Tick tack

2010-09-30 / 10:48:51

Jisses vad det tickar förbi dagar här i babytickern till vänster! Nyss var det 115 dagar kvar... Tiden går FORT.

Idag är Fredrik på jobbet och Texas är på dagis. Jag roar mig med att baka, har precis satt in en mazarinkaka i ugnen. Nytt recept så det ska bli spännande att smaka på den sen. :)

Vet inte riktigt vad jag ska göra av resten av dagen... huset är hyfsat rent kanske att jag dammtorkar lite och städar toaletten. All denna fritid *pust* ;)

Har bokat tid till frisören på tisdag och då ska barret klippas och slingas, det behövs VERKLIGEN. Funderar på att skaffa en liten lugg igen, som på bilden nedan.




Bus

2010-09-29 / 21:20:09
Idag har vi varit på Leos lekland och busat, helt perfekt att ha möjligheten att åka på en vardag då det är mycket mindre folk. Texas hade jätteroligt! :)

På eftermiddagen var vi ute och krattade löv i finvädret. Nu börjar gården bli redo för vintern, ska bara plocka undan nätet som täcker jordgubbarna och rensa bort monster-rabarbern en gång till.

Tänkte skriva en liten önskelista åt Texas ifall det är någon som har idétorka:
1. PlayDoh + verktyg(gärna ett litet bak-set för barn)
2. Böcker(Med kortare historier som passar en 2-åring)
3. DVD som Texas kan tänkas gilla(något animerat kanske?)
4. Vill man köpa kläder så blir storlek 92 bra
5. DuploLEGO

Nu är det bara 1 vecka och 2 dagar kvar tills grabben blir 2! Det ska bli så roligt med kalas! :D

Oh happy day!!!

2010-09-28 / 08:43:51
Prisa gudarna och hallelujah!

Min ansökan om sjukpenning har beviljats! Detta känns så otroligt underbart och en sådan enorm lättnad jag känner nu... det är nästan värt att firas på något sätt!

Oh happy happy day!!!

BM-besök v.25

2010-09-27 / 15:19:51

Hjärtljud:150
SF-mått:21cm

Med Texas i v.25
Hjärtljud:144
SF-mått:23cm

Det är lite kul att jämföra, kaaanske får man en liten hint om vad det blir för kön, men jag tvivlar! Om ni ville veta så tror både jag och Fredrik att vi väntar en dotter... ;)


Annars lunkar livet på som vanligt... allt vore toppen om det inte vore för att ovissenheten om vad FK kommer ge för besked angående min sjukskrivning gnager inom mig STÄNDIGT.
Jag FÖRSÖKER att tänka positivt och intala mig själv att allt kommer att gå bra och att om systemet fungerar som det ska så får jag rätt till sjukpenning. 
Min enda tröst är att handläggaren som ringde idag(angående att jag hade sjukanmält mig "en gång för mycket") lät trevlig... det inger en strimma hopp.

Havandeskapspenningen som påbörjas 12/11 är jag inte ett dugg orolig över, den vet jag att den kommer gå igenom.

Nog om det... bara vänta och se vad som sker.

Nu ska jag förbereda för dagens middag, fläskpannkaka med hemmagjord lingonsylt. En av denna graviditets cravings. :P Förra graviditeten var det pyttipanna haha!

Vackra barn

2010-09-24 / 21:33:25






Stan x 2

2010-09-23 / 21:37:29

Vi åkte in till stan och åt lunch på Exotic tillsammans med farmor och Tobbe idag. Farmor var snäll och bjöd oss, tack! :)


Jättegott tyckte Texas som är förtjust i kinamat.

Sedan blev det en kort sväng på stan tills jag kände att jag behövde åka hem och vila mig(hade blodtrycksfall i duschen på förmiddagen och det satt väl i litegrann under dagen). 

På kvällen åkte jag in till stan och dejta mina "nya" mammor, trevligt! 

Nu ska jag se om jag kan kolla IDOL på internet... god natt! 

Onsdag

2010-09-22 / 19:06:34
Tur man har vänner som är ledig dagtid. :)
Idag har Marie, Emma, Beatrice, Hanna + barn förgyllt min dag. Och lika trevligt som alltid var det.

Hopp!

Nu har Texas precis somnat för natten. Läggningen gick jättebra! Först klev han upp en gång efter att jag hade lagt honom... jag låg och vilade gammelkroppen(den känns då gammal iallafall) på soffan och han kom och la sig på mig och kramade om mig. Helt underbart!
Sedan gick han tillbaka till sitt rum, tände någon lampa, gick ut i hallen, gick in till sitt rum igen, släckte lamporna och kom till mig igen och kröp upp och la sig på mig igen och denna gången slumrade han in. Underbara barn, vad jag älskar dig! <3 Det är så galet mysigt när han kommer och vill ha kärlek och närhet. <3

Han vaknade till lite någon minut efter att han slumrat in så då gick jag fort och la honom i sängen och han somnade om.

Visst... det hade varit idealiskt om han somnade i sin säng på en gång men kan ni förstå vad jag njöt av att han somnade i min famn?
Jag tänkte att man inte behöver vara så bestämd dom första dagarna, han får vänja sig vid sin nya säng i sin egen takt. Det är klart att det är extra spännande nu i början.

Storkille-säng

2010-09-22 / 13:49:38





Det var en stolt kille som hjälpte till att skruva ihop sin säng på måndag förmiddag. Snälla Mackan och Marie köpte sängen åt oss när dom var på IKEA i söndags, tack tack! :)

Första natten gick otroligt bra! Vi gick och la honom och han somnade som en stock, utan att röra en fena. Sen sov han gott hela natten. Duktiga storkillen. :)

Natt nr 2 så var det en massa spring. Han klev upp och tassade ut till oss i vardagsrummet... med största smajlet på läpparna var gång. Han var ju bara för söt så man kunde ju omöjligt bli arg på honom. Det slutade med att han somnade på soffan medans Fredrik och Tobbe satt och såg hockey. Men nog förstår jag honom... det måste ju vara jättebusigt och spännande att tassa upp ur sängen när man kan. ;) Vi tar nya tag ikväll.

Veckans matsedel

2010-09-20 / 11:33:29
Måndag: Ugnstekt falukorv och mos
Tisdag: Strimlad kyckling med asiatisk kryddning och grönsaker i sås och ris
Onsdag: Rester från tisdagen
Torsdag: Fiskpinnar, potatis och kall gräddfilsås
Fredag: 4peppar-färskostfylld kotlett, dragonsås och hasselbackspotatis
Lördag och söndag: Tacos ena dagen och andra dagen håller vi öppet än så länge, man vet aldrig vad som händer.

Fråga om du vill ha recept. Hoppas jag inspirerat er med idétorka. :)

Några rader...

2010-09-19 / 18:34:04
Har inte så mycket att skriva egentligen men några rader kan jag knåpa ihop.

I helgen har Fredrik jobbat så jag och Texas har roat oss på egen hand. I lördags var vi till farmor och farfar större delen av dagen. Idag har vi varit ute ett bra tag, byggt pussel, läst böcker och myst på.

Texas gick och la sig för en liten stund sedan. Han har inte sovit på dagen en enda gång denna vecka. Istället går han och sover tidigare. Oftast blir det läggdags kring 18-18:30 och så sover han till 8-8:30. Känns ju helt lyxigt!

Ikväll dissar jag valvakorna och kollar istället en shopaholics bekännelser.

Trevlig kväll!

Today

2010-09-17 / 21:45:13
Vilken bra dag det har varit!

Vi började dagen med att sova till 8:30 och sedan var det äta frukost och packa badkläder innan vi drog iväg. Jag skulle till sjukgymnasten kl 10 och F & T gick lite på stan medans. När jag var klar så möttes vi upp och gick och käkade lunch på Max och sen drog vi vidare till Pontusbadet.
Det var jättelite folk på badet så vi fick barnpoolen för oss själva. LYX. Texas tyckte det var så roligt! Han gick omkring själv i vattnet(som var upp till hakan på det djupaste), tränade lite på att simma(eller nja... ligga på en flytgrej och sprattla med benen) och så var han modig och provade på att dyka(hålla för näsan, blunda och doppa hela ansiktet). Så modig och duktig så. <3
Nästa gång vi åker och badar blir det Piteå havsbad, Texas är helt galen i vattenruschkanor. :)


Efter badet åkte vi vidare till Hertsön och hälsade på kusinerna.




Och nu är jag trött... god natt!

v.24

2010-09-16 / 16:17:10


Vikt:60kg(+2kg)


v.24 graviditeten med Texas


Vikt:61kg(+2kg)


Samma lika skulle jag säga. :)

Andas ut...

2010-09-15 / 12:52:29

Idag har jag varit hos läkaren angående min sjukskrivning för foglossning. Hon var helt gullig, förstående och omtänksam. Började samtalet med att säga vad fin du är(fast jag var totalt opiffad i slitna gravidbyxor och frizzigt hår). Sånt värmer. :)

Hur som helst sjukskrev hon mig till den 12/11, samma dag som jag går på havandeskapspenningen. Känns otroligt skönt!

Nu hoppas jag bara att allt ska gå smidigt med FK. Håll en tumme för mig.

Fick en remiss till sjukgymnasten så snart blir det väl lite träning, känns bra då kroppen känns trasig och svag för det mesta. Lite vattengymnastik hade varit toppen!

Lite bilder

2010-09-13 / 11:42:06

Från veckan som gått...


Vi har målat med fingerfärg(med otippat lite kladdande!)





Varit på utflykt i Selets bruk.








Frukost på lördag morgon.


Trött kille som somnade i soffan på söndag eftermiddag.

Älskade lilla barn, mitt hjärtas finaste skatt! <3

Aj

2010-09-12 / 10:09:05
Igår var en smärtsam dag... förutom min foglossning så hade jag ett tryck i mellangärdet som gjorde att det kändes lite tungt att andas. Sen har jag en nerv som kommit i kläm(mest troligt) i ryggen som gör att jag har konstant ONT på en punkt på ryggen... precis som förra graviditeten, på precis samma plats, jag trodde jag skulle få slippa den skiten denna gång. :/

På kvällen kände jag mig helt TRASIG, det spelade inte någon roll hur jag satt eller låg... jobbigt var det!

Nog om det... nu har jag fått gnälla av mig lite. ;)

Annars var det en mycket bra dag igår. Familjen gick på stan, lunchade på Mat & Prat och gick på Kulturens Hus och förtidsröstade. Sen en sväng på Kvantum innan vi åkte hem och vilade. Städade lite och sen fick vi finbesök av Emma, Dennis och Johanna. Vi käkade chevapchichi med yoghurtdressing och grönsaker i pitabröd och låg sen i soffan och surrade resten av kvällen. Mycket trevligt! :)
Besöket hade "bara" med sig 2KG godis som vi mumsade på... det är ju tur att dom inte är snåla. :P

I övrigt har min lilla solstråle varit utbytt till ett monster hela denna vecka. Grinat och skrikit åt ALLT, grinat och skrikit efter tutte mest hela tiden(och hälften av gångerna har han fått den för jag orkar inte, inte när jag är ensam iallafall) osv. Han har tagit minst ett steg tillbaka i utvecklingen... slutat tala om när han har bajsat, låter määääääh(gnäll) när han vill ha t.ex mer mjölk istället för att säga mer mjölk eller mera och peka på mjölken som han brukar.
Allt detta beror med största sannolikhet på minst 2 nya kindtänder. Han har varit lös i magen från och till, lite snorig men absolut inte sjuk och så lyser det VITT under tandköttet på 2 ställen. Men jag förstår... det måste vara sjukt jobbigt när kindtänderna ska pressas fram. Men nu är det inte många tänder kvar(3-4st?) så är munnen full.

Overall-jakten är över

2010-09-10 / 09:19:31

Det gick lätt att hitta vinteroverall till Texas denna vinter. Vi var på stan i tisdags och kollade på en massa olika modeller och märken men föll direkt för en Everest-overall från Stadium.



Det blev lite dyrare än vad vi hade tänkt oss med det är SVÅRT att snåla när det gäller vinterkläder till sitt barn... vi vill ju att han ska ha BRA grejer såklart.
Vi sneglade lite på en Didrikson men jag gillar verkligen inte deras tighta ärmslut, hur ska man kunna moffa en tjock vinterhandske därigenom?

Sömnlös i Alvik

2010-09-09 / 19:28:32
Har haft en jobbig natt med lite sömn, mycket ryggvärk och feberfrossa. Jag började morgonen med att spy galla och ringde då ganska omgående till vårdcentralen. En timme senare fick jag komma till en läkare och hon klämde och kände, frågade en massa saker och sen tog dom prover på labb.
Det visade sig att jag hade lite för mycket vita blodkroppar i urinet och sänkan var något förhöjd. Så nu har jag åkt på en penicillinkur i 5 dagar för misstänkt början till UVI.

Innan vi åkte in till VC hann jag tänka 1000 saker som det kunde vara... och ALLT som betyder något är ju att det inte är något fel på bebisen eller något som påverkar bebisen. Sen att jag mått skit större delen av dagen är mindre viktigt. Efter middagen så piggnade jag till lite iallafall och kom mej iväg på en kort promenad med familjen. Har ju mest bara legat hela dagen så det behövdes verkligen.

Jag är iallafall väldigt positiv till sjukvården och bemötandet jag fått idag. Det är väldigt sällan jag är missnöjd med sjukvården. Läkaren ringde 3 gånger till mig på eftermiddagen, 2 första gångerna svarade jag inte då jag låg och sov men tredje gången svarade jag och hon undrade hur jag mådde och brydde sig verkligen.

Nu blir det halv åtta hos mig och sen idol, trevlig kväll. :)

Veckans matsedel

2010-09-07 / 16:30:18
Jag har knåpat ihop en matsedel utifrån ICAs erbjudanden och vad som finns i kyl och frys.

Måndag: Kinagryta med ris
Tisdag: Kinagryta med ris - det blev MYCKET ;)
Onsdag: Pasta med skinksås
Torsdag: Helstekt kyckling i ugn med ris/potatis+rotfrukter och sås
Fredag: Rester från torsdagens middag
Lördag + söndag: Det vet man aldrig men kanske tacos på lördagen och älgköttsoppa på söndagen

Jag ÄLSKAR att laga god, vällagad mat! Min passion för mat och bak kan gå lite i vågor beroende på hur jag mår(gravidillamående=not so much) och hur mycket tid jag har. Nu har jag gott om tid så då är matlagningsintresset på TOPP!

Här är recept på kinagrytan som är god och lättlagad. Jag använde mig av ICAs grytbitar av fläskkött(49:90kr/kg) som jag skar i mindre bitar. Det blev jättebra, mört och gott! :) Paprikor hade jag i kylen som låg och väntade på att ätas upp så det var ju perfekt att använda mig av dom.




Kinagryta

500 g benfritt griskött av t . ex . skinka eller bog
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 paprikor , gärna olika färger
2 små burkar ananas i juice
2 msk soja
3dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 msk vinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk mald ingefära
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
maizena redning eller dylikt


Skär köttet i strimlor.
Skala löken och skär den i klyftor.
Skala vitlöken.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Låt ananasen rinna av men spara juicen.
Koka upp soja, buljongtärning, vatten, vinäger, ananasjuice, tomatpuré och kryddor i en kastrull.
Lägg i kött, lök och vitlök.
Låt alltsammans koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
Lägg i paprikan och låt grytan koka några minuter till.
Smaksätt med salt och mer kryddor om det behövs. För mer sting i grytan så kan man tillsätta sambal oelek.
Skär ananasen i bitar och lägg dem i grytan. Red grytan med maizena redning eller dylikt.
Servera gärna med kokt ris.



Helgen

2010-09-06 / 09:24:36
Helgen spenderades i stugan... med god mat och mys. :) 



Lördagsmiddag. Oxfile, pommes och hemmagjord bea. Sjukt gott!



Texas tillverkar sandkakor.



Kvällsbad



Inglasningen by night



Här satsas det stenhårt på mysbelysning, och mysigt som tusan är det. :)


Vi kom hem tidigt på söndagen, redan vid lunchtid... tänkte att det skulle vara skönt att ha mycket kvar av dagen så man får någonting gjort... ha! Inte blev det mycket gjort, jag bakade lite kakor och det var väl ungefär det. ;)

På kvällen kom farmor, farfar och Tobbe på besök. Dom hade med sig svartvinbärssaft som Fredriks mormor hade kokat och nyplockade lingon som farfar hade plockat. Och det uppskattas! Tack! :)

Julafton

2010-09-02 / 20:20:56

Det känns som Julafton för soffan kom idag! :D Just i detta nu håller min kära på att skruva så svetten rinner, jag själv är inte mycket till hjälp då mina fogar är ajajaj så jag tittar på. :P Men det ser ut att bli skiiitbra!

Idag har jag haft finbesök på lunch och fika, trevligt som alltid. Jag slängde ihop en kycklingwok i sötsursås. Mums!

Imorgon bär det av till stugan där vi ska njuta av livet, äta god mat och pilla navelludd. Blir nog sista svängen innan mamma och pappa "flyttar hem" igen.

Annars kan jag berätta att Texas är i någon sort period där han håller på att sluta sova på dagen. Vissa dagar vill han sova och andra dagar inte. Han har varit på dagis 3 dagar denna vecka och bara sovit en gång. Hemma har han inte sovit lunch heller. Men det känns ändå helt okej... skönt som tusan att slippa passa sovtid på dagen om man ska iväg och göra något, och så sover han längre på natten då han inte sover på dagen.
Sen kan man ju ibland sakna PAUSEN man får med barn som sover lunch, men man vänjer sig nog. Det blir ändå bättre såhär.