Uppdatering

2008-09-30 / 22:17:59

Ville bara säga att jag skriver så fort det börjar hända grejer... så ni vet.  =)  Ska försöka blogga in i det sista... om det bara ville sätta igång någon gång!

Jag känner mig så otålig och jag längtar så supermycket! Men samtidigt kan jag inte förstå att det är sant att jag inom en snar framtid kommer få en bebis! Otroligt...

Tisdag

2008-09-30 / 08:54:48
Har sovit helt okej inatt... varit på toa 3-4 gånger och legat vaken en stund med "mensvärk". Inatt drömde jag att bebisen tryckte sitt kön mot huden på min mage så man såg att det var en snopp haha(graviddrömmar är INTE normala, jag vet) så vi får väl se om det var ett tecken eller bara en svammeldröm.  =)

Idag är det middag och kalas hos familjen Barsk. Tobbe fyller 19 år! Grattis grattis!

Och vad ska man göra fram tills dess?

Fredrik ska på rökdyk-övning på förmiddagen och han frågade om jag ska föda barn då eftersom han inte kan svara i telefon... lätt att svara på den frågan. Jag sa nej iallafall, och mycket riktigt... här föds inget barn.   

Presenter!

2008-09-29 / 18:14:20
Fick "presentkort" av ICA med posten idag.  =D



ICA Maxi gav mig 1 tårtspade och 1 Almondy Daim-tårta.
ICA Kvantum gav mig 1 valfri Frödinge-tårta.

Tack ICA!

Fast jag fyller ju inte år förrän om 1 månad(26 okt) och jag är ju den som bakar egna tårtor men inte var det tokigt att få presenter ändå.  =)

Men nej

2008-09-29 / 10:27:30
Föräldrautbildningen blev inställd idag... =(
Jag som sett fram emot att få åka dit. Och inte blir det någon annan gång heller utan den är helt inställd.

Så istället tänkte jag fördriva tiden med att baka biskvier och kanske matbröd.

Rensa i frysen har jag hunnit också.

Ha en bra dag!

Måndag

2008-09-29 / 08:54:36

Steg upp tidigt, kunde inte somna om när Fredrik åkte till jobbet så jag var uppe kl 7 idag.

Idag är det föräldrautbildning för sista gången, ska bli kul. Innan dess ska jag duscha, fixa till mig och åka och handla. 

Inga tecken på att förlossning är på G... 4 dagar till BF. Hur många dagar kommer jag gå över tiden? *Suck*  

Shablonmålning i hallen

2008-09-28 / 13:51:20
Nu är guldrankorna i hallen färdigmålade. Det var både jätteroligt och enkelt att göra. Rätt så tjusigt också tycker jag.  ;)











v.40

2008-09-27 / 18:47:41







Vecka 40 - 27 sep - 3 okt 2008
Kroppen:
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.
Nu kan trycket bli så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet: Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Vikt: 72kg
Viktökning totalt: 13kg

Pysseldags!

2008-09-27 / 14:43:45
Nu har jag att roa mig med hela helgen! Jippie!





Guldrankor på fondväggen i hallen ska det bli.  =)

Tvillingar?

2008-09-27 / 14:40:03

Jag var till ICA Sörbyhallen och hämtade ut ett paket för en stund sedan och oj vad förvånad jag blev! Först går jag fram till en tjej som packar upp varor och frågar var man hämtar ut paket, då säger hon att man gör det i kassan. Jag går direkt till kassan och ställer mig i kön för att hämta ut mitt paket och vem står inte där?! Jo, samma tjej som packade upp varorna! 
Hinner fundera hur fan hon tog sig dit så snabbt men inser snart att det inte är samma tjej utan det måste vara hennes tvillingsyster! *Haha* Jag trodde sånt bara händer på film.  =)
Och att dom jobbar på samma ställe också, vad är oddsen?

Fredagkväll

2008-09-26 / 21:02:38
Underbart god middag. Grillad fläskfile och pompa.






Till vänster: Dekoration jag fått av mamma. Snäckorna och murgrönan går såklart att byta ut till vad man vill. Bara fantasin sätter gränser.  ;)
Till höger: Såhär fint kan man göra när rosorna börjar se ledsna ut.


Arraksbollar

2008-09-26 / 20:57:35
Kallas även för myrstackar. Såå gott!



ca 20st

100g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
ca 3 dl småkaks- och sockerkakssmulor
arraksessens eller punsch efter smak


garnering:
chokladströssel

Rör smör, florsocker, vaniljsocker och siktat kakaopulver poröst.
Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat.
Smaka av med arraksessens eller punsch.
Ställ degen kallt en stund.
Forma degen till små runda bollar. Rulla dem i chokladströssel.
Lägg bollarna i små formar och låt dem stå en stund i kylskåp.

Busunge

2008-09-26 / 14:30:10
Jag har en liten busunge i magen som tycker om att sparka mamma hårt på samma ställe. Det känns vasst och gör ooont! Blir lite rädd nästan så jag måste hålla mot med handen så foten inte kommer ut genom huden haha! Men jag älskar dig ändå mitt lilla hjärta.  =)
Busungens pappa tycker bara det är roligt och hejar på... taskigt.

Idag har jag putsat fönster på utsidan, bakat en sockerkaka, stickat lite på filten till bebisen(snart klar) och lite annat smågrejs.

1 vecka kvar till BF, känns lite overkligt... vi ska få våran egna lilla bebis, skapad av vår kärlek och som är en exakt lika stor blandning av mig och Fredrik. *Längtar supermycket*

Kratta kratta

2008-09-25 / 18:42:59
Har varit ute och krattat löv och klippt gräsmattan(för sista gången) idag, med hjälp av Fredrik såklart. Vilket härligt höstväder idag igen, helt underbart!

På förmiddagen var vi en sväng och shoppade lite överallt. Kudde, täcke och sängkläder till vagnen bland annat. Så nu står även den färdigbäddad och klar att användas.  :)

Nu sitter jag och har ingenting att göra...  jag har redan gjort allt som ska göras innan bebisen kommer. Kanske baka något som jag kan sätta i frysen tills det blir fullt hus här när bebisen har kommit? Imorgon kanske...

Kratta

2008-09-25 / 08:44:52
Har sovit som en kratta inatt... har väl vaknat en sisådär 30-40 gånger av olika orsaker. Oskönt, byta ställning, kissnödig(har kissat 5 gånger inatt) och lite "mensvärk". Magen(livmodern) har varit sammandragen större delen av natten känns det som. I allafall dom stunder jag varit vaken.

Idag var det tänkt att jag skulle till BM, men hon är sjuk så hon skulle ringa om en ny tid på måndag.
Jag som hade sett fram emot att åka dit... har ett väldigt tomt schema så varje grej som är uppbokad ser jag fram emot.

Kom nu bebis!

Ingenting nytt

2008-09-24 / 20:40:00
Här händer det inte mycket... har inte gjort något vettigt på hela dagen. Tog mig ut på en promenad iallafall, jättehärligt väder idag igen.  

Vid 6-tiden kom mamma, pappa, Emma och Pär och hälsade på, det var trevligt med lite besök.  =)

Snart kommer äntligen Fredrik hem, ska bli så skönt! Han har ju varit borta ända sen igårmorse.

Hejs!


v.39

2008-09-23 / 11:54:47
Vecka 39 - 20 sep - 26 sep 2008
Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Vikt: 71kg
Viktökning totalt: 12kg






Efter några tappra försök att fota mig själv så blev inte resultatet bättre än såhär.  ;)

Tisdag

2008-09-23 / 09:43:50
Fredrik jobbar idag, det betyder i vanliga fall att jag är ensam hemma till imorgon kl 8. Men han jobbar dagtid imorgon och efter det så ska han iväg och dyka så han är borta till kl 22 imorgonkväll. Så nu får man roa sig själv i 2 dagar. Jag har då inte mycket planerat... baka matbröd och eventuellt lite fikabröd att sätta i frysen.

Jag kanske tog i igår då jag berättade att jag hade haft förvärkar. Då jag aldrig har haft förverkar förut så gissade jag att det var det. Men det var iallafall mer som ihållande ond mensvärk. Fick en sån som varade i 3 minuter på föräldrautbildningen igår och sen nu inatt så vaknade jag och hade ont igen men bara för en stund. Men det är inte som värkar utan mer ihållande. Ja ja, någonting händer väl i kroppen som kanske förbereder för förlossning, men jag tror ändå att den är 2-3 veckor bort, "BF -10" idag.

Dags för frukost!


Måndag

2008-09-22 / 11:36:12
Jag hade faktiskt mina första förvärkar inatt... jag blev helt glad av att känna någonting. Det var väl inte sådär jättekraftiga men dom höll mig vaken ihopkurad i fosterställning en stund iallafall, alltid något.  ;)

Idag ska vi på föräldrautbildning kl 13:30, ska bli kul. Tror vi skulle prata om smärtlindring idag och det känns som att jag inte är alltför påläst inom det ämnet så det blir nog lärorikt. Min tanke inför förlossningen är att jag ska klara mig på lustgas, men det är så svårt att veta i förväg hur man känner då och hur mycket man klarar av... så man vet ju aldrig.  

Sotig

2008-09-21 / 11:38:01
Nu är jag svart lite varstans på kroppen och på kläderna. Vi har varit duktiga och rengjort kaminen och nu är den så ren och fin så nu vill jag aldrig mer elda i den haha!
Måste bara passa på att tipsa om bästa rengöringsmedlet ever till att rengöra kamin:
2 teskedar kaustiksoda i en sprayflaska, fyll på med vatten. Spraya glaset och torka av med papper/torkduk, lossnar jättelätt!

Igår var jag in till stan en sväng och köpte fönsterlampor till köket, jättefina sånadära bruna rottingbollar. Ska lägga upp bild på köket inom en snar framtid så ska ni få se.  ;)

Idag ska Karro och Aro komma förbi på middag. Vi ska grilla(årets sista?) och vädret kunde ju inte bli bättre! Perfekt!  =D






Tjockis på höstpromenad

Kärlek

2008-09-20 / 10:23:54
Igår överraskade min älskling mig med en bukett rosor, så fina!  =)





Idag går vi in i vecka 39 och jag har lovat mig själv att försöka att inte tänka på när bebisen ska komma. Jag ska ta dagarna som dom kommer och inte stirra mig blind på BF-datumet. Visste ni att bara 5% av alla barn föds på BF-datumet? Så risken är ju minimal att h*n kommer då. Istället ska jag försöka njuta av den tiden jag har kvar då jag bara behöver ta hand om mig själv.

Jag lider ju ändå inte det minsta av att vara höggravid. Jag är inte jättetjock och jag har inga krämpor. Jag sover gott om nätterna och har gott om energi. Jag orkar göra det mesta som jag känner för att göra. Så det bästa jag kan göra nu är att njuta av ledigheten!

Babysitter-överdrag

2008-09-19 / 13:48:21

Jag har precis pimpat babysittern med ett överdrag jag sytt själv. Innan var den helsvart men den blev lite roligare med små söta spöken... och skönare tyg också, bomullsflanell. Perfekt att ta lös och tvätta om bebisen spyr ner det.  ;)



2 veckor

2008-09-19 / 09:22:00
Då kliver vi in i BF-perioden: BF +/- 2 veckor, nu är bullen i ugnen färdiggräddad och är såå välkommen ut när h*n vill!

Idag är det fredag och jag har inga inbokade planer för dagen utan jag tar den som den kommer.

Dags för frukost... jag håller på att svälta ihjäl. 

Prickar

2008-09-18 / 22:43:41
Vad kul det är att jag har fått så många prickar i besök-statistiken! Jag uppskattar varenda liten prick ska ni veta... och det hade varit roligt att få en liten kommentar från någon av er anonyma prickar.  =D

Jag vill nu också tillägga att min blogg hade varit så mycket roligare att läsa om jag "vågade" vara mer personlig, men jag vet inte riktigt om det känns helt rätt att vara det. Kanske jag en dag tar det stora steget...
Hade jag haft en anonym blogg hade jag vräkt ur mig både det ena och det andra men jag föredrar att ha en blogg där jag talar om vem jag är. 

 

BM-besök v.38

2008-09-18 / 22:19:05
Allt var i sin ordning med mamma och bebis.

Blodtryck: Lågt och bra som vanligt.
SF-mått: 32cm
Hjärtljud: 140 som vanligt.

Bebisen är fortfarande ordentligt fixerad med huvudet neråt precis som det ska vara.  =)

Utmanad

2008-09-18 / 17:48:58

Utmaning

www.husdrommen.blogg.se har utmanat mig!  =)

5 saker i min frys
* Älgkött * Kyckling * Lax * Ägglikörglass * Vildhallon

5 saker i min garderob
* Tomma galgar * Klänningar * Mjukisbyxor(ett helt gäng) * Amningsbh * Baggyjeans

5 saker i min väska
* Tapetbitar * Plånbok * Mobil * Tuggummi * Kvitton

5 saker i badrumskåpet
* Osis Dust IT * Smink * Plackers * Biotherm hudvård * Ögonbrynsfärg

5 saker i min bil
* Rattkrycka * Kundvagnspeng * Stereo(bandare) * Hamburgerrestaurang-servetter * Bilbesiktningskvitto

15 dagar kvar

2008-09-18 / 09:35:54
Idag steg jag upp tidigt... vaknade före 7 och kunde inte somna om. Så jag steg upp, satte igång en brasa, duschade, kollade datorn och åt frukost.

Idag ska vi till BM kl 11:00 och sen ska vi på stan och luncha + kolla i affärer. Det ska bli kul!
Synd bara att jag inte har några vettiga byxor att ha på mig! Köpte ett par mammajeans i typ v.20 och nu är dom alldeles för tighta över rumpa och lår. Så mitt tips till er som ska köpa mammabyxor är att INTE köpa en tight modell, och om ni absolut vill ha såna så köp ett par ni kan växa i!
Vilken färg ska jag ha på mjukisbyxorna idag då? *Suck*

Kalas

2008-09-17 / 21:48:44

Idag har jag:
-Sytt gardin till data/gäst-rummet
-Tvättat
-Köpt gardiner till köket på Annorlunda
-Köpt dekorations-sten(till ett ljusfat) på Blomsterlandet
-Hämta ut paket(mattor till köket) från Jotex
-Varit på 28års-kalas hos storasyster Veronica

Nu har jag det mesta för att göra fint i köket, så imorgon ska jag inreda.  =)

Snyft

2008-09-17 / 11:32:36
Snubblade över en blogg och läste detta inlägg: http://levaidag.blogg.se/2008/september/madeleine-har-somnat-in.html
 
Nu rinner tårarna hejdlöst ner för mina kinder... och att jag sedan snubblade in på denna blogg: http://jagefrisk.blogg.se/ gjorde inte saken bättre. 

Jag är otroligt tacksam över att jag och alla jag älskar och håller av är friska och mår bra. Det betyder allt för mig.
 

Besatt

2008-09-17 / 09:06:32
Min graviditet - BF Fre 3 okt 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 17 sep 2008.
Din graviditet startade Lör 29 dec 2007.
Din menscykel är ca 35 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 12 jan 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 264 av 280. (94,3%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 4 fulla dagar (v37+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 3 okt 2008
Du har 16 dagar kvar till förlossning.

Jag är helt besatt... allt jag kan tänka på är bebisen och att den snart är här utanför min kropp. Overkligt...

Dagen

2008-09-16 / 21:30:17
Det blev en sväng på stan idag. Jag köpte ett par dukar till köket och en present till storasyster som fyller år imorgon. Såg ett par riktigt snygga gardiner på Annorlunda idag som jag vill ha i köket istället för dom jag lånat av mamma eftersom dom lånade gardinerna har beige botten så smälter dom in i väggen för mycket så det ser inte allt för bra ut... =/  Jag får åka och köpa dom imorgon innan jag far på kalas hos syrran.

På kvällskvisten har vi gått på en promenad sen har vi sett IDOL. Nu vet jag inte vad jag ska göra... kanske fråga älsklingen om vi ska träna andningsövningar? Har inte gjort det en enda gång ännu!

Kissnödig heela tiden

2008-09-16 / 08:48:55
Ja, det känns som det. Måste gå och kissa nästa 1 gång varannan timme nu, förutom på natten då är det ca 2 gånger per natt.
MEN jag ser det som någonting POSITIVT! Det händer någonting i kroppen, det trycker på! Och det kan ju bara betyda att bebisen trycker sig neråt och gör sig redo för att komma ut!  =D

Varje gång jag känner lite smärta(typ mensvärk) så blir jag glad! Jag VILL känna att det händer någonting! Men det är inte ofta jag känner så tyvärr... 2 gånger i veckan kanske, och då är det bara i några sekunder.

Ska gå och äta frukost nu och sen ska det väl i vanlig ordning grejas med något i huset. Igår var vi duktiga och gjorde färdigt för vintern: slängde uteblommorna, plockade in utemöblerna osv. Skönt att det är fixat.


Storheden

2008-09-15 / 12:19:18
Jag och Fredrik har spenderat förmiddagen på Storheden. Först var vi och besiktade min bil och den var det inget fel på, skönt! Sen åkte vi en sväng på Coop Forum och kollade på kudde+täcke till barnvagnen men jag tyckte kudden var på tok för hög för ett spädbarn så vi får kolla Barnens Hus och Babyproffsen istället.
Sen veckohandlade vi på ICA Maxi. Som avslutning så käkade vi en burgare på Max till lunch.

Nu funderar jag på att putsa fönstren i köket och hänga upp gardinerna jag lånat av mamma...

Vardagsrummet

2008-09-14 / 19:19:19

Tänkte blotta ett rum till av huset till er! Måste väl tillägga att detta rum inte är riktigt färdigt heller... Ett stycke taklampa(kanske en sån med tygskärm, svart?) ska hänga ovanför bordet och fönsterlampan ska bytas ut.





Lördag

2008-09-13 / 20:28:02

Sov dåligt inatt... det tog säkert 3 timmar innan jag somnade, jobbigt! Det var varmt, kudden var platt och så är det ju hemma man sover bäst tillsammans med sin älskling.

Idag har vi varit i mammas och pappas hus och städat och rensat så det är fint tills dom ska flytta tillbaka dit om 1 vecka. Sen åkte vi till stugan och lagade gomiddag: älgfile, hemmagjorda potatiskroketter och hemmagjord bearnaisesås. Supergott!

Nu sitter vi och käkar popcorn och kollar Musikmaskinen... mysigt! 

Ha en bra kväll!

Stugan

2008-09-12 / 20:46:13
Överraskningen var att jag åkte och "surprisade" mamma! Skulle egentligen åka dit imorgon men jag kom en dag tidigare.  ;)

Så nu sitter jag i stugan(sommarhuset) och vi ska strax se Superhero Movie. Tidigare ikväll var vi en sväng till skogs och kollade på älgen som pappa har skjutit idag... hans 5:e älg denhär säsongen, duktiga pappa!

Nu ropar dom att jag ska komma! Ha en bra kväll! 

Överraskning

2008-09-12 / 10:57:15
Idag ska jag överraska någon... men jag kan inte säga vem för den personen läser min blogg.  ;)

Idag är det prick 3 veckor till BF, det är ju ingenting egentligen men det känns ändå som en evighet. Aldrig förr har jag längtat efter något såhär mycket! Allt jag tänker på är bebis bebis bebis... undra om inte Fredrik börjar bli liite less på allt mitt bebis-snack? Men det verkar inte som det. Han längtar rätt mycket han också.

Mamma och pappa älskar dig så mycket lilla hjärtat!

v.37

2008-09-11 / 22:09:59




Vecka 37 - 6 sep - 12 sep 2008
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Vikt: 70kg
Viktökning totalt: 11kg
SF-mått: 31cm

Känner mig inte speciellt tjock ännu... inte fan känner jag mig höggravid iallafall. Hur skönt som helst!
22 dagar kvar till BF och jag börjar tro att jag kommer klara mig igenom denna graviditet utan en minsta bristning! UNDERBART!  =D

Sovrummets inredning

2008-09-11 / 18:06:36

Bilder på sovrummet som nu är så gott som färdig-inrett. Vi behöver bara sätta in fler bilder i ramarna.  =)
Fredrik lekte lite med sina blixtar också.  ;)













Städ-dag

2008-09-11 / 14:25:43
Nu har jag och Fredrik städat i huset non-stop sen 10:30... och fint blir det! Förutom vanlig städning så har vi tagit oss i kragen och plockat undan grejer och Fredrik har rensat i garaget.

Vi har en del kvar att göra men jag behövde en liten paus, känner av litegrann i fogarna och ryggen.

Nu hade jag inte så mycket mer att berätta... hörs sen.  =)

En till gravidbild

2008-09-10 / 17:54:40
Fredrik tyckte att jag valde "fel" gravidbild att visa här på bloggen så jag får väl lägga in "hans bild" också...





Faderskapet är bekräftat

2008-09-10 / 17:49:43
Idag har vi varit på familjerätten och bekräftat att Fredrik är pappa till mitt barn. Det gick snabbt och smärtfritt. Så nu är det fixat.

Innan vi åkte dit så hade vi husbesiktning med Anticimex, det är något som försäkringsbolaget som vi har husförsäkringen hos ville göra. Det är väl rutin för att veta hur huset mår... och huset mår bara fint! 

Efter familjerätten så gick vi på stan en stund och köpte lite rumpsalva och kroppspuder till bebisen. Så nu är bebisens BB-väska komplett. Då var det bara min kvar då.  

Storasyster Veronica kom och hälsade på efter stan och stannade på middag. Det var kul att umgås med henne, blir inte så ofta nu för tiden tyvärr. Vi pratade, drack te, eldade i kaminen och hade det mysigt.

Nu sitter jag ensammen och tar det lugnt, Fredrik är och dyker med dyk-sällskapet. Planerna för kvällen är lite pyssel sen IDOL och HEROES. Nice!

 

Smal

2008-09-09 / 21:43:16
En gång i tiden var jag faktiskt smal... jag har glömt bort hur det känns.



Bild från juni-07, nyss hemkommen från Bulgarien med henna-tatuering tillägnad min kära...





Bild från augusti-08, första dagen i v.36.

BM och fika

2008-09-09 / 16:20:18

BM-besöket gick bra. Allting är bra med mamma och bebis... och det bästa av allt: BEBISEN LÅG DJUPT FIXERAD MED HUVUDET FÖRE! Så jag är överlycklig!!! Äntligen kan jag bara slappna av och förbereda mig inför en normal förlossning. Duktiga lilla älskling!


Efter BM-besöket åkte jag in till stan och klippte mig(toppade håret) och sen kl 13:00 träffade jag några gravidisar från Familjeliv-tråden på T.A. Vi fikade och hade det trevligt! En av dom har BF idag men det verkade inte bli någon bebis idag...


Nu funderar jag på vad man ska äta till middag... är inte sugen på någonting, hade helst bara ätit mackor hela tiden men det är inte nyttigt för bebisen så man måste tänka på vad man äter.



Tjuvfotad

2008-09-09 / 08:40:35
Min kära tjuvfotade mig igårkväll när jag klippte gräset... lägg märke till hur grymt koncentrerad jag ser ut att vara haha! Lägg även märke till mina tjusiga stövlar.  ;)




Idag ska jag till BM kl 10:30 och sen på gravidfika kl 13:00. Däremellan ska jag gå på stan och se om jag hittar ett par höstvantar till bebisen.

Ha en bra dag!

Föräldrautbildning

2008-09-08 / 19:41:04
Oj så länge vi höll på på föräldrautbildningen... från 13:30 till 17:15, och jäklar vad trötta vi blev allihopa. Dålig luft i lokalen och obekvämt att sitta så länge. Men det var lärorikt, nu vet jag lite mer om hur dom olika faserna i förlossningen ser ut. Vi såg lite förlossningsfilm och profylaxfilm. Och jag är (om möjligt) ännu mindre nervös inför förlossningen. Typ 0% nervös. Jag fattar inte att jag är så lugn... innan jag blev gravid var jag livrädd! Nu ser jag verkligen fram emot att trycka fram vår lilla bebis haha!

Outsiders och Singelmammor står på schemat nu ikväll. Nu ska jag be om lite massage från min älskling!

Packa BB-väska

2008-09-08 / 11:44:05

Nu har jag börjat packa BB-väskan, lite av bebisens grejer iallafall. 14 blöjor räcker det?
Har lite bebiskläder i tvättmaskinen som måste hängas på tork innan dom packas ner också.

Idag är det föräldrautbildning 13:30, det ska bli roligt! Och det är ju alltid roligt att träffa andra tjockisar också.  ;)



Lugn söndag

2008-09-07 / 18:56:45
Har inte alls gjort så mycket idag... mest slöat.

Men jag har iallafall tvättat 2 maskiner med bebiskläder. Tänkte att det börjar bli dags att packa bb-väskan snart och då är det ju bra om man har tvättat upp bebisen kläder färdigt.

Lagade ugnstekt lax, potatis och basilikasås till middag. Och funderar nu på att ta fram lite hjortron från frysen och göra varm hjortronsylt med glass till efterrätt! Typ bland det godaste som finns! Ja, det måste jag göra. Ensam mamma söker på 1 timme och så efterrätt till det, perfekt!

Måste bara säga att söndagar är såå mycket skönare när man slipper jobbångesten inför måndagen... Jag ÄLSKAR att vara hemmafru!  =)

Lördag

2008-09-06 / 21:01:06

v.37, 3 veckor och 6 dagar kvar till BF. Nedräkning pågår.  =)

Idag har vi målat färdigt i köket, satt upp takfläkten, gjort supergod hemmagjord pizza till middag och kollat Morgan Pålsson - Världsreporter.

Jag är väldigt lycklig... så lycklig man kan bli! Livet är underbart!

Puss!

Tvättstugan

2008-09-05 / 17:57:38

Okej, jag kan iallafall visa er tvättstugan som är så gott som klar!  =)
Måste bara få säga att vi ska göra någon snygg lösning åt sladdarna från lamporna... just nu har vi bara en tillfällig lösning med en vattenkanna som döljer haha!







Måla och barnvakt

2008-09-05 / 09:51:09
Har hunnit med och måla lite på morgonen... vi köpte ju en takfläkt igår men vi ville att bladen ska vara svarta så igår målade jag första lagret och nu på morgonen målade jag andra lagret. Vi båda är väldigt noga med att det ska bli så bra/snyggt som möjligt i huset så in i minsta detalj ska det matcha och se snyggt ut.

På ett tag ska jag åka till Hertsön och vara barnvakt åt Wille och efter det ska jag gå på stan en sväng och kolla efter bl.a en blomkruka till sovrummet + lite annan inredning. Inredning är det enda jag tänker på nu för tiden(förutom bebisen förstås), men det är såå roligt att göra fint!

Sen när jag kommer hem från stan så ska jag måla om i köket. ALLT är vitt i köket... väggar, luckor, kakel. Vi tycker att det är så stelt och omysigt så igår köpte vi väggfärg i färgen nougat. 

Fredrik är och jobbar idag, så jag ska fixa allting själv. Men det är bara roligt! Orken och energin finns ju och tiden också för den delen.  =)

 

Torsdag

2008-09-04 / 22:26:58
Har varit och shoppat lite idag. Blev ett par skor, amningsbh, takfläkt, väggfärg till köket, tyg till gardin och dukar i tvättstugan och några andra smågrejer.

Sen så har jag då sytt gardin och dukar av tygerna jag köpte, strykt och hängt upp. Fint blev det.

Idol och Heroes har vi sett nu på kvällskvisten. Alltid kul att kolla uttagningarna i Idol haha!

Nu orkar jag inte skriva mer...

Nionde månaden

2008-09-03 / 10:23:50
Idag är det prick 1 månad kvar till bebisen kommer... 4 veckor och 2 dagar... 30 dagar. Det är ju egentligen ingenting men just nu känns det som en evighet för jag längtar så mycket!

Inatt har bebisen jävlats lite med sin mamma. Vaknade vid 5-tiden och kände en liten fot som sparkade innanför revbenen. Det gjorde inte ont men det var obehagligt... jag hoppade till vid varje spark och kunde inte sova. Lilla busunge!

Nu är sotaren här och fixar i vår kamin + skortsten. Få se vad det kommer att kosta?  =/

Vet inte riktigt vad som händer idag, men någonting blir det alltid.

Hejs!

Inte rumpan före lilla älskling!

2008-09-02 / 21:53:04
Jag och Fredrik var på en låång promenad tidigare ikväll. 6km! Fattar inte hur jag orkar, höggravid och allt. Men det var riktigt skönt faktiskt.

BM-besök i morse. Allt var bra med lill*n förutom att BM trodde att den låg i säte, och jag som trodde att den skulle stanna med huvudet neråt eftersom den hade börjat borra sig ner i bäckenet(med huvudet) senast i torsdags när vi var i Sunderbyn. Men ICKE, den ska tydligen tvilla runt i magen in i det sista. Så ligger den i säte på BM-besöket nästa vecka så blir det tal om vändningsförsök... vill INTE. Och jag vill absolut inte försöka föda med rumpan före säger jag bara... nej nej.





 

Vill ha!

2008-09-01 / 11:31:20


Älskling, till min 25årsdag önskar jag mig bara en sak! Och det är ett fint namnsmycke i silver med ditt och bebisen namn på.

Kolla in t.ex http://www.alskadebarn.se/ Jättefina smycken!

Abba

2008-09-01 / 10:51:03

Jag och bebisen diggar Mamma Mia-soundtracket som bara den! Jag visste nog inte riktigt hur förtjust jag var i Abba förrän vi var och såg filmen. Grymt bra!

Har packat upp madrass, bäddmadrass, spjälskydd, kudde och täcke till spjälsängen. Och så har jag sängkläderna i tvättmaskinen. Så när dom är tumlade ska jag bädda. Spjälsängen är på plats i sovrummet... den fick inte plats vid min sida av sängen pga elementet och fönsterbrädan så vi fick ställa den vid Fredriks sida. Så jag och Fredrik har nu bytt plats i sängen(fast vi inte behöver göra det förrän lill*n kommer) men Fredrik tyckte det var lika bra att vänja sig.

I lördags fick jag världens spark från lilla bebisen och det gjorde sjukt ont! Så nu är jag lite smårädd för h*n när den sätter igång och buffar haha! Har vi kanske en liten Zlatan i magen?  ;)

Skötväskan

2008-09-01 / 10:36:21
En bild på skötväskan som jag köpte i fredags... och visst passade den bra fast det är två olika märken! Vilken tur man kan ha ibland.  =)



Nu vill jag använda vagnen också!

Flitig

2008-09-01 / 10:31:26
Igår var det fullt upp med att inreda och fixa. Tvättade 2 maskiner, bäddade rent, putsade fönstren i sovrummet, fållade, strök och hängde upp gardiner, skruvade ihop spjälsängen, bakade äppelpaj osv.

På kvällen kom familjen Barsk förbi. Vi fick en jättefin vedkorg i inflyttningspresent + nybakt bröd. Inte dåligt.  =)