Hej hej

2008-06-30 / 21:28:50
Nu är huset "betalt" och alla papper påskrivna, vi var på sista mötet med mäklaren på morgonen. Så nu är vi officiellt ägare av huset.

Lägenheten är besiktigad och nycklarna är inlämnade så nu är den ur världen. SKÖNT!

Tapeter är beställda till vardagsrummet som jag, Fredrik, mamma och pappa ska tapetsera i helgen. Tror att det blir kanonsnyggt! Ska ta bilder och lägga ut när det är klart.  ;)

Fredrik har varit jätteduktig och klippt gräset och rivit ner strukturtapeten i halva vardagsrummet. Och jag själv har packat upp en massa kartonger, tvättat och hängt 2 maskiner och satt iordning.

Vi hälsade och talades vid med våra grannar idag. Ett trevligt par i våran ålder som också väntade barn. Roligt!

Besök av Aro och Karro som bjöd på färska wienerbröd, trevligt trevligt!   =)

Nä, bara att fortsätta!

Hejs!

Underbart!

2008-06-29 / 17:23:40
Nu är vi äntligen Alvikbor! Och det är så fantastiskt fint här! Byn, huset, gården ja allt! Kan inte sluta le... det känns FÖR bra, har aldrig varit såhär lycklig förut.

Lördag: Flytt HELA dan... började kl 07:20 och var klar vid 16:00. Som tur var så fick vi hjälp av Aro, Tobbe, Emma och Pär... dom är guld värda! Tusen tack! På kvällen tog vi lite grejer som vi hade på Björks hos Fredriks föräldrar och körde till huset.

Söndag: Städa städa städa ur lägenheten, såå trist men det måste göras. Det tog 2,5 timmar och som tur var så hade vi Fredriks mamma till hjälp, tusen tack till Monika! Sen var det bara att åka hem till byn och fortsätta packa upp kartonger, men det är bara roligt!

Livet är helt fantastiskt underbart!

Sista natten...

2008-06-27 / 21:17:06
...i lägenheten. Ååh gud vad jag INTE kommer att sakna dethär stället. Har aldrig varit speciellt förtjust i denhär lägenheten.

Fredrik har fått nycklarna av fd husägarna idag men han jobbar till kl 08:00 imorgon annars hade vi garanterat tagit ett lass ikväll.  ;)

Har varit på Hertsön hos brorsan och ätit grillat, mums mums. Emma, Pär och Veronica var också där, vi hade det mycket trevligt! Spelade kubb gjorde vi också, det var roligt... jag fick ner en massa "gubbar" för en gångs skull.

Var på stan innan och fixade ett ärende på banken sen gick jag på H&M och hittade en jättesöt bh och trosa. Mycket fint! Orkar inte fota... tror förresten att kameran är nerpackad.

Dags att packa lite smågrejer...

Hejs!

Trött

2008-06-26 / 22:10:00
Nu är jag trött för en gångs skull... vanligtvis måste jag tvinga mig själv i säng på kvällarna. Kanske beror tröttheten på att vi har haft fullt upp sen jag kom hem från jobbet. Putsat resten av fönstrena och packat precis allt förutom det allra nödvändigaste. Nu är vi redo att flytta!   =)

Dags för att borsta tänderna och sedan krypa ner under täcket och läsa lite bok.

Natti natt!

Putsa fönster

2008-06-25 / 20:26:36
Jag och Fredrik har hjälpts åt att putsa fönster i köket och sovrummet nu ikväll... imorgon tar vi resten av fönstrena. Känns skönt att ta lite i taget, inte alls lika jobbigt som att ta allt på en gång. Fredrik har varit duktig och torkat i och på skåpen och rengjort ugnen när jag var på jobbet. Gravida ska INTE använda den starka ugnsrengöringen så det passade ju perfekt att jag inte var hemma då. Duktiga karl!

Nu är det bara 3 dagar kvar!!! Det pirrar i magen mest hela tiden... börjar bli nära nu! Jippie!!!

Beslutsångest

2008-06-24 / 21:45:24
Jag och Fredrik var och tittade på tapeter idag och det finns ju HUR MYCKET SOM HELST att välja på! Jag vill ju väldigt gärna ha en lila-aktig fondvägg i vardagsrummet men Fredrik är väl inte så sugen på lila... Jag ÄLSKAR lila!
I sovrummet vill jag ha en lite mörkare turkos fondvägg, skulle bli hur snyggt som helst men Fredrik är inte riktigt med på noterna där heller...  =(      Skulle han få bestämma så skulle hela inredning gå i svart, vitt och grått... aptråkigt!

Kärleksmums

2008-06-23 / 19:41:55
Har varit duktig och bakat kärleksmums nu ikväll. Tänkte att det blir bra att ha som flyttfika i helgen... och tjejerna på jobbet blir nog inte lessna om jag bjuder dom någon dag heller.

Nu måste jag bara vara lika duktig och diska undan efter mig *suck*. Men snart har man diskmaskin! GULD värt!  =)

5 dagar

2008-06-23 / 19:38:02
5 dagar kvar tills vi får börja flytta in i huset! Kan fortfarande inte tro att det är sant.

Helgen har varit jättebra! Vi har umgåtts, ätit god mat och fika, badat badtunna och bastu, spelat brännboll osv. Känner såhär i efterhand att jag inte skulle ha spelat brännboll för jag har ont och är stel i baksidan av låren efter att ha sprungit. Jaja försent att ångra sig nu.  ;)

Kollade precis på Unga mödrar och blir lite less på att dom röker hela tiden!!! En av mammorna är gravid och röker 30-40 cigg om dagen! Hur fan är man funtad om man VET att rökning på ett eller annat sätt skadar sitt barn och samtidigt bolmar på som en skortsten?!? Idioter!

Midsommarfirande på landet

2008-06-19 / 12:50:34
Åker till stugan i Överkalix på någon timme. Ska bli såå skönt! Fredrik jobbar på midsommarafton så han kommer på lördagmorgon så fort han har gått av passet.

Ska fräscha till mig och packa väskan sen ska jag och älsklingen åka in till stan och käka lite sen lunch/tidig middag.

Livet är underbart!

Glad midsommar allihopa!

Pigg

2008-06-17 / 21:57:26
Jag har varit piggelin nu i flera veckor! Kan knappt somna på kvällarna även om jag stiger upp kl 6 och går och lägger mig efter 23... Det måste vara solen och allt det härliga ljuset som gör att jag är så pigg! Men jag klagar inte... tvärtom, det är ju toppen att ha gott om energi nu i flytt-tider och allting. Och på tal om flytt... Gud så jag längtar!!! Det pirrar i magen när jag tänker på det. Jag kan knappt tro att det är sant! Bara 12 dagar kvar!   =)

Många siffror att hålla reda på

2008-06-16 / 19:27:49
Har varit på barnmorskebesök nr:3 idag och det togs en massa prover, mättes mage och jag vägdes.

Vikt: 63.1kg (med skor och kläder)
SF-mått: 23cm(ett slags magmått)
Blodvärde: 122
Blodsocker: 5.1
Bebisens hjärtljud: 144
Blodtryck: Det minns jag inte med hon sa att det var perfekt  ;)

Och alla prover var jättebra så lilla hjärtat i magen har tur som har en sån frisk mamma(som för övrigt är gjord för att vara gravid?)!   ;)

Jag och Fredrik har kommit på jättebra pojknamn men dom vill jag inte avslöja. Inte nu iallafall...   =)

 

Söndag

2008-06-15 / 19:33:00
Packat, läst ut boken Mossvikenfruar(BRA bok!), gått på promenad med älsklingen och varit på middag och tårta hos familjen Barsk. En bra söndag helt enkelt!   =)

Grattis Josefine som fyller 24år idag! Hurra hurra hurra!

Nu är det dags att slötitta på tv...

Hejs!

Packa packa packa

2008-06-14 / 17:20:43
Det känns så skönt att ha packat det mesta i god tid! Så blir det ingen panik och sena kvällar den sista veckan. SKÖNT!
Idag har vi varit duktiga och packat en massa kartonger. Nu är det bara kvar att packa mattor, gardinstänger, köksmaskiner och förråd. Sen kan vi inte packa så mycket mer förrän dagarna före. Vad duktiga vi är!  =)

Vi var ut på Storheden förut idag och köpte 9 flyttkartonger till, kommer förmodlingen behöva köpa några fler när vi packar det sista just innan vi flyttar... fan vad grejer man har! Mycket som man inte använder speciellt ofta är det också.

Nu är det dags att tillaga en hemmagjord hamburgertallrik lagom till fotbollsmatchen börjar. Gott gott!

Ha en bra kväll!

Fredag =)

2008-06-13 / 15:13:50
Gud så livet är härligt! Det är fredag, hela helgen är kvar att avnjutas och solen skiner! Jag har tagit ett härligt bad och ska sminka mig lite sen bär det av mot stan och då är det käka ute som gäller... Åhh vilken härlig dag!

Mjuka händer

2008-06-12 / 21:38:40
Har idag hälsat på 2 miljonärer... dom hade väldigt mjuka och lena händer. Det är den andra rika familjen jag jobbar hos under en kort tid. Men det är väldigt intressant att få se hur dom rika bor och hur dom har det.

Idag fick jag veta att jag ska jobba på F21 fram tills havandeskapsledigheten och det känns hur bra som helst. Det är väldigt LUGNT där på sommaren så jag kommer inte behöva jobba ihjäl mig om man säger så. Bara glassa runt...  ;)

Fick mina böcker idag. Har redan läst över 50 sidor i Mossvikenfruar. Bra bok! Ska läsa lite till nu när jag går och lägger mig.

Imorgon är det helg igen... JIIIHOO!

Spöregn

2008-06-11 / 18:36:47
Det spöregnar ute... och Fredrik som har åkt på dykutflykt med dyksällskapet. Jag sa att han inte skulle åka för att det såg ut att bli regn, men han åkte ändå. Kanske han skulle lyssnat på mig ändå.  ;)

Saker att längta till:
-2 dagar kvar till helgen
-5 dagar kvar till lönen
-9 dagar kvar till midsommar
-18 dagar kvar till flytten
-51 dagar kvar till havandeskapsledigheten(mest troligt)
-69 dagar kvar till min och Fredriks kärleksdag, tillsammans 3 år och förlovade i 7 månader
-114 dagar kvar tills vårat lilla hjärta beräknas komma

Framtiden ser ljus ut!

Lite att göra? Men om nånting....  ;)

*Brrr*

2008-06-10 / 20:00:47
Det är ju sjukt kallt ute! Idag hade man behövt långkalsonger, vantar och mössa. Såg på vädret igår att temperaturen låg mycket under det normala. Det märks.

Har jobbat på F21 idag och ska vara där till midsommar. Kul att träffa sina gamla arbetskamrater. 

Efter jobbet åkte jag till stan och träffade Veronica. Vi köpte en present till Percy som fyller 24 år på torsdag. Kul med kalas! Sen är det kalas på söndag igen... då är det Josse som fyller 24 år!   =)  En massa tårta och fika med andra ord. Det tackar jag och bebis inte nej till.  ;)

Nu ikväll har jag och Fredrik varit duktiga och packat några kartonger och några säckar. Känns bra att göra det i tid så man har färdigt så mycket som möjligt så slipper man tokpacka dan före. 

Fredrik ska se på fotboll men jag är så ANTI fotboll... jag tycker att det är skittråkigt att titta på! Så jag ska skriva färdigt min ansökan om havandeskap så jag får skickat iväg den imorgon. Håll en tumme för mig att dom är snälla på Försäkringskassan och ger mig 2 månader! 

Nice

2008-06-08 / 16:43:05
Var ute på rajraj på lördagkvällen också. Först var jag och Fredrik och grillade vid Höträsket här på Bergnäset och sen åkte vi till Aro och Karro och blev bjudna på smoothies. Gott! Efter det åkte vi 4 på fest på Notviken hos Fredriks föredetta-jobbarkompis. Det var kul, kunde ha varit roligare om man iallafall var liiite onykter.  ;)
Vi avslutade kvällen med att åka på Max och käka lite, bebisen var hungrig. Haha!

Idag har det varit en lugn dag. Har varit en sväng till Storheden och köpt 9 flyttkartonger så nu klarar vi oss ett tag till iallafall. Fixade iordning ett par väldigt smaskiga räkmackor till lunch... hur gott som helst!
Och nu är Fredrik och dyker med 2 vänner och jag själv funderar på att gå och laga mat. Spagetti och köttfärsås blir det idag.

v.24

2008-06-08 / 14:51:54




Vecka 24 - 7 jun - 13 jun 2008
Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


VIKT: 61kg
Viktökning v.0-v.24: 2kg

Fortfarande helg...

2008-06-07 / 12:39:43
... det är ju hur härligt som helst! Kan man inte alltid få ha 4 dagars helg?  =)

Rhapsody in Rock var bra! Lite kallt blev det bara... jag tyckte att jag hade tagit ordentligt med kläder men icke, långkalsonger, mössa, handskar, tjockstrumpor och vinterjacka hade varit perfekt. 
Bebisen verkade digga musiken iallafall! Det var full aktivitet i magen från början till slut.  =)

Det varma vädret är som bortblåst... trist. Tyckte vi kunde få ha det kvar lite längre än 3 dagar. Men det kommer nog tillbaka snart igen.  

Har nyss beställt 2 pockets så man har lite att läsa i sommar. Emma Hambergs Mossvikenfruarna och Brunstkalendern. Någon som har läst dom?

Sveriges nationaldag

2008-06-06 / 15:18:06
Det bästa med den här dagen är att man får vara ledig från jobbet. Lovely!

Jag och min kära har legat och myst i sängen lääänge på morgonen. Och sen när vi äntligen steg upp så har vi varit jätteduktiga! Städat och packat en massa! Börjar nästan kännas som att vi verkligen ska flytta... det är en sån overklig känsla att äntligen få flytta till ett hus, vi har drömt om det så länge. 3 veckor och 3 dagar kvar!  =)  Jippie!

Ikväll har vi blivit bjudna på Rhapsody in Rock av Mackan och Marie, Mackan hade kommit över några fribiljetter så det kommer att bli jätteroligt faktiskt! Så vid 18-tiden styr vi kosan mot Boden och nya Boden Arena.

Hur mår studenterna idag mån tro?

Gårdagen...

2008-06-06 / 12:30:24
... var TOPPEN!
 



GRATTIS TOBBE!






GRATTIS EMMA!



Ledig

2008-06-05 / 09:04:29
Helt underbart att vara ledig idag! Och vädret kan nog inte bli bättre än  såhär! Det var lite värre när jag tog studenten... då var det +10, regn och blåste iskallt.

Ska bli såå roligt idag!

Stort grattis till min älskade lillasyster Emma som tar studenten idag! Du är bäst! Jag är så stolt över dig!

Grattis även till lilla Wille som fyller 1 år idag! Hurra hurra!

Hej

2008-06-04 / 17:33:04
Det var full rulle igår så det fanns ingen tid att blogga. Men jag trivs ändå ganska bra med att ha fullspäckat schema, det är roligt och händelserikt!

Idag har det också varit en del att göra. Jobb till 15:00 och sen på stan tills för en stund sedan.

Ikväll hade jag tänkt rå om mig själv lite. Plocka och färga ögonbrynen, raka benen och måla naglarna. Fredrik är och jobbar(enda dagen den här veckan, fuskigt!) så jag får roa mig själv.

Puss och kram!

Världens godaste?

2008-06-02 / 21:53:10
Har nu ikväll bakat chokladfrysmuffins och det är bland det godaste som finns! Jag rekommenderar ALLA att prova dethär receptet, ni kommer inte bli besvikna men kanske blir ni beroende... ;)

http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=697

Sommaren är här!

2008-06-02 / 15:28:42

Det är så underbart att sommaren äntligen har nått till oss här i norrland, som jag har längtat! Har hört att det ska bli 27 grader på torsdag, hur lovely är inte det?!? Och som tur är så har jag tagit ledig då, det är ju "fest" hela dagen! Min lillasyster Emma och Fredriks lillebror Tobbe(dom två går för övrigt i samma klass) tar studenten! Och min brorson Wille fyller 1 år den dagen också så det lär ju bli MYCKET tårta, men vad gör det?  ;)

Det gick helt smärtfritt att jobba idag, tiden gick jättefort! Jag och Fredrik träffades på lunchen och gick och käkade lunchbuffe på Exotic, gud så gott det var! Blir nog fler gånger! 

Vet inte riktigt vad som händer resten av dagen men någonting blir det alltid. Kanske göra lite nytta?

Hemma igen

2008-06-01 / 20:40:26
Har haft en mycket skön helg i stugan! Kom hem för någon timme sedan till en tom lägenhet... Fredrik är och jobbar och kommer hem imorgon när JAG jobbar. Saknar min älskling massor!

Har inte gjort något vettigt på hela dagen... måste verkligen ta tag i att börja packa snart... det är ju trots allt bara 4 veckor(och en dag) tills vi flyttar! =)
Jag längtar sååå mycket!!!