Frukostbullar med havre och linfrön

2010-08-26 / 21:19:45




Mmmmm mums vilket saftigt och gott bröd!

Ingredienser

5 dl vatten
50 g jäst
3 msk matolja/olivolja
1 msk sirap
3 dl havregryn
0,5dl linfrön
1,5 tsk salt
10 dl vetemjöl special 

Beskrivning

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, havregryn, linfrön, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Tag upp degen på bakbordet och dela den i 16 bitar. Forma till runda bullar och lägg på plåt.
Jäs under bakduk i ytterligare 30 min.
Pensla med lite vatten och strö över lite havregryn.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills bullarna är fint ljusbruna.
Ugnstemperatur: 225°.

Kommentarer!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: