Härliga helg

2010-10-31 / 13:37:04
Bloggen har blivit lite lidande de senaste dagarna... har inte rikitigt prioriterat att dega framför datorn då världens bästa pappa och man har kommit hem efter 5 dagar i Halmstad. Texas blev så så glad att se sin pappa! <3

Igår firade vi min födelsedag lite mera och jag gjorde en mycket god tre-rätters. Fredrik sa att det kändes som att det var han som fyllde år, men jag tycker ju att det är så roligt att laga mat så det gjorde jag mer än gärna. :)
Det blev skagenröra på smörstekt toast till förrätt, entrecote med potatiskroketter(smaksatta med bacon och färsk persilja) till varmrätt och frozen cheesecake med hallon till efterrätt.

Idag är jag i "boar"-tagen och har rensat i vas+ljus-skåpet samt skafferiet. Vi var ute i finvädret på förmiddagen och tur var det väl att vi gick ut då för nu är det grått och regnigt.

Jag längtar som en galning efter JULEN! Har idag kollat nätet efter en snygg julgran, och det lutar åt att det blir en med ledlampor i grenarna, väldigt fiffigt och snyggt! :)

Nu ska vi måla med fingerdärg. Adios.

Polkagris

2010-10-28 / 13:20:45



Jag ÄLSKAR min OnePiece. Den är rolig och otroligt skön. Jag ser lite lustig ut i den med gravidmage haha men det bjuder jag på. :P

Detta är nog ett plagg som man antigen hatar eller älskar. Mamma sa att det ser ut som en pyjamas haha! Men jag kunde ju inte bry mig mindre om vad andra tycker, för huvudsaken är väl att JAG SJÄLV tycker om den.

Jag är en sån tvättäkta mjukistjej! Går A L L T I D omkring i mjukiskläder hemma.
Kläder måste vara bekväma i första hand, jag äger då inte ens ett par tighta jeans. Antingen använder jag baggyjeans, leggings eller strumpbyxor(ja till klänning då förstås) när jag går utanför dörren.

Paket från Norge Tack älskling!

2010-10-27 / 15:40:56

img_3451 (MMS)

Paket från Norge Tack älskling!

27 år

2010-10-26 / 20:25:02


Go fika! Små jordgubbspajer, hummingbird cupcakes, mini banana toffee pies, kladdmuffins med chokladfudge.


Fina presenter från familjen Barsk. Älskade Marimekko-skålen i gråsvart, söta bakformar, supersnygg "vattenkokare" och fiffig örtsax.


Jättefina tvättmedelstunnor från Josse och Patrik, blir så fint i "nya" tvättstugan. :)

Sen fick jag en blomsterkvast av Kenneth + familj, jättefina rosa blommor... och pengar av min mormor + moster Monika.

Tusen tack för allt!  

Present av mor och far får jag på torsdag och present av älsklingen får jag hämta ut på Preem imorgon!

Jag saknar min älskling!


 

Idag blir man tydligen ett år äldre. Blomb...

2010-10-26 / 13:46:28

img_1030 (MMS)

Idag blir man tydligen ett år äldre. Blombudet kom tidigare, tack älskade mamma och pappa!

Ensamstående

2010-10-25 / 21:10:11

Denna vecka får jag prova på hur det känns att vara ensamstående. Fredrik åkte iväg med en taxi till flygplatsen TIDIGT imorse. Han är på kurs i Halmstad och kommer hem först på fredag vid 17-tiden. 

Första dagen har gått bra. Texas har varit på dagis ett par timmar och jag har bakat och besökt barnmorskan. SF-måttet låg på 26-27cm och allt var bra med mig och bebis. :)
BM frågade om jag ville vaccinera mig mot influensa och jag sa blankt nej.

Sen har det varit full rulle och en del att fixa inför morgondagen... men nu har jag precis tagit en dusch och ska bara plocka lite till i köket innan jag tar kväll.  

Hämtade ut ett paket från La redoute idag(födelsedagspresent till mig själv ;)) och det var ingen dålig present man fick med beställningen:


Bodybutter och tvål som doftar UNDERBART från The Body Shop, I like!

Tvättstugan

2010-10-24 / 18:21:35

FÖRE


EFTER




FÖRE


EFTER




FÖRE


EFTER



Nu fattas det fortfarande 2 inredningsdetaljer, samt ny matta.
Gardintyget älskar jag inte men det får duga tills vidare...
Annars är vi helnöjda både jag och Fredrik! :)

Total kostnad: 951kr

Väggfärg, dörrfärg, sprayfärg(till tvättkorgen), penslar, tejp m.m 595kr

Väggord, handdukar, tyg, blomma, krok 356kr

Väggord från Tradera/Vinylahem
Handdukar från Åhlens
Tyg från Ohlssons tyger
Blomma från Ica MAXI

Kycklingwok

2010-10-24 / 15:32:31

...med nudlar och grönsaker i sötsur sås!



Hemmagjord sötsur sås som smakar som på kinarestaurang
 
1 msk olja
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk salt
3 msk strösocker
4 dl kycklingbuljong
1 msk potatismjöl
1 msk vinäger
2 tsk tomatpuré
3-4 ringar konserverad ananas(liten burk) i bitar + juicen som ananasen ligger i

Häll juicen från anananaskonserven i en kastrull tillsammans med alla ingredienser förutom ananasbitarna. Låt koka upp tills såsen tjocknat. Blir såsen inte nog tjock så red med lite mer potatismjöl(utspätt i lite vatten) eller maizena redning eller dylikt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, tomatpure eller vinäger efter smak. Du kan sätta i en tesked(eller mer) sambal oelek om du vill ha en starkare sås. Ställ såsen åt sidan och tillsätt ananasbitarna.

Kycklingen(3 filéer) strimlar jag och steker på hög värme i stekpanna och saltar. Sedan tillsätter jag 2 morötter i strimlor, 1 grön paprika i bitar och 1 liten burk vattenkastanjer. När det har fått steka på en stund så häller jag över sötsur såsen.   

Nudlarna(4 "portionsnystan typ ICAS äggnudlar) kokar jag(enligt förpackningen) och wokar sedan i olja i wokpanna. Precis innan servering häller jag över sötsur såsen(med kyckling och grönsakerna i) i wokpannan tillsammans med nudlarna. Serveras med fördel tillsammans med thai sweet chili sås!

Föredrar man att äta ris till så kokar man helt enkelt ris istället för nudlar och blandar det inte med sötsur såsen...
Räcker till 4-6 portioner.

Smaklig måltid!  



En dålig bild på kulan, v29. :)

2010-10-24 / 13:49:36

img_1014 (MMS)

En dålig bild på kulan, v29. :)

Nya vinterskor till grabben

2010-10-24 / 09:23:43




Märket är Ketch, finns att köpa på Doffi för 400-nånting...

Bra passform, ordentlig sula med bra fäste, ullfoder, vattentäta upp till skaftet, lätta att ta på. Jag tvivlar på att Texas kommer frysa i dessa i vinter! Jag känner mig riktigt nöjd med dessa! :)

Nu har han allt han behöver för att klara en riktig vargavinter.

Vägra sova

2010-10-23 / 08:45:10
Texas vaknade tidigt igår, redan 6:40. Så vi trodde att det skulle bli en tidig kväll för Texas... haha så feeel man kan ha. Han härjade på till kl 23! Vi trodde han skulle gå och sova vid 19...

Men han fick helt enkelt vara uppe och ha fredagsmys med mamma och pappa, mumsa popcorn och titta Idol. :)

Vid 21:30 så var han ju faktiskt trött men han vägrade sova. Ja vad gör man? Bara låta ungen vara uppe. Man blir furundrad över hur mycket en liten 2-åring orkar med. ;)

Nu sitter jag uppe själv(sover aldrig längre än till 8) och mina prinsar sover så gott. Idag ska Fredrik på fotojobb och jag och Texas ska gå på stan med farmor under tiden. Texas behöver nya vinterskor(dom gamla var visst för små) och jag ska köpa en gardinkappa+lite annat  till tvättstugan. Det blir så snyggt så! Nu är jag bara grymt irriterad att mattan jag vill ha från Rusta är slut. :( *fnys*

Dags för te och macka. God morgon.  

Jag boar

2010-10-20 / 20:59:47
Mest i mitt huvud då kroppen inte riktigt orkar så mycket som jag vill. Men jag har fått målat en del i tvättstugan idag... det blir snyggt! Jag ser slutresultatet framför mig i mitt huvud! Och det ÄR SÅ R O L I G T att renovera(så länge det är lagom stora projekt iallafall)!

Jag kom på en riktigt bra idé på en personlig inredningsdetalj som jag delar med mig av senare då det är färdigt... ni kommer garanterat att gilla den! Fredrik nappade då direkt. ;)

Idag har Fredrik och Texas varit på playdate med Fredriks kompis Widde och hans dotter Tyra, 15 månader. Dom var till Hertsön och badade i varma barnbassängen. Roligt för Texas och få åka på aduus(badhus) 2 gånger på 3 dagar. :) Nästa gång blir det Pite havsbad om jag får bestämma.

Nu ska jag fundera ut vad jag är sugen på för kvällsfika...

Veckans matsedel

2010-10-19 / 14:04:41

Mån: Spagetti och köttfärssås
Tis: Spagetti och köttfärssås
Ons: Fiskgratäng(med räkost och cremefraiche) och mos
Tors: Kebabgryta med ris
Fre: Kycklingwok med nudlar, grönsaker och sötsur sås
Lör:Nachotallrik
Sön: Håller vi öppet

Just nu håller jag på att provbaka ett nytt recept på muffins med cream cheese och hallon-fyllning. Hade nog tänkt satsa på en massa goda muffins och cupcakes till mitt kalas på tisdag... istället för tårta. :)

Planerar...

2010-10-18 / 19:12:58
... för en mini-makeover i tvättstugan. Ooooh så roligt! :D 
I veckan ska vi måla över den förskräckliga vinyltapeten med en ljusgrå nyans. Sen blir det att köpa en ny matta och en ny gardin. Så jag surfar runt på styleroom för lite inspiration! Helst av allt hade jag velat ha ny bänskiva, ny ho, kakel och hela kittet men det får bli ett senare projekt... om ett par år. 

Annars har det varit en bra dag. På förmiddagen var vi till Gammelstan och badade, det var vi och 2 personer till i hela simhallen så det var LYX. ;)

Nu har lilla hjärtat precis somnat och jag ska snart kolla halv 8 hos mig.  

Samlingar

2010-10-18 / 15:53:43

Jag har på senare år börjat samla lite smått på tre olika ting. Sen kanske mina samlingar är så pass små så jag vet inte om jag kan kalla dom för samlingar... men dessa saker är jag lite extra förtjust i att samla på mig:


Marimekko-skålar... jag ÄLSKAR dom!




Ljuslyktor i alla dess former och storlekar. Favvosarna är mina Ittala kivi-lyktor i ljusrosa och min lilla och stora spiralväggljusstake och så dom nya jag har köpt såklart. Sen finns det en hel del i skåpet som plockas fram efter säsong och inredning. Jag kan INTE motstå att köpa en fin ljuslykta om jag ser en. ;)


Sjalar... 12 stycken har jag och dom blir fler och fler sakta men säkert. Blir väl att jag köper en varannan, var tredje månad. Det är snyggt med sjal, dom är mysiga att bära och dom kostar oftast inte mer än 60-80kr så det är VÄLDIGT lätt hänt att man köper sig en då man hittar en snygg.
Favoriten just nu är leopardsjalen som ni ser längst ner på bilden, jag ÄLSKAR den!

Vad samlar du på? :)

Och en ljuslykta till ;)

2010-10-17 / 17:52:49



Finaste värmeljushuset från Rusta, och ny duk med lurextråd(glittrig tråd) i. LOVE IT!

Tack fina Sofia för tipset! :)

Det har blivit riktigt mysigt i vardagsrummet nu! Jag är helnöjd! Ska se om min fotograf kan ta bra bilder någon dag...

Sovmorgon?

2010-10-17 / 09:03:07
Igår lånade vi ut Texas till farmor och farfar, han har sovit över och ska hämtas på eftermiddagen. Saknar mitt lilla hjärta! <3
Jag och Fredrik har haft lite kvalitetstid här hemma. Vi lagade goood middag, entrecote med potatisgratäng, badade bastu, svullade en massa godis, slöade i soffan och såg film. Mysigt! Ibland behöver man lite egentid tillsammans. <3

Jag tog sovmorgon till 7:40... wooow. Men jag är ju van att vakna vid 7 så det var sovmorgon för mig. Fredrik sover då ännu. Nu är det dags för frukost i soffan!

Trevlig söndag! :)

Man kan aldrig ha för många...

2010-10-15 / 18:29:06

...ljuslyktor! Eller hur? :)





Ursäkta bildkvaliten...

Ljuslyktorna är från Jotex och dom lyser jättefint och mysigt. Jag är mycket nöjd med mitt senaste inköp.

Godmorgon fredag

2010-10-15 / 09:32:06



Vilken vacker morgon att vakna upp till. Tänk vad vackert väder och sol kan påverka ens humör egentligen? Jag har märkt av att mitt humör styrs en del av vädret... fast nu för tiden är jag så väldigt lycklig så det spelar egentligen ingen roll vad det är för väder. Jag lever ett sånt rikt liv! Jag har allt man kan önska sig förutom guld och diamanter.

Dagarna går i en RASANDE fart! De 2 senaste dagarna har vi varit på kalas. På onsdagen var vi och firade Rox som fyllde 2 år och igår var vi och firade kusin Neo som fyllde 1 år. Mycket tårta har det blivit den senaste tiden men jag klagar inte. ;)

Igår på förmiddagen bakade jag tekakor. Jag är helt GALEN i bröd denna graviditet så lite nybakt bröd är ren lycka för mig. Jag tar hellre en kvällsmacka än en påse godis på kvällen så då kan ni tänka er hur crazy jag är i bröd just nu.

Texas har levt rövare 2 kvällar i rad nu. Onsdagkväll var han vaken till 21:30 och igår till 22:15. Men han är så jäkla söt, kramig och glad så det gör ingenting. Underbara barn! Men ikväll Texas då vill mamma se IDOL ifred. :P 

Bilder från kalaset

2010-10-12 / 20:13:05



Texas öppnar paket


Kusinerna Wille och Neo kommer på kalas


Min kick-ass supergoda smörgåstårta som gick åt som smööör


Texas blåser ut ljusen


Öppnar paket med morfar


Bygger lego med Rox och morfar


Alice käkar tårta

Feber

2010-10-12 / 10:16:35

Texas fick feber igår när han kom från dagis. Somnade i soffan mellan 16-18 och låg sen och vilade och kollade på tv tills alvedonen kickade in. Då blev han busig och lekte på fram till 21:30 då jag testade att lägga en pigg pojke och det funkade! ;) 

Idag känns han feberfri och leker på som vanligt. Var rätt grinig när han vaknade men det kan han ju vara en vanlig dag också så...

Första gången han blivit sjuk på hela hösten, annars har han bara varit lite snorig och lite lite hostig men inte sjuk. Han har ett bra immunförsvar min pojke, precis som jag själv... jag har varit frisk hela graviditeten förutom den där febernatten då jag åkte in till VC dagen efter.

Idag jobbar Fredrik till kl 15 och sedan är han ledig till på fredag då han jobbar pass och sen ledig till på tisdag. Skönt att ha pappa hemma. :)

Grattis lilla älskling!

2010-10-11 / 09:34:22




Hurra hurra hurra för Texas som fyllde 2 år i fredags!

Vi har haft en intensiv men väldigt rolig helg. Tack alla inblandade! Texas är jättenöjd över alla fina saker och har så roligt med alla nya leksaker. :)

Jag ska knåpa ihop ett "kalas-inlägg" med bilder... men det var så mycket bilder att kolla igenom så jag gör det senare.

Nu är vi tillbaka i vardagen, känns för stunden väldigt skönt. Fredrik jobbar idag och Texas är på dagis. Jag ska plocka bort lite ballonger och handla. Måste bara komma på vad vi ska äta i veckan...

Idag går jag in i 7:e månaden och det är prick 3 månader kvar till DO-day. Spännande! :)

Kökstjänst

2010-10-07 / 13:20:32
Idag har jag kökstjänst från morgon till kväll.
På förmiddagen var jag till Kvantum och handlade och sen jag kom hem har jag bakat 2 tårtbottnar, kokat hallonsylt och nu håller jag på med vaniljkrämen.

Jag har fortfarande en hel del kvar att göra:
-Göra röror till smörgåstårtorna + fylla smörgåstårtorna
-Vispa grädde och bygga ihop princesstårtorna
-Göra lite gottie tills ikväll då Josefine kommer
-Städa av golven i hela huset

När Josse kommer så ska vi blåsa upp ballonger och pynta med serpentiner. :) 

Välkomna på kalas på fredag från kl 10:30-18:00 eller lördag 10:30-15:00!

Dags att fortsätta... kul är det iallafall! Jag ÄLSKAR att tillverka godsaker! :) 

2-års Texas

2010-10-06 / 12:19:10

Blev inspirerad av en vän att berätta om hur Texas är nu när han strax blir 2 år.

Han pratar, pratar, pratar och pratar. Han kan säga dom flesta "vanliga" orden som man använder till vardags. Speciellt på morgonen så brukar han "berätta" en massa. En morgon för ett tag sedan sa han mommo, dugan(stugan), brum(fyrhjuling), battu(bastu), älg(morfar brukar låta som en älg). En liten berättelse om sånt som hör ihop med en vistelse till stugan. :)
Han pratar sällan i meningar med mer än 2 ord. Det blir oftast ett ord i taget. Men han utvecklar språket mer och mer för varje vecka som går.

Han förstår i princip allt vi säger åt honom, och sen om han väljer att göra det vi säger är en helt annan femma. ;)

Han är helt och hållet tokig i fordon! Bilar, traktorer, brandbilar, fyrhjulingar osv. Han leker och brummar med sina små leksaksbilar mest hela tiden. Och älskar att få se på riktiga fordon. I söndags följde han med sin pappa och hälsade på på jobbet och kollade på brandbilar, det var en hit!

Han tycker jättemycket om att vara ute och kan bli riktigt arg när han måste gå in.

Hans favorit tv-program är Mutte(Musses klubbhus) och Mammy(Händige Manny) på PlayhouseDisney.

Han har för ett tag sedan blivit rädd för pypan(flygplan) och ska fort komma upp i famnen när han hör flygplan ute.

Han äter bra. Blodpudding, korv, pannkaka, pasta, palt, köttbullar, hamburgare och pizza är nog favoritmaten. Och momat(tomat) är han helt galen i!

Sover inte på dagen men sover från ca 18:30-7:30 på natten. Är jätteduktig på att sova i sin storkille-säng.

Busar och gör hyss som dom flesta andra barn.

Är blyg(till en början) när han träffar folk som han annars inte träffar så ofta. Och har då en tendens att stoppa in nästan alla fingrar i munnen.

Säger ofta sitt namn Tekka, Tekkas(Texas) och håller samtidigt handen mot bröstet eller pekar på sig själv. 

Hjälper väldigt gärna till med maten, dukar bordet, tömmer diskmaskinen, fyller tvättmaskinen, hämtar posten(och bär den själv tills han kommer på att han ska göra något annat och då kastar posten i en lövhög). ;)

Har aldrig någonsin blivit klippt. :P

Han är verkligen världens underbaraste unge och jag älskar honom till månen och tillbaka!

Hahahaha!

2010-10-06 / 09:12:45
Fick en kommentar av Anonym som sa att sonen är i behov av frisör han också. Haha!
Det finns det säkert många som tycker men jag älskar hans hår, sen är det ju inte helt optimalt att luggen hänger för ögonen ibland men det går ju att använda vax. Och luggen håller på att sparas ut så så är det med det. Däremot ska jag klippa av typ 2 cm av nackhåret så det är lika långt som resten av håret, så ja han behöver klippas. ;)

Sen att okända människor kallar Texas för hon ibland det kunde jag inte bry mig mindre om.

Igår var hursomhelst JAG till frisören, blev klippt och slingad så nu känner jag mig ordentligt uppfräschad i håret. Nu kan jag ju till och med visa mig ute utan att sätta upp håret. Ska försöka lägga upp en bild här någon dag när min personliga fotograf har fotat mig.

Onsdag idag, Texas är lämnad på dagis för en liten stund sedan och pappan jobbar dagtid mån-tors denna vecka. Idag står städning på schemat, så det är fint till kalaset... men först den obligatoriska morgonsurfningen. God morgon!

Syprojektet...

2010-10-03 / 21:42:41

... är klaaart! :)

Det blev en OnePiece(huvtröja+mjukisbyxa i ett) till Texas. Originalet hittar du här.





Jag har ritat mönstret själv utifrån ett färdigt mönster på en huvtröja och en mjukisbyxa med en del ändringar efter Texas mått. Men den blev ju inte perfekt. Nästa jag ska sy får kortare + smalare ärmar, större huva, lite mera "häng" i grenen samt en ficka på magen(som originalet).

Fredag & lördag

2010-10-03 / 10:04:40

På fredagen var det full rulle hela dagen. Vi lämnade hemmet 9:40 och kom hem vid 18-tiden.
Först var vi på trevligt besök hos Hanna och pojkarna, där var även Marie och Emma + barn. Vi blev bjudna på god lunch och Texas åt som att han inte hade sett mat förut. ;)


Texas p-nappar på väg till Bergviken

Sen åkte vi vidare och skulle hälsa på moster Emma men hon var tvungen att jobba så det blev bara att lämna bilen som hon skulle transportera till Överkalix under helgen. Nu är BÅDA bilarna på verkstan! Skrotbilar! Tacka gudarna att jag har föräldrar som äger en verkstad annars hade vi varit ruinerade. :S

Efter bil-lämningen åkte vi och handlade lite på Kvantum och sedan åkte vi till Björks och firade Tobbe som blev ett år äldre och där blev vi bjudna på pizza och gräddtårta. :)

Lördagen spenderades till större delen hemma, med undantag för en tripp till Storheden där vi strosade omkring och tittade i affärer.
Jag satte igång ett sy-projekt som eventuellt blir färdigt idag...


Jag rensade i sminklädan och satte dit förvaringslådor så nu är det ordning och reda. Det var total kaos innan, nu HITTAR jag ju till och med det jag behöver.


Det är trevligt med barn som sitter och rensar ur salladsskålen. Klok unge. :)