Det var tänkt...

2009-04-29 / 10:43:53
... att jag och Texas skulle stanna hemma och göra lite nytta idag. Tanken var ju god iallafall men det blir att vi åker till kläppen på stäppen(aka Marie) istället, det är ju mycket roligare! =D

Nu måste jag duscha och piffa till mig lite, jag ser ut som Hej kom och hjälp mig!

Ja vad säger man?

2009-04-28 / 23:02:47
Har inte nån större lust att blogga just nu men jag slänger in ett inlägg så folk vet att jag lever. ;)

Vi har full rulle varje dag! Umgås med fina vänner, pysslar på här hemma, slipar och spacklar i Texas rum, myser, busar och livet är sådär underbart så man vill att tiden ska stå stilla!

Just nu så funderar vi så det knakar på vad för sorts inredning Texas ska få i sitt rum. Väggarna till att börja med. Fredrik är så söt och hade redan tänkt ut lite "design". Han är verkligen världens bästa pappa! Så som han tar hand om, busar, myser och älskar sin lilla son är underbart att se... jag blir tårögd varje dag! Jaaa det blev mycket kärlek nu, men jag svämmar över av kärlek så jag måste skriva av mig litegranna.



Sov gott

Rörlig

2009-04-27 / 21:12:45


Blöjbytena liknar mer en brottningsmatch nu för tiden när unge herr Barsk kämpar för kung och fosterland för att få ligga på mage och inte på rygg. Och vem vann denna brottningsmatch mån tro?




Denna syn stöter vi inte på allt för sällan...





Söta söta lilla busbebis! =D

Soldag

2009-04-26 / 20:02:51

Life on the countryside
 

Bildbeviset! Ja jag erkänner... jag curlar mitt barn.


Supernöjd kille brummar gåstol på uppfarten.


I nya adidas-pjucksen dessutom. ;)


Jag slängde ihop en morotstårta som vi fikade ute i solen.


Och vi grillade hemmagjorda hamburgare(gjorda på älgfärs) till middag.

Orättvist!!!

2009-04-25 / 12:21:33
Jag ligger inne på soffan och mår SKIT medans solen gassar ute... värsta fina vårdagen... ÅÅÅÅÅH!

Har kännt mig yr, orkeslös, illamående och matt hela morgonen och nu kan jag inte ens stå upp. Kan någon tala om vad som är fel på mig?

FAN FAN FAN!

Välkommen tillbaka typ

2009-04-25 / 10:44:09
Efter 21 månaders frånvaro så kom en gammal okär vän tillbaka inatt med buller och bång! Fy fan.

Vaknade just innan 4 inatt och hade mensvärken från helvetet i över en timme. Jag låg och kved i fosterställning innan jag lyckades kämpa mig upp och ta 2 panodil som hjälpte som en fis i rymden. Efter att ha samlat kraft i ungefär en kvart så kröp jag upp igen och värmde på vetekudden och det hjälpte iallafall lite...
Jag fattar inte hur det kunde göra så jävla ont?!? Kanske systemet som var helt igenrostat? Hur är det för er andra, har ni fått värre mensvärk nu efter barnafödandet?

Idag är jag sjukt trött och helt orkeslös... jag har varit sån till och från i ca 2 veckors tid och det är skittrist! Jag är van att kunna hålla igång från morgon till kväll utan problem men nu orkar jag knappt gå mellan soffan och sängen.

Hoppas iallafall solen vågar sig fram senare så ska vi gå ut alla tre och fixa i trädgården. =)

Första beställningen avklarad

2009-04-24 / 21:24:13




2 laxtårtor och 1 långpanna med morotskaka till Ebbas dop. Nu hoppas jag att det ska smaka! =)

Jag tog mig friheten att göra laxtårta istället för traditionell smörgåstårta eftersom Cecilias man inte gillar räkor. Brödbotten är gjort på kavring och krämen är gjord på bland annat färskost, creme fraiche och gravad lax.

Present!

2009-04-23 / 22:47:09
Finaste vännen Sofia överraskade med fina presenter idag! Supertack! =D


Hon föreslog att jag skulle göra örhängen av dom och det var ingen dum ide. ;)

Tänk om alla människor kunde ha varsin Sofia? Hon kunde få bo hos mig om hon ville... jag skulle kunna göra iordning en liten sovplats i garderoben och så tar man fram henne när man vill ha sällskap och sen när öronen gör ont av allt surr så packar man in henne i garderoben igen. Ingen dum ide det heller.
Fast min Sofia skulle inte behöva sitta i garderoben allt för ofta... jag vill ha henne omkring mig jämt!

Värsta kärleksförklaringen. ;)




Sedvanliga middagsbespisningen i soffan när Fredrik jobbar. ;)


Nu är det verkligen läggdags för mig... här kan jag inte sitta hela natta.




Sjusovarbebis

2009-04-23 / 09:28:15
Den senaste tiden har Texas sovit till 9 - 9:30 dom flesta dagarna. Jag kan ju inte säga att jag klagar! Och i skrivandets stund så sover han ännu.

Han vaknade första gången vid 2 och var lite orolig då fick han komma till oss och sova. Andra gången han vaknade var vid 5, då åt han välling sen grät han en stund... han hade nog lite ont av sprutorna kanske. Stackars liten. =(

Idag ser det ut att bli riktigt fint väder så en promenad måste vi hinna med innan cellprovskontroll(för mig då) kl 13.

Tjingeling!

Dumma

2009-04-22 / 19:53:44
Idag har vi varit på BVC och fått dumma sprutor! Texas storgrät i ca 2 minuter och sen blev allt bra igen... men nog svider det i hjärtat när han har ont! Tänk om jag kunde ta hans smärta istället?
Som tur var så var pappa ledig så han kunde komma med. Jag tror vi har varit på BVC en endaste gång utan Fredrik... vi har haft sån tur att han har varit ledig just dom dagar då det är inbokat BVC-besök. Våran klippa!

När vi kom hem efter besök på både BVC och Ica Maxi så var Texas glad och nöjd... men då det var dags för honom att äta middag blev han ledsen så det fick bli välling i sängen till middag idag. Såna dagar kan man också ha ibland. Lilla hjärtat.

Texas nya supercoola prylar

2009-04-22 / 19:03:50

Haklapp från Kapp Ahl




Eld i baken-body från Snoffs design



Nappar från Elodie details



Babylegs från just Babylegs




Nappflaska från Elodie details


Sista 3 bilderna blev ju fel väg! Jag fattar inte varför!?! Blogg.se som kruppar som vanligt kanske?

Läkarbesöket...

2009-04-20 / 22:10:43
... gick bara bra! Texas charmade läkaren och var glad hela tiden. Vi fick utskrivet en ny tub med Locoid(hydrokortisonsalva) eftersom han får lite böjveckseksem i knävecken och små fält med små röda prickar då och då. Och vi fick rådet att undvika ägg(som vi gjort hela tiden) och smörja in honom med mjukgörande kräm fleeera gånger om dagen(som vi också gjort hela tiden, eller ja iallafall minst 2 gånger per dag har vi gjort det). Så vi blev inge klokare av besöket. Men det bästa av allt var att Texas blev vägd och mätt och det var en och en halv månad sen sist så vi var väldigt nyfikna på hur stor han hade blivit.

Vikt: 6915g
Längd: 66,7cm

Så han har gått upp ett helt kilo på den tiden och det var ju väldans skönt att höra!

Slööö dag

2009-04-20 / 12:08:11
Sitter inne insnöad framför datorn.... solen lyser ute men på morgonen när jag hämtade tidningen så blåste det snorkallt så jag hoppar över promenad idag. Texas och Fredrik sover... Texas är 6 månader gammal och Fredrik är 27 år men deras sov-vanor är skrämmande lika. En ordentlig tupplur på förmiddagen varje dag behöver dom... haha!

Nu väntar vi bara på att klockan ska bli närmare 14 så vi kan åka till Sunderbyn.

Hejs

Gaddarna

2009-04-20 / 11:20:37

Se!

2009-04-20 / 10:51:55
Ni måste se Slumdog millionare... grymt bra film!

Och sen så är min gamla bästis från gymnasiet med på FÄRJAN 2 ikväll på tv! Blond tjej med stora bröst och lyssnar till namnet Emma. Missa inte. ;)

Födelsedagsfirande

2009-04-19 / 21:05:59

Hela dagen har vi umgåtts med delar av klanen Larsson. Mamma fyller år imorgon men vi firade henne redan idag... hon fick en spikmatta i present men jag vågade inte prova den haha! Jag stod lite på den med gnydde mest hela tiden så det får vara för mig. ;)

Vi åt tjälknöl med potatisgratäng till middag(hemma hos Kenneth) och rulltårtebakelser som jag hade bakat till efterrätt gott gott!

Idag är det söndag och imorgon är det en ny vecka... och då har vi inte mindre än TRE besök hos "doktorn", måndag ska vi på Sunderbyn, onsdag på BVC och torsdag så ska jag på cellprov.
Men vi ska nog säkert hinna med lite kul också! Fredrik jobbar endast torsdag nästa vecka så då får vi vara massor med honom! Och på fredag ska jag och Fredrik gå på vårmässan och Texas får vara hos barnvakt. Tycker det är bäst för honom att få stanna hemma... det brukar vara så sjukt mycket folk när det är mässa.
Och så blir det garanterat minst ett mammafika också... det klarar vi oss inte utan. ;)

Påkerfejs

2009-04-19 / 20:37:11



Sjukt bra video skapad av syrran Emma, kussen Malin och deras polare Sanna och Johanna! Hahaha!

Uppdatering

2009-04-18 / 10:11:39
Jag har varit urusel på att blogga den senaste tiden men jag har inte haft någon lust alls... jag sitter väldigt lite vid datorn och tvn nu för tiden och det är såå skönt! Kanske är det våren och solen som gör att man får lust till annat?

Men nu sover båda mina gossar så då kan jag slänga in ett inlägg. ;)

Catti och Anna
Hoppgungan är av märket ABC Design och finns inte att köpa i Luleå... men det finns 1 sida som säljer den på nätet har jag för mig så det är bara leta om du/ni vill ha den. Våran gunga kommer iallafall från en affär i Kiruna.
Texas har haft sååå mycket nöje av hoppgungan, han älskar att hoppa och busa i den!
Helt klart den bästa hoppgungan som finns tycker jag...

Torsdag
Jag och Fredrik lämnade Texas hos farmor och farfar och åkte på stan, lunchade på Waldorf, shoppade och höll varann i hand. Helt underbart med lite tid för varann, det behövs. Det hade gått jättebra för Texas att vara med farmor och farfar men det trodde jag att det skulle göra också för han är inte ett dugg mammig. 

Fredag
Fixade och donade till middan som vi hade senare mot kvällen. Det var David och hans Karro och Aro och hans Karro som kom och vi hade mycket trevligt! Grillade och åt gott. Sen bastade killarna och vi tjejer satt och surrade i köket.

Idag är det tänkt att vi bara ska mysa på lilla familjen. Åka en sväng på Storheden och sen äta go middag och avsluta kvällen med Robinson och karra. Och så blir det en massa myyys förstås. Gud vad jag älskar mina pojkar! Ni är mitt allt!  

Bilbarnstol

2009-04-18 / 09:52:24
Nu är Texas ingen liten bebis som rantar runt i babyskydd längre...


No more babyskydd



För hans mamma och pappa har köpt en jättefin Maxi Cosi Mobi stol åt honom!


Helt klart den bästa(enligt mig) stolen dom har att erbjuda på Barnens Hus


Stora killen

Förberedelser

2009-04-17 / 14:11:05
Ikväll så får vi middagsgäster och jag håller precis på att förbereda efterrätten...


Att sätta jordgubbarna i sockerlag är ett bra tips om man vill göra trista utrikes-gubbar lite smakrikare
Jag ska göra tillreda efterrätten i skålar som jag varvar med sockerkaka, sockerlags-glaserade jordgubbar och punchgrädde... kan inte tänka mig annat än att det blir GOTT GOTT!
Nu måste jag fortsätta!
Ha en superbra fredag allihopa! 

Igår och idag

2009-04-15 / 21:55:32
Igår

Lunch, promenad och häng med sörbygänget.



Alice tyckte hoppgungan var kuuul


Joel chillade på golvet när han inte satt i mammas knä ;)


Kolla vad nöjd! Busis har lärt sig att öppna lådan. =)


Annika(som gärna gömmer sig bakom barnet ;)), Alice och Liselotte




Idag

Häng med världens bästa mammor hos Ida i Rutvik och lämnade kameran hemma... typiskt.

Väldigt trevligt har det varit i dagarna två.

Nu har Texas precis somnat! Hans rutiner har pajat... så gå och sova kl 20 som VANLIGT funkar inte längre. Han ligger bara och sparkar och röjer runt så till slut ligger han på tvären och sparkar i spjälarna... och när vi går dit och tittar till han så ler han världens leende så man kan ju inte annat än ta upp honom, krama om sockerbarnet och låta honom vara vaken en stund till. ;)









Avanti moving light

2009-04-15 / 18:08:49
Paraplyvagnen som är too die for



Ska inhandlas inom en snar framtid ;)

Big NO NO

2009-04-15 / 15:49:47
Här är bildbeviset på varför du INTE ska gå och sova med blött hår...





Hahaha

Påskbilder

2009-04-14 / 21:05:18

Texas trivs hos mormor


Klanen spelar poker


Wille åker BRUM med sin farfar


Kusinerna


Texas och mamma


Sötgurka


Emma posar framför påskriset


Kusinerna igen


Det ska börjas i tid tycker morfar ;)


Lillebror Erik körde som en galning som vanligt


Tuff i Perras hatt


Stughäng


Texas fick påskpresent av mormor och morfar


och fina kläder

Påskledigt

2009-04-13 / 22:16:30

Bloggen har haft påskledigt... och skönt har det varit att inte sitta vid datorn(förutom 10 minuter i lördags) på flera dagar. Men nu är jag tillbaka! ;)

Superkort sammanfattning av dagarna som gått:

skärtorsdag: åkte till Överkalix
långfredag: satt mest inne pga dåligt väder, spelade poker, åt god mat och umgicks med klanen
påskafton: samma som dagen innan + lite utomhusvistelse och Texas fick åka pulka för första gången
påskdagen: Texas andra tand kikar upp från underkäken och vi åker hem till Luleå
annandag påsk: långpromenad och fika i solen sen middag på Björks

Nu ikväll har jag lagat mat NON-STOP sen 18:30 - 22:00! Och det resulterade i 17 stora burkar barnmat(2 olika sorter) och lunch till morgondagen.

Jag får slänga in lite bilder imorgon... för detta var allt jag orkade med ikväll.

Kalas

2009-04-08 / 22:41:24
Vi hade halvårs-kalas med familjen Barsk nu ikväll och Texas fick pakeeet! =D





Ett jättefint piano som var väldigt populärt! =D




6 månader

2009-04-08 / 21:43:12
Idag blir min lilla älskling hela 6 månader! Shit pomfritt ett helt halvår!


Han...

* äter bara riktig mat: gröt på morgonen, pure till lunch och middag, mosad/riven färsk frukt till mellanmål, gröt på kvällen och välling 1 gång på natten





* somnar mellan 19-20:30 och vaknar superglad vid 8




*ÄLSKAR att hoppa hoppgunga




* är väldigt glad och nöjd för det mesta

* har precis fått sin första tand

* är fasters favorit




* och mamma och pappas favorit också såklart




* har precis lärt sig att gå i gåstolen




* har börjat bli blyg och tycker att en del människor är läskiga

* löser gärna korsord men föredrar att bläddra vidare till dom lite knivigare kryssen





* ligger gärna på mage och vill verkligen ta sig framåt men har inte gjort det ännu



* kastar sig efter saker, t.ex när han sitter i famnen vid bordet är han snabb att försöka nå och ta i allting

* utforskar gärna världen med munnen






Vårat lilla mirakel! Det absolut underbaraste som finns i denna värld det är du... och min kärlek till dig är oändlig.

Mamma älskar dig





Mammahäng

2009-04-08 / 19:57:15
Idag har vi varit och hängt med världens bästa mammor... vi var hos Marie denna gång och det bjöds på en massa gott! Marie var duktig och gick ut och grillade korv men vi kunde inte stanna och smaka för Texas var trött och behövde åka hem... Men det var supertrevligt som vanligt! Tack för idag tjejer! =D


 
Texas lånade Vincents säng


Rox, Vincent och Alexander ville alla ha samma leksak


Vincent tafsar på Roxen


Snart kryper Astrid! Visst då Sofia? ;P


Samma lika haklappar



Kaninkokerskan

2009-04-08 / 15:22:47

Ego

2009-04-07 / 15:39:42







Jag är så FEJK som bara lägger upp bilder då jag piffat till mig HAHA! Annars är det bara pureinkletade mjukisar som gäller... ;D


 

Denhär lilla killen är då världens finaste vad man än sätter på honom!

Älskade lilla barn

Frillan

2009-04-06 / 21:06:52
Före och efter


My gaaad jag är verkligen ingen fotomodell haha...

Nu e ju då håret helt ostylat men jag ska fixa till det imorgon och ta nya bilder.
Jag e  hur som helst supernöjd! =D

Tusen tack till Annika, du e bäst! ;)

NY frisyr

2009-04-06 / 15:52:53
Nu kommer strax Annika och friserar mig! Sjukt kul! Bilder sen... ;D

Risgryn

2009-04-05 / 22:10:18
Idag dök första tandsingen upp i underkäken. Så sött! =D
Och det förklarar ju varför det varit så grinigt under måltiderna den senaste tiden... är säkert ömt och irriterat i tandköttet när tanden ska borra sig upp... stackars liten, men det går nog över snart.


Finaste lilla barnet med finaste lilla monsterrumpan! ;)

Ikvällen kom Fredrik hem! Så underbart, han var efterlängtad! Sedan Texas gick och la sig så har han och jag kramats non-stop i 2 timmar och gosat och pratat. Mmmm jättemysigt! Och det ska vi fortsätta med nu... natti natt!

Favorit

2009-04-04 / 23:10:03
En av mina absoluta favoritlåtar:


En låt som jag lyssnade mycket på under en väldigt kaotisk tid i mitt liv...

Helt gaaalet!

2009-04-04 / 22:28:13
Sitter på Youtube och lyssnar på partymusik! Sjukt partysugen är jag! ;D

Lyssnar på Boten Anna(jag veeeeet säg inget) och ser att den har 18 miljoner träffar SHIT... och sen kollar jag den engelska versionen 57 miljoner träffar!!! Heeeelt galet!

Nä men seriöst fan vad jag fick minnen från Bulgarienresan -07 när jag lyssnar på Boten Anna, party på Lazur WEEE, visst då Emma? ;D
 





Lördagkväll

2009-04-04 / 20:12:55



Godis, chips, choklad, cider, mjukiskläder och Robinson.

Det enda som saknas är min stora älskling... :(

Livet är härligt!

2009-04-03 / 22:08:17
Oj vilken bra dag vi har haft idag! =D

Finaste faster Josefine kom på morgonen och det tyckte både jag och Texas var jätteroligt... trodde först att han skulle vara lite blyg när han inte har träffat henne på flera veckor men det gick super!

Sen kom bästa mammagänget och vi knallade till resturang Helmers och åt god lunch, Texas stannade hemma med faster och det gick jättebra. ;)
Efter det knallade vi hem till mig och fikade.  















När mammorna hade åkt hem så åkte jag, Texas och Josse till Björks och åt tacos. Texas blev rädd för farfar och fick värsta gråtattacken! Han grät säkert i en halvtimme... stackars liten. :(
Men efter att han hade fått sova en stund och lugna ner sig så gick det mycket bättre sen och han kunde till och med sitta i farfars famn en stund. :)




Jag fick jättefina muffinsformar och servetter av farmor! =D

Och Texas fick jättefina kläder av faster!

Tack tack!






*Pust*

2009-04-02 / 19:22:12
Nu har barnet precis somnat och jag är helt slut... Texas grinade sig igenom både middan och kvällsgröten men jag lyckades få i han en del ändå som tur var. Min energi töms som en kran då han grinar! Tar slut på en gång! Är det bara jag som känner så?

Nu har jag ingen energi alls över till att plocka och städa men jag måste göra det ändå för imorgon får vi gäster från morgon till kväll. Jag har tänkt städa riktigt ordentligt i flera veckor nu men det blir aldrig gjort! Jag hade behövt barnvakt en hel dag och samtidigt någon som står och vaktar på mig med piska så jag inte maskar eller sätter mig vid typ datorn istället för att få det gjort! Någon som ställer upp på det?! ;P


Och så en bild från mars förra året som inte har någonting alls med saken att göra:







Krämig jordgubbspaj

2009-04-02 / 18:22:21


PAJDEG:
150 g smör(INTE margarin)
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

FYLLNING:
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
skivade jordgubbar färska eller frysta

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl, bakpulver.
3. Tryck ut degen i en pajform.
4. Lägg skivade jordgubbar i botten. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den över jordgubbarna.
5. Grädda i 30-40 minuter. Låt svalna och stoppa den sedan i kylen minst 1 timme innan den ska serveras.

Supergott med färska skivade jordgubbar till!

Du kan även byta ut jordgubbarna(i pajen) mot t.ex ananas, blåbär eller hallon.

Använder du en stor pajform så räkna receptet gånger 1,5.

Min fina stora älskling...

2009-04-01 / 20:58:52
...gav mig en fin blomma idag för att han tycker att jag är världens bästa! Tack hjärtat!



Och kanske också för att han ska lämna oss imorgon och åka till Norge i fyra dagar på dykresa? Vad vet jag... ;P


Sitt-träning

2009-04-01 / 17:42:10
Alla sätt är bra utom dom dåliga...