Lördagen

2009-02-28 / 22:52:19








Fredrik var så gullig och föreslog att JAG skulle ta mig en skotertur idag, och det gjorde jag såklart. Vad härligt det var!
Sen så har jag pratat om att det skulle vara SÅÅ roligt att åka lite utför och det tyckte han också att jag skulle göra nu till veckan och det ska jag verkligen göra! Oj så skoj det ska bli! =D

Idag så skaffade jag och Fredrik SJÄLVSCANNING på Ica Maxi och vad KUL det var haha! Vi turades om att blippa varorna för båda tyckte det var så roligt haha, ja en aning lättroade är vi. 
Och så smidigt och enkelt, fråga mig inte varför vi inte skaffat det tidigare...



Helt slut

2009-02-27 / 19:11:19
Har precis lagt Texas och sova(för natten?) efter 2 timmars skrik och missnöje och jag är HELT SLUT! Det tar verkligen på krafterna när gossen är ledsen. Nu ska jag bara dega framför datorn och tvn resten av kvällen och äta godis. Hade behövt äta middag också men jag orkar inte laga... högst ett paket nudlar i sånt fall. En nackdel med att bo på landet är ju att det inte finns någon pizzeria och än mindre någon matutkörning. Men i det stora hela är det ju ändå helt klart VÄRT det, att bo på landet alltså. ;)

Idag har vi varit hos syrran hela dagen. Vi har ätit lunch, fikat sjukt god strösselkaka från Holms och haft det trevligt. 
När vi kom hem vid halv 5 satte det igång... först skrek Texas som en stucken gris i en halvtimme och ingenting hjälpte. Så jag gjorde EN MARIE och det hjälpte en aning. Ett tag senare bajsade han ett stort lass i blöjan så det kanske var där skon klämde? Jag tyckte att gossen behövde sova en stund innan det var läggdags men det tyckte inte han... så det var bara ta upp honom och gå och bära. Gjorde honom gröt och han åt upp allt och sen la jag honom i sängen och han somnade. *Puuuh*

Nu la jag honom ju då inte enligt "shemat" klockan 20 men det är för att han har sovit så lite idag och var så trött-kinkig nu på kvällen. Ska bli intressant och se om han vill stiga upp kl 6 imorgon bitti bara därför... Hujeda mig!

Nä, nudlar var det va?

Hejs

En dag med Texas

2009-02-27 / 09:31:44
Tänkte försöka så gott jag kan att berätta om hur en dag med Texas ser ut och hoppas att fler mammor kan göra detsamma, det är ju så kul att jämnföra.  ;D

8:00 - 9:00 Texas slår upp sina blå och är på strålande humör! Vi byter blöja i sängen sen ligger vi kvar i ca 45 minuter och myser, pratar och busar.
Vi kliver upp och Texas smörjs in med mjukgörande kräm och får på sig dagens outfit. Han brukar granska sin ärm då man satt på honom kläderna så han ser vad för kläder han fick idag.  ;)

9:00 - 10:00 Texas leker i gåstolen, babygymmet eller hoppgungan och då passar jag på att kolla datorn och äter frukost.

10:00 - 12:00 Somnar antingen vid bröstet eller så lägger jag honom i spjälsängen så somnar han själv.

12:00 - 13:00 Vaknar. Han ligger och luftar en stund utan blöja. Sen lite gos.

13:00 - 16:00 Någon form av aktivitet:
- Om pappa är hemma kanske vi åker på Storheden och kollar i affärer och handlar mat
- Lång promenad i byn och sedan mer lek hemma
- Mammafika

16:00 Texas äter ca 3 msk grönsakspure
 
16:15 - 18:00 Sover

18:00 - 19:00 Lek, gos eller kanske ett bad i stora badkaret tillsammans med mamma eller pappa

19:00 Kvällsgröt. Nästan en hel portion banan- eller havre-gröt med lite katrinplommonpure i.

19:15 Pyjamas och insmörjning.

19:30 - 20:00 Gos med mamma och pappa

20:00 Läggdags, vi lägger honom i spjälsängen med snutte och tutte och han somnar helt själv.

Mellan 20:00 och 8:00 äter han oftast 3 gånger.

På dagen ammar han varannan timme i ca 5-10 minuter.


Nu är ju detta väldigt ungefärligt(förutom tiden för sänggående och uppstigning), ingen dag är ju den andra lik.

Bloggtorka

2009-02-26 / 21:30:40

Är inne i en period då jag inte riktigt känner för att blogga men som tur är så brukar dom perioderna vara väldigt korta.  ;D
Allt flyter på som vanligt och livet känns väldigt väldigt bra! Tänk om man kunde frysa tiden?

Pappa har varit hemma några dagar nu men imorgon åker han och jobbar ett dygn igen. Vad underbart det har varit att ha familjetid i några dagar. *Mys pys*

Jag bjuder på en bild iallafall:


Texas har börjat göra lite brum-ljud med munnen och då rinner det sickel kan jag lova!  ;)
Men visst är han underbart söt min lilla älskling?

Fint väääder

2009-02-25 / 22:31:56








Dagen har bjudit på:

- Långpromenad
- En snabbis på stan
- Pizza på Björks
- Storhandling
- Bastubad


God natt!

Fettisdag

2009-02-24 / 21:51:00
Haha! Man kan läsa rubriken lite som man vill... fet-tisdag eller fettis-dag. ;P
Har iallafall inte hunnit med att äta någon semla idag men jag åt en i lördags och en igår så jag lider inte.

Idag har jag och Texas varit och fikat hemma hos grannen Annika, mysigt och trevligt hade vi det. Dom har så fint hemma, öppen planlösning med vardagsrum och kök i ett, så vill jag också ha ju. Nästa projekt kanske älskling?  =P

Sen har jag, Fredrik och Texas gått på stan och kollat lite bokrea men jag hittade inget. Letade efter någon bok för dom allra minsta men dom var inte på rea så det fick vara. Ska kolla bokrean på nätet istället. 
Jag passade på att gå in på Gina Tricot och prova kläder i lugn och ro när Fredrik var med och kunde stå utanför och vänta med vagnen. Och ut kom jag 750:- fattigare och med en stor kasse med kläder. Det behövde jag verkligen! Min garderob var bara för sorglig... jag hade verkligen inga kläder men nu har jag!  =)

Snälla Cecilia(Lillys mamma) hade fixat fram en speciell hoppgunga(som inte finns att köpa i Luleå) till Texas som vi fick idag och den var verkligen populär! Inte för att han kan hoppa riktigt ännu men han kan snurra runt och det är nog roligt bara det. =D 

    



Grannar

2009-02-23 / 18:57:57
Vilka grannar man har! Jag har 3 grannar med traktorer som är så snälla att alltid är den nån som skottar våran stora, breda uppfart var gång det snöar. Tack! Ni är guld värda(inte för att jag tror att dom läser min blogg men ändå ;P).

Texas har precis somnat och inte vet jag om det är för natten? Han har då inte fått på sig pyjamas och torr blöja så jag hoppas ju att det bara är en powernap. Kvällsgröten har han inte ätit heller så... han följer inte sitt schema idag grabben min. ;)

Nu hör jag honom jollra inifrån sovrummet, dags att kila.

Trevlig kväll på er.

Huset fullt

2009-02-23 / 18:11:01
Idag har vi haft huset fullt av mammor och bäbisar. Vi har käkat brunch, smaskat semlor, druckit kaffe och hällt i oss litervis med cola. Ja och så har vi ju surrat på en hel massa och busat med våra bebisar, såklart.  =)



Vincent och Rox i moderiktiga heldräkter


Texas även han i moderiktig heldräkt


Sofia dricker INTE COLA!? utan Fanta gjord på pressade vildvuxna apelsiner


Finaste Cecilia som var så snäll och gick ut och skottade på gården min, tack vännen!








Helgen

2009-02-22 / 19:36:51
Åh vilken mysig helg vi har haft, vi har knappt varit utanför dörren och det var precis så jag ville ha det.
På mornarna har vi myst i soffan, ätit rostat bröd och sett på spännande skidskytte. På dagarna har vi busat och myst på med Texas, han har skrattat varje dag! =D  
På kvällarna har vi badat bastu och gått och lagt oss tidigt.
Natten mellan fredag och lördag vaknade Texas bara 3 gånger för att äta, och natten som var bara 2 gånger! Det går verkligen åt rätt håll men jag vågar inte hoppas på för mycket ÄN. Men det är ju typiskt att när när man väl får sova på natten så har jag haft helt svårt att somna om efter amningarna... kroppen är väl  helt chockad av all sömn så den måste nog vänjas om kanske?  ;)

Besök har vi haft också. På lördagen kom Texas farmor och farfar förbi och åt nybakta semlor som jag hade knådat ihop på förmiddagen. Och idag kom mamma, pappa, Emma och Pär på besök. Dom hade med sig mat som dom lagade och Fredriks föräldrar kom sedan och joinade oss när det var dags att äta. Älgskav med mos blev det, riktigt gott! Till efterrätt så slängde jag ihop en hallon och blåbärspaj yummie yummie.

Nu ikväll(precis nyss) har Texas rullat från rygg till mage för första gången! Oj vad det händer mycket i utvecklingen nu! =D

Finaste

2009-02-21 / 16:21:46

Världens finaste


Min kärlek till dig är oändlig
 

På begäran

2009-02-21 / 15:59:18
Chokladdoppade havrekakor


ca 14-18 st

3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk bikarbonat
150g rumsvarmt smör
½ pkt blockchoklad



Blanda alla ingredienserna i en skål och arbeta ihop till en deg.
Forma till bollar och platta ut dom.
Grädda i 175 grader ca 7 - 10 minuter.
Doppa ena halvan av varje kaka i smält blockchoklad.






 

Luftiga semlor

2009-02-21 / 15:47:57
Ett jättebra och gott recept på semlebröd som inte blir så mastigt och kompakt som hembakta semlor kan bli.





1 liter vetemjöl special
1 paket jäst för söta degar
1/2 tsk salt 
2 tsk malen kardemumma
100 g rumstempererat smör
1 dl vit baksirap eller 1 dl strösocker 
5 dl mjölk
Ca 2 dl vanligt vetemjöl till utbakningen

Gör så här:
1. Häll vetemjöl special samt sirap eller strösocker, salt och kardemumma i matberedarens skål. Klicka i smör och smula jästen över.
2. Värm mjölken till fingervarm, 37°. Häll över ingredienserna i skålen och bearbeta kraftigt den kladdiga degen i minst 5 minuter.
3. Låt degen jäsa under lock eller bakduk i ca 30 minuter.
4. Då är det dags att arbeta degen igen. Strö ut 1 dl vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Arbeta degen smidig men försök att hålla den lite kladdig.
5. Dela upp degen i två delar som rullas ut till 2 längder. Dela varje del i 10 delar och rulla släta bullar med hjälp av den resterande decilitern vetemjöl.
6. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt i 30 min. Sätt på ugnen samtidigt, 200 grader. Pensla bullarna med mjölk och baka dem sedan 10-15 min. Låt dem kallna på galler.

Jag skriver väl en rad...

2009-02-20 / 13:21:26
... så ni vet att jag lever.  ;)

Texas har efter 4 kortisonsmörjningar blivit HELT återställd i huden! Man kan inte riktigt tro att det är sant!? Bebisar läker fantastiskt snabbt och bra, det ser jag även när han råkat klösa ett sår... det är som bortblåst redan efter 2 dagar. Magi.

Igår testade jag att smörja Texas jätteskorviga hårbotten med Miniderm, lät det gosa in sig i ca 30 minuter och sen kammade jag bort ALL skorv med en luskam och det har inte kommit tillbaka. Magi igen.

Texas har inte skrattat så pappa har fått höra ännu men vi ska nog lyckas få honom att skratta nu i helgen.

Idag är det fredag och jag är kär. Vet inte riktigt vad som händer mer än att vi ska åka och handla mat, byta en body på Lindex, laga hamburgertallrik till middag och kanske slänger jag ihop en semle-deg om jag inte gör det imorgon istället.

Peace



Han skrattar!

2009-02-19 / 14:31:43
Idag fick jag höra det underbaraste ljud jag någonsin har hört... Texas skrattade! Jag busade med honom och han skrattade flera gånger om! Det finns nog ingen som är lyckligare än mig just nu.  =D


Underbara barn!

Jag hade gärna delat denna upplevelse med Fredrik men vi ska nog få honom att skratta när han kommer hem också.  =)

Dumsnål

2009-02-19 / 08:45:42

För ett tag sedan tog min deo slut och jag köpte en ny. Men jag köpte inte den jag hade använt tidigare utan jag var snål och köpte en som var hälften så dyr, men ändå inte dyr eftersom den bara kostade 15:90!
Jag tyckte jättemycket om min förra deo, luktade liksom fräsch och nyduschad när jag rullade på den. 

Men nu tack vare min dumsnålhet så får jag gå omkring och lukta billigt luder(persika stod det visst på förpackningen) bara för att 29:90 tydligen var SÅÅÅÅÅ dyrt! Hallå!? 14 kr!? Hade det inte varit värt det? Hade det inte varit värt dom där 14 futtiga kronorna att få lukta gott i ca 3 månaders tid än att lukta gammal bordellsoffa i 3 månader? Ja ekvationen är enkel...

Som straff ska jag bara därför köpa en dyr märkes-deo nästa gång jag går på stan, så det så.  

Full rulle från morgon till kväll

2009-02-18 / 21:21:26
Vi började dagen med att åka till Lisa och Charlie där vi hängde gäng med mina mammor i många timmar. Vi hade knytkalas och alla bidrog med ingredienser till sallad så slutligen hade vi en STOR salladsbuffe som man fick plocka ifrån, det blev mycket lyckat och mycket gott! Och det var ju så klart jättetrevligt som vanligt.

Sen på vägen hem åkte vi förbi Storheden och handlade lite mat och hämtade ut salvor till Texas från Apoteket.

Hem och laga mat, Fredrik kom hem från jobbet och vi åt middag sen bar det iväg till Aro och Karro där vi fick gott kaffe på maten.

Nu är jag helt slut och orkar inte skriva mer... god natt!

Läkarbesöket

2009-02-17 / 19:23:29
Jo, idag var vi ju då på Sunderby sjukhus för att få en ordentlig undersökning av Texas och hans torra irriterade hud. Allt gick smidigt och snabbt, vi behövde inte sitta i väntrummet en enda sekund fast än vi kom dit en kvart före och allt.
Läkaren som var duktig,lyhörd och tysk tyckte att vi skulle gå till allergisköterskan och låta henne kolla på Texas. Så dit fick vi gå på en gång tillsammans med läkaren och allergisköterskan tyckte att vi skulle pricktesta honom.
Så det gjorde hon och 10 minuter senare så fick vi veta att han reagerade lite lätt mot ägg. Och tydligen kan man reagera mot ägg FASTÄN man inte är allergisk så det är ju inte ens säkert att han är äggallergiker(som i sånt fall kommer att växa bort).
Dom sa också att en del barn bara är såhär torra och att det oftast växer bort...

Men nu har iallafall jag gått från mjölkallergikerwannabe till äggallergikerwannabe, men det kommer nog gå bra, det finns nog ingenting som är värre att vara allergisk mot än mjölk!!! Jag kan ju fortfarande äta min goda havrekakor och det är ju det viktigaste.  ;P
Nää men jag vill nog inte amma längre än till Texas är ca 6 månader om det ska vara på detta viset... då har han nog ändå bytt ut ett par mål till riktig mat så det ska nog inte vara några problem. Det finns ju ersättning och välling.

Vi fick en kortisonsalva på recept som vi ska smörja morgon och kväll i några dagar och sedan minska ner eftersom. 

Tror ändå inte att han ÄR allergisk mot ägg eftersom jag nästan aldrig äter ägg!? Bara det som finns i mat och fikabröd typ... Ja inte vet jag.



 

Upp och ner

2009-02-17 / 09:50:26
Natten har varit bra! Texas har inte ätit lika många gånger som föregående nätter... jag börjar äntligen skymta ljuset i tunneln.  ;)

Men nu på morgonen har det mest varit grin och gnäll, inte skulle mamma få äta frukost inte och varför ska hon tvinga i mig blomkål/potatispure det smakar skit ju.

Nu har jag gått och lagt honom och han sover så sött... han kan inte vara vaken speciellt länge så behöver han sova igen, en och en halv timme kan han vara vaken sen blir han gnällig och behöver sova. Förut kunde han ju lätt vara vaken 8 timmar i sträck. Men det är sån han är min grabb, full av överraskningar.  =)

Idag ska vi och fika hemma hos en sörbymamma men vi kommer att åka hem tidigt eftersom vi ska på Sunderby sjukhus kl 14:15. Fredrik har tagit ledigt och ska följa med. Det känns så skönt att Fredrik kan vara med så mycket som möjligt på BVC och läkarbesök, det är inte många gånger jag och Texas har behövt åka själv. Men det är ju det jobb han har som gör att det finns möjlighet till det. Han är ju ledig ganska mycket eftersom han oftast jobbar ett dygn i stöten. Men det är ju inte bara ros med hans arbetstider... vissa dagar när Texas är extra jobbig och jag måste ta hand om honom själv i ett helt dygn kan vara mycket påfrestande, jag har vara nära på att bryta ihop ett antal gånger...

 

Inget nytt

2009-02-16 / 21:03:32
Har bara suttit hemma och inte gjort något speciellt idag. Men man behöver såna dagar också ibland.

Jag la en leksak framför Texas när han låg på mage och tänkte att han kanske skulle sträcka sig efter den men han gjorde såhär istället:




Min lilla hundvalp!  ;P


Sovtider och elände

2009-02-16 / 10:46:50
Mitt lilla barn sover precis som varje förälder DRÖMMER om att ens barn ska sova om natten, ja om man pratar om tiden för läggdags och uppstigning iallafall.

Går och sover för natten kl 20 och stiger upp mellan 8 och 9, kan det bli bättre?

Då var det ju bara det lite kruxet att han vaknar varannan timme och vill äta, men jag tänker positiva tankar! Snart vänder det! Det är jag helt säker på. =)

Man vänjer sig vid det mesta, hur eländigt det än är... på tal om elände så har jag lagt märke till en sak. Det verkar som att dom flesta(inkl. jag) tycker mer om att läsa om folk som har det eländigt och dåligt än folk som har det bra. Eller hur?
Kan det vara så att ens eget liv känns lite bättre när man läser om hur dåligt andra har det? Eller är det så att ens eget liv inte är så hemskt som man trodde att det var... att alla har det mer eller mindre dåligt ibland?
 
  

Gåstol

2009-02-15 / 22:59:22

Lilla familjen Barsk/Larsson började dagen med att kolla på skidskytte och mysa på i pyjamas hela morgonen. Så skönt så...

Sen har vi hunnit med en promenad, haft besök av Emma, Pär och Sanna, lagat och ätit jättegod älgköttfärssoppa, matat Texas med både morotspure och banangröt, bastat och nu håller jag på att baka en dubbel sats chokladdoppade havrekakor(som jag är VANSINNINGT förtjust i, min nya drog typ).

Min moster Jenny är så snäll så hon har gett deras gåstol till Texas, tack så jättemycket! Hur fin som helst, precis en sån som vi ville ha.  =D
Så min moster Anita som var på genomresa förbi Alvik kom med den idag.
Fredrik blev helt LYRISK och ville leka med Texas i gåstolen på en gång! Han brummade runt med Texas i hela huset haha! Mina sötpojkar.  =)


Oj så skoj!


Texas utforskar alla knappar och spakar. 


Mmm gott med banangröt.


Texas moster Emma hade med sig en present! Tänk att hon kunde veta att Texas(läs jag) älskar spökpyjamaser!  ;)
Tack moster!

Melodifestivalen

2009-02-14 / 21:38:09
Vad bra det var! Helt rätt låtar som gick till globen och Petra Mede var helt bra ikväll också. Måns får då gärna vinna hela skiten, det tyckte jag när han sjöng Cara Mia får nått år sedan också. Och Heat var grymma! 

Fick förresten 3 par örhängen av Fredrik i present, tack älskling!  <3

Nu ska vi gå och bada bastu... lovely.  

Alla stjärtars dag!

2009-02-14 / 18:40:13
Min lilla gosse har varit på så bra humör idag! Och det gör mig så lycklig så ni anar inte! Efter 4 väldigt påfrestande veckor med en ledsen och missnöjd bebis så hoppas jag av hela mitt hjärta att det är påväg att vända nu, att klängperioden(som kan vara mellan 1-6 veckor) äntligen är över. Hoppas hoppas hoppas! Inte minst för hans skull.
För det är ju så att jag och Texas lever i symbios med varandra... är han ledsen så blir jag ledsen och är han glad så blir jag glad.

Förresten... jag kanske inte har nämnt att Texas har blivit väldigt fin i huden nu, han är fortfarande torr men har inga utslag och är inte rödflammig. Vi fick en tid till Sunderbyn jättefort också, redan på tisdag ska vi få åka dit.
Och sedan jag började med mjölk igen så har det då inte hänt någonting alls, han har ju bara blivit bättre. Så mjölkallergi är det då inte alls.

En annan sak som jag inte heller har nämnt är ju att Texas somnar helt själv på kvällen(och oftast på dagen också för den delen om man är hemma iallafall). Bara lägga i sängen, ge tutten och snuttefilt och gå därifrån. Så sjukt duktig!  =D

Och hur gick natten då?
Jo, när han vaknade första gången så ammade jag honom sedan gick jag på soffan. Andra gången han vaknade så gav Fredrik ersättning. Tredje och fjärde gången han vaknade ammade jag honom. Han fick ersättning innan han gick och sova för natten också men inte sov han nå längre för det, så jag vet inte vad vi ska göra för att han ska sova längre/bättre? Jag har slut på ess i rockärmen... 

Fredag den trettonde

2009-02-13 / 22:09:19

Jag vet... en sliten rubrik en dag som denna.

Idag har jag och Texas varit på ranten från morgon till kväll. Vi började dagen med att åka till Lisa och Charlie där vi mös på med mammor och bebisar, mycket mycket trevligt. Jag är så glad att jag har träffat er alla mina mammor! Ni förgyller verkligen min vardag.  =)

Efter det åkte vi raka vägen till Texas farmor och farfar där vi åt god middag. Och nu sitter jag i soffan och njuter, nybastad, nyduschad och med en bebis som sover så sött i sin säng. Men jag kan ju tillägga att så gott sov han ju inte igår natt. Jag var såå trött och frustrerad så jag var verkligen på bristningsgränsen till att bryta ihop! Men Fredrik ringde och lugnade ner mig efter att jag skickat ett sms till honom mitt i natten(han var på jobbet). Inatt ska Fredrik ta hand om Texas större delen av natten och jag ska få sova på soffan, helt underbart!

Verkar som man överlevde ännu en fredag den trettonde...

Sov gott!

 

 

Skönt

2009-02-12 / 18:37:27
Haha! Vad skönt att höra att det inte bara är vi som är totalt oromantiska.  ;D

Vad har vi haft för oss idag då? Jo vi var på mamma-fika hemma hos Cecilia och Lilly, trevligt. Jag och Texas åkte hem lite tidigare än dom andra för han var så missnöjd(antagligen övertrött eftersom han har svårt att komma till ro och sova när han är borta hemifrån).

Mamma Larsson är sjukt trött men kan fan inte komma till ro och sova på dagen så jag har fått avlastning nu ikväll av Texas farmor och faster. Att inte ha fått sova ordentligt på hur många veckor? tär verkligen på mig.

Nu ska jag lägga mig på soffan och dra täcket över huvudet och fantisera om hur det känns att få sova en hel natt. Min önskedröm nr 1.

So long suckers!

Romantik

2009-02-12 / 15:25:26
Jag och Fredrik planerar inför alla hjärtans dag...


Jag: Snart är det alla hjärtans dag!
F: *Djup suck*
F: Vad ska du köpa till mig då?
Jag: En ask med gelehjärtan.
F: Men det tänkte ju jag köpa till dig!
Jag: Men köp blommor då, tulpaner är billigt och fint.
F: Ja och det finns ju att köpa på ICA så slipper jag åka in till stan...

*Love is in the air*

Smygpremiär

2009-02-11 / 22:28:48
Jag och Fredrik har precis smygpremiär-bastat, så SKÖNT! Och bastun är så jättefin!
MEN Fredrik har bara byggt färdigt en lav så bilder får ni då den är helt färdig.  =)

Ja då Sofia, jag tänkte på dig. ;P

Stress-shopping och BVC

2009-02-11 / 20:38:19
Idag stod läkarbesök på BVC på schemat... och innan det åkte lilla familjen på Storheden och shoppade och handlade mat.
By the way stress-shoppa medan far och son sitter i bilen och väntar är inget jag rekomenderar. Men detta fick jag iallafall med mig i all hast:


Wow! Jag lyckades handla kläder till MIG för en gångs skull  ;P



Roliga rosa örhängen... jag har en viss förkärlek till billiga H&M-smycken  ;)



Filt till gossen



Och en dagsfärsk bild på hjärtat


Läkarbesöket på BVC var stressigt som vanligt *suck*... inte fick man många minuter med barnläkaren. Grannen Annika var där med sin Alice och hon blev utskickad ur rummet med ungen i bara blöjan! Ska det verkligen vara så?! Är det bara på Bergnäsets VC dom bokar in så pass många besök så man inte ens hinner klä på sitt barn!? DÅLIGT tycker jag att det är iallafall. 
Barnläkaren skrev en remiss till barn på Sunderby sjukhus så dom kan utreda ordentligt varför Texas är så torr och rödflammig i huden. Känns jättebra att vi ska få åka dit. Hon skrev också i remissen att vi ville ha en tid så fort som möjligt och det var ju snällt, för annars kan man få vänta i upp till 3 månader. 
Men några sprutor ville dom inte ge idag heller, så 4:e gången gillt då nästa gång eller?

På kvällskvisten kom Texas farmor och faster på besök. Jag var så fräck så jag passade på att hänga tvätt och duscha medan jag hade barnvakt, men det kanske man får göra?  ;P

Faster Josefine, nybakt bröd och present

2009-02-10 / 21:23:43
Idag kom faster och spenderade dagen med oss, hon är hemma från Linköping i veckan. Perfekt med lite barnvakt så då passade jag på att baka bröd. Har inte smakat på det ännu men jag ska strax avnjuta bakverket med en kopp te *mmm*. 

Josefine hade med sig en present också:


Tunnare mössa till våren och matchande strumpor från PoP. Tack faster!  

På kvällskvisten har jag och Texas badat badkar, då mår han som bäst mammas hjärta. <3

Tänkte också nämna att jag har gett upp mjölkfria dieten och då får BVC säga vad dom vill, det är ju ändå JAG/VI som bestämmer över vårat barn.

Bastun är strax färdig... bara lavarna kvar. Så i helgen får man bada bastu! Är du avundsjuk Sofia?  ;P

Ja det var nog allt...

Jag älskar att sova...

2009-02-10 / 21:05:22

... men dom senaste veckorna har jag bävat inför att gå och lägga mig för jag vet hur dålig natten blir. Jag är inte den som gnäller utan ser oftast det positiva i saker och ting. Men när jag inte får sova så blir jag på dåligt humör och min positiva energi sinar väldigt fort.
Men det värsta med allt dethär är ändå att jag blir ledsen över att jag inte vet vad som är "fel" med Texas... på dagarna är de mycket gråt och gnäll och det är inte många minuter per dag han kan ligga själv och leka. Har han ont någonstans? Är någonting fel på honom? är tankar som snurrar i huvudet dagligen. För det sista jag vill är att han ska lida på något sätt. 
Imorgon ska vi iallafall få träffa en barnläkare i samma veva som vi ska ta sprutorna(tredje gången gillt?). Men jag tvivlar ju på att hon ska kunna tala om vad som gör honom så missnöjd... åh vad det värker i mitt mamma-hjärta.  =*(



 

Jag slutar

2009-02-10 / 09:53:36
Nu säger jag upp mig från nattskiftet som Texas mamma.

Den längsta stunden han sov inatt var 2 timmar, jag har ammat honom 5 gånger, nappen dög inte och försöken att driva sin mor till vansinne har snart lyckats.

Inatt rymmer jag iväg och sover på hotell.

Hej och hå

2009-02-09 / 17:31:20

Fredrik åkte iväg till Kåbdalis med skiftlaget imorse och ska stanna till imorgon... åka snowboard och supa ska dom göra dom jävlarna.

Jag och Texas kände att det skulle vara tråkigt att sitta hemma själva hela dagen så vi åkte och hälsade på Marie och Vincent. Emma kom också dit och hängde med oss. Vi drack kaffe och surrade på, trevlisch.

Nu har jag precis ätit en god biffwok med nudlar. Och efter maten så syndade jag... det var en mockaruta som skrek efter mig så fort jag öppnade kylen: ÄT MIG ÄT MIG!!! Och snäll som man är så gjorde jag som den skrikande mockarutan bad mig att göra.
Ja alltså synderiet i det hela är ju att mockarutan innehåller mjölk... men jag är till 99,9% säker på att Texas INTE har mjölkallergi så det kan ju ändå vara bra att testa och se om något händer. Det var vad mockarutan sa till mig iallafall.  =P

Hur gick det då?

2009-02-09 / 10:05:32
Det gick jättebra! Han åt på en gång utan att ens grimasera. Först tänkte han väl vad han skulle göra med det men sen så svalde han det utan problem. Duktiga duktiga älsklingen! Och vatten var då inte läskigt heller... =)

Trodde aldrig att det skulle gå såhär lätt! Nu längtar jag till det är dags att mata idag igen.  =D

Första smakisen

2009-02-09 / 09:26:32






4 månader

2009-02-08 / 22:58:54
Idag blir Texas 4 månader! Hurra hurra! Och jag behöver väl inte ens nämna att tiden går så fruktansvärt fort? Nä just det.

Texas har nu i dagarna blivit så pass stabil i nacken så man inte behöver stödja hans huvud längre. Han står mer och mer men det är bara korta stunder så viker han benen, våran gummitarzan. 

Snutte-tigern har blivit en kär vän som han gärna gosar sitt ansikte mot när han ska sova. Så sött så man kan dö.  <3

Även nappen har blivit en kär vän och han vill nästan alltid ha den när han sover. 


Vi ammar med ca 2-3 timmar mellanrum men då bara i 5-10 minuter. 

Han har precis bytt till size 3-blöjor.

Nätterna är inte vad mamma och pappa önskar att dom skulle vara men det går... han somnar alltid i bra tid på kvällen mellan 22-23. Sen sover han i 3 timmar, äter och ligger sen vaken ett tag innan han sover 1,5-2 timmar, äter och så fortsätter det på samma sätt till ca kl 9 då han vill stiga upp. Vissa nätter känns det som att han ligger vaken hur länge som helst... och då brukar mamma smita iväg och sova på soffan så får pappa ta hand om honom.  =P

Favoritleksaken är en liten "telefonlur" som han mer än gärna sätter i munnen..


Han vänder sig lätt från rygg till mage MEN med en arm som kommer i kläm. Så då blir han arg när han inte kommer helt runt, men han lär sig nog snart.  =)

Han sover mycket bra på dagen(för tillfället). Sover oftast 3 gånger per dag och då sover han 1-2 timmar per gång.

I övrigt är han en  väldigt glad kille som ler med hela ansiktet, ögon lyser och mammas hjärta smälter. Han är väldigt nyfiken och iakttar allt som händer runt omkring. Man ser att han funderar mycket också. Åh vad jag hade velat veta vad som rör sig i hans lilla huvud!  =)

Underbara lilla barn! Jag älskar dig så otroligt mycket!  <3











 

  

Helgen

2009-02-08 / 12:57:28
Lördagen kom och gick i en rasande fart.
På dagen fick vi besök av mamma, pappa, Monika, Tolle, Malin, vovvarna, Emma och Pär. Jag hann baka en form med jättegoda(sas det, själv fick man ju inte smaka) kärleksmums innan dom kom, extra mycket glasyr så klart. =P

*Suck* livet utan mjölk är väldigt TRIST!!! Jag är en sån som har smör, grädde, creme fraiche m.m i ALLT jag gör så dethär är inte roligt. Det mjölkfria smörgåsmargarinet smakar skit och lägger sig som en hinna i gommen och havremjölken har jag då inte vågat dricka enbart men den gör sig ju inte bra i kaffet kan jag säga... Men jag får stå ut till på onsdag, jag verkar gå ner i vikt till på köpet så allt är ju inte bajs. 

På eftermiddagen åkte vi till Texas farmor och farfar och åt middag och kollade på Melodifestivalen. Fan vad dåligt dom har gjort med alla dessa omröstningar! Less.
Texas fick iallafall en jättefin overall i storlek 74 som han ska ha till våren. Tack farmor och farfar!  =)

 

Äventyr

2009-02-06 / 19:58:29
Idag har vi haft värsta trevliga besöket i form av Sofia, Rox, Cecilia och Ebba.
Ebba var lite osocial och sov mest hela tiden, men nog var hon söt som socker för det.  =)  
Rox testade Texas matstol, babysitter och babygym och var då så nöjd och glad. 

Efter besöket åkte vi och rantande runt på äventyr. Först på Max och käkade middag, sen på K-rauta och kollade basulav-virke, på BH och köpte en matstolsdyna till Texas och på Maxi och handlade mat och en påse godis.

Kollade även på gåstol på BH... dom hade 1 modell för 699:- som bara kändes plastig och skrotig så det fick vara! Fast det är ju inte dags riktigt ännu men. Var kan man mer köpa gåstol i stan?

Fika fika fika

2009-02-05 / 16:38:26
Gör jag annat på dagarna?  =P

Idag har vi haft besök av mammor som bor ute i Sörbyarna. Vi var 5 stycken mammabarn-par. Jag och Texas, Annika och Alice, Liselott och Joel, Cecilia och Lilly samt Katja och Lina. Trevligt att lära känna mammor som bor i närheten också.  =)

Texas snusar så gott i vagnen, Fredrik är och jobbar, huset är städat, tvätten är tvättad, gården är skottad och jag har precis ätit middag och diskat undan. Så jag har väl lite så kallad egentid nu som jag surfar bort framför skärmen. Kanske skulle man lyfta på röva och gå till brevlådan och se om mina böcker har kommit?  ;)

Bättre och bättre

2009-02-04 / 23:06:42

Texas verkar må bättre nu... han är mer nöjd och sover bättre både på dagen och på natten. Hans hud har blivit mycket finare och mindre torr. Jag blir så glad! Dom 2-3 senaste veckorna har jag inte kännt igen min lilla grabb, men nu börjar den glada Texas komma fram mer och mer. Mammas hjärta!



Idag har han till och med legat för sig själv och lekt en stund  =D


Sötungen min!  <3


Dagen:

Har umgåtts med vänner större delen av eftermiddagen, fikat och myst på... mycket trevligt!
Sen på vägen hem så åkte jag förbi Maxi och handlade lite mat, med betoning på lite för Texas tyckte inte det var nå kul att handla. Han börja gråta lite och fan vad folk började GLO! Jag blev skitstressad och tänkte att jag skyndar mig till kassan och betalar. Fick värsta blicken av nån gammelgubbe som säkert tänkte: Unga flickan som inte kan ta hand om sitt barn! Ja, det kändes så iallafall. Gubbstrutt, sköt ditt!!!

På kvällskvisten har jag städat, rengjort kamin och plockat tvätt medans Texas mest har sovit. Och nu ska jag själv gå och sova, imorgon väntar nya äventyr.  =)

God natt!

Lycka

2009-02-04 / 09:31:09
Hur underbart är det inte att vakna intill världens finaste bebis varje morgon? Titta på honom, stryka hans runda kind, snusa honom i håret och pussa hans panna.... Jag älskar min lilla Texas mer än livet.

Forts.

2009-02-03 / 20:42:37
Jo, varför jag också tror att det är tvättmedlet är för att han är jättelen och fin där blöjan sitter så det verkar ju som att problemet kommer UTIFRÅN... och nä, vi tog ju inga sprutor igår heller eftersom han är så missnöjd. Så dom tar vi på onsdag nästa vecka. 

Idag har vi varit hemma hos Sofia och Astrid på fika. Trevligt trevligt! Åh så snyggt dom har det!
Jag hade med mig mig min urgoda morotskaka som jag själv inte fick smaka... buuhuu.... Men dom andra tyckte om den iallafall och det är ju huvudsaken.  =D

Nu har jag tvättat ännu mera... Texas ytterkläder, lekfilt m.m.... håller tummarna att det bara var tvättmedet han inte tålde!

Morgondagens schema är TOMT och Fredrik jobbar dygn så det känns lite trist när man inget har att göra.  =/
Är det någon som har lika tomt schema som jag som vill hitta på något?

Mjölkallergi?

2009-02-03 / 17:05:00
Jo, som ni säkert redan läst i tidigare inlägg så har Texas varit missnöjd och grinig dom 2 senaste veckorna. Har inte velat ligga själv, vill helst att man ska gå med honom, svårt att komma till ro och sova på dagen, sovit dåligt och legat och kasta huvudet fram och tillbaka samt gnidigt sig i ansiktet på natten osv. Jag har ju trott att det är ett utvecklingssprång men det verkar ju som att det är något annat...

Så igår när vi var på BVC för att ta första sprutorna så berättade jag för Ulla(vår BVC-sköterska) om hur läget ligger. Jag berättade även om hur torr och rödflammig han är på kroppen och att vi smörjt in han som tokar men det hjälper inte och att det verkar som att det kliar ibland. Så hon tyckte att jag skulle sluta helt med mjölk(= allt som inehåller mjölk) och ge honom mjölkfri ersättning för att se om det är mjölkallergi. Så nu får jag inte äta någonting typ... jag lär ju gå ner ett par kilo på köpet iallafall.
Så vi ska testa detta fram till nästa vecka på onsdag då vi får träffa barnläkaren.

MEN jag är ju inte helt säker på att det ÄR mjölkallergi... för nu i precis samma veva så har vi bytt till Neutral tvättmedel eftersom vi misstänkte att han blev så torr pga tvättmedlet. Igår och idag har jag tvättat upp ALLA hans kläder, sängkläderna i vår säng, hans säng och vagnen.
Jag har ju märkt att jag blev alldeles torr om händerna då jag handskades med den nytvättade, blöta tvätten med det gamla tvättmedlet så det kan ju vara att han inte tålde det?

Och nu är det ju jättesvårt att veta när han blir bättre om det är pga tvättmedelsbytet eller mjölkborttagningen?! 

Fråga

2009-02-02 / 22:25:27
Vet ni vad dethär betyder?



Om ni inte vet det så får ni vänta på svar till imorgon för jag är för trött för att berätta nu.

God natt!

Utmanad

2009-02-02 / 18:59:20
Jag har blivit utmanad av Sofia att gå in under min 6:e bildmapp
och lägga upp bild nr 6 därifrån.


Flytten till Alvik i slutet av juni -08



Och eftersom vi har 2 kameror så har vi också 2 kameramappar så jag lägger upp bild nr 6 från 6:e mappen från 2:a kameraalbumet också.  =) 


Mina dykgrabbar testar torrdräkterna på Pontusbadet Mars -08

Borta

2009-02-01 / 14:47:19
Jag blir kvar i föräldrahemmet en dag till... känns trist att åka hem till ett kallt, tomt hem utan mat i kylen. Och här har man ju all barnvakt man vill också.  ;)
På tal om barnvakt... Igår morse vaknade Texas redan 6:45 efter en inte allt för rolig natt och då kom morfar och hämtade honom så jag fick sova vidare till efter 9, LYX!  =)

Idag fyller pappa 51 år GRATTIS GRATTIS gammelgåben!  ;P
Jag bakade en Mariannetårta till honom imorse som vi mumsade i oss för ett tag sedan. Och nu ska jag snart laga lite köttfärsjärpar som vi ska äta till middag.

Pappa, brorsorna och några till fick 7 rätt på travet igår och delade på 21000:-, vilket blev 3000:- var... som vanligt så vinner dom när jag inte är med och spelar. Humf! Jag är nästan alltid med och spelar men dom få gånger jag avstår så vinner dom några tusen var. Äsch, jag är glad ändå. Jag är fattig men lycklig och det är väl ändå bättre än att vara rik och olycklig eller hur?  =)
Grattis till dom iallafall, nästa gång tar vi miljonerna!  =D