Gott nytt år!

2008-12-31 / 16:44:13
Gott nytt år allihopa!

Lek inte med smällare och ta det försiktigt ute i stormen...



Och sist men inte minst TA DET LUGNT MED SPRITEN så ni inte blir
lika dyngfull som jag var förra året.  ;D Haha!

Nyårsafton

2008-12-31 / 11:41:52
Idag är det nyårsafton, det stormar som fan och knakar i hela huset.

Texas har haft en bra natt utan magont! Jag är så glad att dropparna hjälper och mitt lilla hjärta inte behöver lida. Han somnade kl 1(=vanlig tid) och sov till 5:45 innan det var dags för nattamålet och sen sov han vidare till 9:15, duktiga killen. Han har pruttat betydligt mindre sen han fick dropparna också.

Dagens planer
1. Åka till Storheden
2. Grava lax(till smörgåstårtan)
3. Göra dessert(Leilas vit choklad och apelsin semifreddo)
4. Göra mig och Texas nyårsfina
5. Fredrik kommer hem och vi åker till Boden och firar in det nya året




PS

2008-12-30 / 23:23:56


Dropparna tycks ha börjat verka för Texas har varit ganska glad och nöjd ikväll... men jag ropar inte hej och hoppar över någon bäck ännu för natten har precis börjat.

Storm

2008-12-30 / 23:21:20
Det sägs att det ska bli storm och orkanvindar imorgon... fy fan. Jag och Texas hade nog ändå tänkt hålla oss inomhus på 12-slaget så det spelar ju ingen större roll för oss iallafall.
Fredrik jobbar till kl 16:30 imorgon och sedan bär det av mot Boden. Om han inte måste jobba över vill säga, då blir jag LESS.

Dopsamtalet gick bra... det är bara 2 barn(Texas och en Sixten) som ska döpas kl 14 så det är ju skönt. Prästen var en kärleksfull och positiv kvinna som gärna ville hålla barnen idag så dom kände igen hennes famn på dopdagen. Texas la av en sur-fis precis innan hon tog honom så han luktade ju inte blommor precis haha!

Nu ska jag gå och kramas med min familj...

God natt!

Prutt

2008-12-30 / 14:02:02
Texas hade en riktigt dålig natt inatt... somnade halv 4 efter att ha haft ont i magen och varit ledsen större delen av natten. Det enda som hjälpte(men bara för stunden) var amning och bli buren på axeln. Han har pruttat jättemycket den senaste veckan så det är ju helt klart gaserna som gör ont i magen. Stackars mammas lilla hjärta... jag blir så ledsen när han är ledsen/har ont.  =(
Men nu har jag precis varit och köpt Minifom-droppar på Apoteket så jag hoppas verkligen att dom ska hjälpa!

Idag har vi dopsamtal kl 17... vi fick ett brev om det IGÅR(!!!), det är ju bra att dom är ute i så god tid.  *Suck*

Dags för en dusch...

Hejs!

Hahaha

2008-12-30 / 12:02:52

Ordlista för föräldrar

Snodd av Hanna ( www.husdrommen.blogg.se )


Amningsbehå:
Varje mans drömbehå. Den kan knäppas upp framtill - och med bara en hand!

Amningsinlägg: Replik i den ständigt pågående debatten mellan dig och din svärmor angående om du verkligen ska amma. Nu igen.

Andningslarm: Praktiskt uppfinning som har koll på om bebisen andas som den ska. Nu väntar du bara på de andra uppfinningarna du saknar - matlarmet som kollar om bebisen har ätit som den ska och bajslarmet som säger till fem minuter innan det är dags så att du hinner ta av den där dyra fina bodyn och sätta på den intressanta kreationen du fick från någon tokig släkting. Sedan är det bara att hålla tummarna och hoppas på det värsta.

Ersättning: Får man inte, trots att ens barn vaknar oftare än alla andra barn,  skriker mer än andra barn, och kladdar mer än andra barn. Tydligen finns det ingen ansvarig man kan stämma.

Familjeparkering: Extra breda parkeringsrutor utanför köpcenter. Är till för barnfamiljer som måste öppna bildörrarna ordentligt för att krångla in och ut ungarna, och för män i femtioårsåldern som har så stort ego att de behöver extra stort utrymme när de kliver ut ur sin välputsade bil.

Femminuters-metoden: Sex för föräldrar. Sker efter att barnen lagt sig och delas upp i en minuts förspel, tre minuters sex och en minuts gräl om vems tur det är att natta om dottern som av någon anledning alltid vaknar mitt i.

Föräldraledighet: Felstavning av ordet slav. Jättefelstavat faktiskt.

Lager på lager: Princip att klä sina barn efter. Speciellt på kalas och andra festliga tillställningar. När det översta lagret blir smutsigt så skalar man helt enkelt av det och vips kan du låtsas som det inte alls var dina barn som la sig i pajen och tårtade grannens unge.

Mammakläder: Kläder som används från tionde graviditetsveckan (för att det är så häftigt att äntligen vara gravid och få köpa kläder som bekräftar detta) och tills resåren i dem brister (vilket sker ungefär samtidigt som ungarna tar studenten). Under det senare skedet väljs de enligt principen "får jag på mig kläderna köper jag dem".

Multitasking: När du skurar handfatet samtidigt som du kissar, eller tvättar toaletten samtidigt som du badar barnen. Alternativt att du läser en bok samtidigt som du älskar med din man, men det är av någon anledning inte lika uppskattat.

Nakenchock: Något man får varje gång man inte duschat tillräckligt varmt och tillräckligt länge. BVC rekommenderar att man duschar i minst tjugo minuter så att spegeln hinner imma igen fullständigt.

Sex: Alldeles för många matskedsmått vällingpulver till 200 ml vatten. 4- 4,5 är mer lagom.

Sova hela natten: Något många har hört talas om men få har upplevt i verkligheten. Ungefär som Gud och trevliga busschaufförer.

"Tack för inatt älskling": Betyder "Tack för att du bar runt på bebisen mellan två och fyra så att jag fick sova"

Trots: Period som innebär en hel del skrikande, gråtande och utbrott. Ofta följt av fysiska uttryck, som att ligga på golvet och sparka med benen. Fast det brukar förstås inte spela någon som helst roll hur mycket du än skriker och sparkar, du får ändå inte gå före i Försäkringskassans telefonkö.

Utdrivningsreflex: Din instinkt att kasta ut folk som kommer och hälsar på din två dagar gamla bebis trots att de är förkylda.

Ägglossning: Något som uppstår varje påsk när man målar ägg med barnen. Kan lösas genom att man limmar fast äggdjävlarna i bordet.

Tunga

2008-12-29 / 22:54:40
Texas har lärt sig att räcka ut tungan nu... han är såå söt när han gör det, jag skrattar typ varje gång.  =D






Här säger han HUMMMM



Vackerbarnet

99% underbart...

2008-12-29 / 19:47:46
... och 1% jobbigt tycker jag att det är att ha barn. Dendär futtiga procenten då det är jobbigt är dom nätter när Texas svammlar och jag är aptrött... men oftast har vi bra nätter som tur är.

Idag har jag och Texas varit på fika hos en av Familjelivmammorna, Alexandra i Rutvik. Vi var inte så många men nog var det lika trevligt som vanligt ändå.  =)

På nyårsafton ska vi vara hos  Mackan och Marie och jag har fått den stora äran att fixa efterrätten, ska bli skitkul. Nu måste jag bara lista ut vad jag ska göra för smaskens...


Trött

2008-12-28 / 23:29:05
Jag är trött... hoppas Texas somnar före 1 idag iallafall.

33 bilder på bloggen idag, det måste vara rekord!

Med tanke på förra inlägget behöver jag ens nämna att det är förbjudet att köpa kläder i storlek 62 till Texas i dop-present?!? FÖRBJUDET sa jag.  ;)

Nu somnade lilla hjärtat men om det är för natten det återstår och ser...

Älskade lilla barn, du är det underbaraste som finns!

Texas julklappar

2008-12-28 / 23:16:29

Panda av mamma och pappa, flodhäst av faster Josefine och nallebjörn av farmorsmor och farmorsfar


Molo-heldräkt av mamma och pappa


Laban-body av mamma och pappa


Set av mormor och morfar


Hängselbyxa och tröja av moster Emma och Pär


Spökpyjamaser av mormor och morfar


Body och byxa av morbror Kenneths frus föräldrar


Strumpbyxor av mormor och morfar


Musse Pigg set av mormor och morfar


Body och byxa av mormor och morfar


Body och jeans av Fredriks faster


Blå strumpor av moster Veronica och bruna strumpor av farmorsmor och farmorsfar


Musikleksak av gammelmoster Monika


Leksaker av faster Josefine


Bok av farbror Tobias


Leksaker av mormor och morfar


Babygym av farmor och farfar

Bortskämd

2008-12-28 / 19:12:08
Tänk vad snäll jag måste ha varit som har fått alla dessa fina julklappar... tack så jättemycket! 



Bak-korg av Josefine


Min favorit-kock Leilas bok av Monica och Inge


Fotoalbum/skrivbok av Veronica


Spagrejer av Monica och Inge


Presentkort på H&M av Fredrik, presentkort på Gina Tricot av Monica och Inge och pengar av Lucia och Einar.






Julklappar som jag och Fredrik fick tillsammans:


Sängkläder av Lucia och Einar


Skotork av Tobias


Fritös av mamma och pappa


Bastuaggregat(i krom/silver) av mamma och pappa


Bastudörr i glas(rökgrå) av Monica och Inge

Julafton i bilder

2008-12-28 / 16:30:45












Hemma!

2008-12-28 / 14:13:23
Nu har jag och Texas kommit oss välbehållna hem till Alvik. Visst är det roligt att komma bort ett tag men det är så skönt att få komma hem igen... borta bra men hemma bäst.  =)

Idag ska vi packa upp grejer, tvätta, pilla på julklapparna, städa och mysa.

Vi har inte sett våran älsklingspappa sedan fredagkväll så honom längtar vi sååå mycket efter... men imorgonbitti kommer han hem då blir det kramkalas!  =)

 

Dagens outfit

2008-12-27 / 17:55:27


Noppriga illasittande långkalsonger och slitna strumpor med fula får på.

Skoterspår

2008-12-27 / 15:19:13

När jag och Texas var på promenad förut så testade jag att skjuta vagnen på skoterspåret och det funkade bara bra faktiskt. Så vi fick oss en promenad i naturen istället för efter vägen, härligt var det.
Och ungen sover fortfarande!!! Han har sovit i 3 timmar och så länge brukar han ALDRIG sova på dagen... måste kolla så han verkligt lever då och då....  ;)

1 vecka kvar

2008-12-27 / 15:11:28
Idag är det bara 1 vecka kvar till dopet och det är mycket kvar att fixa. Jag vet ännu inte vad vi ska ha för smak på tårtorna men jag tror att det lutar åt dumlefluff och hallon. Men då borde jag göra en provtårta före så jag vet att det blir gott.
Sen så ska vi ha 2 smörgåstårtor också, en med pålägg och en med lax och räkor. Ska klura lite på vad vi ska ha för fyllning till lax och räk tårtan... en skagenfyllning skulle väl inte vara så tokigt?

Och när jag kommer tillbaka till storstan måste jag iväg och leta dopkläder(eftersom jag använde klänningen jag skulle ha på dopet på julafton *suck*).

Sen så ska det inhandlas lite dukar och bordsdekoration. Men sånt är ju bara roligt. Vi får nyckeln till lokalen på fredag så det är ju superbra, då ställer man iordning allt dagen före så man har så lite som möjligt att göra på själva dopdagen.

Ååh så roligt det ska bli med dop!  =D

Lördag hela veckan

2008-12-27 / 11:54:13

Denhär veckan har verkligen kännts som lördag hela veckan, och idag när det väl är lördag så känns det som söndag. Tokigt.  =)

Texas har precis ätit och nu sover han. Vad gör man då? Kanske spelar lite Mario Cart på Wii, det är kul. Och fint väder är det också så en promenad måste man ta innan det blir mörkt.

Nähä, han skulle tydligen inte sova mitt lilla söt-troll så nu måste jag kila... 

Mellandagsrea

2008-12-26 / 13:35:50
Har varit på mellandagsrea i Överkalix... det gick fort för det finns bara EN butik som jag kan tänkas hitta någonting i, men inte gjorde jag det. Jag behöver DOPKLÄDER och en ny VINTERJACKA. Typ NU!

Ååh... jag skulle ja tagit med datorn så jag kunde lägga in lite bilder, men ni få nog snällt vänta till på söndag.  =/

Jag har bloggtorka som heter duga just nu så jag skriver mer sen.

Hejs.

Kul med jul

2008-12-25 / 17:57:22
Julen har varit toppenbra! En massa mys, god mat  och många fina julklappar. Kunde inte ha varit bättre.  =)

Nu är familjen Barsk/Larsson i Överkalix och här har vi tänkt stanna till på söndag. Men Fredrik åker hem redan imorgon för han ska jobba i helgen.

Texas fick ett babygym av sin farmor och farfar i julklapp och det är såå roligt tycker han! Bästa julklappen!  =)

Nu är det dags för efterrätt! Chokladcheesecake med hallonsås.  *mmm*

God Jul

2008-12-23 / 14:25:12
Med risk för dålig uppdatering här under dagen och morgondagen så passar jag på att önska en riktigt god jul!


(Årets julkort)

Dan före dopparedagen

2008-12-23 / 11:08:11
Imorgon är det julafton! Hur kul är inte det då?  =D

Idag ska jag, Texas och alla julklapparna packa in oss i saaben och åka till familjen Barsk för vi ska nämligen sova där inatt. Fredrik jobbar dygn så han kommer dit imorgon.

Lilla hjärtat ligger fortfarande och sover, han tycker om att ta sovmorgon han.  =)

Nu är det dags att göra lite nytta.

Hejs.

Dan före dan före dagen D

2008-12-22 / 23:07:49

Jag lägger ner dagens hiss & diss och kör veckans hiss & diss istället som Sofia ( www.thedream.blogg.se) gör. Varje kväll har jag problem att komma på vad jag ska skriva... speciellt vad jag ska dissa så det får vara.

Idag har jag bakat tårta igen, prinsesstårta som Fredrik ska ha med till grabbarna på jobbet imorgon. HELT hemmagjord förutom marsipanlocket då, det ids jag då inte kavla ett eget. Men tårtbottnarna, sylten och vaniljkrämen gjorda jag. Leila Lindholms vaniljkräm till och med. Behöver jag ens nämna att den var grymt god?

Nu ska jag smyga in i sovrummet och se om Fredrik lyckats söva Texas... inte så troligt eftersom klockan bara är 23, men man kan ju alltid hoppas!




Sorgligt

2008-12-22 / 12:56:29
Jag tycker det känns lite sorgligt att packa undan kläder som Texas har växt ur... dels för att han aldrig mer kommer ha på sig dom och dels för att han växer sååå fort. Jag hinner verkligen inte med, men det är väl som ordspråket säger: Tiden går fort när man har roligt.
Jag får trösta mig med att det en vacker dag kommer ett litet syskon till Texas som kan använda dom små kläderna.  =)

Hiss & diss 21/12

2008-12-22 / 12:41:23
Dagens hiss:
Kalaset! Trevligt besök, gott fika och ett nöjt födelsedagsbarn. Kunde inte bli bättre.  =)

Dagens diss:
Hmm... dagen har varit så bra så det är lite svårt att komma på något att dissa. Men jag dissar att jag är så missnöjd med min "garderob"! Har rensat bort en massa kläder och skulle gärna har en sisådär 20 000kr över så jag kunde köpa en helt ny garderob.

Älskade barn

2008-12-21 / 23:39:08




Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.
 
Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.
 
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.
 
Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara


Denhär dikten är så otroligt fin... jag hade gärna läst den på dopet men jag skulle aldrig klara av det utan att börja gråta. Texas gudmor/fadder ska däremot få läsa en dikt.  =)

En hel natts sömn

2008-12-21 / 16:29:16

Texas somnade kl 1 inatt och sov non-stop till kl 8:30 på morgonen! Världens duktigaste lilla kille! Så skönt att få sova en hel natt utan avbrott... det var ju ett tag sedan om man säger så.

Nu ska vi strax äta go-middag och sen kommer det mer besök på kalas! Det är roligt med kalas.  =)

Grattis till min älskling som fyller 27 år idag! Börjar närma sig 30 nu hehe  ;)
Jag och Texas köpte ett presentkort på en helkroppsmassage i present, det behöver man när man börjar bli gammal.  ;)

Hiss & diss 20/12

2008-12-20 / 23:31:27
Dagens hiss:
Det misslyckade baket som resulterade i ett par grymt goda saffransbollar! Finns inget ont som inte har något gott med sig.

Dagens diss:
Diska långpannor och plåtar... jag blir blöt, diskbänken blir blöt och golvet blir blött.

Knasigt

2008-12-20 / 23:24:37
Ikväll har Texas sugit på nappen typ 2,5 timme i sträck! Hur knasigt är inte det då? Han brukar ju typ aldrig suga napp, bara i bilen och i vagnen ibland. Han är full av överraskningar min lilla grabb.  =)

Jag har bakat mest hela kvällen eftersom vi har kalas imorgon... först gjorde jag en saffranskaka i långpanna men det måste ha varit fel på receptet(ugnstempen kanske?) för den blev bränd på ytan efter bara en liten stund. MEN ICKET att jag ville slänga kakan("innehållet" var ju jättegott), så jag skrapade bort det brända, gröpte ur och smulade sönder "det ätbara", blandade smulet med smör, mandelmassa och florsocker, ställde i kylen för att stelna och sedan rullade jag bollar i florsocker. Så sjukt gott!!! Tänk chokladboll-konsistens men med smak av saffran och mandelmassa. Bild och recept kommer vid ett senare tillfälle. 

Sedan bakade jag tårtbottnar till tårtan. Vad det blir för tårta är fortfarande hemligt, men det är något jag delvis har hittat på själv. Jag känner på mig att den kommer bli en succé!  =)



4 dagar till julafton och då passar det väl med en bild från förra julen...

 

Hiss & diss 19/12

2008-12-20 / 00:16:07
Dagens hiss:
Min Biotherm Nutrisource-kräm, perfekt nu på vintern för min torra, fnasiga hy.

Dagens diss:
Att jag inte hittat någon jul-outfit fastän jag sprungit och letat i alla butiker jag brukar handla i. Är det jag som har dålig smak eller?

Hemma

2008-12-19 / 21:43:14
Kom nyss hem från en heldag på ranten.

Först åkte jag hem till familjen Barsk, fikade och ammade innan jag och Josse åkte till stan för att handla julklappar... vi hittade inga julklappar men jag köpte iallafall en födelsedagspresent till Fredrik som jag bestämt innan vad jag skulle köpa.
Hem till Barsk igen, vi åt lite lunch, tog det lugnt och åt sedan middag.
Sen åkte vi till Barnens Hus och köpte en julklapp till Texas och efter det åkte vi till Josses kompis Anna i Rutvik. Hon har en liten Alicia som är 2 veckor äldre än Texas och dom bekantade sig lite med varandra.

Nu ligger Texas här i min famn och viftar, klöser mig, åmar sig och äter. Lilla tokbarnet!  =)

Hoppas på en tidig kväll ikväll, allt rännande har gjort mig trötter... 

Gooooood morning!

2008-12-19 / 10:13:09
Ljust ute! Och tänk om man får se lite sol idag? Det var ju inte igår!

Idag ska jag och Josse på stan och Texas ska vara hos farmor under tiden. Känns inget vidare att dra med honom bland allt folk och alla bacillusker så han har det mycket bättre hemma hos farmor och farfar.

Nu måste jag göra mig iordning...

Hejs!

Torsdagen

2008-12-19 / 00:49:19
*Texas bajsar blöjan sprängfull så det läker ut i kläderna
*Mamma och pappa badar bajstrollet
*Stan
*Hämtar Josefine på flygplatsen
*Kalas hos Barsk, farfar fyller år GRATTIS!



Dagens bild på världens finaste:

Snart kryper jag!  ;D

Hiss & diss 18/12

2008-12-18 / 23:39:02
Dagens hiss:
Att Josefine har kommit hem på jullov, så roligt!  =)

Dagens diss:
Att jag SOM VANLIGT är sent ute med att köpa födelsedagspresent + julklapp till gubben så imorgon blir det att åka in till stan och armbågas. Och inte kan han anstränga sig och komma på något han vill ha heller... nej, nej... då köper jag väl STRUMPOR för hela slanten då gubbstrutt!

Rutiner...

2008-12-18 / 12:47:11
... finns det inte gott om i dethär huset iallafall. Det är bara överraskningar hela tiden. Ibland somnar han 22:30 och ibland 02:30, man vet då aldrig när man får gå och sova. Vissa dagar sover han flera gånger under dagen och andra dagar kan han vara vaken 8 timmar i sträck utan problem. Ja ja, det kommer med tiden har jag hört, vi lider inte på något sätt.

Hiss & diss 17/12

2008-12-17 / 23:22:37
Dagens hiss:
Föräldraledighet. Låt den aldrig ta slut!

Dagens diss:
Grått, slaskigt, halt och stormigt skitväder i mitten av december. Nä, skärpning vädergudarna.

10 veckor

2008-12-17 / 20:50:42
Idag är Texas hela 10 veckor gammal, storkillen ju!


Nyfödd



Idag


Och det är fortfarande lika mysigt att sova med pappa.  =)

Lycklig

2008-12-17 / 11:43:26
Vad kan göra en mamma lyckligare än en helnöjd, glad bebis som sover gott om nätterna? Inte mycket.

Texas somnade 22:30 igår och sov 6 timmar innan det var matdags, sen sov han vidare till kl 8:45. Gissa om han har ett par utvilade, glada föräldrar idag?  =)
Och igår klarade han sig helt utan ersättning igen!  Tjoho!  =D

Storm och rusk ute... så idag blir det att mysa på inne i stugvärmen. Huset ska städas riktigt ordentligt hade jag tänkt, och jag har faktiskt lust att städa idag så då är det bara att passa på.



Hiss & diss 16/12

2008-12-16 / 23:10:50
Dagens hiss:
När min älskade Texas ler och pratar... det är det bästa jag vet. <3

Dagens diss:
Min viktnedgång som vände till en viktuppgång. Jag skyller på julens alla frestelser och intalar migsjälv att efter jul DÅ går jag ner i vikt igen.  ;)
Eller så säger jag som en bastant kvinna jag såg på Ricki Lake för ett par år sedan sa: - Big women... we shade in the summer and we heat in the winter. Haha!

Piggbebis

2008-12-16 / 15:09:06
Texas ville hålla sin mamma vaken lääänge inatt... ända till kl 3. Efter ett antal amningar och 60ml ersättning så lyckades jag vagga honom till sömns på mitt bröst. 2 timmar senare insåg jag att jag också hade somnat och då la jag försiktigt ner honom intill mig och somnade om. 

Nu har vi nyss kommit hem från en tripp till Storheden, där handlade vi en massa mat bl.a en julskinka som jag ska koka och griljera senare idag. Och så ska jag laga den vansinnigt goda kycklingpajen som jag tipsade om för ett tag sedan till middag. Gott gott.

   

Hiss & diss 15/12

2008-12-15 / 23:08:11
Dagens hiss:
Fungerande amning
. Amningen har blivit så mycket bättre den senaste tiden. Från att ha ammat ca 40min/amning med 1-1 1/2 timmes mellanrum till att amma ca 20min med 2-3 timmars mellanrum. Grädden på moset skulle vara om han klarar sig utan ersättning helt och hållet.
Som jag har kämpat på med amningen... ni skulle bara veta. Så dethär känns så himla bra!

Dagens diss:
Shoppa på vintern
. Det är ett projekt att prova kläder vintertid, man är fullt påpälsad med långkalsonger, halsduk, vantar, mössa och gud vet allt... så när man väl fått av sig hela vinterpälsen så står man där i provhyttens avslöjande belysning, blekgrå och ful och med ens försvinner lusten att shoppa. 
Och sen när man går där med dunjackan under alla heta spotlights inne i butiken så håller man ju på att svettas ihjäl! *Puh*   

Kläder

2008-12-15 / 22:11:50

Jag och Texas åkte ändå iväg till Storheden och shoppade fast jag muttrade om att jag inte hade basen till babyskyddet hemma... det gick ju rätt bra iallafall.  =)

Jag hittade min dopoutfit på H&M och Texas hittade sin på Lindex, jättefina kläder men jag bjuder inte på några bilder nu... det får ni se sen när det är dop.  ;)

Åååh vad det finns mycket fina babykläder!!! Jag såg en massa kläder som jag ville köpa till Texas men han har redan ganska mycket kläder i storlek 62 och han kommer med all säkerhet få ännu mer i julklapp så han behöver ju inte mer. Och det känns lite trist att köpa i storlek 68 för det känns så långt borta ännu.



2 fina bodys som Texas har fått av snälla faster Josefine.




Kläder i storlek 62. 9 bodys, 4 byxor och 1 tröja. Han har även 3 pyjamaser som han redan har börjat använda.

Sovbebis

2008-12-15 / 12:24:46
Igår sov Texas mest hela dagen... jag var lite orolig över det och tänkte att han kommer vara vaken hela natten men där hade jag fel. Texas somnade kl 22:30 och har sovit ända till kl 9:40 bortsett från 2 matningar! Såå duktig!
Han åt inte ens flaska igår så det känns ju toppenbra! Nu hoppas jag att vi kan sluta med ersättningen helt och hållet... annars brukar han vilja ha en portion(ca 100ml) på kvällen.

Fredrik jobbar dygn idag. Jag och Texas har INGENTING planerat så det blir väl att sitta hemma och uggla. Jag hade gärna åkt till Storheden och shoppat lite men jag vet inte om jag ids eftersom Fredrik har min bil där basen till babyskyddet sitter, så då är frågan om jag ska ORKA hålla på sätta fast och ta lös honom med bilbältet?

Hiss & diss 14/12

2008-12-14 / 22:50:16
Dagens hiss:
Fredriks stora tålamod. En av alla saker jag älskar dig för. 

Dagens diss:
När man bränner tungan på het mat eller dryck. Jag var såå nära att göra det när jag åt middag, men jag klarade mig.


Jag hade problem att komma på en diss för jag har haft en sån bra dag idag.  =)


 

Snön ligger vit på taken...

2008-12-14 / 11:28:38
... endast Texas är vaken.
Det var ingen bra natt inatt, han var inte nöjd och ville inte sova. Jag somnade kl 2 och Fredrik var vaken med Texas till kl 3. Men då fick vi sova ända till kl 9:15 så det var ju tur det.

Mamma och pappa som har sovit över här inatt åkte precis hem, Texas sover, Fredrik ska ut och köra skoter och jag sitter i soffan med datorn i knät. Dagens planer är att städa och hugga ved.

Hejs.

Luciadagen i bilder

2008-12-14 / 00:20:00

Texas mormor hade med fina strumpor i present, tack mormor!  =)



Texas somnade för första gången någonsin i babysittern.



Vi var 10 personer(ca halva min "familj") som åt middag och lucia-fika hemma hos oss idag. Gott gott!



Wille ville passa på att bada hemma hos faster(=jag) som har badkar och allt, så roligt tyckte Wille!  =) 

Hiss & diss 13/12

2008-12-13 / 23:40:54
Dagens hiss:
Idag vill jag hissa min kära pappa eftersom han har varit så snäll och hjälpt oss att dra el i våran blivande bastu. Tack pappa!

Dagens diss:
Blötsnö! Det var roligt när man var liten och rullade snögubbar, nu är det inte roligt längre... inte det minsta.
GUD giv oss en snöslunga. Armen.

Lucia

2008-12-13 / 12:32:29
Himlen har öppnat sig och snön fullkomligt vräker ner. Vackert är det men jobbigt att skotta när det är blötsnö. Jag och Fredrik steg upp kl 8:20 och gick ut och skottade medans Texas tog sovmorgon.Det är så himla skönt att kunna stiga upp före Texas och få någonting gjort. Förut så var man tvungen att sova lika länge som honom för att få nog med sömn. Men nu kan man stiga upp 1 eller 2 timmar före honom och det är guld värt.

Mamma och pappa kom på förmiddagen, men mamma åkte lika fort som hon kom eftersom hon skulle på stan och handla lite klappar. Men pappa stannade kvar och ska hjälpa Fredrik att dra el i bastun, ja eller det som ska bli bastun kanske jag ska säga.

Hiss & diss

2008-12-13 / 00:19:34
Jag kom på en snilleblixt då jag satt och funderade idag... jag ska skriva vad jag tycker om saker och ting i form av en daglig hiss & diss. Här kommer den allra första:

Dagens hiss:
Min knäck som jag kokade idag... perfektion i en liten pappform.
Jag är extra stolt eftersom det är första gången jag verkligen lyckas med knäcken, alltid annars har den blivit för lös.

Dagens diss:
Min jävla fjortisjacka! Och fjortiskläder överhuvudtaget! Jag har stor lust att slänga in dom i kaminen och tutta på!
Fjortiskläder = Tröjor, jackor och andra överdelar som är för korta.
Finns det något värre än när jack-jäveln drar sig upp och blottar halva ryggen så fort man böjer sig eller typ kliver in i bilen och det är snorkallt ute? Nej, jag trodde inte det heller. Så fort affärerna rear ut vinterjackorna så är det jag som köper en parkas som går till knäna.
Jeans som är så låga att man visar halva röven när man sätter sig ner faller in under samma kategori. Men några sådana äger jag inte för jag skulle aldrig komma på tanken att sätta på mig ett par sådana jeans. Jag är anti tajta jeans överhuvudtaget... så jävla obekvämt!

Gurgel-prat

2008-12-12 / 23:41:56
Min lilla älskling pratar mycket nu... han liksom "gurgel-pratar" och det är så gulligt! Jag älskar att höra honom prata!  =)


2 dagsfärska bilder på världens finaste Texas.




Det funkar!

2008-12-12 / 18:23:32
Nu fungerar nätet(uppkopplingen) som det ska igen, bra! Så vad har hänt sen det slutade funka på onsdag eftermiddag? Här kommer en uppdatering:

Onsdag
Jag och Texas tänkte ju då åka in till stan och träffa Fredrik för att handla julkappar och sedan åka och hälsa på hos Aro och Karro men så blev det inte... Texas var grinig och ledsen så jag ville inte åka iväg med honom när han var missnöjd ,så Fredrik fick handla julklappar ensam.
Och just denhär dagen då jag behövde ringa för att tala om för Fredrik att vi inte kunde komma ja då går det inte att ringa! Typiskt...

Torsdag
På eftermiddagen då Fredrik kom hem från jobbet så åkte vi och köpte material till bastu-bygget. Sen åkte vi till Max och köpte middag, och vad händer? Självklart vill Texas äta middag samtidigt som oss så det var bara att "plocka fram" maten. Så där satt jag(i bilen som tur var) med hamburgare i ena handen och Texas i andra haha! Men det gick faktiskt jättebra. Och efter att ha ätit upp precis hela mitt Ultimate Cheese-mål så kände jag mig inte ens mätt!?! Vad har hänt med mig? Jag brukar för det första aldrig orka ett helt mål och jag brukar ju alltid bli sjukt mätt när jag äter på Max... Jag kommer att bli en tjockis, vänta bara...
Texas är pigg som en mört på kvällen/natten och somnar inte förrän 01:40 busunge!

Fredag
Hela familjen åker och handlar mat efter amning och frukost. På eftermiddagen åker Fredrik och jobbar och Texas tar en tupplur. Och då passar jag på att koka knäck...


Mmm känner ni vad gott det luktar?  ;)


  
Dom blev jättegoda! Perfekt sega.



Ikväll ska vi se på IDOL-final, inte så jättespännande eftersom man redan vet vem som kommer att vinna. Sen ska vi göra en sak till men det är hemligt.  =) 

Skit j**la nät!

2008-12-12 / 08:41:22
Jag är så less! Mobila internet och mobilen funkar inte här hemma, det är nå vajsing med nätet! Nu sitter jag på någon annans uppkoppling som datorn hittade, svag signal dock. Hoppas Telia fixar problemet idag för man klarar sig inte utan internet år 2008!

Julstämning

2008-12-10 / 12:40:50


Jag och Texas sitter i soffan och myser och lyssnar på www.julradio.se
Jag älskar julen och allt som har med julen att göra! Pyntet, glittret, maten, glöggen, musten, myset, pepparkakorna, gemenskapen, musiken, knäcken... listan kan göras lång.

När Texas sover lunch ska jag sminka mig och koka chokladkola. Och sen vid halv 5 tiden ska vi möta Fredrik på stan. Då ska vi köpa julklappar och dopkläder samt äta middag på någon restaurang(eller typ Max haha). Och efter det ska vi åka till Bergviken och hälsa på Aro och Karro. Så fullt upp med andra ord!  =)

Ha en bra dag vänner!



Utmärkelse x2

2008-12-09 / 20:14:48


Jag har fått en utmärkelse av Pia http://www.piasandberg.blogg.se/ och Nathalie http://www.varforstabebis.blogg.se/
Tack tjejer! Vad glad jag blir.  =)



Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Dom jag nominerar är:

Marie - www.rudies.blogg.se 
Emma - www.emmizch.blogg.se
Erica - www.erjca.blogg.se
Hanna - www.husdrommen.blogg.se
Pia - www.piasandberg.blogg.se
Catti - www.thewife.blogg.se
Nathalie - www.varforstabebis.blogg.se

Trevligt besök

2008-12-09 / 19:59:33
Idag har mina mammor, bebisar och gravida varit på besök hemma hos mig och det var mycket trevligt som vanligt.  ;)
Marie hade med sig sjukt mycket fika som blev över från Vincents dop som var i helgen, gott gott! Tack Marie, du får hälsa och tacka mormor också.  =)

Nu har jag precis tagit ett bad och det var precis vad jag behövde. Hungrig är jag också som vanligt. Vad ska jag nu äta?

Bottenlös

2008-12-08 / 22:26:02
Jag är hungrig hela tiden! Känner mig aldrig mätt. Värst är det på kvällen, i skrivandets stund så sitter jag och trycker pepparkakor med mjölk. Åt en pirog för 10 minuter sen men det mättade ju som en fis i rymden. Kommer med all säkerhet äta en gång till innan det är dags att gå till sängs.

Texas har varit vaken mycket idag och krävt en hel del uppmärksamhet så jag har hunnit göra ca 20% av allt jag hade planerat att göra. Typiskt att Fredrik jobbar dygn just idag också...

Så fort Texas somnar måste jag ut och skotta också, det blir väl typ 1 inatt. Men måste man så måste man.

Go Kväll!

2 månader

2008-12-08 / 12:06:43
Idag är det 2 månader sedan Texas kom till oss. Dessa 2 månader har varit den bästa tiden i mitt liv och jag förstår inte varför vi inte skaffade barn tidigare? Att ha en liten bebis som är hälften mig och hälften mitt livs stora kärlek är något som är så enormt vackert och fantastiskt. Den kärlek som jag känner är inte av denna värld!
För 2 månader sedan så fick jag vara med om det största mirakel en människa kan uppleva, världens vackraste lilla barn lades upp på mitt bröst... Den lycka och kärlek som jag känner är så stark och äkta. Att få ett välskapt och friskt barn är allt man kan önska sig och lite till.

Så vad önskar jag mig i julklapp?
Absolut ingenting, för jag har redan allt man kan önska sig...


Hemma

2008-12-07 / 20:40:13
Nu är vi hemma igen... såå skönt!

När vi åkte från Överkalix så for vi direkt till Fredriks mamma och pappa och åt middag. Sen handlade vi lite mat innan vi äntligen kom hem. Alvik var kallt... -23, och huset var också kallt så vi tände på en ordentlig brasa.

Jag har köpt hem lite grädde och sånt för jag har tänkt göra lite julgodis. Men jag kan inte bestämma mig för om jag ska göra knäck eller mjuk chokladkola? Eller både och.  ;)

Gott gott

2008-12-06 / 21:16:12
Måste tipsa om en supergod kycklingpaj som mamma gjorde igår... gör den, ni blir INTE besvikna.  =)


Kycklingpaj




4 portioner

1,5 dl  vetemjöl
50 gram  smör
1 msk  vatten
1,5 msk  Old El Paso Jalapeños, hackade
0,5 st  grillad kyckling
1 st  gul lök
150 gram  champinjoner
  margarin
100 gram  philadelphiaost
0,5 burk  Old El Paso Thick´n Chunky Original Salsa
200 gram  cheddarost
   
   
   


Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°C. Gör pajdegen. Blanda mjöl och smör till en grynig massa i en bunke eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut pajdegen i en smord ugnssäker form, och grädda ca 10 min.

2. Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn kyckling, lök och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt salsa och Philadelphiaost. Rör om väl!

3. Riv osten. Bred ut jalapeños och kycklingröra i pajskalet. Strö över osten.

4. Gratinera 10-15 min eller tills osten smält. Servera med Old El Paso Picante Salsa Dip eller Thick´n Chunky Original Salsa och en grönsallad.

Borta

2008-12-06 / 11:57:52

Vi spenderar denna helg i Överkalix hos mor och far. Har hittills mest tagit det lungt.

Igår var jag en sväng till byns bagarstuga och hjälpte mamma att baka mjukkaka the old-fashion way, med vedeldad stenugn och allt.

Annars så har jag inget nytt att berätta...

Hejs!

4 december

2008-12-04 / 16:53:33
Regnigt och grått ute, jag har inte satt en fot utanför dörren ännu... men när hjärtat somnar nästa gång ska jag smita iväg till brevlådan iallafall.

Fredrik jobbar dygn idag, trist tycker jag och Texas.

Imorgon bär det av till mor och far i Överkalix. Ska bli skönt att komma hemifrån litegrann.

Nu ska jag underhålla världens finaste bebis.

Hej då.

8 veckor!

2008-12-03 / 18:34:32
Idag fyller Texas 8 veckor! Hurra hurra!  =)
BVC-besök har vi varit på idag också. Texas kurvor pekar så fint uppåt så han växer som han ska. Så skönt att höra.  =)

Vikt: 4450g(+490g på 2 veckor)
Längd: 58,5cm(+2,5cm på 3 veckor)
Huvudomfång: 38cm(+1,5cm på 2 veckor)

Innan vi åkte dit och fick veta hur stor han har blivit så gissade jag att han skulle väga 4500g och vara 59cm lång så det var ju inte dåligt gissat.

Texas har börjat få lite mjölkskorv så vi köpte salva på apoteket idag, så det blir att smörja efter badet ikväll. Han har haft lite eksem i ansiktet också och då smörjde vi med hydrokortison några gånger och det försvann... men nu börjar det komma tillbaka så då måste vi börja smörja igen, antagligen så behandlade vi för få dagar så det var nog därför eksemen kom tillbaka.  

Oj oj

2008-12-03 / 18:24:12
Jag är lite orolig nu. Texas har sovit jättemycket idag och jag hoppas att det inte betyder att han ska vara vaken hela natten!  =/

Det är lite lustigt... även om Texas oftast sover väldigt lite på dagen så kan jag ändå "sakna" honom när han sover. Hallå! Passa på och njut av lite egen-tid Ingela.  =)
Men han är ju så underbar min lilla pojke, ord kan inte beskriva min kärlek till honom.  <3

Vill ni veta...

2008-12-03 / 18:15:44
... lite mer om mig? Klart ni vill!  =)




Tre saker jag gör när jag vaknar:

1. Ammar Texas
2. Pussar och kramar mina pojkar  
3. Äter frukost och kollar datorn

Tre saker jag måste ha under dagen:
1. Kärlek
2. Socker
3. Mat

Tre personlighetsdrag på mig:
1. Omtänksam
2. Sympatisk
3. Ivrig

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
1. Texas och Fredrik
2. Blogga + läsa bloggar
3. Baka + pyssla i huset 

Tre saker jag är rädd för:
1. Att något ska hända någon jag älskar
2. Släcka lampan när det är dags att sova och Fredrik är på jobbet
3. Köra bil när det är dåligt väglag, dålig sikt och dåligt väder

Något jag drömmer om:
1. Ekonomiskt oberoende
2. Resa
3. Fler barn

Tonåringar?

2008-12-03 / 16:13:47
Jag och Fredrik är vana att passa på att sova(på natten) när Texas sover, det har vi gjort sen han föddes... fort i säng när han har somnat och sovit till han tycker det är dags att vakna. Men nuförtiden så sover han väldigt bra (och länge) på natten så vi kliver vanligtvis inte upp före kl 10 och idag sov vi ända till kl 11! Tonårsfasoner eller vaddå? 

Vi kom överrens om att vi måste skärpa till oss och kliva upp före Texas så man inte sover bort hela dagen. Visserligen så somnar Texas inte förrän 00-01 men inte fan behöver man sova till kl 11.  ;) 

Finaste Texas

2008-12-02 / 22:04:04






Varje dag med dig är LYCKA.

Mamma-fika

2008-12-02 / 16:24:14
Idag så var det mamma-fika hemma hos Hanna i Bälinge. Vi var en massa mammor, bebisar och 3 gravida. Jättetrevligt!
Hannas hus var jättefint och hennes kök är "to die for", lite avundsjuk blev man ju.  ;)

Synd att jag inte hade med mig kameran säger jag då bara för vi la upp alla bebisar(7st?) på rad efter ålder, så jävla gulligt!
Ja ja nästa vecka så är det mamma-fika hemma hos mig och då har jag ju såklart kameran redo, hoppas vi  blir lika många då också.

Kakor

2008-12-02 / 16:16:36
Igårkväll var jag duktig och bakade korintkakor och kolakakor.



Kolakakorna blev jättegoda men korintkakorna var jag inte så nöjd med, dåligt recept... jag trodde dom skulle smälta ut på plåten och bli tunnare.  =/
Ja ja, dom är fina som utsmyckning iallafall.

En tripp till staden

2008-12-01 / 17:06:47
Jag måste börja med att berätta att vi har en väldigt duktig pojke! Inatt har vi fått sova jättelänge, han sov från 23:30 - 06:00 och sedan från 07:30 - 09:30. Det är alltså 8,5 timmar! Kan man ha det såhär bra när man har en 8 veckors bebis?! Det trodde jag aldrig.  =D

Efter amning och morgonbestyr så åkte vi in till stan och shoppade litegrann. Texas fick 2 nya pyjamaser med monster på i storlek 62(H&M), han växer ur pyjamaser på löpande band våran långa kille. Ska bli kul att se hur lång han är när vi ska till BVC på onsdag. 

 

1:a advent

2008-12-01 / 11:18:49

1:a advent
Snöskottning
Storheden
Fika
Julpyntning(blir hon aldrig klar?)