2 timmar utan Texas

2008-11-29 / 23:31:58
Lördagen har varit väldigt bra. Dagen började med sovmorgon och sedan julpyntande... hann tyvärr inte pynta färdigt innan vi styrde kosan mot Björkskatan.
Fredrik och Texas spenderade kvällen hos Texas farmor och farfar medans jag var på julfest med jobbet. Vi var på Österns pärla och käkade god kina-buffé, det var trevligt att träffa tjejerna och surra lite.  =)
Men efter 2 timmar så längtade jag efter Texas så då åkte jag hem. Han hade varit så duktig men det visste jag att han skulle vara. Nu väntar jag och Fredrik på att Texas ska bli trött så vi får gå och sova.

Imorgon är det första advent... MYSIGT! 

Kallhåla

2008-11-29 / 11:30:19
Jag tror minsann att vi bor i en kallhåla! Vi har haft -26 inatt och just nu är det -23, men ack så vackert det är! Igår när vi hade -20 ringde Fredrik till sin mamma på Björkskatan och dom hade -10. Så Alvik är nog en kallhåla ändå.

Texas har ett strålande morgonhumör! Den senaste tiden då vi ätit frukost på mornarna(och Texas har som vanligt legat på en filt på bordet) så ler och pratar han en massa, det är så underbart att se så man glömmer nästan bort att äta. Tänk om han visste hur lyckliga hans mamma och pappa är över att dom har dig.
Lyckligast i världen.  <3

 

Pepparkakebak m.m

2008-11-28 / 17:41:16

Dagen
Sovmorgon
Snöskottning
Promenad
Pepparkakebak med Emma
Lite julpyntning

Kvällen
IDOL
Ännu mera julpyntning?



Det är underbart att vara mammaledig! 

Rent hus

2008-11-27 / 21:12:01
Idag har jag äntligen fått städat huset, känns superbra! Så imorgon ska jag damma av jul-lådan och sätta igång att julpynta, såå kul! Jag älskar julen!  =)

Chefen ringde i veckan och undrade om jag ville komma på julfest på lördag, och det vill jag. Men jag vill inte ta med Texas dit så då ska han få vara med sin pappa och en flaska ersättning. Men min plan är att bara åka dit och käka och vara borta i högst 2 timmar så så hemsk mamma är jag nog inte?  ;)

Annars så har jag ingenting nytt att berätta... känner att jag har lite bloggtorka för tillfället.


Kram

Iskallt

2008-11-26 / 21:14:52
Min termometer visar -18.4, sjukt kallt. Jag som hade tänkt gå ut och skotta lite snö nu när Texas snusar i soffan... nä, det får helt enkelt vänta tills imorgon. Men jag ska iallafall gå och hämta posten.

Idag har jag kollat på Sex & the city-filmen och sen har jag varit på Storheden och handlat mat och röda dukar. Väldigt intressant.

Hejs! 

Slö eller spö?

2008-11-26 / 11:48:27
Här sitter jag och degar när jag har hur mycket som helst att göra! Huset är både stökigt och smutsigt, tvättkorgen överfull och gården måste skottas. Spö borde jag få! Skärpning Ingela!

7 veckor

2008-11-26 / 11:00:15
Inatt sov Texas 6 timmar i sträck igen! Sen amning och stånk i en timme och så sov vi 2 timmar till. Så duktig så man kan inte tro att det är sant. *Lycklig och utsövd*

Idag fyller Texas 7 veckor! Behöver jag ens nämna att tiden går så fruktansvärt snabbt?!



Han ligger i sängen och tänkte kanske sova en stund... perfekt då kan jag äta frukost.  =)

Mammas hjärta

2008-11-25 / 17:01:47

Finast i världen.




Vill inte ligga själv ju! Så jag tog honom i min famn och han somnade så sött, supermysigt.

Stan

2008-11-25 / 16:55:22
Natten var toppen, Texas sov från 00:00 - 06:00 sen amning och lite stånk i en timme och sen sov vi vidare till kl 09:00. Duktiga lilla barn, mamma älskar dig mest!

Idag har vi varit på mamma-fika och det var väldigt trevligt som vanligt. Och efter fikat gick jag och Texas på stan en stund(perfekt att passa på när man ändå har kånkat med sig vagen och allt). Det är fortfarande lite ovant att gå med vagn på stan, man får fundera var det finns hissar och rulltrappor osv. så man tar sig dit man ska. Jag kan ju säga att jag tänker då inte gå på stan när julklapps-shoppande har startat PUH!

Texas fick 3 par nya strumpor och jag själv fick ny hudkräm, ögonkräm och ansiktsmask för 865kr. Jo jag vet... dyrt som fan men min hud är extremt torr så jag har inget val, Biotherm är tyvärr det ändå som duger.






När man handlar för ganska många hundralappar så får man ofta med sig lite presenter i påsen... NICE!  =)

Snöstorm

2008-11-24 / 10:22:18
Det har stormat och snöat som fan inatt! Jag trodde nästan att hela huset skulle lyfta. Fast det är ju rätt häftigt ändå när det är "extremt väder"... inte lika häftigt när man ska skotta våran STORA uppfart då kanske.  =/

Fredrik kom hem nu på morgonen efter att ha varit borta i 2 hela dygn, och nu ligger han och Texas och sover. Så jag har hunnit rengöra kaminen, tänt en brasa, slagit på en tvätt, ätit frukost och kollat bloggar. Sen jag har blivit mamma så har jag ju som sagt blivit väldigt effektiv!  =) 

Illa?

2008-11-23 / 17:09:58
Är det illa om man sitter och trånar efter pepparkaksdegen som ligger i kylen?

Förklaring

2008-11-23 / 09:41:48
Kanske måste förklara lite bättre angående inlägget jag skrev igår...

Det är så att min karl jobbar på brandstationen på F21/Flygplatsen och grabbarna får inte åka hem förrän alla plan har lyft/landat, så därför var jag lite less på att hockeyn var försenad.
Och anledningen varför Fredrik inte skulle komma hem om det blev sent var för att han ändå jobbade idag igen, så det var ingen ide att åka hem bara för att sova. Då vet ni.



Texas somnade kl 23:15 igår, duktiga älskling! Sen var han bara vaken 1 timme(istället för 2) när han käkade inatt, såå duktig!  =)

Idag ska vi åka till Storheden och handla lussekatt- och pepparkaks-ingredienser. Sen ska jag knåda ihop pepparkaksdegen så ska den få stå i kylen ett dygn. För imorgon kommer Emma och då ska vi baka lussekatter och pepparkakor.  =)

Skithockey!

2008-11-22 / 21:58:02

Just när vi behöver dig som mest...  =(



Pga den där jävla hockeyn så kommer Fredrik mest troligt inte hem ikväll, i bästa fall kommer han hem vid 23:15. Egentligen så slutar han kl 20, men hockeyn började senare och det betyder att motståndarlagets plan går senare.
Jag är jättetrött men det är inte Texas, han vill bara äta och tjura... KOM HEM NU!

Lördag

2008-11-22 / 11:27:59

Idag ska jag och Texas(Fredrik jobbar) spendera dagen hos min moster Monika. Mamma och pappa är i stan och dom ska dit och sova över, så då är jag och mina syskon ditbjudna på middag. Ska bli så trevligt att få komma iväg hemifrån litegrann och framförallt ska det bli trevligt att träffa alla dom!
 
Nu hoppas jag att min lilla piggis vill sova en stund så jag kanske får ta en snabbdusch? Hoppas. Men det verkar inte som det... han ligger och sprattlar och stånkar för fullt. Älskade lilla barn.  =)


Effektiv

2008-11-22 / 11:10:47
Man är ganska effektiv när man klarar av att amma, äta frukost och läsa blogg samtidigt.

=D

2008-11-21 / 11:14:47
Jag har fått sova 6 och en halv timme inatt SÅ SKÖNT! Nu känner jag mig pigg som en mört!

Jag, Fredrik och Texas har haft en massa mys nu på morgonen, och jag lyckades fånga ett leende på bild.  =D

Sötsug

2008-11-20 / 19:41:18
Vilket sötsug jag har fått nu sen Texas kom till världen! Men jag har hört att det är många som har det när dom ammar så jag kanske inte är ensam?
Och hungrig är jag jämt och ständigt... annat var det när jag var gravid, då var jag inte speciellt hungrig eller sötsugen. Under hela graviditeten så försökte jag äta nyttigt och jag åt väldigt sällan(för att vara mig) sötsaker.

Men nog är det lite svårt att hålla sig ifrån chokladen. Jag syndar ibland och äter choklad, men då äter jag bara litegrann så det kanske inte är så farligt?

Bättre nu

2008-11-20 / 16:57:17

Nu mår jag bättre... jag gick och la mig tidigt igårkväll och lämnade helt över ansvaret på Fredrik, och han fixade det galant. Texas somnade 22:00!!!

Har haft lite ont/ömt i vänstra bröstet igårkväll och idag, men jag har inte kännt några knölar så jag tror ju inte att det är mjölkstockning(som för övrigt ska göra jävligt ont så det hade jag nog märkt om det var det).

Idag har jag, Fredrik och Texas gått på en härlig promenad. Vi passade på och gå förbi LIKO och lånade nyckeln till bygdegården(där vi ska ha dopfika) för att se hur det ser ut. Det såg bara bra ut, glömde såklart att kolla en massa grejer(hur mycket porslin det fanns osv) men vi får nyckeln dan före så vi hinner nog kolla det.



Nu är det länge sedan jag bjöd på lite bilder på världens finaste lilla Texas, så varsågoda!









6 veckor idag!

2008-11-19 / 18:06:31
Extrainsatt besök på BVC idag eftersom Texas viktkurva pekade neråt förra veckan.

Vikt: 3960g (+245g på 1 vecka)
Huvudomfång: 36,5cm (+0,5cm på 1 vecka)

Viktuppgången var helt klart godkänd och nu pekar kurvan uppåt igen!  =)
Förra veckan ordinerade BVC-sköterskan att vi skulle ge honom ersättning efter varje amning, men vi gjorde det bara första dagen och slutade sen eftersom han blev sämre på att suga på brösten. Så resten av veckan fick han bara 1 måltid ersättning på kvällen som vanligt.

Tänkte lägga in en bild på lilla hjärtat men han sover nu så jag låter bli, men kanske senare?

Inte bra

2008-11-19 / 17:44:36
Jag mår inte alls bra idag... febrig, frossa, trött och ont i huvudet. Tog 2 Panodil för ett tag sedan och det hjälpte då inte. Natten mot tisdag hade jag också feberfrossa och låg fullt påklädd med munkjacka, mjukisbyxor, filt och täcke. Jag tror att det är sömnbristen som spökar. Ibland är det jobbigt med en liten pojke som sover så lite... speciellt när Fredrik jobbar också.

MEN jag är alltid Texas mamma i första hand... sjuk, trött, hungrig och allt annat kommer i andra hand.  

Riktig mat

2008-11-18 / 15:59:26
Idag har jag lyckats slänga ihop lite riktig mat! Jag har precis satt in en laxlåda som gottar till sig i ugnen. Och mycket blir det... men det var tanken. Jag och Fredrik lagar ofta mycket mat så vi kan äta den dagen därpå också, så himla skönt att ha mat i kylen som bara behöver värmas på.
Men nu ser det ut som ett bombnedslag här i köket också, tur man har diskmaskin.

Fredrik är och jobbar till imorgon och lilla hjärtat ligger och sover. Jag la honom i spjälsängen efter jag ammat honom för han blev lite såsig men som vanligt så piggnade han till när jag la ner honom... jag tänkte att han får ligga där tills han börjar gnälla. Men han började aldrig gnälla!? Min duktiga lilla pojke låg och tittade så snällt i 20 minuter utan att säga ett knyst och sen så somnade han. Såå duktig!  =)

Idag har jag och Texas varit och hälsat på tjejorna på jobbet, det var trevligt! Och när vi ändå var på F21 så åkte vi förbi och överraskade Fredrik på jobbet.  <3

Dop bokat

2008-11-17 / 14:33:02
Nu har jag bokat dop! Det blev tyvärr inte den 20/12 och det blev inte i sörbyakyrkan heller... istället blir det den 3/1 kl 14:00 i gammelstads kyrka och sen så är det dopfika i Alviks bygdegård.

Jag frågade mamma om man kunde ha varmkorv(= tusen gånger billigare) istället för smörgåstårta på dopfikat men det fick man inte. Haha! Nää skämtosido så snåla(fattiga?) är vi inte.

Fredrik jobbar 6 dagar av 7 denhär veckan... tråkigt men vi ska nog klara oss.

Jag kan inte fatta att det är måndag nu igen, tiden går så fruktansvärt fort!

Nää dags att göra lite nytta medans lilleman sover.

Hejs!

Härlig söndag

2008-11-16 / 19:36:29
Livet är så härligt och jag är lycklig som få. Varje dag är jag evigt tacksam över hur bra jag har det...

Dagen har flygit förbi som vanligt. Vi har gått på promenad, haft besök av Texas farmor och farfar, ätit supergod tacogratäng till middag, legat framför brasan och luftat rumpan och gosat med lilla hjärtat. Och nu funderar jag på om jag har någonting hemma att trolla ihop en efterrätt av... *funderar*

Vi har börjat fundera på när och var vi ska ha dop. Kanske blir det Sörbykyrkan den 20 december, helst vill vi ha det där kring jul så Texas faster Josefine kan vara med också.  =)
Jag ska ringa och kolla imorgon om det är ledigt då.


Ännu mera storlek 56

2008-11-15 / 18:30:19

Body och jeans som Texas fått av sin farmor.




Kläder som jag och Fredrik köpt på Lindex i veckan.





5 nya, oanvända plagg som jag gav 40kr för på Tradera, värsta fyndet!  =)


Nu har lilla gossen tillräckligt med kläder i storlek 56. Snart dags att börja använda dom...  


Friday

2008-11-14 / 21:17:52

I don't care if Monday's blue
 

Tuesday's grey and Wednesday too
 

Thursday I don't care about you
 

It's Friday I'm in love


Dagen har varit bra och tiden har gått fort som vanligt. På förmiddagen var det morgonmys, amning, blöjbyten, frukost och kolla datorn i vanlig ordning. Sen vid 14-tiden tog jag och Texas med oss lite fika och åkte och hälsade på på Fredriks jobb, det var trevligt! Och nu har man ammat på en brandstation också haha!  ;) 

2 timmar senare så ringde jag Kenneth och hörde om vi kunde komma och hälsa på och det fick vi såklart. Emma och Pär var också där och jag fick mig lite middag och glasstårta i magen.  =)
Texas var lite missnöjd(trött tror jag) så då var det bäst att styra kosan hem mot lugnet i Alvik. Vi stannade på Godishuset och köpte 1kg godis på vägen hem... och nu sitter jag och kollar IDOL, 5 godisar har jag ätit och är redan less... jag har seriöst förätit mig på godis. Soultema på Idol... boooring.


Frågor

2008-11-14 / 10:19:04
Snodde denhär från Marie(www.rudies.blogg.se) som hade snott den från Nettan(www.busbrud.blogg.se) haha!  =)


När fick du reda på att du var gravid?
15 Februari, jag tog ett test eftersom jag hade mått illa ett par dagar och det inte verkade vara magsjuka.

Blev det en chock?
Ja, vi hade inte planerat att bli gravida men jag hoppades att det skulle bli ett +! Jag och Fredrik blev jätteglada men lite smått chockade. Men såhär i efterhand så tycker vi att det var det bästa som kunde hända! 

Hur gammal var du?
24 och Fredrik 26.

Hade du mycket halsbränna?
Inte en enda gång.

Spydde du mycket?
Bara 2 gånger, men jag mådde illa i flera veckor och kunde knappt äta.

Hade du mycket foglossning?
Nej bara lite.

Ditt sf-mått som störst?
32-33cm därikring.

Har du fått bristningar?
Inte en enda, min kropp ser ut som förut. Förutom att jag har fått större pattar då.  =)

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Både jag och Fredrik trodde att det var en pojke.

Vad hoppades du på?
Det spelade ingen roll men jag ville nog helst ha en "storebror". Fredrik hoppades på en pojke.

Gick du över tiden?
Japp 5 dagar, inte så farligt...

Födde du för tidigt?
Nej, 5 dagar över tiden som sagt.

Hur var förlossningen?
Den var bra! Jag hade förberett mig på värre. Jag var skitduktig och jag gnällde ingenting.  ;)

Blev du sydd?
Jag fick ytliga bristningar och fick 5 stygn, dom sa att det var lite smått här och där, inte mycket alls.

Dragen med sugklocka?
Nej, krystningsarbetet gick jättebra och snabbt(30 min).

Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag, Fredrik, BM, BM-student, Läkar-student och en sköterska.

Hade du någon nära med dig?
Min älskling Fredrik. 

Vilket bb födde du på?
Sunderby sjukhus.

Hur stor var bebisen?
3030g och 49cm lång.

Vad fick den heta?
Texas.

Var allting värt det?
Absolut, utan tvekan. Att bära, föda och sedan möta mitt barn är det mest fantastiska jag varit med om.

Dagen

2008-11-13 / 19:50:14
Dagen har varit toppenbra! Det började med att jag fick sovmorgon efter att jag hade ammat Texas mellan kl 6 och 7... då tog Fredrik honom och gick och la sig på soffan och gosades och jag fick sova vidare ända till kl 9:15 ,LYX!

Sen var jag på mamma-fika på Mat & Prat, det var mycket trevligt som vanligt. Jag fick hålla i Maries Vincent som är 2 veckor äldre än Texas och såå mycket större. En riktig sötis som är så pigg i blicken och världens snällaste unge enligt hans mamma.  =)

Hem och amma, plocka undan, städa och laga mat... sen kom Mackan och Marie förbi och fikade, väldans trevligt som sagt.

Och nu så har lillen precis vaknat och jag ska gå och amma honom, det behövs... det spänner som tusan i tuttarna!

Hejs!

Presenter

2008-11-13 / 19:38:10
Tänk vad mycket presenter man får när man är en liten bebis... så roligt tycker Texas!  ;)

Igår fick han en body och ett par jeans av farmor(bild sen, dom hänger på tork).

Och idag så överraskade hans pappa honom med en "snurrande musikmobil" till spjälsängen. Fredrik du är världens bästa pappa!  <3








Mackan och Marie var förbi och fikade här för ett tag sedan, väldans trevligt! Och dom hade med sig domhär urtjusiga kläderna i present.  =)

BVC + läkarbesöket

2008-11-13 / 18:58:32
5 veckor gammal(ung?!)

Vikt: 3715g(+430g sedan 3-veckorsbesöket)
Längd: 56cm(+2cm sedan 3-veckorsbesöket)
Huvudomfång: 36cm(+0,8cm sedan 3-veckorsbesöket)



Han följde inte riktigt viktkurvan så BM sa att jag ska ge honom flaska efter varje amning... Jag har ju förstått att jag inte har nog med mjölk(eftersom jag har intensiv-ammat honom ända sen han var ca 1v gammal), men jag har kämpat på och hoppats att mjölkproduktionen ska öka. Och visst har den ökat det har jag märkt... men tydligen inte nog mycket.  =(

Läkaren gjorde inte speciellt mycket, hon kollade mest hur pass "vaken" och kontaktbar han var. Hon sa att vi har en jättefin pojke, skönt att höra att allt var bra.  =)


Ut och ranta

2008-11-12 / 12:36:51
Idag ska vi ut och ranta mest hela dagen. Först är det BVC + läkarbesök kl 14:10, sen ska vi gå på stan och shoppa litegrann och avslutningsvis så är vi bjudna på middag hos Texas farmor.

Undra hur mycket han väger nu våran lilla skatt? Jag skulle gissa på 3600g. Och kanske är han kring 57cm lång nu? Ska bli så spännande!
Jag måste också fråga Ulla(BVC-tanten) om Texas sover för lite!? Läste någonstans att bebisar i hans ålder sover ca 18 timmar per dygn. Jo tjena säger jag... såhär ser Texas sovshema ut ungefär(det varierar ju):

Från 00:00 - 23:59

00:30 - 04:00 = 3,5

06:00 - 08:30 = 2,5

12:00 - 14:30 = 2,5

17:00 - 19:00 = 2,0

TOTALT 10,5 timmar


Ja, han är nästan alltid vaken 2 timmar på natten när han ska ammas... först amning ca 1 timme sedan tar det en timme till innnan han somnar. Jag är så van nu så jag tycker inte ens att det är jobbigt. Jag läser bok medan jag ammar på natten så det är ingen fara.

Jag får väl ihop ca 5 timmar sömn per natt men jag har vant mig vid det och känner mig ändå hyfsat pigg på dagarna, det är på kvällen vid 23-tiden jag börjar bli riktigt trött.
Ammande kvinnor klarar sig på mindre sömn... denna fantastiska kvinnokropp! Jag är så stolt över att vara kvinna! 

Vackra lilla barn

2008-11-11 / 17:04:38
Du är finast i världen Texas... mamma och pappa älskar dig över allt annat!







Nää!? Är det sant?!?

2008-11-11 / 14:29:36
Fick min lönespec idag, ingenting konstigt med det... den dimper ju ner denhär tiden varje månad. Men vad ser jag?!? Föräldraledighetstillägg 1824kr! Jag gnuggar ögonen, tar en klunk av mitt kaffe och tittar igen... nää jag såg inte fel! TJIHOO så glad jag är nu!!! Det hade jag absolut inte räknat med! Och dom pengarna betyder jättemycket för mig nu när man lever på FK(=fattig som en kyrkråtta). *Glad glad glad*

Det är säkert jättevanligt att företag betalar ut sådana tillägg till sina anställda, men jag hade ju inte räknat med att mitt företag skulle göra det, dom är inte kända för att "skämma bort" sina anställda om man säger så...



Mitt lilla hjärta ligger på en filt och sover på köksbordet och jag tänkte knåda ihop lite chokladbollar innan han vaknar. Fredrik är och jobbar på sitt extrajobb och kommer hem någon gång efter 7... så nu är vi ensam hemma igen.  =(

Hejs!

Storlek 56

2008-11-11 / 13:08:10
Igår inhandlade vi lite nya kläder tills dess att Texas ska börja använda storlek 56.
Han har iallafall växt ur sina pyjamaser i stl 50, dom är för korta nu.





Body med igelkottar och hängselbyxa från H&M.






För ett tag sedan så fick Texas att paket i brevlådan från mormor och morfar. I paketet låg denhär fina bodyn och byxan.




Pyjamas också från mormor och morfar.



På torsdag ska jag och Texas på stan och fika då kanske vi hittar något mer fint till garderoben.  =)

Måndag igen

2008-11-10 / 14:55:19
Tiden går såå fort! Texas är redan 1 månad och han växer och utvecklas för var dag som går, det är så underbart att se... jag älskar honom så mycket så det finns inte.

Och snart är det jul också, jag LÄNGTAR! Ska bli så mysigt och roligt med jul. I år ska vi ha en gran också har Fredrik bestämt. =)

Fredrik jobbar idag och jag och Texas ska iväg och handla på Storheden efter nästa amning. Kanske blir det att käka på Max till middag? Det är så trist att laga mat till sig själv.

Fars dag

2008-11-09 / 22:00:41

Grattis pappa Fredrik och pappa Jan-E på fars dag!

Dagen har varit jättebra, mamma bjöd på goda, hemmagjorda bakelser innan vi styrde kosan mot Alvik. Det var dimmigt och jävligt på vägen hem och vi stötte på en del renar men vi kom hem helskinnade iallafall. Man kör vädigt försiktigt när man har världens dyrbaraste skatt i bilen.  =)




BILDER FRÅN HELGEN

  
Sover gott i morfars famn.



Luftar rumpan med mormor som sällskap.

Överkalix

2008-11-08 / 10:04:16

Denna helg spenderas hos Texas mormor och morfar, så roligt att komma hemifrån litegrann. Imorse lämnade jag över Texas till hans morfar när han hade bajsat och sen gick jag och la mig och mös med Fredrik lite, LYX!  =)

Gårdagen var bra, vi åkte hit på förmiddagen och bilresan gick jättebra... han sov hela vägen. Vi åt god mat(tacopizza) och såg IDOL på kvällen, måste bara säga att Kevin är sjukt bra VILKEN STJÄRNA! Jag säger som Desmond: Tävlingen är över!

Nu ska snart jag och mamma åka in till "stan" och inhandla en farsdagspresent. 

Ha en bra dag!

Underbart!

2008-11-06 / 16:10:10
Natten har varit toppen! Jag fick honom i säng redan kl 23, kunde inte riktigt tro att det var sant... och nu ligger lilla hjärtat och sover, han har sovit i hela 2 timmar så jag har gått och kolla till honom då och då för att se om han fortfarande lever haha!  =)

Dagen har varit mycket bra. På förmiddagen satt vi i soffan, ammade och kollade på tv. På eftermiddagen var vi på promenad och medan han har sovit har jag bakat krokantbitar(rutor med vaniljsmörkräm och daimkulor på) samt städat lite i köket. 




  

I veckan har Texas tränat på att ligga på mage och lyfta på huvudet, han var jätteduktig. Hela bakdelen lättade när han låg och tränade haha sötunge!

Försenad födelsedagspresent

2008-11-05 / 22:18:43
Men det var mitt eget fel för jag tog sån tid på mig att bestämma vilket smycke jag ville ha, men men den som väntar på något gott...

Tack så mycket min älskling! I love it!



Lilla underbara Texas...

2008-11-05 / 11:34:09
... hur orkar du vara vaken så mycket?

Igår/inatt så har Texas varit vaken från 16:00 till 07:00!!!

Kl 22:30 gick jag, Fredrik och Texas i sängs och tänkte att han borde ju vara rätt trött nu när han har varit vaken ända sen 16:00... kanske somnar han tidigare än 00:30 som han vanligtvis somnar? Men nej nej sån tur hade vi ju inte. Vi trodde att han borde ju vara rätt nöjd... nymatad, torr blöja, sova i våran säng och en massa kärlek från mamma och pappa. Jag sjöng vaggvisor men det hjälpte inte, han fick ligga på pappas bröst(favoritstället) men det hjälpte inte. Han låg och sprattlade, stånkade och tittade. Nöjd men inte trött.

Timmarna gick och han ville ha mat vid 2:45, han fick mat och jag tänkte att nu somnar han säkert. Jag la honom på mitt bröst och han spydde ner mellan tuttarna på mitt linne. Jag torkade lite med en spyhandduk(WHATEVER nu vill jag bara sova!) fortfarande kladdig och fläckig men man bryr sig inte så värst mycket nu för tiden... Kläderna är konstant nerfläckade med spya och bröstmjölk. 

Fortfarande vaken när klockan blir 4:45 då ber han om mer mat och det får han. Jag förklarar för Texas att små bebisar ska sova på natten och frågar honom hur han orkar vara uppe så länge!? Jag frågar vad som är fel, vad vill du ha? Men han är ju egentligen nöjd... han gråter inte. Vad ska jag göra!?

Matning igen klockan 6:45 och DÅ klockan 7 då stänger han sina vackra blå. Jag är helt död, huvudet värker och pulserar, ögonen svider och jag trycker 2 panodil och ber till gud att han ska sova nu.

Han sover till 9:45... vi går upp och äter frukost och här sitter vi nu. Han har somnat på soffan och jag måste väl gå och sova jag med fast det är 1000 andra saker jag hellre hade velat göra...

God natt!

Barn-grupp

2008-11-03 / 14:49:43
Idag har jag, Texas, grannen Annika och Alice varit på barn-grupp på Bergnäsets VC och lärt oss lite om smakportioner. Fick bland annat se på en film där dom visade hur man kokar potatis... väldigt lärorikt.

Innan vi skulle åka så skulle såklart Texas amma precis då, alltid bra tajming han har min lilla älskling. Så jag fick panikstressa och packa väskan medan pojken sög på bröstet men som tur var så släppte han precis innan vi skulle springa över till Annika.

Texas var såå duktig inatt! Han somnade just efter 12 och vaknade inte förrän 4:45 för nattamning, rekord! 

På 2 timmar kommer Fredrik hem från jobbet... vi längtar efter dig!  

Allt du önskar...

2008-11-03 / 11:50:03
... kan du få.

Jag TROR på att önskar du något av hela ditt hjärta så får du det.


Jag önskade:
- En liten mage utan bristningar under graviditeten
- En "lätt" graviditet
- Ett litet(ca 3kg) barn
- En pojke
- En bra förlossning
- Ett friskt barn
- Ett barn med hår
- Att kroppen återhämtade sig snabbt efter förlossningen

Det fick jag!

Och ca 1 månad innan  BF så hade vi bebislotteri i familjen och jag gissade på att det skulle bli en pojke som kommer den 8/10 och det fick jag! Precis som jag hade "beställt"... ganska häftigt.

Söndagen i bilder

2008-11-03 / 11:35:02


Härlig promenad på "första snön".





Mamma och Texas pussas.





Faster och farbror var på besök.

Heldag på Björx

2008-11-01 / 21:33:37
Idag har vi varit hos Texas farmor och farfar hela dagen. Vi har ammat, ammat, ammat, gått på promenad, ätit god mat och myst.

På vägen hem åkte vi och handlade mat... det blev en hel del halvfabrikat, jag hatar halvfabrikat! Men just nu finns det ingen tid över till att laga riktig mat. Men så fort det blir längre tid mellan amningarna så ska jag nog ha mer tid över. Jag VILL laga ordentlig mat och jag vill gärna ha lite tid över till att baka också.

Jag kokade ett hemmagjort amningste gjort på fänkål och anis som ska bidra till ökad mjölkproduktion på morgonen ... det smakade gammalt hö med en touch av lakrits USCH! Men jag ska tvinga i mig några koppar per dag och se om det hjälper.

Åh så trött jag är... har gäspat säkert 50 gånger ikväll. Hoppas lilla hjärtat vill gå och sova tidigare än vanligt(0:30) ikväll.