Recept på pizzasallad
2009-09-27 / 09:22:49
Tänkte dela med mig av receptet på pizzasalladen då jag själv tycker att den blev väldigt god, NÄSTAN som Waldorfs. ;)
Jag är inte den som går efter något recept då jag lagar mat, jag kör mest på känn. Så måtten är UNGEFÄRLIGA, ni får smaka er fram!
1/4 vitkålshuvud
4 msk matolja
1 msk ättika
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl socker(MINST!)
2-3msk inlagd paprika(tror det heter paprikasallad till och med)
ev en skvätt vatten om kålen är torr(typ vinterkål)
Blanda ihop alla ingredienser utom vitkålen och paprikan i en stor skål. Blanda tills sockret löst upp sig.
Strimla kålen i en matberedare eller med en osthyvel.
Häll över kålen och paprikan i "vinägretten" och rör om ordentligt. Smaka av.
Är salladen för sur så tillsätt mer socker, och är salladen för söt så tillsätt en skvätt vinäger.
Låt stå i kylskåp minst ett par timmar innan servering. Gärna 1 dygn.
Hemligheten till en GOD pizzasallad är socker... jag lovar.
Jag är inte den som går efter något recept då jag lagar mat, jag kör mest på känn. Så måtten är UNGEFÄRLIGA, ni får smaka er fram!
1/4 vitkålshuvud
4 msk matolja
1 msk ättika
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl socker(MINST!)
2-3msk inlagd paprika(tror det heter paprikasallad till och med)
ev en skvätt vatten om kålen är torr(typ vinterkål)
Blanda ihop alla ingredienser utom vitkålen och paprikan i en stor skål. Blanda tills sockret löst upp sig.
Strimla kålen i en matberedare eller med en osthyvel.
Häll över kålen och paprikan i "vinägretten" och rör om ordentligt. Smaka av.
Är salladen för sur så tillsätt mer socker, och är salladen för söt så tillsätt en skvätt vinäger.
Låt stå i kylskåp minst ett par timmar innan servering. Gärna 1 dygn.
Hemligheten till en GOD pizzasallad är socker... jag lovar.
Kommentarer!
Postat av: Marie
Å socker! Det visste jag inte, det ska jag lätt prova nästa gång. :)
Postat av: Jonna
åh ska genast prova :)
Postat av: Anonym
åh ska genast prova :)