Tilde tar tutte! Wihoo! Nu lånar hon store...

2011-02-27 / 19:26:54

img_3063 (MMS)

Tilde tar tutte! Wihoo! Nu lånar hon storebrors säng och snutte medans vi andra leker. :)

Sötaste, bästaste, älskade mamma... det är...

2011-02-22 / 17:50:48

img_1692 (MMS)

Sötaste, bästaste, älskade mamma... det är ju DU som fyller år! <3

Fräsch

2011-02-22 / 14:36:45

Men gud vad snygg man känner sig nu för tiden. Slappa magmuskler, några sega gravidkilon som inte trillar av av sig själv, huden är vitare än magnecyl och fnöskigare än fnöskigast, håret är i desperat behov av ett frisörbesök osv osv.


Jag hade inte tackat nej till att se ut såhär igen...

Hösten

2011-02-22 / 10:42:03
Hösten kommer att bidra med stora(men tillfälliga) förändringar i vår familj.

När Fredrik var i Stockholm förra veckan så gjorde han tester för att bli insatsledare. Och han klarade dom. Jag är så väldigt glad för min mans skull, och stolt! Men glädjen har en baksida...

Under 11 veckors tid kommer Fredrik att utbildas i Halmstad och det innebär att han kommer att vara borta mån-fre varje vecka.

Jag vet att JAG kommer att klara mig, mest synd kommer det ju vara om Texas som kommer att sakna sin pappa så... :*( Vi kommer att vänja oss vid det livet men det kommer säkert att kännas tungt då och då.

Först av allt ska vi njuta av en härlig vår och en sommar tillsammans med honom. <3

Kräk...

2011-02-22 / 10:14:25
...men inte magsjuka?

Igår efter middagen kräktes Texas. Sen var allt som vanligt igen. Pigg och glad, lekte och busade. Bad om vatten och yoghurt och har sedan sovit gott hela natten. Inga mer kräkor och han har inte ont i magen. Däremot säger han att han har ont i huvudet idag och sitter just nu och kollar tv och vilar.

Jag är hoppfull men jag ropar inte hej ännu.

Annars är det som vanligt. Livet och dagarna rasar fram i 120. I fredags fick vi träffa lilla Meja, vilken sötnos! Och på lördagen var vi till Monika och firade Roberts student, halva släkten var där och vi fikade smörgåstårta och tårta. På söndagen kom vi oss ut på en promenad hela familjen då det bara var -15 ute. Jag är såå fruktansvärt less på kylan!!! DÖD åt kylan och allt vad magsjuka heter.

Fredrik jobbar dagtid denna vecka, det ogillar vi! Då inser jag hur fruktansvärt bra vi har det dom 4 veckorna av 5 som han jobbar pass. Då lever vi lyxliv.
Men förhoppningsvis så ska han vara ledig på fredag. :)

Härligt väder idag. "Bara" -15. :)

2011-02-20 / 13:06:16

img_1661 (MMS)

Härligt väder idag. "Bara" -15. :)

Idag har jag städat och gjort fint i köket...

2011-02-17 / 16:14:20

img_1620 (MMS)

Idag har jag städat och gjort fint i köket. Dom svarta gardinerna byttes ut mot rosa, känns lite roligare nu när ljuset har kommit tillbaka. :)

God morgon! Idag ska vi på BVC. :)

2011-02-17 / 09:15:42

img_1616 (MMS)

God morgon! Idag ska vi på BVC. :)

Snorkallt

2011-02-15 / 10:14:59
Igår hade vi -37 då jag steg upp och sen under dagen frös termometern sönder, men på baksidan(dock under taket) visar det -30 idag. Fy fan! Jag gillar inte vintern! Men däremot så är våren en härlig tid, kom våren KOM!

Texas var inplanerad på dagis idag och imorgon men jag ringde och sa att han skulle vara ledig, dels för att jag inte vill ut med Tilde i kylan och dels för att det är ett stressmoment som jag gärna slipper. Så vi tar dagen som den kommer och jag tänkte baka lite gott senare. :)

Min älskade kommer hem lite tidigare än beräknat, så han borde stå i hallen senast kl 17. Ska laga lite god middag tills han kommer hem. <3 Får se vad jag har hemma att slänga ihop... för till affären åker jag ju inte. Men det lutar åt att det blir baconinlindade kycklingfileer med potatisklyftor och en kall sås.

Igår hade vi besök x3. Först kom Kenneth och pojkarna och lunchade med oss och busade ett par timmar. Sen dök Soppa upp en kort sväng med lite gåvor till Tilde. Och avslutningsvis kom Emma, Malin och Johanna och fikade och surrade, även dom hade med sig gåvor till Tilde OCH mig. :D
 

Vi fikade alla hjärtans dag semlor med hemmagjord vaniljkräm som fyllning, rosa grädde och hjärtelock. Mmmm

Kärlek

2011-02-13 / 18:03:39

Nu är jag ensamstående 2-barnsmamma i 2 dygn. Fredrik åkte iväg i en taxi till flygplatsen vid 16-tiden för en tjänsteresa i huvudstaden. Jag saknar honom redan. <3 Fällde en liten tår då han åkte iväg, känslig som jag är... Vi är så otroligt bortskämda med att ha honom hemma. Han jobbar ju bara i snitt 2 dygn/vecka och det innebär ju också att han är hemma 5 hela dygn på en vecka.



Ibland bubblar jag nästan över av kärlek och vill bara skrika ut så hela världen får veta hur mycket jag älskar dig och hur fantastiskt jag tycker att du är! Världens bästa pappa och make. <3
Och nu med hjälp av bloggen så gör jag nu det, i äkta alla hjärtans dag-anda... med dig baby så är alla dagar som alla hjärtans dag. Puss!

Skitnatt

2011-02-11 / 09:16:36
Huuuuuh... min teori om ersättning återstår att förbli ett frågetecken för igårkväll/natt så var prinsessan ARG och skrek, skrek och skrek. Hade jag fått ta hand om henne ensam så hade jag antagligen rullat in vagnen i garaget och lämnat henne där! Näää men i mina tankar iallafall.
Jag säger som Tana: Jag suger verkligen på att vara mamma på natten!
Och då är det ju verkligen tur att Fredrik är min klippa och har ett sånt bra tålamod.

Vi förstår inte riktigt vad som är fel... hon är inte gasig i magen och hon verkar inte ha ont i magen(men det är ju svårt att veta). Hon beter sig inte som när hon hade magknip förut.
Hon verkar inte hungrig men snuttar gärna.
Jag vet inte när hon somnade, allt är som i en dimma från natten då jag var så galet trött. Men hon somnade iallafall på pappas bröst till slut.

Nu ligger pappa och Tilde och sover och sen ska jag försöka sova senare.

Jag hade gärna velat gå på stan efter lunch. Vi har suttit hemma hela veckan nu efter magsjukan. En tur till Maxi är det enda jag har varit iväg på hela veckan... igår var det ju alldeles för kallt för att dra ut ungarna... men idag ser det ut att bli mildare och det är mulet så jag hoppas det är varmare än -20 iallafall efter lunch.

  

Vi får se

2011-02-10 / 21:44:50
Nu suger bebisen i sig lite ersättning och med lite tur så kanske hon sover längre än vanligt då hon somnar.

Vi har gett henne ersättning 3-4 gånger tidigare och om jag nu minns rätt så är det de gångerna hon sen har sovit 4 timmar utan avbrott(annars brukar hon sova kring 2,5 timme innan det är matpaus).

Min sömn har varit som pyttipanna de senaste nätterna så liiite djupsömn hade nog inte skadat!

Visar det sig att hon sover längre när hon får en portion ersättning på kvällen så kommer vi definitivt fortsätta med det.

Hon har varit vaken nån timma nu så med lite tur så kanske det är läggdags snart! Yeeey! ;)

Näää men ni småbarnsmammor vet hur det är när man har en nyfödd, sömn står högst upp på önskelistan.

Tilde 1 månad

2011-02-09 / 10:05:05

Egentligen blir hon 1 månad imorgon men jag tjuvstartar och lägger ut en lista idag.


*Vägrar tutte! Men använder gärna sin mamma till det ändamålet.

*Vill helst inte ligga själv utan trivs bäst i famnen.

*Har inga fasta rutiner alls utan äter när hon är hungrig och sover när hon är trött. Men tack och lov så vet vi att hon oftast somnar för natten runt 1-tiden.

*Har precis börjat le "på riktigt" men det händer inte allt för ofta ännu.

*Storlek 56 på kläder och storlek 2 på blöjorna.

*Bajsar 10 gånger/dag.

*Är arg flera gånger per dag haha! Exempel:Är jag för sölig med att mata henne så talar hon om det omgående.

*Känns ganska stadig i nacken(men inte så man kan hålla henne utan stöd) och tränar mycket på att lyfta på huvudet och kan hålla uppe det ganska länge(i bebismått mätt).

*Är supermysig och världens sötaste lillasyster! <3

Om natten

2011-02-07 / 17:10:51

Vi har gjort det väldigt enkelt för oss med denna bebis.


Spjälsäng med borttagen långsida som står kloss mot våran säng. Nattlampa som tänds och släcks med fjärrkontroll.


Blöjor + tillbehör så vi kan byta blöja utan att stiga upp. Sen brukar jag göra iordning ett stort glas med vatten som jag har stående på nattduksbordet.


Nödlösningen... sparka ner pappa på golvet om Tilde vill sova i sängen med mig. Han har fått sova där ett par gånger. :P

Lättare än såhär kan det väl knappast bli? :)

Måndag

2011-02-07 / 15:45:49

Jag skulle som vilja blogga mer än jag hinner(=prioriterar) men det blir inte. Idag är det iallafall måndag och Tilde har funnits hos oss i 4 veckor redan! Jag tjatar på om detta hela tiden men tiden går så gaaalet fort! Dagarna bara FLYGER förbi.

Efter lunch smet jag iväg och veckohandlade en full kundvagn på Ica MAXI, det är som skönt att handla själv. Fredrik jobbar endast onsdag denna vecka så vi lever lyxliv som vanligt. :)
BTW så hade han magsjuka i helgen och kunde inte alls jobba, och tur i oturen så började han spy ett par timmar efter att vi hade åkt till Överkalix. Och vi har då klarat oss.

Nu ska jag vara lite effektiv och ge mig på att dammtorka och dammsuga i sovrummet!


PUSS

Första leendet

2011-02-07 / 10:16:48


Sleeping beauty, 4 veckor idag.

På morgonen tittade Tilde i mina ögon och log. Mammas älskling!

Nyss hemkomna efter 12 mil i snörök... Nu ...

2011-02-06 / 14:44:10

img_1530 (MMS)

Nyss hemkomna efter 12 mil i snörök... Nu fikar vi hemmagjorda semlor och mår gott. :)

Veckan som gått

2011-02-04 / 20:59:46

Vi har hunnit med en massa!

På måndagen hade vi besök av faster och farmor, vi busade på inne och sen ute i det sköna vädret. Texas åkte bob, spark och tog en tur med pappa på Alibabas(=Alice pappas haha) skoter.

På tisdagen var Texas på dagis och när jag lämnade honom så hade jag utvecklingssamtal med en av Texas pedagoger. Hade man fått betyg på dagis så hade han fått MVG. ;) Jag är så sjukt stolt över min duktiga, fina, underbara pojke! <3
Sen åkte jag och Tilde vidare in till stan och lunchade med "nya mammorna". Trevligt!

På onsdagen var jag och barnen på fika med sörbymammorna hemma hos Cecilia i Antnäs, det var länge sedan och roligt att träffa både mammor och barn. :)
Sen fick vi middagsgäster, Kenneth med familj. Pojkarna busade på i 120 i vanlig ordning. :)

På torsdagen så var vi på BVC. Tilde hade gått upp 230g på 6 dagar och hade växt 5 cm sen födseln, stora tjejen!
Annars så hade vi besök av moster Emma större delen av dagen, hon fotograferades av Fredrik. Massor med snygga, coola bilder. 





 

Packar det sista innan vi åker. Helgen spe...

2011-02-04 / 12:48:14

img_5395 (MMS)

Packar det sista innan vi åker. Helgen spenderas hos mormor och morfar medans pappa jobbar helg. Nu väntar vi bara på att tösen ska vakna och äta. :)

Vi testar bärsjal, det är myyys. <3

2011-02-02 / 18:27:50

img_4898 (MMS)

Vi testar bärsjal, det är myyys. <3