Idag är jag less

2009-03-31 / 20:50:56

Less på avundsjuka. Less på att man inte får vara stolt över sig själv och tycka att man är bra.... och mest av allt är jag less på att jag tar åt mig och låter mig tryckas ner.

Ja, idag är jag less men imorgon reser jag mig ur askorna likt en fågel fenix starkare än någonsin.

Tokbebis

2009-03-30 / 20:56:35
Hörde lite stånk från sovrummet nyss och jag gick in och såg en bebis ligga på tvären och sparka i spjälarna, tokbebisen min. Han har blivit så rörlig på senaste och hans lust att krypa och ta sig någon vart är STOR. Det är så underbart att se sitt barn utvecklas, jag njuter! Jag tycker det blir roligare och roligare för var dag som går... 

Idag har jag och Texas varit och hängt gäng med Soppatorsk och Poxy, det var riktigt trevligt. Hon bjöd på mat, fika, kaffe, cola, te och till och med en body till Texas fick vi med oss hem. Tach så jättemycket för allt vännen! =D

På vägen hem åkte vi förbi Lindex och köpte en ny vårmössa till Texas för den han hade tidigare är för stor och vill bara glida ner för ögonen hela tiden så den får vi använda senare i vår.
Vi var även förbi H&M och testade bh:ar... vilket mörker säger jag då bara. Så mycket spets, skrika färger och grymt osköna bh:ar! Blir nog att kolla på Lindex istället.
På tal om bh:ar... nu när det gått ett par veckor sedan jag slutade amma och det inte finns en droppe mjölk kvar i brösten så måste jag säga att brösten inte tagit så mycket stryk av amningen som jag trodde att dom skulle göra och det är jag väldigt glad över. Överhuvudtaget så har graviditeten, förlossningen och amningen knappt lämnat några spår alls efter sig så jag känner mig lyckligt lottad! Jag tillhör nog kategorin kvinnor som är som gjord för att föda barn trots allt. ;)



forts på förra inlägget

2009-03-30 / 08:52:23
jo, detdär med maten... var trött igår så orkade inte skriva färdigt det som jag ville ha sagt... MEN hur som helst så trodde jag ju aldrig att det skulle gå så fort och lätt! Inte har det gått helt problemfritt men det hade jag ju inte räknat med att det skulle göra heller...
Jag har haft en plan i bakhuvudet redan innan Texas kom till världen om att helt enligt WHOs rekomendationer helamma till 6 månaders ålder och sen byta ut mål sakta men säkert och sluta amma helt vid ca 8 månaders ålder. Det vet jag ju mycket bättre nu att det funkar inte på alla barn och absolut inte på mitt. Redan vid 4 månaders ålder så tappade Texas intresse för bröstet och på slutet så fick jag vara glad om han ens sög i 3 minuter.

Vatten är han fortfarande dålig på att dricka men jag tar det med ro. Vi erbjuder honom vatten vid varje måltid utan att pressa honom. Vi har testat med olika flaskor och igår fick han testa pipmugg och lös upp som en sol och klunkade i sig betydligt mer än då han dricker ur nappflaska så där har vi nog svaret på det lilla problemet. ;)

Det är så himla roligt nu när han har blivit duktig på att äta! =D
MEN det krävs ju en hel del planering. Inte bara det att man måste packa med sig mat, sked, skål, flaska, haklapp osv när man ska bort men också att mat ska kokas och frysas in, sen så får man inte glömma att ta fram och tina den också. Nu äter ju inte Texas bara hemmalagad mat men tanken är ju att han åtminstone ska äta hemmalagad mat då vi är hemma och ta med färdigköpt i väskan när vi ska bort.
Jag tycker det är roligt att laga barnmat, det är en utmaning att försöka laga så god mat som möjligt fast man är rätt begränsad då man inte kan använda dom smaksättningar man är van vid då man lagar "vuxenmat".
Och sen så blir det betydligt billigare och helt säkert nyttigare också vill jag tro.

Inte så illa pinkat

2009-03-29 / 22:37:51

Vet ni? Texas är inte ens 6 månader gammal och han äter redan uteslutande riktig mat från morgon till kväll(och sen välling en gång på natten)! Visst är han duktig?! =D

Vissa kan säkert tycka att vi gått för fort fram och slutat med bröstmjölk/ersättning för tidigt men det bryr jag mig inte om... För jag har följt hans signaler och ökat på i hans takt och det är han själv som har VALT det. Låter kanske skitkonstigt för en del att förstå men så är det.

God natt!

Sommartider hej hej?

2009-03-29 / 16:17:25
Känns mer som vinter nu när snön VRÄKER ner... deprimerande.

Även om klockan har ställts fram en timme inatt så vaknade Texas ändå kl 8 som vanligt. Jag trodde helt säkert att han skulle sova till 9 men ack så fel jag hade. Fast det gjorde då ingenting för vi skulle ändå packa oss in i bilen och åka till Överkalix över dan och här sitter jag nu och myser i fåtöljen med datorn i knät.

Och inte missade ni väl den SJUKT spännande och avgörande tävlingen i damernas skidskytte där Helena Jonsson tog hem segern i totala världscupen! Jag, pappa och Fredrik satt och skrek i vardagsrummet i sista stående skyttet... fan vad bäst hon är!


Lillasyster Elin har tagit några fina bilder på Texas:






Lördag förmiddag

2009-03-28 / 10:41:33
Förstår ni hur underbart det är att vara frisk?! Är det något man tar för givet så är det just sin hälsa... man förstår inte hur bra man har det när man får vara frisk, det var en tanke som dominerade när jag var sjuk igår.

Idag ska jag fortsätta göra fint i köket... började i torsdags med att sy nya gardiner och ska fortsätta piffa på idag. Sen behöver huset städas från golv till tak(som vanligt). Så det finns att göra...  

Lite bilder på världens underbaraste:







Mamma älskar dig!



Matförgiftad

2009-03-27 / 19:42:16
Fy fan fy fan fy fan vad jag har mått skit idag! Det går inte att beskriva hur dåligt jag har mått trodde helt seriöst att jag skulle dö där ett tag...

Ska väl ta det från början... igårkväll mådde jag lite illa när jag gick och la mig men tänkte inte så mycket mer på det utan somnade rätt gott. Vid 1-tiden vaknar jag och känner att jag måste spy så jag går upp och sticker fingrarna i halsen och spyr ENDAST upp McD-cheeseburgarna som jag ätit till lunch. Därav misstanken om matförgiftning...
Går och lägger mig själv i karantän på soffan IFALL det skulle vara magsjuka. Fryser som en gris och bäddar ner mig iklädd en morgonrock under 1 filt och 2 täcken.

Kl 7 vaknar jag och är törstig men känner att jag inte klarar av att kliva upp, så jag ligger och stirrar på klockan och väntar på att Fredrik ska vakna. Klockan tickar på och kl 8:10 har han fortfarande inte vaknat så jag ropar på honom och han kommer och ger mig dricka.
Resten av dagen mår jag skit, skit, skit och åter skit. Som världens värsta bakfylla typ.
Det är nu på kvällen jag börjat piggna till och har fått i mig lite hälsofil och proviva.

Men jag är ändå glad att det inte var magsjuka och att Texas kanske hade blivit smittad. Usch jag vill inte veta hur hemskt det hade varit om lillhjärtat blivit sjuk.

Den osminkade sanningen

2009-03-26 / 21:11:57






Fredrik ville fota lite... synd bara att han bara hade världens mest oengagerade brutta som modell... ;P

Våffeldagen

2009-03-25 / 13:07:42

Har precis gottat i mig våfflor med grädde och nygjord hjortronsylt, smaskens!

Jag måste ju tala om att jag denhär veckan har börjat motionera i hopp om att gå ner mina sista envisa graviditetskilon. Planen är att promenera 1 timme per dag och minska ner på fika, godis, läsk och vitt bröd. MEN helt utan tvång, måsten och regler för det funkar inte på mig... vill jag inte promenera någon dag pga av väder eller annat så gör jag inte det helt enkelt.

Fredrik jobbade endast 1 dag(igår) denna vecka så nu är han ledig till på måndag, skönt! Så idag ska vi på möte på banken för vi ska eventuellt flytta alla våra miljoner till en och samma bank... tänkte också gå på Ohlssons tyger och se om dom har något fint tyg att sy gardiner till köket av. Svarta gardiner som vi har nu känns ju inte speciellt vårigt.

Ha en bra dag!

Skatteåterbäring

2009-03-24 / 09:28:03

För er som inte ännu vet det så kan man kolla på skatteverkets hemsida hur mycket man får tillbaka/betala. Jag blev så glad när jag fick se vad jag ska få tillbaka! =D Det är ju så bra att man får tillbaka 30% av all ränta man betalar in... speciellt sen vi blev husägare!

Idag ska vi åka till Bjursträsk på fika och annars har vi inte så mycket planerat. Kanske åker till stan en snabb sväng efter det, vi får se... tar dagen som den kommer helt enkelt.  


Igår följde jag med mamma och Elin på stan och var bara tvungen att köpa dessa snygga kläder till Texas:

KappAhl

Jag satt och kollade på deras hemsida och hittade lite mer kläder som jag bara MÅSTE ha, tyvärr har dom inte webbshop så det är därför jag vill in till stan igen haha.


Så coola och snygga kläder! MÅSTE MÅSTE MÅSTE HA! ;P

Soliga dagar

2009-03-23 / 10:45:16
Vilka underbara dagar vi har haft nu senaste tiden! Man blir lätt bortskämd och förväntar sig att solen ska lysa varje morgon man fäller upp persiennerna. ;)

Helgen har varit toppen! Mycket mys, god mat, promenader och solsken.

Texas börjar sköta sig bättre på nätterna... han skriker inte iallafall men han kan ligga vaken länge när han vaknar för mat mitt i natten. Fast han är så söt då, ler, pratar och sprattlar så det gör då ingenting... man kan inte annat än skratta åt vårt lilla underverk.

Jag och Texas har nyss kommit in från en 1-timmes härlig promenad och snart kommer mamma och lillasyster Elin på besök.


Jag bjuder på en bild på vår solstråle:

Mat och potatis

2009-03-22 / 14:35:53
Måste bara tipsa om världens bästa receptsajt matklubben! Det går inte en dag utan att jag surfar in på sidan och dregglar över en massa recept. Jag får jättemycket inspiration av den sidan så det är perfekt när man inte vet vad man ska laga till middag. Och så kan man spara recept i sin alldeles egna kokbok också. Fiffigt va? ;)

Fredagen

2009-03-21 / 13:17:25
Det var så full rulle igår så det fanns ingen tid över för datornötande. Men jag tänkte iallafall försöka knåpa ihop lite kortfattat vad vi sysslade med igår...

Dagen började med morgonmys, gröt och sen en tupplur för far och son medans mor tog ett härligt bad. När alla var redo för dagen så åkte vi in till stan och hälsade på farmor på hennes jobb. Efter det gick vi på stan där vi bland annat fikade på nya BOs och handlade kläder. Texas skötte sig exemplariskt! Sov sött i vagnen och vaknade till lagom tills han skulle prova vårjacka på H&M.

Sen hem och vilade en stund innan vi åkte till Max och åt middag. Hem igen, grötade och badade Texas innan han gick till sängs. När han hade somnat så satte jag och Fredrik oss i soffan och kollade Så ska det låta, åt godis och drack en öl och en aquatini! För vet ni? Jag har slutat amma nu i veckan och det måste väl firas med lite gott att dricka? ;D
Dagen avslutades med bastubad och lite mer att dricka.
Vilken superdag vi hade, skitkul hela dagen! =D

Detta kom vi hem med:

Vårjacka och keps från H&M


Pyjamaser från KappAhl

Och en massa fina trosor till mig blev det också men det får ni ingen bild på! ;P




Dagens outfit


Texas fick en jättefin dreggel-lapp med posten


På kvällen så badade Texas i lill-baljan


Övertäckt

2009-03-19 / 17:31:42

På förmiddagen(kolla vad sött han håller snutte-tiger i hand :))


För en stund sedan

Texas tycker helt enkelt om att dra något över ansiktet när han sover...


Och så en bild på mami






Gäsp

2009-03-19 / 15:10:25
Vi hade typ världens sämsta natt igen så jag är helt slut... Texas vaknade x antal gånger och bara grinade och skrek. Så halv 2 gav jag och Fredrik upp och tog den "sista utvägen" och gav honom en supp och då somnade han och sov väl i allafall 2 timmar innan han började grina igen. Jag var så frustrerad och less!!! Jag kände bara att jag orkar inte mer! Fan också, vi har inte haft speciellt bra nätter någonsin(förutom någon kort period här och där) och nu efter snart ett halvår börjar jag bli ordentlig less på att aldrig få sova mer än 1-2 timmar i stöten. Jag måste ha sömn för att fungera, sömnen är väldigt viktig för mig...

helt neggo nu men det är väl så när hjärnan känns som en gammal kola.



Tidigt på morgonen när han höll på böka och grina så la jag täcket över ansiktet och då blev han nöjd och sov 1 timme till. Tokfrans.


God morgon

2009-03-19 / 09:13:24
Vilket underbart väder! Jag blir på så bra humör när solen skiner!


Baksidan


Framsidan

Nu vaknade barnet, måste kila. Ha en bra dag i solen!

Lovely

2009-03-18 / 21:59:21
Vilken bra dag det har varit idag!

Efter en natt som inte hör till dom bästa så bjöd Texas på sovmorgon till kvart över 9, det tackar vi för. Sen upp ur sängen, skyfflade i grabben gröt och gjorde iordning honom och mig för dagen, sen in i bilen och körde till Rutvik. Mötte upp Sofia vid cafeet där vi gick in och köpte varsin räksallad innan vi åkte vidare till Ida. Där var det mamma-fika och supertrevligt som vanligt! Ida bjöd på jättegod blåbärspaj och gott kaffe. *mmm*

När vi kom hem igen så lyfte jag och Fredrik över Texas från babyskyddet till vagnen och gick på långpromenad, helt underbart väder... är det bara jag som tycker att våren kom över en natt? =)
Sen sov Texas vidare i vagnen utomhus, så skönt för honom att sova i friska luften... speciellt efter en helg med feber och inomhus-sittande.

På eftermiddagen bakade jag strösselkaka och lagade haitigryta med väldigt lyckade resultat.

Och på kvällen kom Texas farmor och farfar förbi och hälsade på.

Nu är det strax dags för sängen.

Kram och god natt




Mårdhundsjakt

2009-03-17 / 22:24:34
En rubrik som ni inte stöter på allt för ofta eeey? ;)



Pappa kollar på färska spår efter mårdhunden


Här har pappa och Pär försökt elda ut mårdhunden i helgen... dom spenderade typ HELA helgen och jaga mårdhund men inte fick dom nån ;P


Fröken Larsson in da snow


Fredrico


Nice


Skoterled vad är det? Här är det off-road körning som gäller... ;)


Det blev ingen mårdhund då(igårkväll) heller men det var jävligt skönt att komma sig iväg på en skotertur. =) 


 

Hemma

2009-03-17 / 14:45:17
Nu är vi hemma igen, så skönt så! Texas har härjat på och tjurat typ hela natten så man är ju gode slut i skallen. Han hade inte feber och förkylningen har gått över så jag vet inte riktigt vad det var som var dåligt... kanske för att han sov nästan hela dagen igår? Jag tror på fullaste allvar att han ville stiga upp halv 2 inatt! Ja ja, en del vaknätter hör ju småbarnslivet till. ;)

När vi kom hem så  hann vi knappt kliva ur bilen så ropade Annika över oss på fika på deras altan, och det kan man ju omöjligt tacka nej till i detta finväder! Liselotte och Joel var också där så vi drack te och åt sockerkaka och hade det så mysigt i solen.

Nu ska vi strax äta lite tidig middag och sen så hade jag tänk baka lite bygårds/strösselkaka för FÖRSTA gången i mitt liv, spännande!

Hejs!

En sjuk gosse

2009-03-16 / 09:24:55


Nu ligger lilla hjärtat nysuppad och nerbäddad i sängen och sover så sött. Han har haft feber sen i lördags så det har inte varit någon rolig helg för honom. Nu på morgonen hade han 39,2 graders feber... vad jobbigt det måste vara för en sån liten en att vara sjuk.  :(
 Så jag har stannat kvar i Överkalix för jag ville inte börja packa in honom i bilen när han var så ledsen/missnöjd(pga febern) + att Fredrik kommer idag och passar då på att skruva i snöslungan som vi har köpt oss.
Vi tänkte nog stanna till imorgon eftermiddag.

Nu är det dags för frukost och läsa bloggar!

Makeover 2

2009-03-15 / 17:53:43
När vi ändå hade plockat fram allt smink och alla peruker så fixade vi även till mig...



Makeover

2009-03-15 / 14:42:28

När man har lite att göra kan man ju alltid sminka och sätta på peruker på ungen.





Melodifestivalen!

2009-03-14 / 21:16:26
Åh vad bra alla är! Förutom Ugglan, Emilia och Molly då BLÄ!

Jag har världens problem! Vet inte vem jag ska rösta på!!! Måns, Heat eller Malena?

Takras, skotrar, katter och folk

2009-03-14 / 18:59:29


Pärras bil blev halvt begravd under snömassorna



Pappas röda och mammas blåa skoter



Min gamla katt Casper som jag har skänkt bort till mamma och pappa ;P


Gullan



Moster Emma matar Texas



Lillasyster Elin i den sedvanliga mucktröjan

Gröt är gott

2009-03-13 / 20:13:29


Breaking the law breaking the law

2009-03-13 / 20:02:52

Nå bilder

2009-03-13 / 19:12:34

Fd X-men numera kända som äppelpojkarna


En äkta finsk Marimekko nappflaska måste ju grabben ha ;)


En bild på fröken Larsson herself

Blogga blogga

2009-03-13 / 18:49:55
Sitter i soffan med datorn i knät och har precis tryckt en schweizernöt chokladkaka mmm farligt god var den. Barnet ligger här brevid och pratar och mannen är på After Work. Var förut idag och hyrde Patrik 1,5 som vi ska se när Fredrik kommer hem. En helt perfekt myspysig fredagkväll helt enkelt.

Igår var jag ju då som sagt UTAN Texas till Ikea. Det gick jättebra! Både för mig och för honom. Han var ju hemma med världens bästa pappa Fredrik så inte behövde jag oroa mig. ;)

Idag har vi(+ några till) varit hemma hos Alexandra och fikat goda mackor, surrat och kikat på mini-Bella som endast är en och en halv vecka. Så söt så. Nu är det bara Emma som ska ploppa ut sin räka så har ALLA mina mammor fått sina bebisar...

Jo, måste ju berätta om våran underbara natt! Texas somnade kl 20 men vaknade ett par gånger under kvällen pga snor i näsan så till slut fick vi ge honom näsdroppar så han skulle få sova gott.
När jag och Fredrik gick och la oss 23:30 vakna han till och då skynda jag mig att blanda en flaska ersättning och gav åt honom medan han låg i spjälsängen. Han klunkade i sig det och somnade om. Sen sov han(utan avbrott) till 07:30!!! Fatta 8 timmar sammanhängande sömn! Helt lovley! Tyckte hjärnan funkade helt mycket bättre på morgonen haha ;)


Busigt värre

2009-03-12 / 23:19:20
Idag har jag, Sofia och Rox varit på värsta spontana svängen till Happis! Så kul det var! Tack för en jättetrevlig dag vännen, det gör jag gärna om igen! =D

Jag är för trött för att blogga så det är ju tur att Sofia var duktig och skrev ett inlägg ikväll: Läs här(klicka på här-et)!

Jag får skriva mer imorgon och kanske bjuda på någon bild.

God natt!

Inte bara mamma

2009-03-11 / 17:50:35
5 månader har gått sedan världens underbaraste lilla barn lades upp på mitt bröst. Sen den dagen blev det liv jag var van vid som bortblåst och ett nytt liv startade. Livet som mamma. Ett liv som bjuder på en del oro, sömnbrist och frustration men framför allt ett liv fullt av gränslös kärlek, glädje och lycka. Ett liv som jag fullkomligt ÄLSKAR! Jag har aldrig någonsin varit så lycklig som jag är nu och livet blir bara(om möjligt?) bättre och bättre för var dag som går.

Som dom flesta vet så innebär första tiden en fokus på barnet till 100% och man glömmer lätt bort sig själv... jag vet inte hur många dagar som har flutit förbi då jag inte ens har tittat mig själv i spegeln.
Men den senaste tiden i och med att jag håller på att sluta amma så har börjat hitta tillbaka till mig själv igen. För jag är ju inte bara Texas mamma utan jag är ju Ingela också. Att inte amma ger en sån frihet som jag verkligen behöver efter att ha varit "låst" en längre tid. Visst har jag kunnat åka iväg korta stunder innan men det har varit med en sån stress inombords så jag inte har kunnat njuta en sekund av mina snabba "utflykter". 
Jag köper nya kläder, har planer på att fixa ny frisyr och piffar till mig mer... Jag drar iväg på längre utflykter utan minsta oro eller stress i kroppen. Och även i mina tankar och framtidsplaner så är jag mer Ingela än "bara" Texas mamma. Och det är väldigt skönt att jag som sagt hittat tillbaka till mig själv. 

Jag hoppas att jag kan ge andra mammor en tankeställare att ni är inte bara mammor till era barn, glöm inte bort vem ni var innan och ta er tid att hitta på något SJÄLV utanför hemmet.

Kram 

Bilder

2009-03-11 / 16:18:24

Tunika/Klänning från ONLY som jag inhandlade i lördags 


Morfar bjuder på mosad banan...


... medans kusin Wille fick skivad banan


Bus med morfar


Roooligt


Idag


Igår


Igår - Mini Boss det stämmer ju rätt bra det ;)

Onsdag

2009-03-11 / 08:49:39
Texas ligger och sjunger i babygymmet och hans mamma sitter och äter gröt framför dataskärmen. Precis som det ska vara.
Idag ska vi få besök och det är ju alltid trevligt!

Igår var jag till Ormberget och åkte slalom och det gick kanonbra! Ja jag kom hem utan brutna ben iallafall, någon Anja Pärson är jag ju inte riktigt ännu... men jag kanske vågar mig iväg och åka med Cecilia utan att hon ska behöva skämmas ihjäl. ;)

Nä jag hade inte så mycket mer just nu... hejs

 

Shoooes

2009-03-09 / 17:48:00
Jag som precis sa att jag har KÖPSTOPP hittade 2 par billiga skor från Ellos som jag bara MÅSTE ha!


Såå fina färgglada skor för endast 149:- paret!

(Har hon börjat modeblogga nu?!)

Fritt fram för korsetter

2009-03-09 / 12:21:33
Vet ni vad jag kom på? Nu behöver jag inte klä mig amningsanpassat längre! Tjihoo! Det firades med ännu en snygg tunika som jag köpte i helgen... för det är ju just tunikor och klänningar som har varit lite svårt att använda. ;)
Men nu är det KÖPSTOPP för min del! Det ända jag behöver i klädväg här framöver är ett par nya BHar när man slutat amma. Dom vanliga jag har nu är illasittande och sunkiga. Min vita favoritBH är inte vit längre utan mer dassigt gulgrå, inte så HOT.

Sitter just nu och inväntar Rutviksmaffian men dom är ju rätt så sega!!!  ;P


Lite knöligt

2009-03-08 / 21:36:15
Idag så bestämde jag mig för att helt sluta amma på dagen och det har gått bra. Brösten känns lite knöliga men dom känns ändå inte helt sprängfyllda så jag ska nog överleva tills Texas vaknar inatt.
Dethär med att sluta amma har gått mycket lättare än vad jag trodde att det skulle gå. Mjölken sinar fort och jag känner inte att jag saknar det mysiga med att amma... mysa kan man ju göra ändå.

Men nattamningen kommer jag nog att fortsätta med ett tag till... vill ju inte gärna gå upp och blanda ersättning på natten. Ska försöka ge napp lite mer på natten, annars brukar jag ge bröstet av ren vana plus att jag vet att det är ett säkert kort, att han somnar efteråt.

Jahapp nu läker ena bröstet litegrann... intresseklubben antecknar.




5 månader

2009-03-08 / 20:24:36
Idag blir Texas 5 månader! Dubbelt så tung och 18 cm längre har han blivit på dessa 5 månader, stora killen ju.

Minibebis på BB



busunge på 5 månader


Kattallergi?

2009-03-08 / 13:07:18
Nu har Texas blivit rödprickig i ansiktet igen... på morgonen när han vaknade var han röd kring och i ögonen och på halsen, och rödprickig på kinderna. Han har blivit snorig sen han kom hit(till Överkalix) så undra om det är katterna han är allergisk mot? Eller om det bara är en vanlig förkylning?
Får se om det försvinner när vi kommer hem igen...

Han har varit dålig på att äta riktig mat också nu i helgen... så det står nog inte riktigt rätt till för mitt lilla hjärta.

Fredag eftermiddag/kväll i bilder

2009-03-06 / 22:37:41

Dricker LOKA hos mormor


Spelar plump


Mor och son


Käkar godis med morfar


Klart grabben måste ha lite fredagsgottis

Gone for the weekend

2009-03-06 / 12:19:47
När Texas vaknar från sin lunchlur så ska jag och han packa oss in i saaben och brumma iväg till mormor och morfar i Överkalix. Kul och skönt ska det bli. När man är hemma så mycket som vi är så är det skönt med lite miljöombyte ibland. Fredrik jobbar hela helgen så det hade varit väldigt trist att sitta hemma ensam och ruttna hela helgen.

Men OJ vad mycket grejer man måste ta med sig! Speciellt nu när han börjat äta mat också. Hujedamig!



Bjuder på lite bilder som är tagna för 2 veckor sedan. Texas tittar på bebistv.






SÖTUNGE!

Dagen annars

2009-03-05 / 22:33:00

Mys hemma på förmiddagen och jättetrevligt och mysigt fika hos Cecilia på eftermiddagen.
Ännu en helt underbar dag! Förstår ni hur mycket jag ÄLSKAR att vara mammaledig? =D 

Klickade precis hem en tunika(klicka) från Gina Tricot, verkligen en must have, supersnyggt med ett par leggings till i vår.


I måndags köpte jag snyggaste baggyjeansen från ONLY:




Väldigt nice att få uppgradera garderoben lite. ;)

Se upp i backen!

2009-03-05 / 21:02:58
Ja ikväll var jag som sagt iväg själv för att åka slalom i Måttsundsbacken och det gick väl sådär... eller det gick väl inte alls.... ska jag vara helt ärlig så gick det åt helvete!

Efter att jag gått från bilen till liften på rangliga ben i tunga pjäxor och skulle ta på mig skidorna så började det tjorva. Skidorna lossnade flera gånger och jag förstod inte riktigt varför men till slut tyckte jag att jag fick fast dom ordentligt. Jag stod och tittade lite skräckslaget på liften(jag har liftofobi) innan jag vågade mig fram till liftarbetaren där jag förklarade att jag inte åkt slalom på 10 år och hon var så snäll och hjälpte mig att komma iväg. Dom första metrarna i liften var hemska men sen var det inga problem att ta sig till toppen. När jag släpper liften och ska glida ut i backen så lossnar ena skidan SHIT!
Ett par ciggrökande ungdomar på snowboards frågar om det går bra. Jag svarar: Nej det går inte bra. Jag har inte åkt på 10 år och har lånat svärmors skidor... men ner tar man sig ju alltid hehe. Pinsamt.

Jag står högst uppe i backen som ser väääldigt brant ut funderar hur fan jag ska ta mig ner, att GÅ kommer då inte på frågan(tjurig som jag är)! Så jag försöker stampa fast skidan så gott det går och plogar mig en bit, stel som en pinne och med kaxiga 5-åringar som svischar förbi. Jag tar mig några meter innan skidan lossnar igen och så håller det på gång på gång på gång innan jag äntligen tar mig ner... Helt seriöst så tog det 40 minuter! Fatta vilken syn att se mig ta mig ner för backen, typ 247000 träffar på YouTube. Så JÄVLA PINSAMT!

Fort in i bilen och så brummade jag hem. Fredrik kollade på skidorna och pjäxorna och kom fram till att skidorna var inställda att passa till ett par mycket större pjäxor! Ja det är ju bra att man kollar skidorna innan man åker!? Eller hur? Klantiga jag...

MEN jag ger inte upp så lätt... ska fara redan nästa vecka(men då i Ormberget) med rätt inställda skidor och åka igen! Sjukt roligt ska det bli. ;P

Kossa

2009-03-04 / 21:58:43
Operation sluta amma dag 3 har gått bra. Jag ammade 3 gånger natten som var... första amningen för att bröst nr 1 höll på att sprängas, andra amningen för att bröst nr 2 gjorde detsamma och tredje amningen för att jag inte ORKADE kliva upp och göra ersättning. ;P

Under dagen har jag endast ammat ett fåtal gånger så nu ikväll så mjölkade jag av mig själv i duschen... låter sjukt och kändes rätt sjukt också kan jag meddela. Men bröstet var knöligt och spännt så kanske räddade jag mig själv ifrån mjölkstockning? Helt klart VÄRT.
Nä inga bilder på det tyvärr... men jag vet att ni önskade att jag hade fotat och lagt ut... eller hur? You sick bastards! ;P

Sitt-träning

2009-03-04 / 20:31:41
Igår hade Texas träningspass i sittning och det gick väl sådär... ;)







Men lika glad är Texas ändå!  =)

Träningsvärk typ

2009-03-04 / 20:19:35
Idag var det underbart lovely vårväder ute! Helt perfekt med 0 gradigt, soligt, blå himmel och vindstilla... kan det bli bättre? Så jag och Fredrik packade ner barnet i vagnen och gick på långpromenad till Antnäs och tillbaka, typ 6 kilometer tur och retur. Därav träningsvärken, men helt klart VÄRT.





Nu sitter jag i köket och har en morotskaka i ugnen och förut idag så bakade jag vita kärleksmums. Bullmamman fixar fika åt karln som ska ta med sig och bjussa grabbarna på jobbet i helgen. Jag är ju bara för snäll eller så är det Fredrik som bara är för bortskämd... välj själv. ;)

Texas farmor och farfar var här för en stund sedan och Texas fick fina kläder i present! Och jag och Fredrik fick lyxiga chokladpraliner. Tack så mycket!
Jag har även fått låna Monicas(farmors) slalomutrustning så det kanske blir en sväng i Måttsund imorgon, åååh så kul!  =D

Idag när jag och Texas låg i sängen och jag försökte mata honom med flaska hände något helt underbart! Texas var inte direkt hungrig så han lekte bara med flaskan... jag var inte sen att hänga på och leka med honom och efter en stunds bus så börjar både jag och Texas GAPSKRATTA tillsammans! Vi hade så roligt och jag skrattade så jag grät! Att höra sitt barn skratta är helt underbart men att gapskratta tillsammans är helt fantastiskt magiskt... jag saknar ord. Det var iallafall en av dom bästa stunderna i mitt liv... så svårt att försöka förklara. Lika svårt är det att förklara hur mycket jag älskar mitt barn... det går bara inte för orden räcker inte till.

Snatta en purjo

2009-03-03 / 17:22:00
Igår var vi på Ica Maxi och handlade med självscanning för andra gången... och det gick åt helvete...

För det första så var jag påväg att lägga ner vara efter vara UTAN att blippa dom, Fredrik sa åt mig säkert 5 gånger!
Så när jag kom till kassan var jag svettig, nervös och höll tummarna att dom inte skulle "kolla" mig. Tänk OM jag hade glömt att blippa något? Och vad tror ni händer? Jo jag blir avstämd eller vad fan dom kallar det... så upp med alla varor som jag hade packat så fint i kassar och så kom domen: Jag hade missat att blippa en PURJOLÖK! Fan! Kommer jag bli kollad oftare nu eller vaddå? Då ids jag då inte hålla på med dendär självscanningen!

Blask

2009-03-03 / 16:21:24
Som jag hela tiden trott så fick jag igår konstaterat att det bara ÄR blask i mina tuttar. På 1 månad har Texas ökat 60 gram i vikt! 60 gram!?!?! Och då har vi ju ändå gett honom en massa mat från dess han var 4 månader... tänk om jag BARA hade ammat honom under den perioden? Då kanske han hade gått ner en massa i vikt istället? Inte bra.
Nä nu är det operation sluta amma som gäller. Har redan igår från det att vi kom hem från BVC bytt ut 2 amningar mot ersättning.
Och jag VET att viktökning avtar nu i 4-5 månaders åldern men 60 gram på en månad är ju ändå på tok för lite.

Både jag och Ulla(BVC) var rörande överens om att jag bara skulle använda mig av brösten enbart i mys/tröst syfte för det är det ända dom duger till... så innan mars månad har nått sitt slut så har jag (mest troligt) slutat amma. Känns ju lite tråkigt men ändå SKÖNT. Jag får ju min kropp tillbaka.

Och vi fick då klartecken att mata på hur mycket vi ville med vanlig mat så det känns ju bra. Det var ju ändå tanken även om han hade gått upp normalt i vikt.
Jag sa även att vi ska tjuvstarta med välling, och det var då inga problem det heller tyckte Ulla, bara vi spädde ut med ersättning i början. Så på kanske 2 veckor så är det välling som gäller. Och kanske blir nätterna bättre nu när han får kraftigare mat och inte bara bröstblask? Hoppas kan man ju alltid.  ;)

Förlåt

2009-03-03 / 09:55:31
Förlåt kära vänner för att jag inte har svarat eller är helt seg att svara på kommentarer. Jag ska skärpa mig!  =)
Jag ligger helt efter med blogginläggen också, jag har ju massor att berätta(kanske inte nå superintressanta grejer men ändå)!

Texas sover fortfarande... han vaknade för en timme sen och bara grät. Jag tröstade honom och låg nära nära och till slut somnade han om. Kanske ont efter sprutorna?
Idag ska vi åka till Katja och Lina i Hällfors om nu Texas är på bra humör när han vaknar... annars stannar vi hemma. Fredrik jobbar dygn idag så lite tråkigt hade det varit att inte ta sig iväg en sväng idag. Vi får se hur det blir.

Kanske bäst att göra sig iordning medan han sover?


XOXO 

Stucken

2009-03-02 / 22:59:02

FÖRE: Texas var så glad och nöjd i väntrummet på BVC

Inte anade han att Ulla skulle vara så dum och sticka honom inte en utan TVÅ gånger i benen.  =(
Han grät en liten stund, ett gråt jag aldrig hört förut... ett "varför-gör-ni-mig-illa?"-gråt. Det gjorde ONT i mammahjärtat att höra.
 Men efter kramar och tröst från både mamma och pappa så gick det ändå över ganska fort. Våran duktiga kille.


EFTER: En rödgråten men tuff kille efter sprutorna

Resten av dagen har han varit nöjd och glad. Jag gav honom en supp när vi kom hem och han har sovit nästan hela kvällen. Nu sover båda mina killar och det är även dags för mig att sova.

4:e gången gillt?

2009-03-02 / 10:34:32

Idag ska vi åka till BVC och ta sprutor är det tänkt. Det blev ju inga sprutor på dom 3 gånger vi varit där för att ta dom så 4:e gången gillt då kanske? Usch jag vill inte se min älskling lida men det kommer nog att gå bra.
Innan BVC ska jag en supersnabb sväng på stan och kolla på ett par byxor som jag bara MÅSTE ha!

Ikväll ska det komma någon försäkringssnubbe och snacka barnförsäkring *suck*... det ringde en tant förra veckan och hon var så trevlig och frågade om vi funderat på barnförsäkring och bla bla bla. Och MESIG som jag är kunde jag inte säga NEJ till hembesöket som jag INTE vill ha! Varför ska det vara så svårt att säga nej för!?!?! Jag blir så arg på mig själv! Jag måste inte vara alla till lags hela jävla tiden!!! Och speciellt inte folk som jag inte ens känner!!! Åååååååh!

Ny design

2009-03-01 / 21:54:46
Tusen tack till Jessica för all hjälp! Jag beställde design-hjälpen i eftermiddags och nu är den KLAR, vilken service. ;)

Vad tycker ni?

Oförändrad?

2009-03-01 / 20:03:54
Jag har nog en aning skev kroppsuppfattning... ända sedan Texas kom till världen så har jag tyckt att jag ser ut PRECIS som vanligt bortsett från att jag fått lite bredare höfter efter barnafödandet men att dom kommer att "dra ihop" sig igen. Haha! Nog visste jag om att jag var lättlurad men att jag var så NAIV så jag kunde lura MIG SJÄLV det visste jag då fan inte. 
Det har nu gått snart 5 månader och jag måste inse fakta att jag nog aldrig mer kommer att kunna klämma ner röven i ett par byxor i storlek 36. Och att dom 4-5 kilona jag har kvar att gå ner inte kommer gå att amma bort...

MEN jag är ändå väldigt nöjd med hur jag ser ut och det är väl huvudsaken?




November -07 Ingela 58kg lätt