inte.

Måndagsvägning

2009-06-16 / 10:11:31
Startvikt: 62kg
Vikt idag: 59,5kg
Målvikt: 56kg

Har inte kämpat alls denna vecka... blev så ruskigt less på att jag inte kunnat träna när jag är sjuk så jag har struntat i vad jag har ätit också. Nya tag när jag kan börja träna igen!!!

Midja: 71cm
Mage: 81cm
Rumpa: 94cm

Vad är detta...

2009-06-11 / 21:51:23
... för sjukdom??? Jag är fortfarande snorig och inte helt kry. Jag brukar väldigt sällan vara sjuk längre än 5 dagar och nu är jag inne på dag 8. Snoret tar typ aldrig slut! Nää usch... och igår och idag har jag inte kännt någon smak på det jag har ätit. Sjukt trist kan jag meddela! Jag som älska att äta...

Tycker inte alls om att vara neggo... det är inte jag. Men de senaste dagarna har jag kännt mig lite nere.

Idag har jag iallafall gjort smörgåstårtor på beställning och annars inte mycket alls... varit och handlat mat och leksaker åt Texas.

Funderar på att ta paus från bloggvärlden. Kanske blir det några veckor eller kanske bara en eller ett par dagar... jag ska sova på saken och känna efter om jag vill ta paus.


Hej

2009-06-10 / 20:41:31
Idag har jag och Soppa varit på stan. Utan barn. Käkat på Exotic... i lugn och ro, det är lyx.

Självklart blev det lite shopping men jag har inte orkat fota... fick mig iallafall ett par skor som passar till klänning/kjol/leggings/korta byxor det behövde jag verkligen!

Det inhandlades även lite presenter till en söt liten tjej som ska döpas på söndag. =)

Jag ids inte blogga + att nu ska jag och älskligen se på film...

Hejs!

8 månader

2009-06-09 / 11:03:55
Igår blev hjärtat 8 månader, men blogg.se ville inte fungera på kvällen så jag får ta ett inlägg nu istället.




Texas är en underbar liten kille som verkar vara väldigt nöjd med livet och är himla glad mest hela tiden! Varje dag med honom är en gåva.



Han...

... har storlek 74 på kläderna
... har precis börjat använda blöjor i size 4
... är galet förtjust i honungsmelon
... vill inte äta 8-månadersmat för då måste man ju tydligen tugga ;)
... sover gott om nätterna men vill ibland äta en gång under natten
... lägger sig kring 19:30-20:00 och vaknar kring 7:30-8:30
... tycker om att "läsa" tidningar
... har en favoritlåda i köket som han alltid går till med gåstolen och plockar grejer ur, annars är diskmaskinen också en favorit att plocka ur
... sitter utan stöd men med en liten skyddsmur av kuddar in case of... hihi
... sover oftast ute i vagnen på dagarna
... sover sammanlagt ca 2 timmar på hela dagen
... förstår inte varför man ska åla när man kan rulla ;)
... är det underbaraste som finns 

Motiverad

2009-06-08 / 16:33:08

Efter helgens HEMSKA arbetspass så blev jag väldigt motiverad att söka nytt jobb! Så nu ska det skrivas arbetsansökningar! =)

Men drömmer om ett liv som hemmafru lever vidare... en dag så SKA jag bli hemmafru.


SÖNDAG
Det gick lite bättre att jobba igår iallafall, men det var ju ändå hemskt. Jag steg upp 4:00(fy fan), tog på mig kläderna och åkte för att börja jobba 4:30. Jobbade och åkte sen fort hem till min kära familj! Jag ville nästan gråta när jag äntligen kom hem och fick krama om min son! Gud vad bra jag har det som får vara hemma med honom!!!

Efter lite sen lunch åkte vi till Ersnäs och röstade... sen åkte vi till Hertsön och hälsade på Wille med familj. Mamma och pappa med flera var också där, trevligt!
Vi var där hela dagen och åkte sen tillsammans med Kenneth, Elin, Wille, mamma och pappa och käkade på Max.

När vi sen kom hem igen var jag så trött så jag kände mig sjuk! Jag kröp ner i soffan och låg och tittade på tv och tog det bara lugnt... medans Fredrik tog hand om barn och hushåll. Tur man har världens bästa blivande make. =)


Måndagsvägning

2009-06-08 / 15:12:37

Startvikt: 62kg

Vikt idag: 59,5kg

Målvikt: 56kg

Ett halvkilo på en vecka är inte alls tokigt med tanke på att jag inte kunnat träna eller ens promenera på 5 dagar. Äta nyttigt har jag ju kunnat men helgen var då inte alls nyttig. =(

Midja: 69cm (-1cm på 1 vecka)
Mage: 80,5cm (-1,5cm på 1 vecka)
Rumpa: 92,5cm (-2,5cm på 1 vecka)

Jag är NÖJD! =)

En bitchslap av verkligheten

2009-06-06 / 16:34:27
Jag ska ALDRIG ALDRIG ALDRIG ALDRIG ALDRIG glömma hur bra jag har det som är mammaledig och kan vara hemma och njuta av min son hela dagarna.
Jag tänker ju iofs rätt ofta på vilket underbart liv jag lever men det tål att tänkas på ÄNNU mer har jag fått lära mig under dagens gång.
 
Idag ville jag sjunka igenom golvet kanske 67 gånger... mest för att folk glodde som fan! MEN ÅÅÅH låt mig vara!!! Hade god lust att fråga what the fuck are you people looking at? men det tror jag inte att min chef/arbetsgivare hade gillat. Sen så var det några italienare som ville fota mig tillsammans med dom... va FAN... Det var smockat med folk överallt och jag kände mig grymt obekväm... och tror ni inte att jag stöter på F21s största slemboll som i vanlig ordning var närgången och kommenterade min kropp... andas andas andas och räkna till 10


Jag funderade på om detta ens var värt pengarna? Och nej det var det inte.

Detta yrket är inte för mig och har aldrig varit... jag känner mig så liten och mindre värd så fort jag sätter på mig arbetskläderna. Detta är inte jag. Jag har så mycket mer att ge! Och jag har så mycket potential att göra något "bättre", det vet jag!

Ikväll är det jag som spelar på LOTTO.






Grattis Sverige!

2009-06-06 / 07:03:28
Hade typ ingen röst när jag vaknade så jag försöker kurera mig med lite te med honung. Igår var jag INTE kry och tänkte hur fan jag kunde tacka ja till jobb, men nu känns det helt okej... jag har blivit bättre... och jag är ju en hårding. ;P

Nu ska jag strax åka och knega... huuu. Fredrik har åkt och lämnat Texas hos farmor och farfar, det gick jättebra att väcka honom nu på morgonen... han var på sitt vanliga glada humör.

Ha en superbra nationaldag!

Puss och kraaam

Jobba

2009-06-05 / 13:15:09
Ja det är ju helt sjukt men jag ska faktiskt JOBBA i helgen! Jag har inte jobbat sen i slutet av juli, minns jag ens hur man gjorde? ;)

Städa... på F21 nu under NATO-övningen... det lär ju finnas att göra.... hujedamig! Men det behövs pengar till resekassan, och det blir ju liiite bättre betalt när det är 2 röda dagar.

Och imorgon jobbar även Fredrik så Texas ska vara hos farmor och farfar HELA dagen! Så länge har han ju aldrig varit borta från oss förut, men jag är lugn... det kommer att gå jättebra.

Ja herregud... jag ska jobba.

Buhuu

2009-06-05 / 11:30:20
Jag har inte kunnat träna eller ens promenera sen i tisdags pga sjukdom och det känns som värsta bakslaget! Men jag har ju iallafall kunnat äta nyttigt så det är ju bra.

Igår åt jag goood kycklingsallad till middag, med grillad kyckling, avocado, äpple, gurka, tomat och mangoraja-dressing.



På tal om avocado så har jag ätit inte mindre än (jag skojar inte) 1kg på en vecka! Antigen i "matsallad", smoothien eller så på hårdbrödmackan tillsammans med skinka. Och jag som inte alls tyckt om avocado speciellt mycket tycker nu att det är väldigt gott(fast inte enbart... ännu)! Och krämig, god konsistens. Så MINST en avocado om dan blir det.

Avokado innehåller nyttiga fetter, antioxidanter, A-vitamin, betakaroten och fler viktiga näringsämnen. Avokado kan vara bra för levern, hjärta och den används ofta inom skönhetsvård. Läs mer på nyfikenvital.org.

TIPS

2009-06-04 / 20:03:06
Tänkte dela med mig av några bra tips för dig som vill komma i form eller bara vill må lite bättre.

Först vill jag tacka Josses vän L för det GLÄDJANDE tipset som jag valt att sätta på plats nr 1. ;)



1. För er som äter GI, och det är ju det jag försöker att göra:
Ha en svullardag 1 dag i veckan och promenera/träna lite extra 2 dagar efter svullardagen så ÖKAR faktiskt förbränningen!

2. Håll blodsockret på en jämn nivå så slipper du(mest troligt) sötsuget! Dvs ät regelbundet med 2-3 timmars mellanrum, så mellanmål är super.

3. Träna på förmiddagen, sparar du att träna till på kvällen så känns det mest troligt jobbigare... men har du gjort bort det på morgonen så kan du känna dig DUKTIG hela dagen.

4. Använd MP3-spelare när du tränar och lyssna på musik som PEPPAR dig.

5. Drick MYCKET vatten.

6. Ha INGA förbud! Försök istället att minska ner på socker, snabba kolhydrater och annat onyttigt.



*Pust* Jag överlevde...

2009-06-04 / 19:18:58
... dagen. Det är inte helt lätt att ta hand om en hostig, lite ledsen pojke när man själv är sjuk. Men nu sover han för natten och jag ska bara sitta på ändan i soffan med datorn i knät och tvn på, sen ska jag försöka gå och sova tidigt.

På morgonen när Fredrik skulle åka till jobbet sa jag att han får VABBA idag men det kunde han inte... Och jag tvivlar ju starkt på att pappan får vabba bara för att mamman är sjuk. Ja om man ligger på sjukhuset och är halvt döende så kanske...

Ja inte har vi gjort något kul i veckan heller... och inte ett enda MAMMAHÄNG! Så jäkla trist! Men nästa vecka så blir det minst 2! Jag saknar ju mina mamis!

Vi tog oss iväg och handlade lite på Maxi idag iallafall... och jag som har koll på vad typ ALLT  kostar(på ett ungefär), ja det är helt sjukt men det är min gåva här i livet... att hålla reda på priserna på mataffären... jag såg nog allt att dom hade höjt priserna på en del saker! Men det är ju så det är, dom gör reklam för att sänka priserna samtidigt som dom HÖJER priset på en massa andra produkter.

Och på vägen hem kom jag på att jag hade glömt att köpa nässpray! För igår när det var läggdags fick jag använda Texas näsdroppar och det är (jag skojar inte) typ 1 droppe i varje behållare så det gick väl inte så jättebra... men nu ikväll hittade jag ett nässpray på "fel" ställe så halleluja jag ska få sova och andas med NÄSAN inatt!

Kokosbollar

2009-06-04 / 17:12:33
Idag har jag bakat en favorit från barndomen som mamma brukade göra...





Ingredienser

4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ msk gelatinpulver
1½ dl kokande vatten

garnering
Strössel
4 - 5 dl kokosflingor
1 msk kakao


 

Beskrivning

1) Blanda strösocker, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet.Tillsätt detta till sockerblandningen.
2) Vispa alltsammans med elvisp i ca 30 min. till en pösig smet.
3) Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret. Sikta det om det är klimpigt.
Häll lite av det på bottnen av en långpanna, 20x30 cm.
4) Häll i smeten.. Strö över ett lager strössel.
5) Låt smeten stå kallt tills den stelnat ca 2 tim.
Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora.
Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom.
6) Lägg kokosbollarna på galler eller på bakplåtspapper.
7) Förvara dem svalt.

De går alldeles utmärkt att frysa in kokosbollarna. Lägg smör-bakplåtspapper emellan dem så går det lätt att ta fram en och en.

Jag står ju INTE med elvispen i en halvtimme utan låter köks-assistenten göra jobbet! Busenkelt och väldigt gott!
Min kusin Kristin och jag kallade dessa go-bitar för SLEMHJÄRNOR när vi var små. ;)

Bilder

2009-06-04 / 10:01:15







smörbollar i massor i min...


... lite vildvuxna rabatt


rabarbern ska snart skördas


Texas spanar på brudar på "välkommen till världen"-sidan ;D

58 kanelbullar

2009-06-04 / 09:27:29
bakade jag igår...




Kanelbullar hör verkligen sommaren till... *mmm*


Portioner: 45-50 bullar

Ingredienser:
13 dl (800 g) vetemjöl
1 dl strösocker eller vit sirap
1 tsk salt
1-2 tsk stött eller mald kardemumma
150 g rumsvarmt smör
1 paket (50 g) jäst för söta degar
5 dl fingervarm (37°) mjölk

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör 
1 1/4 dl strösocker
2 1/2 msk mald kanel

Pensling:
Ägg

Garnering:
Pärlsocker
Gör så här:
1. Häll det mesta av mjölet samt strösocker eller sirap, salt och kardemumma i matberedarens skål. Klicka i smör och smula jästen över.
2. Värm mjölken till fingervarm, 37°. Häll över ingredienserna i skålen och bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter,
3. Låt degen jäsa under lock i skålen till dubbel storlek, ca 30 minuter. När den är färdigjäst har den en torr och glansig yta.
4. Kör några varv i maskinen. Tag sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt igenom den.
5. Dela degen i två bitar, som får vila någon minut innan du kavlar ut dem. Under tiden blandar du samman fyllningen och rör till en smidig smet.
6. Kavla ut varje degbit till en avlång kaka, ca 25 x 50 cm.
7. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt.
8. Skär varje rulle i 24 bitar, dvs ca 2 cm breda.
9. Ställ bitarna med snittytan uppåt i pappersformar på en plåt. Täck med bakduk och låt bullarna jäsa ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°.
10. Tryck försiktigt på bullen. Om degen snabbt höjer sig, är den färdigjäst. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
11. Grädda bullarna mitt i ugnen 5-8 minuter.
12. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.





Jag förtydligar mig

2009-06-04 / 08:32:08







Jämför ERA barn med varandra bäst ni vill om ni känner er roade av det, det har jag inga som helst problem med! Så länge jag slipper att MITT barn blandas in i diskussioner som "mitt barn kan det, kan inte ditt barn?"

Jag känner att det räcker för min del... för ända sen han föddes har jag för det första fått försvara honom angående hans späda vikt osv. 

Och var går gränsen mellan skryt och stolthet? Det kan inte jag svara på... det är väl upp till var och en hur man tolkar situationen. 

Jag ANALYSERAR allt in i minsta detalj och har lärt mig en hel del under åren... att tolka kroppsspråk, tonfall, blickar och framförallt känsla. Det är väl det som SKRIVS på internet kan bli svårtolkat just för att dessa element saknas. Och jag är modig nog att erkänna att kanske kan jag ha fel och att det i grund och botten rotar sig i min egen osäkerhet, men det tåls att sägas igen: SOM jag kämpar på med att övervinna min osäkerhet!

Jag mår så väldigt bra av att få vara brutalt ÄRLIG! Det är ett stort steg i min utveckling!

Och att det sen kan leda till en del skitsnack bakom min rygg det får jag ta, jag är så härdad på den punkten så det rör mig inte i ryggen.

TACK så mycket för era kommentarer! Det betyder jättemycket för mig! Jag blev rörd av att läsa en del av kommentarerna... TACK!

Och det är häftigt att då och då får veta vilka som läser min blogg(av dom som inte kommenterar), människor som man kanske inte träffat på år och dar och människor som man bara varit/är ytligt bekanta med. Fler kommentarer av er som "smygläser". ;D

Sjukstuga

2009-06-03 / 15:18:09
Jag tyckte Texas hostade så kraftigt och mycket på morgonen så jag ringde VC och hörde om dom tyckte att vi skulle komma in och vi fick en tid kl 10. Doktorn sa att det var en kraftig förkylning och skrev ut flytande Bricanyl som vi ska ge 3 gånger om dan.
Jag ville vara på den säkra sidan och höra så det inte var nå i lungorna eftersom han låter rosslig när han andas... men som tur var så var det ju ingenting.

Själv har jag blitt sjuk också! Vaknade av lite halsont, lite feber och allmänt risig... och jag blir mest irriterad över att jag inte kan TRÄNA!!! Men jag kör vilodag idag så får jag se om jag är fräsch mog för en promenad imorgon. Känner mig lite piggare redan nu så HOPPAS!

Pappa i huset har både VAB och VABF idag... ;)

Tävling?

2009-06-03 / 14:58:35
En het potatis men jag MÅSTE få tala ut...

Efter att ha läst Nathalies inlägg(klicka), måste för övrigt säga att hon är en mycket klok kvinna ;) .... så vaknade en massa tankar och känslor (som jag grubblat MYCKET och ofta på) till liv.

Dethär med att folk skryter och jämför sig med andra hela tiden! Och med folk menar jag dom flesta... Och jag kan börja med att vara HELT ÄRLIG och säga att visst händer det att även jag gör det ibland med jag kämpar och kämpar för att bryta dom tankemönstrena och låta bli att jämföra! Och det går verkligen framåt men jag har en lång väg kvar att gå innan jag HELT har slutat "tävla" mot andra.

Är livet en tävling? Den som är snyggast, har mest pengar och är lyckligast(utåt sett) vinner?

Och är det så illa att man tävlar med sina barn också? Ja så är det faktiskt.
Vet inte folk att barn utvecklas olika så är det ju synd...

VISST får man vara STOLT över sitt barn, herregud det är ju även jag såklart! Men ibland kan jag uppfatta det som att folk "tävlar" mer än bara är stolta.

Och visst kan det vara så att JAG påverkas mer än andra just på grund av att mitt barn tar med tid på sig. Men som jag försöker att INTE påverkas, ni skulle bara veta...

Detta är absolut inte något påhopp på någon utan mer allmänt. Och jag har svårt att tro att jag kommer få "bra respons" på detta inlägg men jag känner att jag vill inte hålla käften mer, det har jag gjort i 25 år och det känns som att det räcker nu.

Tänk om folk(även jag) kunde vara glada för andras skull istället för avundsjuka?

Och skulle DU vara så pass rakryggad och ärlig att du kan erkänna att det händer att du jämför, skryter och är avundsjuk? Det kan jag erkänna.

Men som sagt... som jag försöker att låta bli!
Jag har under några års tid arbetat med mig själv och brutit mina negativa tankemönster och "bytt ut" dom mot positiva tankemönster. Ni skulle inte känna igen mig om jag var som då... livet var bara skit! Men nu när jag ser livet med positiva ögon så känns livet för det mesta underbart!


LOVE ME OR HATE ME THAT IS THE QUESTION

PEACE



Frestelser

2009-06-02 / 18:36:26
Ååååh vad jag är sugen på kladdkaka! Tänk om jag bara "kunde" få sitta under en filt i soffan resten av kvällen, se på bra tv och äta en stor bit kylskåpskall kladdkaka med en massa grädde? Mmmmmm

Men nej! Jag ska kämpa stenhårt fram till midsommar och sen ska jag släppa på tyglarna en aning. Jag är ju nämligen med i en UTMANING(sen ett par veckor tillbaka) där den som går ner mest i vikt vinner! Och jag vill ju gärna vinna! ;)

Texas har varit pipig och grinig igår och idag, det är nog för att han är sjuk. Och dålig på att äta... grinar när man ska ge honom mat. Så min energinivå är likamed NOLL.

 

Men jag ska ända kämpa på och köra styrketräning på ett tag, ska bara mixa mig en god blåbärssmootie först!

Hosta

2009-06-01 / 13:18:29

Nu hostar Texas mer än vad han gjorde i helgen, stackarn! Men han är rätt pigg och glad ändå så han verkar inte lida så värst.

Inatt sov han en hel natt utan välling och sparkande, men 3 tutt-instoppningar blev det... fast det är då lyx-natt för mig iallafall! Jag hoppas verkligen att han vill sluta äta på natten snart, det hade varit skönt.

Idag blåser det en massa, som vanligt! Och det är lite kyliga vindar så Texas måste hålla sig inne idag. Vi fick stå över picnicken som var planerad med bondjäntorna idag så det var ju trist... men det kommer fler picnickar.

Nä nu ska jag fortsätta plocka och städa, jag håller på att tvätta sängkläderna så idag satsar jag på att det ska bli kliniskt rent i sovrummet iallafall. Så får jag fortsätta med ett nytt rum imorgon.

 

Måndagsvägning

2009-06-01 / 09:14:10

Efter ca 2 veckors träning och nyttig-ätande så är detta resultatet:

Startvikt: 62kg  
Vikt idag: 60kg
Målvikt:  56kg
 
Jag skulle egentligen ha mätt mig innan jag började men det gjorde jag ju aldrig... men jag börjar med det idag istället...

Midja: 70cm
Mage:82cm
Rumpa: 95cm

Jag är nöjd med resultatet och känner mig taggad att fortsätta! Men det bästa av allt är nog att jag mår så väldigt BRA!