Saffransbiscotti med vit choklad

2010-11-30 / 21:57:58



3 ägg
2 dl socker
100g vit choklad
100g smör
2 paket saffran
7 dl mjöl
1 rågad tesked bakpulver

Smält smöret och hacka den vita chokladen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i choklad, smör och saffran.
Sikta i mjöl och bakpulver, blanda.

Knåda degen och dela den i 4 delar. Rulla ut till "plåtlånga" rullar.
Lägg 2 rullar på en plåt, platta till med handen.

Grädda i 200 grader i 15 minuter.
Låt svalna 5 minuter och skär längderna i lagom stora bitar.
Lägg bitarna med snittytan uppåt och låt torka i ugnen i 75 grader i 1 timme.

Sov-marathon

2010-11-29 / 10:22:04
Men shit vad ungen har sovit!

Somnade alltså i bilen kring 17:15, vaknade till lite när jag klädde av honom hemma och var halvvaken ca 10 minuter innan han somnade om. Sov vidare till 5 och kom till våran sovrumsdörr och så busig och pigg ut, då sa jag att det är natt nu och att han skulle komma och sova hos mamma.

Han låg och halvslumrade lite men kunde inte riktigt somna, så då strök jag honom på ryggen tills han somnade. Han var halvvaken ca 30 minuter.

Och sov sedan vidare till 8:20!!! Alltså har han sovit sisådär 14,5 timme inatt. Härliga tider. :)

...

Måndag idag och det är snorkallt ute, har inte blivit nå utelek de senaste dagarna och som det verkar får vi vänta ett par dagar till innan man vågar sig ut och leka. :/

Pappa kom hem från jobbet nu på morgonen och gick la sig. Jag och Texas har käkat frulle, haft disco och badat badkar tillsammans. Få se vad resten av dagen har att bjuda på.

Spännande

2010-11-28 / 18:16:22
Texas somnade i bilen påväg hem från farmor och farfar... han gick och la sig 23! igår och sov bara till 8(annars brukar han sova kring 12timmar/natt) så jag tog beslutet att klä av honom och lägga honom i sängen för natten, kl 17:45! Vi får se var detta slutar... :S

Mardrömsscenariot är att han skulle vakna på en timme och tycka att jäklar vad skönt det var med en powernap, nu är jag fit for fight i ett par timmar till!

Om han istället sover hela natten och tycker att det är morgon kl 6 så gör det då absolut ingenting. Jag har ändå börjat vakna tidigt på mornarna numera.

Gårdagens shopping

2010-11-28 / 10:36:08

Vi kom inte hem med vare sig mössa eller bakbord, men lite andra prylar blev det. :)
Lite upp-piffning av hemmet.

FÖRE


EFTER - Tvålpump från JYSK 39:-(REA)




FÖRE


EFTER - Tidningskorg från JYSK 125:-(REA)




FÖRE - till vänster EFTER - till höger svart brödkorg i plast från RUSTA 29:90:-




Juliga ljuslyktor från JYSK 3-pack 19:90:-(REA)

1:a advent

2010-11-28 / 10:17:26


Bakade lite pepparkakor på morgonen, nu är det "bara" halva degen kvar.


När jag fotade bilden ovan sa gossen -Fota Texas! :)

Idag ska vi åka och hälsa på på pappas jobb efter lunchen, sen åker vi vidare till farmor och farfar och äter middag.

Trevlig första advent allihopa!

Helg

2010-11-27 / 11:43:36
Vilken härlig fredag vi hade. På förmiddagen städade vi litegranna och tog det lugnt.
Vi stoppade alla Texas tuttar i en påse och frågade honom om vi skulle slänga dom nu när han är så duktig och har slutat med tutte. Ja, det ville han och tog påsen och gick och la dom i sop-påsen. Han fick en skumtomte av mamma att mumsa på och en 5-krona av pappa att sätta i spargrisen som belöning. :) Aldrig hade jag trott att det skulle gå SÅ LÄTT att sluta med tutte...

Efter lunch packade vi badkläder och åkte till Öjebyn och badade i varmvattenbassäng. Mmmm så härligt det är! Öjebyns badhus är jättefint och bra på alla sätt, åk dit någon gång om ni inte har varit där förut. Kan ju vara en kul familjeutflykt, först bad och sen kanske lunch eller middag i Piteå + lite shopping? :)
Dom har en jättefin liten småbarnspool också där småbarnen kan gå omkring själv i vattnet och leka och åka små vattenruschkanor, och i den poolen var det också varmt vatten(vet inte om dom alltid har det men det går ju att ta reda på). Tider på när det är barnbad(0-6år) i varma bassängen kan ni kolla på Piteå kommuns hemsida. :)

När vi kom hem så la sig jag och Texas och kollade på tv tills pappa ropade att maten var klar, det är LYX! Jag föredrar ju att laga mat men igår hade jag så himla ont i ryggen just då.
Han lagade jättegod mat! Fläskfile, ugnsstekt potatis, morot och paprika samt en god kall sås. Mums! :)

Sen var det tv-tittande på kvällen och vi mumsade chokladpraliner och det fick också Texas som var PIGG igårkväll och inte gick och la sig förrän 21:20. Klart att han också ska ha lite fredagsmys.

Idag är det lördag och Fredrik jobbar hela helgen.
Jag och Texas har roat oss med att baka pepparkakor nu på förmiddagen.





Han pillade på och hade roligt men det blev ju kanske inget att lägga på plåten men det var ju inte huvudsaken heller... han smakade lite på degen 2 gånger och sa mmm gott! men åt sen inget mer?! Jag hade räknat med att han inte skulle göra annat än att smaska deg men nog var det jag som smaskade mest deg haha! ;D

Jag bakade inte så mycket just då utan tar det eventuellt ikväll när han gått och lagt sig, det går nog betydligt lättare om jag får göra själv. Det finns MYCKET deg kvar så det blir nog att baka i 2 omgångar.

Efter lunch ska vi åka till Storheden och köpa lite grejer... jag hade behövt ett bakbord och Texas behöver en till mössa. Sen tänkte jag se om vi hittar något fint att sätta på honom på julafton. :)

Dags att stoppa i motorvärmaren! Det är kallt och blåsigt(usch varför måste det blåsa!?) även idag.



Pepparkaksdeg

2010-11-25 / 19:53:41

Ikväll har jag och Texas knådat ihop en pepparkakdeg som ska bakas ut till en massa hjärtan, stjärnor, granar, gubbar och grisar i helgen. Sen får vi se om ambitionen finns till att göra ett pepparkakshus också.


Texas smakar på sirapen


Och såhär ser man ut då man har smakat på bikarbonaten

*Pust* Det krävs en hel del tålamod när man bakar med en 2-åring. Men vad gör man inte för sina barn?
Texas älskar att hjälpa till i köket. 9 gånger av 10 då jag bakar eller lagar mat så skjuter han en stol mot köksbänken och säger -hjälpa till!
Verkar som att min passion för mat och bak har smittat av sig. :)



Tutte

2010-11-25 / 07:26:36

Igår gick Fredrik och la Texas utan att ge honom tutten. Och det gick fantastiskt bra! :)
Han frågade efter den när Fredrik precis lagt honom men sen inget mer. Istället låg han och pratade om allt möjligt i 5 minuter innan han somnade.

Tanken var att vi skulle ge tuttarna åt tomten men det är en sån perfekt tid att sluta nu. Texas är för tillfället en väldigt glad och nöjd pojke som oftast gör som vi säger och som är lätt att ha att göra med. Tutten har han egentligen inte varit särskilt brydd om på länge... vi har gett den åt honom(av gammal vana) varje kväll vid läggdags och tagit av honom den varje morgon då det är dags att stiga upp...

Jag tänkte nog samla ihop alla tuttar och slänga dom tillsammans med Texas. Dels för hans skull och dels för vår egen skull(så vi inte tar till tutten OM det skulle vara svårt att få honom att sova någon kväll, vilket jag inte tror skulle hända men ändå). Och så måste jag komma på något bra att säga då vi slänger tuttarna... men det löser sig nog. :)

Nu är det jul i vårt hus

2010-11-24 / 19:27:44


Min snygga adventljusstake, I LOVE.
Zinkbricka från Lagerhaus, frostig murgröna från Annorlunda, Blockjus från Clas Ohlson(dom är långa och smala och det blir perfekt så man ser lite nivåskillnad allt eftersom man har tänt dom), siffror från Tradera.

Jäklar vad jag fejade på igår. Hade så ont i fogar och fötter på kvällen men det var det värt!

Det gick ju inte att hålla sig till att bara julpynta i sovrummen... jag tog tag i köket också och litegrann i vardagsrummet. Städade och pyntade. Nu är det inte mycket kvar att göra. :)

Julstädning

2010-11-24 / 13:09:12

Idag är jag på riktigt städhumör och då är det verkligen bara att passa på när lusten innfinner sig. Jag har tvättat sängkläder, hängt ut kuddar och täcken på vädring, satt upp julstjärna i vårat rum och ljusstake i Texas rum. Rensat i babykläderna och satt fram kläder i stl 50-56, men måste tvätta dom också men det hinns.
Dammtorkat i sovrummen och plockat till. Packat undan alla höstytterkläder så det inte är så överfullt i hallen.

Tanken är väl att jag ska köra på till kroppen pajar ihop totalt. Näää kanske inte men så länge jag känner att jag orkar, och pauser tar jag med jämna mellanrum så det går än så länge bra. Nu ska jag köra på lite till innan det är dags för lite eftermiddagsfika. :)

Tänk...

2010-11-23 / 20:41:50

...att vi ska få en bebis snart.... ett till litet mirakel. <3


Och tänk, älskade Texas, att du en gång i tiden varit så liten. <3

32+6

2010-11-23 / 11:09:48


v.33 med Texas och v.33 med bebis

Vilken liten mage jag hade första gången! Oj oj oj... inte för att den är såå mycket större denna gång men det är ju ändå en viss skillnad.

BM-besök idag v32+6
Hjärtljud: 148
Sf-mått:28-29cm

BM-besök med Texas i v31+2
Hjärtljud:140-143
Sf-mått:27cm

Viktökningen är densamma som förra gången. Ca 8-9kg nu...

Det är skönt att vara gravid nu på vintern... jag fryser aldrig, annars brukar jag frysa 24-7 hela vintern. 50% mer blod som cirkulerar i kroppen gör sitt. :)

Jag kan ha min vinterjacka utan problem och kan förhoppningsvis ha den ett par veckor till.

Jag sover JUST NU gott om nätterna.

Ja det är vad jag kommer på att berätta nu. Hejs.

Snart dags...

2010-11-22 / 08:58:18
... för julpynt och julbak! Inte kanske just idag men denna vecka ska jag börja med allt sånt. :D Äntligen!

Helgen har varit mycket bra! På fredag förmiddag åkte vi till Ida + barn och fikade. Där var också Cecilia + barn så det var trevligt att få träffas och surra. :)
Sen åkte vi raka vägen till Överkalix för att hälsa på mormor och morfar! Det var lääänge sen så det var verkligen på tiden.
På lördagmorgon kom också pappa(som jobbade hela fredagen) och brorsan med familj. Det var FULL RULLE på Wille och Texas från morgon till kväll! Jösses vad dom busade! :)

Idag är det då måndag och vi får se vad denna vecka har att bjuda på...

Ultraljud

2010-11-18 / 19:05:26

Idag har vi varit på ultraljud för att kolla om moderkakan hade flyttat på sig och det hade den. :)
Jag har moderkakan i framvägg(och det har jag misstänkt eftersom jag tydligast kännt sparkar och buffar åt sidorna). Men det är inget som helst konstigt med det.
Läkaren såg att hjärtat tickade fint, bebisen dricker och kissar fostervatten samt tränar på att andas. Precis som det ska vara! Bebis låg med huvudet neråt och det är ju trevligt, fortsätt så.

Det gick väldigt fort detta ultraljud, men det var ju inte så mycket mer än att kolla att moderkakan hade flyttat på sig så...

Tänk... (mest troligt) nästa gång vi åker dit så är det för att föda barn! Sååååå spännande! Jag längtar jättemycket! Finns det någon häftigare upplevelse än att föda barn? Jag tror inte det.

Innan ultraljudet så åkte jag och Fredrik in till stan och provade på Waldorfs nya lunchbuffe. Jag har hört både ris och ros angående lunchbuffen men både jag och Fredrik tyckte att den var jättebra! Vi blev grymt mätta. Tyvärr så fanns det bara plats för tre olika rätter i min mage så jag måste ju dit snart igen och prova några fler. ;)

Vigselring

2010-11-18 / 10:09:41





Träddes på mitt finger på våran 1-åriga bröllopsdag.

Kanske inte syns så tydligt hur ringen ser ut... men det får ni se IRL sen istället. Jag tycker den är jättefin. Nu har jag äntligen fått min efterlängtade diamantring. :D




Nyklippt

2010-11-17 / 09:32:37

Jag har varit sugen på att klippa Texas och igår parkerade jag grabben framför playhouse disney och tog fram saxen. Jag klippte mer än det från början var tänkt men det ångrar jag inte, jag tycker han blev jättesöt! :)
Sen så kan han ju alltid få bli långhårig igen i framtiden då håret har blivit tjockare.

Luggen blev ju aldrig bra... det var tänkt att den skulle bli lång så den skulle gå att kamma bakom örat, men den nöttes som av och hängde mest bara framför ögonen(så vi hade hårklämma i luggen de senaste veckorna när vi var här hemma). Och sen så är han väldigt håröm och det var alltid någon tova som behövde kammas ut på morgonen och det var INTE populärt. Så för Texas skull så tror jag att han föredrar att ha kort hår.





Inte dom bästa av bilder då han sitter och kollar tv men det kommer nog fler här framöver...

8:e månaden

2010-11-16 / 09:59:47

Nu är jag gravid i 8:e månaden och går numera på havandeskapspenning. Det ska väl kännas som att det börjar närma sig nu med det är ju JÄTTEmånga dagar kvar tycker jag... 56 dagar säger min ticker.




v.32... 66kg, ca +8kg

På torsdag ska vi på UL och kolla så att moderkakan har flyttat på sig. Det ska bli spännande att få se lilla hjärtat igen. :)

Annars mår jag bra! Jag har ont i ryggen ofta men det är bara att vila mycket så går det bra. Det är lite jobbigt att sitta då det trycker mycket mot revbenen. Jag hade gärna haft 2 revben mindre just nu.

Jag sover gott om nätterna(förutom att jag ibland vaknar TIDIGT på morgonen och har svårt att somna om). Kliver upp och kissar en gång per natt.

Bebisen är ganska lugn(men inte så pass lugn att jag behöver vara orolig), tidigare var det mycket gympapass fast då fanns det ju gott om plats också. Nu känner jag att bebisen är större och att det är trångt därinne. Den sparkar inte hårt men ibland trycker den ut en hand eller en fot så det blir en liten kula på magen och det gör ooont. Då brukar jag trycka tillbaka. ;)

Texas brukar pussa och stryka på magen och så lutar han sig så munnen är precis över naveln och så skriker han HALLÅÅÅÅÅ! Haha, så jäkla söt!
Sen så har väl magen fått sig en buff av Texas då och då och han vill ju gärna klättra på mamma(och magen), så bebis blir väl härdad redan nu av storebror.

Behöver jag säga att jag längtar efter bebis? <3

Vackra kalla vintermorgon

2010-11-14 / 10:26:32


Vilken vacker morgon! Lite svårt att fånga på bild med iPhonen men men... -17 i Alvik.

Jag har haft 2 intensiva, jätte-jätte bra dagar!

På fredagen åkte jag på invigningen av nya El-giganten och fyndade en Kitchen Aid!


ÄLSKAR den! Jag har drömt om att äga en hur länge som helst... och nu har jag äntligen en! :D Happy happy!

Sen åkte jag vidare till Kvantum och handlade massa gotta. På väg hem svängde jag förbi Preem och hämtade ut ett paket som innehöll denna:


Tassimo kapsel-kaffemaskin. En tidig gemensam julklapp till(och från) mig och Fredrik. VÄLDIGT enkelt att göra sig en god kopp kaffe. :)

Ja det var ju som julafton!

På kvällen kom Mackan och Marie och hälsade på, vi åt en massa gotta och kollade IDOL. Mycket trevligt! :)

Lördagen, min och Fredriks 1-åriga bröllopsdag spenderades hemma på tu man hand. Texas sov över hos farmor och farfar så vi skulle få lite egentid. Det var mys. <3 Vi åt en riktigt god 3-rätters och kollade på Aruba-film.



Jag längtar tillbaka till Aruba så mycket så det gör ont! Paradiset på jorden.

Hej mitt vinterland

2010-11-11 / 12:06:59

På begäran kommer här lite dagsfärska bilder på snön.







Tiden rusar iväg

2010-11-10 / 09:41:55
Veckorna går så jättefort! Tänk... nu är det bara två veckor kvar tills man "får" börja julpynta och julbaka inför första advent! :) Igår köpte jag en vacker ljusslinga att ha på köksbordet(inspirerad av Marie) och kollade lite på julgranspumlor. Det blir nog lila, silver och lite inslag av guld i granen i år. Granen är också inhandlad! Det blev en med inbyggd led-belysning i grenarna, jättefin!


Ljus-slingan, fast jag ska ha en vit löpare...

Idag jobbar Fredrik dagtid och jag har lämnat Texas på dagis för en liten stund sedan. Har inga speciella planer för dagen men tänkte försöka städa toaletten och tvätta handdukar iallafall. Och sen ska det planeras bröllopsmiddag, vi firar nämligen 1-årig bröllopsdag på lördag. <3
Först tänkte vi boka bord på Cooks, men jag ångrade mig för jag tycker att det är SÅ ROLIGT att få laga just gourmetmat! Och jag blir ändå oftast lite besviken när jag äter på restaurang, för jag kan göra det lika bra eller ännu bättre själv.
Jag har inte kommit så långt i planeringen men det blir iallafall oxfile till varmrätt och något med färska räkor till förrätt. Efterrätten blir nog en fryst historia eller en pannacotta. Vi får se. :)

To die for

2010-11-09 / 10:41:06


Sagaform mirror ljuslykta 3-pack(samma färg) 169:-

Jag är helt kär i dessa ljuslyktor! Vill ha ett 3-pack av varje färg och ställa dom tillsammans som på bilden.

Vad jag ÄLSKAR fina saker!

Hej Kina!

2010-11-09 / 09:17:46
Vad kul att höra att allt är bra! :)
Här hemma är det -20 och saaben ville inte starta på morgonen, men som tur var så kunde Fredrik åka till jobbet med en jobbarkompis från Piteå.
Och jag längtar INTE ALLS till Aruba nu... nä, jag tycker att det är roligt att det tar 20 minuter att böka på Texas vinterkläderna och sedan knöla ner michelingubben i barnstolen. Härliga tider!

Hur som helst, jag vill ha en beige jacka och jag tar gärna den raka modellen(som inte är lika vid som standardmodellen va?) bara den inte är kort? Jackan ska gå över rumpan. Tuuusen tack! :D

Ha en fortsatt trevlig semester!

Massa kramar <3 <3 <3

Inredningsdetaljen i tvättstugan

2010-11-07 / 20:06:20





Tyckte det var en rolig idé på tvättstuge-konst. :)

Helg

2010-11-04 / 21:18:45

Vilken överraskning jag och Texas fick denna kväll! Pappi som egentligen skulle jobba pass till imorgon kl 8 kom hem redan ikväll kl 18. Underbart!

Nu har vi helg till på tisdag. :)

Har precis gjort färdigt pizzasallad till morgondagens middag, då blir det pizza med mozarella och lite annat gott på.

Dags att borsta gaddarna och krypa ner under täcket, har en liten kille som tycker att det är morgon redan vid 6:30-7:00... God natt!


En dag på stan

2010-11-04 / 19:13:25

Idag har jag strosat på stan samt lunchat med gravidisarna. Trevligt. :)

Jag gick på Önska och dregglade över en massa fina saker och nu i efterhand förstår jag inte varför jag inte köpte hem dessa muggar?!


Bild från ÖNSKA

Hur som helst så blir det nog en sväng till stan imorgon med familjen och då ska jag minsann köpa dom!

Sen hade dom en massa fina plåtburkar på Lagerhaus:



Bilder: Lagerhaus

Tror dessa 2 måste flytta hem till oss. :)

Jag skojar inte då jag säger att jag är helt JUL-galen detta år! Och jag skyller ännu en gång på graviditeten. ;)

1/4 kvar...

2010-11-02 / 10:01:53
70 dagar kvar säger min babyticker, det betyder att det är prick 10 veckor kvar tills bebisen beräknas komma. Känns nära samtidigt som det känns som en evighet, men det är nog mest för att jag längtar så mycket efter bebis. <3

Denna graviditet har jag börjat gå upp på natten för att kissa betydligt tidigare än förra graviditeten. Har gjort det ett par veckor nu, förra gången började jag med det i v.37.
Annars känner jag mig inte stor eller otymplig. Det kan vara lite jobbigt att böja sig mycket och ta sig upp när man suttit på golvet men inte så jag inte klarar av det.
Foglossningen är som vanligt... men jag vet hur mycket jag klarar av för att slippa lida och tar det mest lugnt.
Jag har en nerv som kommit i kläm i ryggen som gör ONT på en liten punkt i ryggen, det enda som hjälper är att ligga ner. Jag känner inte av det hela tiden men det har blivit varje dag(1-5 timmar/dag) den senaste tiden. PRECIS på samma ställe som förra grav. Och det började bli besvärligt vid ungefär samma tidpunkt som då... och värre blev det ju närmare BF jag kom. :( *suck*

Annars har jag städnoja och boar på... jag har ett enormt shoppingsug och skulle kunna spendera alla pengar jag har på heminredning. Det måste vara FIIINT och städat när bebis kommer tror jag att min gravidhjärna försöker säga mig. ;)

Jag tänker mycket på mat... och mackor är fortfarande favoritmaten. Jag kan vakna mitt i natten och riktigt längta efter frukostmackorna.

Ingen halsbränna, ingen påsamling av vätska eller andra besvär.

Väger 64kg, så jag har gått upp 6-7kg.

Magen sitter högt uppe har en del personer påpekat, och det har jag själv märkt av eftersom jag kan använda en del av mina vanliga byxor(tex baggyjeans). Förutom då jag sitter ner då brukar jag behöva knäppa upp knappen.

En bild ska jag nog kunna peta in här på nån dag.

Lussans bullar

2010-11-01 / 14:26:37

Mina vänner... ni är galna om ni inte provar att baka dessa UNDERBART GODA bullar!

Detta recept är från Norrmejerier fast jag har gjort några små ändringar.



Ingredienser

1 kuvert saffran (0,5 g)
1/2 tsk salt
75 g rumsvarmt smör i små tärningar
2 1/2 dl Mjölk
1/2 paket jäst för söta degar (25 g)
1 dl vit baksirap
1 ägg
9-10 dl Manitoba cream(mjöl från Finax)

till pensling
strösocker
75-100g smör

Gör så här

Stöt saffran med saltet i en mortel.
Värm mjölken till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det i lite av mjölken. Häll i resten av mjölken och saffran. Tillsätt sirap och ägg. Tillsätt smörtärningarna och häll i det mesta av mjölet  och arbeta till en jämn och smidig deg, den får gärna vara lite kladdig för bästa resultat. 
Låt jäsa övertäckt med bakduk i ca 40 min.

Sätt ugnen på 250°. Ta upp den jästa degen på mjölat bord. Arbeta samman den och dela sedan i 40 bitar. Rulla dem till runda bullar. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min. Låt svalna. Häll socker i en liten skål. Smält smöret i en kastrull. Doppa de nygräddade bullarna i smöret och doppa dem i sockret.

Egna kommentarer:
Fuska INTE! Använd smör och snälla använd Manitoba cream(finns på ICA Maxi, Kvantum hade det inte när jag var där sist). Bullarna blev väldigt lätta, luftiga och saftiga med detta mjöl. Som vetemjöl special fast mycket bättre, och det skiljer bara 1kr i pris. ;)
Använd gärna 2 paket saffran, det ska jag testa nästa gång.

När man bakar saffransbröd ska man försöka vara försiktig med mjölet, dvs använd inte mer mjöl än nödvändigt så bullarna inte blir torra.

Breaking the rules

2010-11-01 / 11:50:53
Jag har en regel när det handlar om julen. Och det är att inte tjuvstarta med att äta julfika, julmat etc, dricka julmust och glögg samt julpynta före 1:a advent. 
Mest för att jag älskar julen så mycket och jag vill att det ska kännas speciellt att äta julens godsaker osv.  

I år bryter jag min regel... redan 1 november!!! I detta nu står en deg som ska bli Lussans bullar på jäsning. Jag fick såna gravidcravings att jag inte kunde stå emot. Kunde verkligen inte stå emot!

Jag skyller allt på graviditeten, så känns det lite bättre. :P