Frukostbullar med havre och linfrön
2010-08-26 / 21:19:45
Mmmmm mums vilket saftigt och gott bröd!
Ingredienser
5 dl vatten
50 g jäst
3 msk matolja/olivolja
1 msk sirap
3 dl havregryn
0,5dl linfrön
1,5 tsk salt
10 dl vetemjöl special
Beskrivning
Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, havregryn, linfrön, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Tag upp degen på bakbordet och dela den i 16 bitar. Forma till runda bullar och lägg på plåt.
Jäs under bakduk i ytterligare 30 min.
Pensla med lite vatten och strö över lite havregryn.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills bullarna är fint ljusbruna.
Ugnstemperatur: 225°.
Kommentarer!